Jump to content

Data verification failed. Γιατί; [solved]

Recommended Posts

Κάνω backup το δίσκο μου αλλά μέχρι τώρα στα δυο απο τα 4 DVD που έχω γράψει, παρόλο που τα έχει γράψει κανονικότατα, στο verification μου πετάει error οτι τα δεδομένα στον τάδε sector είναι διαφορετικά απο την πηγή. Πιθανές αιτίες;

Γράφω με ένα LG 4163B (firmware A105) και Nero 6.6 σε TY κεραμικά DVD-R 8ρια με 8x. Εκ πρώτης όψεως, το πρώτο DVD που μου έβγαλε error σε ένα sector μόνο φαινόταν εντάξει. Φαντάζομαι αντίστοιχα και στο άλλο που μου πέταξε error σε 5-6 sectors.

Να τα κρατήσω ή να τα ξαναγράψω; Είναι και backup είναι το θέμα...

Ρε μαμώτο μου το έχει κάνει κιι εμένα και το ντιβιντάκι τα έχει γράψει όλα και τα σκαναρίσματα βγαίνουν άριστα. Όταν μου συνέβη την ώρα που ήδη έσβησα κάτι πριν ακριβώς από το verification το καταλαβαίνω , τώρα????

μπορει να εχει βαλει και η δεη το χερακι της στην προ-ups εποχη το ειχα παθει και εγω αρκετες φορες και η πλακα ειναι οτι με το total commander και την επιλογη

syncronise dirs (τικ στην επιλογη by contents κανει binary συγκριση)

ολα ηταν οκ

για να ειναι απολυτα σιγουρος καποιος πρεπει να φτιαχνει μονος του αρχεια sfv αρχεια για τα σημαντικα backup οπως κανουν οι μονοφθαλμοι με το ξυλινο ποδι

Δοκίμασα να το ξαναγράψω. Βάζω πάλι ακριβώς το ίδιο, ίδιο δισκάκι, ίδια ταχύτητα, simulation failed κάπου στην αρχή. Βασικά έφαγε και ένα ψιλοτράνταγμα το γραφείο εκεί αλλά δεν πρόσεξα αν συνέπεσε... Το ξανακάνω σε 4x. Γράφει, κανονικά όλα, verification failed σε καμια 20ρα-30ρα sectors.... Δεν μου το έχει ξανακάνει ποτέ αυτό. Το drive το έχω κανένα χρόνο αλλά δεν είναι και κάψεμε!

Εν τω μεταξύ μάλλον δεν θα μου φτάσουν τα DVD όπως πάει η δουλειά. Να τα κρατήσω και ό,τι γίνει;

Πώς θα μπορούσα να εντοπίσω ποιά αρχεία βρίσκονται στα sectors που μου λέει;

Ξέχασα να πω οτι τα DVD είναι σχεδόν στο όριο απο χωρητικότητα. Δλδ ελεύθερα πρέπει να μένουν κάτι λίγο MB. μπορεί να έχει σχέση αυτό;

’ντε και έχω δίπλα μου τον καινούριο δίσκο και θέλω να τον βάλω... :(

Έχω γράψει 5 δισκάκια, τα 2 ίδια μεταξύ τους. Απο τα 5, στα 3 μου το έχει πετάξει...

Πάντως έκανα ένα memtest και είχα ένα οκτάστηλο errors. Κατέβηκα σε default και μάλλον θα γράφω οκ τώρα. Θα το δοκιμάσω τώρα.

Καταραμένες Jetram!

edit: Το πρώτο δισκάκι γράφτηκε επιτυχώς. ’ρα πιθανότατα το πρόβλημα λύθηκε. :D

Χθες έκανα μια αναζήτηση σε άλλα forums και σήμερα μίλησα και με το παιδί στο Media shop στο ηράκλειο. Να αναφέρω κάποεις πιθανές αιτίες ωστε όποιος έχει παρόμοιο πρόβλημα να μπορέσει να το λύσει:

Καταρχάς κατά τη γνώμη μου κάντε πάντα data verification. Το οτι το simulation και το burning πήγαν καλά, δεν σημαίνει οτι και τα δεδομένα που βρίσκονται τελικά στο CD είναι σωστά. Μπορεί να βγει άχρηστο το δισκάκι αλλά το burning να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Πιθανές αιτίες για data verification failure

1. Πρόβλημα με τη μνήμη

2. Πρόβλημα με το δίσκο. Bad sectors κτλ.

3. Ασυμβατότητα drive-δισκάκι

4. Το drive είναι στα τελευταία του

5. Το δισκάκι έχει υποστεί κακουχίες

6. Αλλάχτηκαν τα δεδομένα σε κάποια αρχεία κατά τη διάρκεια της εγγραφής

7. Στην εγγραφή περιέχονται και system files τα οποία αλλάζουν συνεχώς.

8. Το δισκάκι έχει γραφτεί σε πολύ μεγάλη ταχύτητα

Αυτές μου ήρθαν στο μυαλό τώρα. Όποιος έχει κατά νου άλλη, παρακαλώ να την postάρει ωστε να έχουμε όλες τις πιθανές αιτίες του προβλήματος για όποιον αντιμετοπίζει το ίδιο πρόβλημα.

Να σημειώσω οτι πρώτα πρέπει να τσεκάρουμε όλα τα άλλα και μετά να αγοράζουμε άλλο drive. Παιδί σε άλλο forum είχε το πρόβλημα αυτό με LG, πήρε ένα ολοκαίνουριο Ben-Q και είχε το ίδιο πρόβλημα. Επίσης το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί και στα καλύτερα drives όπως και στα καλύτερα δισκάκια. Έχω δει περιπτώσεις σε Nec, LG, Ben-Q, Lite-On κτλ όπως και σε διάφορες μάρκες δισκάκια, επώνυμα και μη. Προσωπικά μου έτυχε με LG και TY....

Μην ανησυχείτε πάντως, το πρόβλημα το έχουν πολλοί ακόμα. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.