TurboX Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2006 Ρε μαγκες δεν ξερω τι εχει η οθονη μου! Εχω μια CRT 17'', την οποια ειχα παρει μαζι με τον παλιο μου υπολογιστη Quest, πριν τεσερρα-πεντε χρονακια. Στην κατω αριστερη γωνια της οθονης δεν εμφανιζει σωστα τα χρωματα. Τα κιτρινο το εμφανιζει πρασινο, το μπλε κοκκινο κ.ο.κ. Τι προβλημα εχει? Μηπως πρεπει να παω σε καινουρια?
Wizard! Ιούλιος 11, 2006 #2 Ιούλιος 11, 2006 Αν έχει degauss δοκίμασε να κάνεις μερικά. Και απομάκρυνε από κοντά της, ηχεία ή ότι άλλο έχει μαγνητικό πεδίο. To degauss για να επαναληφθεί πρέπει να περιμένεις περίπου 1-2', ώστε να φορτίσει το κύκλωμα κάθε φορά.Αν δεν έχει degauss, δεν ξέρω αν αξίζει να πας να στη φτιάξουν...
TurboX Ιούλιος 11, 2006 Author #3 Ιούλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! Αν έχει degauss δοκίμασε να κάνεις μερικά. Και απομάκρυνε από κοντά της, ηχεία ή ότι άλλο έχει μαγνητικό πεδίο. To degauss για να επαναληφθεί πρέπει να περιμένεις περίπου 1-2', ώστε να φορτίσει το κύκλωμα κάθε φορά.Αν δεν έχει degauss, δεν ξέρω αν αξίζει να πας να στη φτιάξουν... Τι ειναι αυτο το degauss φιλε μου? Ειμαι ασχετος απο οθονες ξερεις. Και οντως εχω τα ηχεια και το σαμπ κολλητα με την οθονη.
Wizard! Ιούλιος 11, 2006 #4 Ιούλιος 11, 2006 Καλό θα είναι τα ηχεία να είναι μακρυά από την οθόνη. Αν αυτό τον αποχρωματισμό τον βλέπεις αρκετές μέρες, υπάρχει περίπτωση να σου γίνει μόνιμη η βλάβη. Απομάκρυνέ τα.Τώρα το degauss είναι μια εσωτερική διαδικασία απομαγνητισμού που έχουν οι περισσότερες οθόνες. Λογικά η οθόνη σου έχει κάποιο μενού όπου ρυθμίζεις φωτεινότητα, αντίθεση, διαστάσεις, κλπ. Μέσα σε εκείνο το μενού, θα υπάρχει (αν υπάρχει) το degauss, που συνήθως έχει σήμα ένα μαγνητάκι (πέταλο).Από εκεί θα πρέπει να το κάνεις. Για να καταλάβεις ότι δούλεψε, θα πρέπει η οθόνη σου να κάνει ένα "τζιιιιινγ" και να "τρελαθεί" για 2-3 δευτερόλεπτα.Καλό θα είναι να ρίξεις μια ματιά στο εγχειρίδιο για το πως γίνεται. Αν δεν έχεις, πες μας το μοντέλο μήπως το βρούμε και σου πούμε τις οδηγίες.
TurboX Ιούλιος 11, 2006 Author #5 Ιούλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! Καλό θα είναι τα ηχεία να είναι μακρυά από την οθόνη. Αν αυτό τον αποχρωματισμό τον βλέπεις αρκετές μέρες, υπάρχει περίπτωση να σου γίνει μόνιμη η βλάβη. Απομάκρυνέ τα.Τώρα το degauss είναι μια εσωτερική διαδικασία απομαγνητισμού που έχουν οι περισσότερες οθόνες. Λογικά η οθόνη σου έχει κάποιο μενού όπου ρυθμίζεις φωτεινότητα, αντίθεση, διαστάσεις, κλπ. Μέσα σε εκείνο το μενού, θα υπάρχει (αν υπάρχει) το degauss, που συνήθως έχει σήμα ένα μαγνητάκι (πέταλο).Από εκεί θα πρέπει να το κάνεις. Για να καταλάβεις ότι δούλεψε, θα πρέπει η οθόνη σου να κάνει ένα "τζιιιιινγ" και να "τρελαθεί" για 2-3 δευτερόλεπτα.Καλό θα είναι να ρίξεις μια ματιά στο εγχειρίδιο για το πως γίνεται. Αν δεν έχεις, πες μας το μοντέλο μήπως το βρούμε και σου πούμε τις οδηγίες. Το εκανα αυτο που λες, και το διορθωνει λιγο, περιοριζοντας την περιοχη που εχει το προβλημα.Αλλα μετα απο λιγο σαν να επανερχεται παλι το σημειο αυτο.Το μοντελο της οθονης ειναι: Αcer 17'' (δεν μου λεει τιποτα αλλο το pc wizard, καθως δεν αναφερει τιποτα στο πισω μερος της)
bezdim Ιούλιος 11, 2006 #6 Ιούλιος 11, 2006 :OT: :OT: "Ψιλό" off topic αλλά θα μπορόυσε κανείς να μου εξηγήσει γιατί η παλιά μου AOC 17" CRT έτρεμε όταν είχα φουλαρισμένο από δίπλα το woofer με μουσική "ντάπα ντούπα"???
plessinho Ιούλιος 11, 2006 #8 Ιούλιος 11, 2006 Κώστα δοκίμασε να βγάλεις τα ηχεία απο δίπλα μήπως ίναι από αυτό.
bezdim Ιούλιος 11, 2006 #9 Ιούλιος 11, 2006 όχι δεν είχα το ηχείο, είχα μονο το subwoofer και το ηχείο του κοιτούσε αλλού, μόνο η τρύπα του κοιτούσε κατευθείαν πίσω από την οθόνη. Και εξάλλου γιατί δεν έκανε τις παραμορφώσεις χρώματος που παρουσιάζονται, αλλά η εικόνα ολόκληρη τρεμόπαιζε σύγκορμη στο ρυθμό της μουσικής :confused: ??
panoc Ιούλιος 11, 2006 #10 Ιούλιος 11, 2006 πολυ πιθανο γιατι το πυροβοόλο ηλεκτρονίψν της συντονιζόταν με τις χαμηλές συχνοτητες της μουσικης και δε μπορούσε να εστιασει.Σκεψου το σαν να κοιτας με κυαλλια καπου και καποιος να σε ταρακουναει ελαφρα.
sofix Ιούλιος 11, 2006 #11 Ιούλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από bezdim όχι δεν είχα το ηχείο, είχα μονο το subwoofer και το ηχείο του κοιτούσε αλλού, μόνο η τρύπα του κοιτούσε κατευθείαν πίσω από την οθόνη. Και εξάλλου γιατί δεν έκανε τις παραμορφώσεις χρώματος που παρουσιάζονται, αλλά η εικόνα ολόκληρη τρεμόπαιζε σύγκορμη στο ρυθμό της μουσικής :confused: ?? κοιτα αν ο μετασχηματιστης των ηχειων ειναι σε αποσταση απο την οθονη.
Makis Hourdakis Ιούλιος 12, 2006 #12 Ιούλιος 12, 2006 Δεν έχει σχέση πού κοιτάνε τα ηχεία. Πάρτα απο δίπλα. Καθώς επίσης και μετασχηματιστές και ό,τι άλλο δημιουργεί μαγνητικό πεδίο. Αν και μάλλον το παραπάνω είναι επειδή είπες οτι έφτιαξε λίγο με το degauss, παίξε λίγο με το καλώδιο. Μπορεί να έχει ψιλοκοπεί εσωτερικά (είναι πολλά καλωδιάκια, όχι ένα μασίφ) ή να έχει ξεκολλήσει ένα καλωδιάκι απο την πλακέτα της οθόνης.
TurboX Ιούλιος 12, 2006 Author #13 Ιούλιος 12, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Δεν έχει σχέση πού κοιτάνε τα ηχεία. Πάρτα απο δίπλα. Καθώς επίσης και μετασχηματιστές και ό,τι άλλο δημιουργεί μαγνητικό πεδίο. Αν και μάλλον το παραπάνω είναι επειδή είπες οτι έφτιαξε λίγο με το degauss, παίξε λίγο με το καλώδιο. Μπορεί να έχει ψιλοκοπεί εσωτερικά (είναι πολλά καλωδιάκια, όχι ένα μασίφ) ή να έχει ξεκολλήσει ένα καλωδιάκι απο την πλακέτα της οθόνης. Θα δοκιμασω να βγαλω τα ηχεια απο διπλα αν και δεν νομιζω οτι ευθυνονται αυτα για την αιτια του προβληματος. Εχω να προσθεσω ομως οτι το προβλημα αυτο εμφανιστηκε απο τοτε που αρχισα το κινητο διπλα στην οθονη.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.