cabdik Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2006 βλεπω στις εταιριες dsl διαφορα χαρακτηριστικα τυπου llu, shared llu. τι ειναι αυτα? ποιες εταιριες ειναι οι πιο αξιοπιστες και εχουν καλους τιμοκαταλογους? δηλ αυτα που σου λενε, αυτα να πληρωνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιούλιος 11, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2006 Λοιπον,Η Shared LLU δλδ μεριζομενη προσβαση,εννοουμε οτι στην ιδια γραμμη(καλωδιο)χρησιμοποιειται και απο τον ΟΤΕ-στην ουσια αυτος το παρεχει- και απο τον ISP-αυτος την "νοικιαζει".Δλδ εχεις internet απο τον isp και τηλεφωνο κανονικα απο τον Οτε ομως δεν πληρωνεις στον οτε τπτ παγια.Στη Full LLU το καλωδιο παρεχεται εξολοκληρου απο τον ISP...δλδ ο ISP εγκαθιστα νεα καλωδια στο DSLAM της...Εδω μπορεις να μην εχεις καθολου Οτε αλλα και τηλεφωνο και Internet απο τον Isp.Το κανονικο ειναι η τηλεφωνια και το ιντερνετ να στα παρεχει ο ΟΤΕ.Οσον αφορα τις τιμες,βλεπεις οτι συμφερει Shared or Full LLU αν θες γιατι μερικες εταιριες εχουν δικο τους dslam και δεν εχουν καμια σχεση με τον Οτε...Προσωπικα εχω κανει αιτηση για HOL shared LLU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreas9 Ιούλιος 11, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2006 φιλε μου,βλεπω οτι μενεις εκτος αθηνας,που δε νομιζω οτι ακομα οι παροχοι εχουν αρχισει να φτιαχνουν δικους τους κομβους,οποτε υποχρεωτικα θα παρεις dsl γραμμη απο τον οτε,και παροχη υπηρεσεων απο οποιαδηποτε εταιρεια.σε συμφερει να παρεις ενα απο τα πακετα που κυκυκλοφορουν στην αγορα,θα σου βγουν αρκετα φθηνοτερα,απλα σε δεσμευουν για πολυ καιρο.παρε πρωτα τηλ και ζητα ντεμο απο τις εταιρειες,να δεις ποια σου δινει καλη ταχυτητα στην περιοχη που μενεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 12, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2006 φιλε antreas9, οντως δεν εχουν ολοι οι παροχοι ακομα δικο τους δικτυο στην πολη μου, αλλα μερικοι λενε οτι εχουν. εχω μπει, π.χ. στο σιτε της vivodi και εχω βαλει την τοποθεσια μου, Αμαλιαδα, και μου λεει οτι εξυπηρετειται. αξιζει λοιπον τον κοπο να βαλω αλλη εταιρια απο τον ΟΤΕ? η ο ΟΤΕ εχει τοσο καλα πακετα που οι οποιες διαφορες ειναι αμελητεες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreas9 Ιούλιος 12, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2006 οταν εγω εψαχνα για το πρωτο μου πακετο dsl, ο οτε ηταν ακριβοτερος απο ολους τους αλλους παροχους.συνηθως,στην επαρχια δεν υπαρχει προβλημα bandwith, οποτε δε νομιζω οτι θα εχει τοσο μεγαλη σημασια (ακομα) ο παροχος.εκει που καταληγω,ειναι οτι εγω στη θεση σου,θα διαλεγα συμφωνα με την τιμη που προσφερει ο καθε παροχος.οσο για τη βιβοντι,νομιζω οτι αν θελεις να πας στο δικο της κομβο,σε υποχρεωνει να μην εχεις πια ουτε τηλεφωνικη γραμμη απο τον οτε (ενω στην αθηνα,οι κομβοι πχ της ΗΟΛ κ της τελλας, σου "επιτρεπουν" να συνεχισεις με το δικο σου νουμερο,κ ΑΝ θελεις,να επιλεξεις τη σταθερη τους τηλεφωνια)!τσεκαρε τις τιμες (προσεχε τα τελη κατω κατω στη βιβοντι,εχει αρκετα υψηλο ποσο),κ αποφασισε αν θα πας στην βιβο ή στον οτε,αλλα γνωμη μου,διαλεξε ενα αλλον παροχο αν μεινεις στον οτε...ελπιζω να βοηθησα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 12, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2006 ευχαριστω για το ενδιαφερον. αλλωστε γι αυτο ρωταω εδω μεσα, οσοι εχουν adsl απο διαφορους παροχους, να μου πουν τις εντυπωσεις τους, τις εμπειριες τους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plessinho Ιούλιος 12, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2006 Δεν νομίζω ότι οι τιμές έχουν μεγάλη διαφορά άλλωστε ο ΟΤΕ είναι σταθερή αξία από εκεί έχω παραγγήλει και εγώ DSL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plessinho Ιούλιος 12, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2006 πάρε ΟΤΕ δεν αξίζει τον κόπο να αλλάξεις νούμερο για την Vivodi για 3-4 ευρώ τον μήνα σιγά το πράμα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreas9 Ιούλιος 12, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2006 παντως,για παροχο οτε,δε συμφωνω καθολου,τον θεωρω πολυ ακριβο (τουλαχιστον με τα δεδομενα που ειχα πριν καποιο καιρο).γνωμη μου,να πας προς HOL,forthnet (πιο ακριβη,αλλα γενικα πιο αξιοπιστη) ,ή τελλας, που θα φτιαξουν καποια στιγμη κ τα δικα τους dslam,και θα απαγκιστρωθουν απο τον οτε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.