Alexisferos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2009 σήμερα με ενημέρωσαν οι δικοί μου οτι μέχρι την αλλη βδομάδα θα έχουμε dsl στο χωρίο μου στην ΕΛΛΑΔΑ, ολα αυτά το 2010 This is Sparta ο πατέρας κ η μάνα έχουν μόνο τις βασικές εως μηδαμινές γνώσεις για υπολογιστές αλλα ενα ίντερνετ το χρειάζομαι κ εγω οταν πάω διακοπές. βασικό για τον νεο υπολογιστή ειναι να είναι τελείως αθόρυβος και οσο ποιο μικρός μπορεί (Σε μέγεθος οχι δύναμη) με τις λειτουργίες του απλές. δλδ ίντερνετ κ σερφαρισμα μαζι με κατέβασμα μουσικής και ταινιών οπως επισεις να παίζει αυτες τις ταινίες και μαζι με ολα αυτα να καίει οσο το λιγότερο ρεύμα γίνετε. δεν ζητάω κ πολλα ε? :nare εχω αρκετά παλιά συστήματα κ μερικές crt οθόνες αλλα μάλλον θα μείνουν στο υπόγειο. έβαλα λοιπον ενα όριο τιμής τα 250 + - € αλλά πάντα κάτω απο τα 300€. το μόνο που θα χρησιμοποιήσω απο τα συστήματα που έχω ειναι ηχεία 2,1 logitech, keyboard,mouse, 1χHD wd 640aaks. ολα τα άλλα πρέπει να αγοραστούν, μαζι κ οθόνη tft και να είναι γύρο στα 250€. διάλεξα αυτα εδω. τι θα αλλάζατε? τι προτείνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Οκτώβριος 20, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Τα 60W της τροφοδοσιας με προβληματιζουν εμενα κυριως.Μπορει να καιει ελαχιστο ρευμα ο Ατομ,αλλα σιγουρα και αυτο το τροφοδοτικακι που εχει το κουτακι σου δεν νομιζω να εχει και 890% efficiency.Σε καλο φορτο,οπως αναπαραγωγη ταινιων κτλ,μαλλον θα υπαρχει θεμα πιστευωΡιξε μια ματια και σε αυτο που εχει 120W τροφοδοσια και ειναι στα ιδια χρηματαhttp://www.zero1.gr/product_info.php?products_id=101897Επισης με ενα τετοιο κουτι γλυτωνεις και τα επιπλεον χρηματα που δινεις για το εξωτερικο optical drive και πας σε εσωτερικο με τα μισα και ενδεχψμενως να μπορεις να πεταξεις και ενα δευτερο στικακι μνημης.Οταν λες αναπαραγωγη ταινιων,για τι ειδους ταινιες μιλαμε?Περιλαμβανονται και HD?Οθονη μηπως να κοιτουσες για καμια μεταχειρισμενη?Με 100-150 ευρω μπορεις να βρεις μεχρι και 22αρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Οκτώβριος 20, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 να σου πω την αληθεια το ειχα δει κ αυτο..θα ψάξω κατι ποιο ποιοτικό σε κουτι εχεις δίκιο αν κ ο 330 με πληρες φορτίο λενει οτι πιάνει μονο τα 40wστην τελικη δεν παίρνω drive και δινω τα λεφτα στην οθονη και κουτί..οσο για δεύτερο χερι οθόνη ιδικά σε τφτ ρε φιλε δεν ξερω, μου φαίνεται κάπως.η πλατφόρμα με τον ατομ εχει περιορισμό στα 2γιγα μνήμης.κοιτάω να φαω μια 20αρα ενος φίλου χωρις λεφτά..οσο για τις ταινίες που ειπα δει είπαμε να το κανω κ home cinema να βλεπω κανα εργακι στης διακοπες μου τιθεται θεμα, μεχρι προχθες δεν ειχα νετ στο πατρικο θα μου λειψει το hd λες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Οκτώβριος 20, 2009 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Για τον ατομ και πολλα του ειναι τα 60w. Τετοια εβαζα σε κατι pcακια που εφτιαχνα παλιοτερα και δεν υπηρχε κανενα προβλημα. Μεχρι και σε core 2 duo τα εβαζα. (Για default καταστασεις παντα..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Οκτώβριος 20, 2009 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 :D Να σου λειψει αποκλιεται,απλα διευκρινιζουμε τι θελουμε γιατι ο ατομ θα σε περιοριζει σε αναπαραγωγη HD οπως θα ξερεις.Και ειδικα χωρις καρτα γραφικων.Επομενως για αναπαραγωγη DVD/DVDrips εισαι μια χαρα απο αποψη ισχυως. Υπολογισε τωρα πως αν θελει 40W ο atom σε πληρη φορτιο (που στην αναπαραγωγη ταινιων θα καταναλωνει αρκετη επεξεργαστικη ισχυ πιστευω.Μπορουν τα παιδια που εχουν να μας πουν κιολας φυσικα για να εχουμε μια πιο ολοκληρωμενη εικονα) συν τα 15-20W του σκληρου + 5W keyboard+mouse + 5W ram,εισαι οριακα νομιζω. Σιγουρα υπαρχουν και αλλες εναλλακτικες για κουτακι,χωρις να ξεφευγεις στα χρηματα παντως.Οσο για την τσαμπε οθονη τι να πω..Ως γνωστον το τσαμπα ειναι παντα πιο γλυκο Παντως για μεταχειρησμενη δεν νομιζω πως υπαρχει καποιος φοβος.Ετσι και αλλιως θα μπορεις να πας και να την δεις πριν την παρεις.Εξαλλου εισαι χρονια στο χωρο οποτε δεν θα κανεις καποια "ριψοκινδυνη" αγορα.Ξερεις πως να προφυλαχθεις.Εγγυηση εχουν οι οθονες οποτε και να συμβει κατι παλι καλυμενος θα εισαι. Αυτην την στιγμη εισαι USA?ισως θα μπορουσες να βρεις εκει κανα καλο κουτακι και να το φερεις μαζι σου.Μικρο σε μεγεθος ειναι,οποτε το χωνεις μεσα στην βαλιτσα σου και καθαριζεις. Και κατι τελτυταιο.Ακομα εχουν περιορισμο τα 2γιγα αυτα τα σετακια?Νομιζα πως τα καινουρια που ειχαν βγει ειχαν ξεπερασει αυτον τον περιορισμο.Φυσικα και τα 2 γιγα σε ενα τετοιο συστημα ειναι υπεραρκετα,δεν το συζηταω. Αν δεν παρεις drive καθολου ομως κατι θα πρεπει να εχεις.Ενα card reader,κατι.Ασε που θα δυσκολεψει και τους γονεις σου μαλλον.Δεν ξερω.Αν οι γονεις σου δεν θα το χρησημοποιουν για να βλεπουν DVD για παραδειγμα ή δεν ξερω γω τι αλλο δεν το βαζεις καν,συμφωνω.Ειναι και περιπου το 10% του συνολικου budget αν μη τι αλλο,για κατι που πρακτικα θα χρησημοποιησεις ελαχιστες φορες Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Οκτώβριος 20, 2009 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 28w ηταν σε full load(3d) ολο το συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Οκτώβριος 20, 2009 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Για τον ατομ και πολλα του ειναι τα 60w. Τετοια εβαζα σε κατι pcακια που εφτιαχνα παλιοτερα και δεν υπηρχε κανενα προβλημα. Μεχρι και σε core 2 duo τα εβαζα. (Για default καταστασεις παντα..) Ειναι αξιοπιστα αυτα τα τροφοδοτικακια ομως ρε Χρηστο?Εξωτερικη τροφοδοσια ειναι εξαλλου Ο/Τ Πλακα πλακα με ψηνει κ μενα τωρα ενα τετοιο συστηματακι...Ευτυχως/δυστυχως που δεν υπαρχει διαθεσιμο budget ----- 28w ηταν σε full load(3d) ολο το συστημα. με 28W τοτε απο αποψη ισχυως,τα 60W φτανουν και περισευουν This is Sparta Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Οκτώβριος 20, 2009 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Κοιτα δωσαμε αν θυμαμε καλα καμια κατοστη. Προβλημα σε psu εβγαλαν 2-3. Αρα αν πουμε ενα 3% αστοχια υλικου ειναι μεσα στο προβλεπομενο. Κι εγω υποστηριζω την ιδεα του να παρει μεγαλυτερο τροφοδοτικο απλα ειναι θεμα budget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Οκτώβριος 20, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 τι usa αν ήμουν εκει δεν το συζήταγα καν το θέμα..είμαι σε διπλανή χώρα μας με γυναίκες που εχουν μακριά πόδια κ μπλε μάτια, οφ τοπικ.α ξέχασα να αναφέρω οτι εχει κ καλύτερο ίντερνετ απο την ΕΛΛΑΔΑ απο 1998βουλγαρια ολεεεεεεεε.οσο για την οθόνη ισως δεν το διατύπωσα σωστά, δεν έχω πρόβλημα κ με μεταχειρισμένη αλλα στην παραμυθία θεσπρωτιας που θα σταλθούν τα πράγματα δεν γίνετε να τεστάρω-δω κατι πριν το πάρω.οτι δω δλδ σε αγγελία απλα το παίρνω αν μου κάνει.ετσι κ αλλιώς οθόνη είναι έστω κ ενα πιχελ να ειναι καμένο η εχει μια υποτυπώδες γρατσουνιά θα μου ανάψουν τα λαμπάκια και θα την σπάσω και δεν ειμαι για έξοδα εχω ενα διαμέρισμα που αγόρασα να ξεπληρώσω κ είμαι μόνο 28.. παλι ξέφυγα απο το θέμα μας.οσο για το pc για να σου δώσω να καταλάβεις οτι αν δεν πάρω μαζι μου το λαπτοπ την περνάω τα καλοκαίρια με p3 800/384sdram/80+40 ata 7200/gf4600/etc καταλαβαίνεις ποσο ποιο πολύ καλύτερο θα ειναι το νεο, κ με μηδαμινά λ7αποφασίστηκε κ απο δεύτερα παραγγέλνω πράγματα κ φτάνουν ενα ενα στο χωρίο.το κουτακι κ ολα παραμενουν οπως ειναι και τα χριστουγεννα που κατεβαίνω λεω να βγαλω στο σφυρί οτι παλιό εχω (και αυτά είναι πολλά μα πάρα πολλά) για να θα αγοραστεί κ καλή οθόνη.ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Οκτώβριος 20, 2009 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 3% αστοχια υλικου πλησιαζει το οριο του στατιστικου σφαλματος .Οποτε ειναι παρα πολυ καλα... Το budget του βγαινει καθως υπαρχουν και αλλες επιλογες σε κουτι.Οπως για παραδειγμα αυτο που του εδωσα στο λινκ και σιγουρα και αρκετα ακομα.Αν κοψει και χρηματα απο το εξωτερικο διβιδι,τοτε εχει και ανεση νομιζω ----- τι usa αν ήμουν εκει δεν το συζήτ....ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.. Ο/Τ νομιζα πως ησουν Αμερικα.Τεσπα. Απο παραμυθεια εισαι ρα?Εχω κατι γνωστους απο κει! λολ:respect: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Οκτώβριος 20, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 συγνώμη για το εκτος θέματος πάλι..κατέβα παραμυθια τα χριστουγεννα να κεράσω οτι θέλεις να σε γυρίσω κ στα χωριά μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Οκτώβριος 20, 2009 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 thanks for the invitation! Θα το χω στα υποψην σιγουρα!Εχετε καλα τσιπουρα και κρασι εκει απ'οτι ξερω :D MSN το καταντησαμε Οο Kick-Ban alert xxexe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.