mariosalice Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2006 Μπαίνει θέμα αξιοπιστίας των μνημών DDR?Από 8 dimm που αγόρασα τα μισά δεν έβγαζαν στα default το memtest και αλλάχτηκαν.Από τα καλά πλέον dimm, μέσα σε ένα χρόνο χτύπησαν τα μισά σε τρεις μητρικές Nforce4.Μιλάμε για ακριβές - ποιοτικές μνήμες.Τι συμβαίνει?Φταίει ο σχεδιασμός των Dimm, των σύγχρονων μητρικών ή είναι τυχαίο το γεγονός?Μήπως τα καλά κομμάτια πάνε για servers με ECC?Ποια είναι η γνώμη σας στο θέμα της αξιοπιστίας των μνημών DDR? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Ιούλιος 9, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2006 Μηπως συνεβαλε και η μητρικη σε αυτο?Περιεργο μου φαινεται να χαλασαν 8 modules...Εγω ειμαι με 2 χ 512 στο μηχανημα που τρεχει 24/7 1 χρονο τωρα και δεν εχουν παθει τιποτα....(dfi ultra d) Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Ιούλιος 9, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2006 το ιδιο επαθα και γω με 4 κομματια kingston:OT: δες το Pm σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
beez Ιούλιος 9, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2006 εχω καψει μια μνημη επειδη δεν εχει κουμπώσει καλά, πολυ μυστηριο αυτο, μηπως παιζει τιποτα με τις τάσεις?γενικα η μνημες ειναι απο τα πιο αξιοπιστα υποσυστηματα γιατι δεν εχουν κινούμενα μερη. αυτος ειναι και ο λογος οπου σχεδον η πλειονότητα τους εχει λιφετιμε εγγύηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιούλιος 9, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2006 Αρχική απάντηση από GoriLLakoS [Σήμερα, στις 17:30] Μηπως συνεβαλε και η μητρικη σε αυτο?Περιεργο μου φαινεται να χαλασαν 8 modules...Εγω ειμαι με 2 χ 512 στο μηχανημα που τρεχει 24/7 1 χρονο τωρα και δεν εχουν παθει τιποτα....(dfi ultra d) Μα τις είχα σε τρεις μητρικές και όχι σε μία όπως έγραψα.Έχω δύο καινούργια UPS 1000v της APC και ένα παλιό (δύο ετών) και τριφασικό ρεύμα καλής ποιότητας στο σπίτι, οπότε δεν μπαίνει θέμα ρεύματος.Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω δύο dimm 1GB Crucial Ballistix που βγάζουν λάθη στο memtest και δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του υπολογιστή αν τις βάλω πάνω.Το κακό είναι οτι είχα δύο ζευγάρια, από ένα σε κάθε υπολογιστή και παρουσίασαν πρόβλημα ένα κομμάτι στον ένα και ένα στον άλλο.Δηλαδή αν αποφασίσω να κάνω RMA πρέπει να επιστρέψω και τα δύο ζευγάρια μια και έχουν αυτοκόλλητο με κωδικό που δεν βγαίνει.Αυτή τη στιγμή έχω βάλει τα δύο καλά κομμάτια σε ένα υπολογιστή και κάνω τη δουλειά μου.Δεν πρόκειται να τα επιστρέψω.Κοστίζει πολύ η μεταφορά. Το memtest δεν είναι και πολύ αξιόπιστο όμως. Ήξερα οτι υπάρχει πρόβλημα με ένα dimm (από τα δύο που είχα στο δικό μου υπολογιστή) ένα μήνα πριν αρχίσει να βγάζει λάθη στο memtest γιατί όταν έβαζα ένα ένα τα dimm με το συγκεκριμένο είχα επανεκκινήσεις και άλλα κουφά ενώ με το άλλο όλα ήταν εντάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Ιούλιος 9, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice Μα τις είχα σε τρεις μητρικές και όχι σε μία όπως έγραψα.Έχω δύο καινούργια UPS 1000v της APC και ένα παλιό (δύο ετών) και τριφασικό ρεύμα καλής ποιότητας στο σπίτι, οπότε δεν μπαίνει θέμα ρεύματος.Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω δύο dimm 1GB Crucial Ballistix που βγάζουν λάθη στο memtest και δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του υπολογιστή αν τις βάλω πάνω.Το κακό είναι οτι είχα δύο ζευγάρια, από ένα σε κάθε υπολογιστή και παρουσίασαν πρόβλημα ένα κομμάτι στον ένα και ένα στον άλλο.Δηλαδή αν αποφασίσω να κάνω RMA πρέπει να επιστρέψω και τα δύο ζευγάρια μια και έχουν αυτοκόλλητο με κωδικό που δεν βγαίνει.Αυτή τη στιγμή έχω βάλει τα δύο καλά κομμάτια σε ένα υπολογιστή και κάνω τη δουλειά μου.Δεν πρόκειται να τα επιστρέψω.Κοστίζει πολύ η μεταφορά. Το memtest δεν είναι και πολύ αξιόπιστο όμως. Ήξερα οτι υπάρχει πρόβλημα με ένα dimm (από τα δύο που είχα στο δικό μου υπολογιστή) ένα μήνα πριν αρχίσει να βγάζει λάθη στο memtest γιατί όταν έβαζα ένα ένα τα dimm με το συγκεκριμένο είχα επανεκκινήσεις και άλλα κουφά ενώ με το άλλο όλα ήταν εντάξει. ελενξες για συμβατοτητες με την μητρικη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιούλιος 9, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2006 Ναι περιλαμβάνονται στις συμβατές μνήμες τόσο οι Crucial όσο και οι Cοrsair VS, αλλά δεν έχει σχέση με το γεγονός που χαλάνε. Από 2 ζευγάρια Crucial έκανα ήδη RMA 2 ζευγάρια και έχω 2 κομμάτια χαλασμένα και από 4 Cοrsair VS έχω ήδη κάνει RMA τα 3 και έχω ένα κομμάτι χαλασμένο που δεν το έχω στείλει ακόμα για RMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos2k Ιούλιος 9, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2006 μιλάμε για default timings ή o/c? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούλιος 9, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2006 Οπότε μνήμες πάντα από Ελλάδα για να μη σου πηγαίνει ο κούκους αηδόνι. Πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο δεδομένου ότι δε φαντάζομαι να τις έχεις ταράξει στο ρεύμα. Εδώ πολλοί είχαμε utt-bh5 σε 24-7 με ρεύμα από την 3.3 βρώμικο και χωρίς προστασία και δεν πάθανε τίποτα, σε εσένα χαλάσανε όλες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Ιούλιος 9, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2006 Εαν τα corasair σου φορουσαν tccd ειναι γνωστο οτι τα τσιπακια αυτα ειναι πιο ευαισθητα , και οσο αναφορα τις crucial ειναι γνωστο οτι εχουν κοντα στους 3μηνες ζωη ειτε oc ειτε οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιούλιος 10, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2006 Για τα Corsair δεν ξέρω αν είχαν TCCD (δεν γράφουν τα τσιπάκια τους). Όσο για την τρίμηνη διάρκεια ζωής των crucial μάλλον δεν νομίζω να είναι θέμα εταιρίας. Απλά η Crucial συστείνει default τα 2.8v και σφιχτά timing οπότε ζεσταίνονται αρκετά. Ρεύμα δεν έδωσα ποτέ πάνω από τις επίσημες προδιαγραφές (μέχρι 2.8v). Γενικά μάλλον οι μνήμες με κακομεταχειρίστηκαν παρά εγώ αυτές. Όσο για την αγορά από Ελλάδα εξαρτάται. Δηλαδή δεν θα με χρεώναν μετά από ένα χρόνο από την αγορά για τα μεταφορικά? Χλωμό το βλέπω. Κανείς δεν νομίζω οτι θα το κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιούλιος 10, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2006 χμμμ , παρόμοιο πρόβλημα και εγώ με Kingston (ECC REG).Παρόλο που το μηχάνημα είναι "δροσερό" , 49' , οι μνήμες ψήνονται στην κυριολεξία, αν τρέξω memtest με ECC ενεργοποιημένο είμαι πήχτρα στα errors και μετά από 2-3 λεπτά κάνει reboot.Τις έδωσα πίσω για αλλαγή βεβαια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sisman Ιούλιος 10, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice Για τα Corsair δεν ξέρω αν είχαν TCCD (δεν γράφουν τα τσιπάκια τους). Όσο για την τρίμηνη διάρκεια ζωής των crucial μάλλον δεν νομίζω να είναι θέμα εταιρίας. Απλά η Crucial συστείνει default τα 2.8v και σφιχτά timing οπότε ζεσταίνονται αρκετά. Ρεύμα δεν έδωσα ποτέ πάνω από τις επίσημες προδιαγραφές (μέχρι 2.8v). Γενικά μάλλον οι μνήμες με κακομεταχειρίστηκαν παρά εγώ αυτές. Όσο για την αγορά από Ελλάδα εξαρτάται. Δηλαδή δεν θα με χρεώναν μετά από ένα χρόνο από την αγορά για τα μεταφορικά? Χλωμό το βλέπω. Κανείς δεν νομίζω οτι θα το κάνει. Ζεστες λιγο η πολυ θα ηταν, με το χερι τις επιασες ποτε να δεις ποσο καινε? Πολυς κοσμος εχει παρει μνημες στο χερι επηδη δεν ειχε ενα φανακι να τις φυσαει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιούλιος 10, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2006 Aν μηλάμε για τα Crucial Ballistix 2*1gb (αυτές που είχε βουήξει ο τόπος ότι πετάνε) καλύτερα να βρεις άλλες μνήμες... όπως είπε και ο Vagouridis έχουν ημερομηνία λήξεως και ακόμα και η Crusial τις έχει αποσύρει λόγω των απίστευτα πολλών rma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιούλιος 10, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2006 Αρχική απάντηση από FrOsT [Σήμερα, στις 15:35] Aν μηλάμε για τα Crucial Ballistix 2*1gb (αυτές που είχε βουήξει ο τόπος ότι πετάνε) καλύτερα να βρεις άλλες μνήμες... όπως είπε και ο Vagouridis έχουν ημερομηνία λήξεως και ακόμα και η Crusial τις έχει αποσύρει λόγω των απίστευτα πολλών rma... Δύο σετ από αυτές έχω, τις Z503, όπως έγραψα και πιο πριν. Ας πούμε λοιπόν οτι οι συγκεκριμένες μνήμες είναι γνωστές για τα RMA. Αλλά το πρόβλημα το είχα και με τις Corsair VS.Μήπως είναι γενικό το κακό?Αρχική απάντηση από Sisman [Σήμερα, στις 12:24] Ζεστες λιγο η πολυ θα ηταν, με το χερι τις επιασες ποτε να δεις ποσο καινε?Πολυς κοσμος εχει παρει μνημες στο χερι επηδη δεν ειχε ενα φανακι να τις φυσαει... Με υδρόψυξη για επεξεργαστή και συνολικά 4 120μμ fan + 2 της PSU σε αλουμινένιο κουτί δεν νομίζω να είχαν πρόβλημα αερισμού οι μνήμες. Πάντως με το χέρι ήταν πολύ ζεστές, σχεδόν καυτές στο χέρι, όταν δούλευαν σε full load για αρκετή ώρα. Παρά τις χάλκινες ψύκτρες που έχουν από μαμά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιούλιος 12, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2006 Αρχική απάντηση από mariosaliceΜε υδρόψυξη για επεξεργαστή και συνολικά 4 120μμ fan + 2 της PSU σε αλουμινένιο κουτί δεν νομίζω να είχαν πρόβλημα αερισμού οι μνήμες. Πάντως με το χέρι ήταν πολύ ζεστές, σχεδόν καυτές στο χέρι, όταν δούλευαν σε full load για αρκετή ώρα. Παρά τις χάλκινες ψύκτρες που έχουν από μαμά. Ουπς, και εγώ ένα stacker με υδρόψυξη έχω αλλά παίζουν και 6 χ 120 και ένας μικρός στο πάνω μέρος.Παρόλα αυτά αν πιάσω τις μνήμες με το χέρι....δεν πιάνονται... πρέπει να περιμένω 1 λεπτό να κρυώσουν για να τις βγάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plessinho Ιούλιος 12, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2006 και εγώ πιστεύω 'οτι μάλλον οι μητρική σου φταίει οι μνήμες για να καούν πρέπει να τις μαμήσεις στο O/C!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιούλιος 13, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 Πως μου το πες αυτό τώρα, λες να φταίει η μητρική; Θα μπλέξω με την OKTABIT αμα την στείλω για RMA γιατί η μητρική "δουλεύει".Δεν υπαρχει περίπτωση να βγάλω άκρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sisman Ιούλιος 13, 2006 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 Αποψη μου, αν οι μνημες δε πιανονται με το χερι, τοτε θελουν εναν υσηχο 12αρι να τις φυσαει. Δυστηχος ενα καλο αεριζομενο κουτι δεν αρκει για τοσο ζεστες μνημες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιούλιος 13, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 @ SismanΔεν βλέπω να έχεις System specs οπότε δεν ξέρω τη δική σου εμπειρία από μνήμες.Δoυλεύεις DDR400 1Τ Dual channel? Έχεις προσωπική εμπειρία από την αξιοπιστία των μνημών DDR400? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.