Jump to content

Gnome ή KDE ή Xserver=dead!!! Τι κάνουμε?

xaxa1982

Recommended Posts

Δουλεύω σε Gnome στο Ubuntu 5.10 .

1)Καμιά φορά εδώ-εκεί αρχίζουν τα προβλήματα στο Gnome. Για παράδειγμα, δεν ανοίγει ο Nautilus, για να ψάξω στα αρχεία μου κάτι που θέλω. ’λλη φορά σβήνουν τα εικονίδια της οθόνης και δεν ξαναεμφανίζονται.

Τι κάνουμε?

Απάντηση:

Σε κονσόλα "kilall nautilus" . Εγώ αυτό κάνω και επανεκκινείται ο nautilus. Οχτώ στις 10 φορές επανέρχονται τα πράγματα και είμαι οκ. Αν όχι, τότε χρειάζεται επανεκκίνηση και το κακό είναι ότι πρέπει να βγάλω το ρεύμα, γιατί δεν κάνει επανεκκίνηση με τίποτα.

2)Αντίστοιχο πρόβλημα στο KDE με περίεργη συμπεριφορά, αλλά δεν σβήνουν ποτέ τα εικονίδια.

Τι κάνουμε?

Απάντηση:

Πατάω Ctrl+Alt+Backspace(αφού πρώτα σώσω την δουλειά μου), γιατί δεν ξέρω πώς αλλιώς να το επαναφέρω(δεν ξέρω κάτι αντίστοιχο του "kilall nautilus" δηλαδή), με αποτέλεσμα 9 στις 10 φορές να δουλεύει, αλλά συνήθως (μετά από κάποιες ώρες) έχω πάλι πρόβλημα.

Τα ερωτήματά μου:

Α)Μήπως φταίει ο Xserver και όχι το Gnome και το KDE?

Β)Πώς λύνετε εσείς τέτοια προβλήματα όταν σας εμφανίζονται, έτσι ώστε να μην ξαναδημιουργηθούν μετά από κάποιες ώρες πάλι και σας εκνευρίσουν και τελικά για να τα διορθώσετε χρειαστεί επανεκκίνηση?

Α) Αν δε σου ανοίγει κανένα νέο παράθυρο μάλλον είναι πρόβλημα του X και όχι του window manager.

B) Αν γίνει κάτι και κολλήσει το γραφικό ώστε να μη δουλεύει το alt-ctrl-backspace μπαίνω με ssh από άλλο μηχάνημα και σκοτώνω ό,τι έχει κολλήσει ή του κάνω το ορθόδοξο reboot.

Αρχική απάντηση από trendy

Α) Αν δε σου ανοίγει κανένα νέο παράθυρο μάλλον είναι πρόβλημα του X και όχι του window manager.

B) Αν γίνει κάτι και κολλήσει το γραφικό ώστε να μη δουλεύει το alt-ctrl-backspace μπαίνω με ssh από άλλο μηχάνημα και σκοτώνω ό,τι έχει κολλήσει ή του κάνω το ορθόδοξο reboot.

Πώς κάνεις αυτό το ssh σε δίκτυο?Ο άλλος υπολογιστής μου έχει Windows και είναι σε router συνδεδεμένοι και οι δύο. Το laptop με wireless και ο σταθερός με καλώδιου δικτύου στο router...

Για να κάνεις ssh θα πρέπει πρώτα να τρέχεις τον sshd. Κάνε /etc/init.d/sshd status και αν δε τρέχει κάνε /etc/init.d/sshd start και μετά με το putty μπές στο μηχάνημα με user-account και κάνε su για να γίνεις root.

Τι κάρτα οθόνης έχεις και πώς έχεις περάσει τους driver ??

Κάνεις updates με το aptitute ???

Τι πυρήνα έχεις (precompiled ή custom) ???

Αρχική απάντηση από backgman

Για να κάνεις ssh θα πρέπει πρώτα να τρέχεις τον sshd. Κάνε /etc/init.d/sshd status και αν δε τρέχει κάνε /etc/init.d/sshd start και μετά με το putty μπές στο μηχάνημα με user-account και κάνε su για να γίνεις root.

Τι κάρτα οθόνης έχεις και πώς έχεις περάσει τους driver ??

Κάνεις updates με το aptitute ???

Τι πυρήνα έχεις (precompiled ή custom) ???

Όταν κάνω:

/etc/init.d/sshd status

βγάζει αυτό:

bash: /etc/init.d/sshd: Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος

Η κάρτα οθόνης είναι SiS 650 και έχει το Linux drivers, δεν έβαλα εγώ κάτι. Συνήθως από το Synaptic κάνω updates. Ο πυρήνας που έχω είναι precompiled, δεν έχω βάλει το χέρι μου εκεί, γιατί δεν έχω βρει και τα kernel-sources για να τον πειράξω. Απλά έχω κατεβάσει τον 686 γιατί με τον 386, σερνόταν...

Αρχική απάντηση από xaxa1982 [Χθες, στις 12:09]

Όταν κάνω:

/etc/init.d/sshd status

βγάζει αυτό:

bash: /etc/init.d/sshd: Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος

Η κάρτα οθόνης είναι SiS 650 και έχει το Linux drivers, δεν έβαλα εγώ κάτι. Συνήθως από το Synaptic κάνω updates. Ο πυρήνας που έχω είναι precompiled, δεν έχω βάλει το χέρι μου εκεί, γιατί δεν έχω βρει και τα kernel-sources για να τον πειράξω. Απλά έχω κατεβάσει τον 686 γιατί με τον 386, σερνόταν...

Εγκατέστησε με το synaptic το sshd (ή ssh) και τρέξε /etc/init.d/sshd start

Ψαξε για kernel-sources (ή linux-sources) με την ίδια έκδοση που έχει και καν' τα εγκατάσταση αν θες να ασχοληθείς.

Για τη κάρτα προφανώς τρέχει κάποιο module (κάνε lsmod και ψαξε για sis). Υποψιάζομαι κάποιο πρόβλημα του Xserver με τη κάρτα σου. Ψάχτο λίγο στο google...

Επίσης ψάξε αν η sis δίνει κάποιο driver για linux...

Θέλω να κάνω compile τον kernel, αλλά δεν μπορώ να βρω τα sources. Μάλλον headers λέγεται και όχι sources, αλλά μπορώ να τον ρυθμίσω ούτε με make menuconfig ούτε με make xconfig... Βγάζει μήνυμα ότι δεν υποστηρίζεται αυτό και κάτι τέτοια. Ξέρεις στο Ubuntu κανένα καλό οδηγό για να δω τι πρέπει να κάνω ακόμη? Πάτησα make config και υποστηρίζεται αυτό, αλλά δεν είναι δυνατόν να ρυθμίσεις τον kernel έτσι...

Αρχική απάντηση από trendy

’λλο headers και άλλο source. Source είναι ο πηγαίος κώδικας του πυρήνα, headers είναι include files του Linux kernel, που όμως χρειάζονται για να κάνεις compile software στο linux.

Α,ευχαριστώ! Δεν την ήξερα την διαφορά, το ομολογώ! :worship:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.