Jump to content

metropolitan wireless network

ssjin5

Recommended Posts

τωρα τελευταια δεν γινεται να μην σκευτομαι τι θα γινοταν ΑΝ εβαζαν σε καθε πολη ασυρματο μητροπολιτικο δικτυο... δεν θα υπηρχε αναγκη για dsl, μεγαλύτερες ταχυτητες, κε φυσικα δωρεάν ή ΠΟΛΥ πιο φθηνα τι λετε δεν μπορεί να γινει...

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

εγω νομιζω οτι μπορει να γινει.. αν και σε αρκετες πολεις εχει γινει προσπαθεια για κατι τετοιο... σε καποες εχει πετυχει σε αλλες οχι. αυτα που λεω ειναι η δικια μου αποψη,μπορει να κανω λαθος,το θεμα το ειχα ψαξει λιγο απο περιεργια να δω...

Αρχική απάντηση από ssjin5

τωρα τελευταια δεν γινεται να μην σκευτομαι τι θα γινοταν ΑΝ εβαζαν σε καθε πολη ασυρματο μητροπολιτικο δικτυο... δεν θα υπηρχε αναγκη για dsl, μεγαλύτερες ταχυτητες, κε φυσικα δωρεάν ή ΠΟΛΥ πιο φθηνα τι λετε δεν μπορεί να γινει...

Μην μπερδεύεις το δίκτυο ευρείας περιοχής (που μπορεί να θεωρηθεί το ασύρματο δίκτυο σε μια πόλη) με το διαδίκτυο. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Αρχική απάντηση από astrolabos

Μην μπερδεύεις το δίκτυο ευρείας περιοχής (που μπορεί να θεωρηθεί το ασύρματο δίκτυο σε μια πόλη) με το διαδίκτυο. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Ναι μεν, αλλά αν το wan αυτό το διασυνδέσεις με το inet με σοβαρή γραμμή, αυτόματα αποκτάς νέους ευρυζωνικούς χρήστες. (όφελος για πολιτικούς: μπας και ξεφύγει το ελλάντα από το ~5% των ευρυζωνικών συνδέσεων).

Αρχική απάντηση από astrolabos

Και ποιός θα πληρώσει τη διασύνδεση με το inet;

Εφ'όσον μιλάμε για πόλη, είθισται το κόστος να το επωμίζεται ο δήμος.

Αυτό δε λέμε?

Σε επαρχιακές πόλεις έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες (π.χ. e-trikala).

Το πρόβλημα δεν ξέρω αν είναι το bandwidth, αλλά το ίδιο το δίκτυο.

Ο πρόχειρος σχεδιασμός του και οι περιορισμοί του 802.11 πρωτοκόλλου δύσκολα θα επιτρέψουν αξιοπρεπή χρήση από κάποιο δήμο.

(οι κινήσεις γίνονται με γνώμονα το ελάχιστο κόστος, οπότε το σχήμα μια οmni στο καμπαναριό και μια omni στην πλατεία του χωριού δεν μπορεί δυστυχώς να εξυπηρετήσει όλους τους δημότες).

Οι πιο αξιόλογες προσπάθειες είναι αυτές που έχουν γίνει στηριζόμενες στην ιδιωτική πρωτοβουλία των ίδιων των πολιτών.

Αρχική απάντηση από NoDsl

Δεν νομίζο τα e-trikala να έχουν p2p ανοικτά.

Δεν ασχολείται όλος ο κόσμος με p2p.

Επίσης σαν παράδειγμα το ανέφερα, και όχι σαν υπόδειγμα -προς μίμηση.

Αρχική απάντηση από NoDsl

Η ζέστη φταίει και το τζαμπατζιλίκι.:banging:

ανετα θα πληρωνα για να εχω ασυρματο δικτυο στην πολη μου χωρις παρεμβολες απο τον Π-οτε και θα ηταν ταχυτατο και θα επερνα και το φορητο μου που λεει ο λογος και θα πηγενα βολτα για να εχω εμπνευση και φυσικα ασυρματο ΙΝΤΕΡΝΕΤ... :) δεν ζηταμε κατη τσαμπα... γιατι δηλ σε ενα λιμανι στην κρητη εχει βαλει ο δημος ασυρματο ιντερντ γιατι να μην εχουμε και εμεις... τοσο δυσκολο ειναι να συκοση καποιος μια κεραια και να και να μην ψαχνομαστε με dsl kai λ@λ@κιες πιο φθηνο δεν θα ηταν στον Π-οτε να κανει κατι τετοιο αντι να βαζει πορτες και παραθυρα... και θα καλυπτε τους παντες και θα ηταν ολοι ευχαριστημενοι...

Δεν πρόκειται ποτέ καμία σοβαρή εταιρεία να πουλήσει ασύρματο internet σε μπάντα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να δεχτεί παρεμβολές, αφού η χρήση της συγκεκριμένης μπάντας είναι ελεύθερη.

Hotspots σε περιορισμένους χώρους όπως αίθουσες, καφετέριες και πλατείες είναι πιο εύκολα να υλοποιηθούν.

Και από τη στιγμή που όλος ο κόσμος παίζει με χαλκό δε βλέπω το λόγο να πρωτοτυπήσει η Ελλάδα, ακόμα κι αν εθελοτυφλήσουμε στις δυσκολίες.

Για να έχεις wireless lan πρέπει να έχεις κάθε 0,5 χλμ κεραία, ποίος θα τα πληρώσει όλα αυτά, και καλά έχουν βάλει hotspots αλλά δεν πιστεύω οτι θα έχει και τρελές ταχύτητες, όσο για το AWAN απο ταχύτητες άστο καλυτερα, και πρέπει να βγείς και στην ταράτσα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.