trendy Αύγουστος 7, 2006 #21 Αύγουστος 7, 2006 Το "Help aim directional antennas for long-haul WLAN links" δεν αφορά τον spyrious, γιατί ούτε κατευθυντικές κεραίες χρησιμοποιεί ούτε μακρυνό λινκ κάνει.
AnonymousJ Αύγουστος 11, 2006 #22 Αύγουστος 11, 2006 Oτι πείς!!!!!Αλλωστε για ποιό λόγο να ασχολούμαι όταν αυτός που ξεκίνησε το νήμα χάθηκε;;;;;;;
Spyrious Αύγουστος 12, 2006 Author #23 Αύγουστος 12, 2006 Αρχική απάντηση από AnonymousJ Oτι πείς!!!!!Αλλωστε για ποιό λόγο να ασχολούμαι όταν αυτός που ξεκίνησε το νήμα χάθηκε;;;;;;; Δεν χάθηκα απλά διάβασα τα λεγόμενα όλων σας (και σας ευχαριστώ γιαυτό) και ψάχνομαι ακόμα για εναλλακτικές λύσεις.Όσο για το να περάσω κανάλια και καλώδια δεν μου είναι δύσκολο ,εξάλλου στο δωμάτιο μου έτσι διαχειρήστικα τα καλώδια τηλεφώνου ,ρευματος ,ηχειων.Απλά θα προτιμούσα να το αποφύγω.Θα ψάξω την λύση repeater.
iceblade Δεκέμβριος 30, 2006 #24 Δεκέμβριος 30, 2006 Αρχική απάντηση από Spyrious [08-07-2006 15:15] Καλησπέρα.Έχω το usr9108 στο δωμάτιό μου και θέλω να συνδέεται ένα pc σε άλλο δωμάτιοασύρματα με αυτό.Το δύκτιο παίζει μια χαρά στο δωμάτιό μου.Μόλις όμως μετέφερα το pc στο άλλο δωμάτιο δεν έπιανε σήμα.Τι μπορώ να κάνω;Βρήκα κάτι οδηγίες σε αυτήν την σελίδαhttp://www.microsoft.com/athome/moredone/wirelesstips.mspxαλλά δεν τις βλέπω και πολύ εφικτές στην περίπτωσή μου.Σκέφτηκα να πάρω αυτήν την κεραίαhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616336και να την βάλω ή στο router ή στην κάρτα.Τι μου προτείνετε;Το σπίτι είναι κάπως έτσι Να βάλεις ΚΑΙ στο Router ΚΑΙ στο pc (ειδικά στο PC ) εξωτερική κεραία. Η κεραίες που βιδώνουν πάνω στην ασύρματη κάρτα δικτύου είναι άχρηστες διότι το μισό σήμα κόβεται από το tower του υπολογιστή, όντας μεταλλικό. Το ίδιο πρόβλημα είχα (0 σήμα), άλλαξα κεραίες και στα δύο (μία Level one OMNI στο router και μια κατευθυντική στο pc ίδια με αυτή που σκέφτεσαι να πάρεις) και σήμα που έχω τώρα είναι 3-4/5
Spyrious Δεκέμβριος 30, 2006 Author #25 Δεκέμβριος 30, 2006 Το πρόβλημα έχει διαφοροποιηθεί τώρα.Το απομακρυσμένο pc τώρα είναι ένας φορητός και δεν έχει εξωτερική κεραία δυστυχώς.
Spyrious Δεκέμβριος 30, 2006 Author #27 Δεκέμβριος 30, 2006 Αρχική απάντηση από trendy Μπορείς πάντα να κάνεις μόντα και να του βάλεις. Για πες κι άλλα.Πως μπορω να το κάνω αυτο.
felix Δεκέμβριος 30, 2006 #28 Δεκέμβριος 30, 2006 ...και για του λόγου το αληθές....για τσέκαρε εδώhttp://solwise.com/wireless-indoorantenna-24.htmέχει και πατέντα με omni κεραία σε laptop....Πάντως, δεν έχω διαπιστώσει προβληματική συμπεριφορά με την ενσωματωμένη κεραία του laptop μου...Ίσα ίσα που έχω διαβάσει ότι προσφέρουν και εξαιρετική κάλυψη...Τώρα αυτό εξαρτάται και από τον κάθε κατασκευαστή (για την διαμόρφωση της κεραίας), αλλά και από την ισχύ σήματος της κάρτας....By the way, έχοντας μία πάνελ κεραία και μία omni, δεν πετυχαίνεις και πολλά πράγματα....Η πάνελ για το 100% των χρημάτων που έδωσες και για το 100% της ονομαστικής της απόδοσης θέλει και άλλη μία πάνελ για να δουλέψει σωστά...Και σε αυτό που είπε ο iceblade , έχει απόλυτο δίκιο...Η κεραία omni που έχουν οι περισσότερες κάρτες στα 2db, δεν κάνει δουλειά όντας πίσω από το tower...Καλύτερα μια μεγαλύτερη omni (6-9db) με καλώδιο extension που θα τη μεταφέρει σε καλυτερο σημείο...Με ρούτερ τον WGT624v3 της Netgear (με την μαμά κεραία) και με πολλά περισσότερα ενδιάμεσα εμπόδια (2 τοίχοι υπό γωνία και μία ντουλάπα) , έχω δίκτυο με πολύ καλό σήμα και αρκετά καλές ταχύτητες, έχοντας απλά μία κεραία ομνι των 9db και μία προέκταση των 2 μέτρων....
Spyrious Δεκέμβριος 30, 2006 Author #29 Δεκέμβριος 30, 2006 Είδα το site που λες αλλα δεν καταλαβα που συνδεεται η κεραία.
NoDsl Δεκέμβριος 30, 2006 #30 Δεκέμβριος 30, 2006 Αρχική απάντηση από AnonymousJ [01-08-2006 11:19] Φίλε Spyrious Δεν ειναι τα 10 μέτρα που σε "τρώνε" αλλά το Γ που δημιουργείται συν ολοι οι τοίχοι που υπάρχουν ενδιάμεσα. basics in rlb analysis Because of building obstructions such as walls and ceilings, propagation losses indoors can be significantly higher. For example, a 2 x 4 wood stud wall with sheetrock on both sides results in about 6dB loss per wall. Experience has shown that line-of-sight propagation holds only for about the first 20 feet. Beyond 20 feet, propagation losses indoors increase at up to 30dB per 100 feet in dense office environments. This is a good rule-of-thumb, in that it is conservative (it overstates path loss in most cases). Actual propagation losses may vary significantly depending on building construction and layout.
felix Δεκέμβριος 30, 2006 #31 Δεκέμβριος 30, 2006 Δεν είναι φάση απλής σύνδεσης...πρέπει να συνδέσεις στους ακροδέκτες της κάρτας εσωτερικά την κεραία απευθείας ή το καλώδιο με έναν ακροδέκτη,πάνω στον οποίο θα ενώνεται εξωτερικά η κεραία...Έχει και οδηγό εγκατάστασης....Δεν το συστήνω...είναι διαδικασία...απλά το ανέφερα από άποψης εφικτότητας....Όσον αφορά στις απώλειες...είναι συνδυασμός απόστασης, εμποδίων και γωνίας...’λλες απώλειες έχει όταν περνάει από τοίχο κάθετα το σήμα,περισσότερες έχει όταν περνά υπό γωνία...απλά γιατί αυξάνεται η διαδρομή του σήματος μεσα στον τοίχο...αυτήν την ένονοια έχει το "Γ"...Απώλειες έχει και το κουτί του υπολογιστή...αν η κεραία είναι πίσω από αυτό και όχι μακριά του μέσω προέκτασης...φούρνος μικροκυματων, ασύρματα τηλέφωνα στην συχνότητα του δικτύου....μεγάλες επιφάνειες πορσελάνης όπως είπε κάποιος πρίν...Γενικά το L.O.S. (Lign Of Sight) είναι ο καλύτερος τρόπος...αλλά στο περιβάλλον του σπιτιού δεν είναι πάντα εφικτό...Ο ρούτερ σου έχει αποσπώμενη κεραία και είναι ένα + αυτό...δες μήπως μπορείς να τον μετακινήσεις (όπως φαίνεται στο σχήμα προς τα κάτω..) μήπως και καταφέρεις να γλυτώσεις το "Γ"...Μία πιό δυνατή κεραία είναι επίσης λύση...αλλά θα έλεγα omni καλύτερα...η δική μου αν θες να δείς είναι αυτή...μείον τις απώλειες από το καλώδιο προέκταση 2m που έχω...είμαι σίγουρα στα 6-7db....Στο μέλλον σκέφτομαι να προσθέσω και μία στον ρούτερ....Αυτά για την ώρα...ελπίζω να βοήθησα ...
Spyrious Μάρτιος 4, 2007 Author #32 Μάρτιος 4, 2007 Επειδη ο φορητος παει και στο σαλονι πιστευω η καλυτερη λύση είναι κάποιο repeater στην γωνία.Αυτο κάνει;http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616369
trendy Μάρτιος 4, 2007 #33 Μάρτιος 4, 2007 Κοίτα για το ovislink στο priveshop. Θέλεις κάτι πολύ φτηνό.
Spyrious Μάρτιος 4, 2007 Author #34 Μάρτιος 4, 2007 Αρχική απάντηση από trendy Κοίτα για το ovislink στο priveshop. Θέλεις κάτι πολύ φτηνό. Στην ίδια τιμη με αυτο απο το eshop βρήκα.Το φθηνοτερο είναι αυτο που βρήκαhttp://www.pixmania.com/gr/gr/171456/art/d-link/access-point-wifi-54-mb-a.html?srcid=1383&aftrack=TWpJMk1EczFNakE1OzExNzMwNDEzMzY7
Spyrious Φεβρουάριος 10, 2008 Author #35 Φεβρουάριος 10, 2008 Επιστρέφω στο θέμα.Έχω πάρει ένα netgear WG602V2 access point.Το έβαλα στην γωνία και πιάνει σήμα το laptop.Τι ρυθμίσεις να βάλω σε usr9108 ,wg602 και στις ασύρματες κάρτες;Γιατί όπως το έχω τώρα σαν απλο access point εμφανίζονται 2 δύκτια αλλά το ένα του ap δεν δίνει internet.Το wg602 έχει την δυνατότητα να λειτουργεί στα εξής modes.
johnson Φεβρουάριος 10, 2008 #36 Φεβρουάριος 10, 2008 Αν και καθυστερημένα... αφού πήρες ap. Τι λειτουργικό τρέχεις στο laptop?Τα XP είναι τραγικά στα wireless, vista ή linux ελπίζω...
Spyrious Φεβρουάριος 10, 2008 Author #37 Φεβρουάριος 10, 2008 XP σε όλα τα pc.Το έβαλα τώρα το ap διότι έγινε πιο αναγκαίο λόγω του ότι πρόσθεσα και ένα htpc.
johnson Φεβρουάριος 10, 2008 #38 Φεβρουάριος 10, 2008 Αρχική απάντηση από Spyrious [Σήμερα, στις 18:38] XP σε όλα τα pc.Το έβαλα τώρα το ap διότι έγινε πιο αναγκαίο λόγω του ότι πρόσθεσα και ένα htpc. Δοκίμασε για πλάκα να bootάρεις με ένα liveCD (ubuntu ας πούμε) και να δειςαν πιάνει εκεί που παλαιότερα δεν έπιανε. Καλά απορώ πως καταφέραν εκείστην ms και κάνανε τόσο μάπα το wireless στα xp.
trendy Φεβρουάριος 11, 2008 #39 Φεβρουάριος 11, 2008 Spyrious αν το έχεις access point δε θα σου συνεργάζεται με το wireless-router που είναι και αυτό σε access point mode. Πρέπει να το κάνεις ή repeater ή wds.
Spyrious Φεβρουάριος 11, 2008 Author #40 Φεβρουάριος 11, 2008 Ξέχασα να παραθέσω την φωτό με τα modes.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.