knight_77 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2006 Παιδια τα φωτα σας!Τα πραγματα εχουν ως εξης:Χθες πηγα να συνδεσω στο μηχανημα μου στο οποιο ειναι εγκατεστημενα τα ΧΡ pro εναν ide σκληρο ο οποιος ειχε και αυτος windows xp εγκατεστημενα και ηταν μονος του σε αλλο μηχανημα.Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να μπουταρω και με τους δυο δισκους μαζι καθως στο startup μου βγαζει το μηνυμα ''Could not read from the selected boot disk.Check boot path and disk hardware.''Δοκιμασα απο bios το booting order χωρις κανενα αποτελεσμα.Ουσιαστικα βλεπει δυο master boot records και εκει γινεται το μπερδεμα.Καμια προταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kunoobidi Ιούλιος 8, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2006 Μήπως ένας δίσκος είναι ide κ ένας sata;Μερικές μητρικές δεν μπορούν να boot-άρουν από sata σε αυτήν την περίπτωση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Ιούλιος 8, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2006 Ναι ο αρχικός δίσκος είναι SATA, δοκίμασα από repair console να φτιάξω το master boot record χωρίς αποτέλεσμα. Format στον IDE δίσκο δεν με παίρνει να κάνω λόγω δεδομένων Link to comment Share on other sites More sharing options...
kunoobidi Ιούλιος 8, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2006 Bios Update; Μπας και... μερικές μητρικές (σαν τη δική μου) σκαλώνουν όσο και αν αλλάζεις τη boot priority! Link to comment Share on other sites More sharing options...
beez Ιούλιος 9, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2006 μηπως ο σατα ειναι πανω σε raid controller? απο προηγούμενη εμπειρία ο ide εχει προτεραιότητα, ισως ενα bios update σου δώσει επιλογή να μπουτάρεις απο το raid Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Ιούλιος 10, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2006 Περασα το τελευταιο bios και παλι τα ιδια.Τελικα εβγαλα ακρη παιζοντας με το repair console με την εντολη bootcfg... Link to comment Share on other sites More sharing options...
disssconected Ιούλιος 10, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2006 Επίσης τσέκαρε τους δίσκους για master/slave.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnonymousJ Ιούλιος 13, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 Αρχική απάντηση από knight_77 [08-07-2006 12:59] Παιδια τα φωτα σας!Τα πραγματα εχουν ως εξης:Χθες πηγα να συνδεσω στο μηχανημα μου στο οποιο ειναι εγκατεστημενα τα ΧΡ pro εναν ide σκληρο ο οποιος ειχε και αυτος windows xp εγκατεστημενα και ηταν μονος του σε αλλο μηχανημα.Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να μπουταρω και με τους δυο δισκους μαζι καθως στο startup μου βγαζει το μηνυμα ''Could not read from the selected boot disk.Check boot path and disk hardware.''Δοκιμασα απο bios το booting order χωρις κανενα αποτελεσμα.Ουσιαστικα βλεπει δυο master boot records και εκει γινεται το μπερδεμα.Καμια προταση? Εχω την εντύπωση φίλε knight_77 πώς αυτό που ζητάς να κάνεις και μάλιστα χωρίς να χάσεις δεδομένα από τον 2ο δίσκο δεν ειναι δυνατόν.Απο την στιγμή που εχεις ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 2 δίσκους λειτουργικό νομίζω πως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.Θα μπορούσες είτε να κάνεις FORMAT στον 2ο δίσκο κάτι που δεν θες για να μην χάσεις δεδομένα είτε να το κάνεις DUAL BOOT οπότε μετά θα μπορέσεις να πάρεις ΟΛΑ ΑΥΤΑ που δεν θες να χάσεις και να τα μεταφέρεις στον δίσκο που θα κρατήσεις δλδή στον 1ο και μετά να φορμάρεις τον 2ο.Αυτά ετσι για να δούμε και οι υπόλοιποι φίλοι ποιά γνώμη εχουν στο θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.