chroma Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Έχω ενα 146 opteron και τελευταία το γύρισα σε stock cooling και 2.5G@1.4v όπου το έτρεχα κατά διαστήματα παλιότερα 2.75G@1.4 και ήταν σταθερό. Το chip ήταν πάντα ζεστό απλά τελευταία έχει παραγίνει το κακό. Τώρα στα 2.5G κλείνει σε full load (πιάνει 80+C), στα default 2G τα ίδια πάλι (με τη stock πάντα) και είμαι στη γελοία θέση να έχω στήσει πρόχειρα ένα w/c για να τρέχει στα default με θερμοκρασίες idle 35~40C και full load 65+C. Πέραν του φιλοσοφικού ερωτήματος να το στείλω ή οχι για rma, μια που κλοκάρει καλά με το phase τουλάχιστον και δε βασανίζεται από cold bug (που να πιάσει cold bug με τέτοιες θερμοκρασίες), αναρωτιέμαι αν υπάρχει περίπτωση να αλλιώθηκε η πάστα ανάμεσα στο καπάκι (HS) και τον πυρήνα; Αξίζει να το ανοίξω για να αλλάξω τη πάστα από τη στιγμή που είναι καλό chip ή να το ξεφορτωθώ;[edit] Η ψύκτρα πάντως είναι πέρα από χλιαρή, απλά λιώνει.. Στα default πάντα. Περιττό να πω πως έχω βαρεθεί να τη βγάζω και να βάζω εκ νέου πάστα.
voudas Ιούλιος 7, 2006 #2 Ιούλιος 7, 2006 εγώ να το συνεχίσω στο φιλοσοφικό (μετά από κουλά που έχω δει κι εγώ κατά καιρούς)... υπάρχει περίπτωση τέτοια κουλά να είναι "φθορά" του 24/7 subzero??Αρχική απάντηση από chroma[edit] Η ψύκτρα πάντως είναι πέρα από χλιαρή, απλά λιώνει .. Στα default πάντα. ειδικά αν εννοείς πως ψύχτρα καίει κι αυτή (με μπέρδεψες λίγο να πω την αλήθεια), δεν είναι ότι ψήνεται ο πυρήνας και δεν περνάει η θερμότητα λόγω κακής επαφής... άλλαξε συμπεριφορά το chip...
chroma Ιούλιος 7, 2006 Author #3 Ιούλιος 7, 2006 Είναι ενδιαφέρουσα αμπελοφιλοσοφική θεωρία. Τι περίεργο έχεις συναντήσει;
schumifer Ιούλιος 7, 2006 #4 Ιούλιος 7, 2006 Τρελές θερμοκρασίες και το πρώτο που θα ρώταγα ήταν αν η ψύκτρα έκαιγε αλλά με κάλυψες . Τα ρεύματα τα έχεις πολυμετρήσει? ’λλη μητρική έχεις να τον δοκιμάσεις?
voudas Ιούλιος 7, 2006 #5 Ιούλιος 7, 2006 απλά έχω την αίσθηση ότι υπάρχει περίπτωση να "συνηθίζουν" στο κρύο... ίσως είναι κ από την έξτρα τάση...
Sakis Ιούλιος 7, 2006 #6 Ιούλιος 7, 2006 Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με το SLI DR,μιλαμε με CnQ και 1.1 Και εκαιγε λες και εδινε πανω απο 1.6.Τρια Απανωτα bios update kai long Clear cmos και εστρωσε.
panoc Ιούλιος 7, 2006 #7 Ιούλιος 7, 2006 σε παρόμοια περιπτωση με σενα αλλα με wc ξαφνικα ο 3500 απλα εβραζε το νερο του... αφου ειδα και αποείδα πολυμετρησα το vcore, και ναι, εντελως ξεκαρφωτα η DFI εδινε 1,8+ δε ξερω πως και γιατι το εκανε αλλα τα εδινε!απανωτα c-cmos ξορκια και λοιπά εστρωσε.απο τοτε το εχει ξανακανει αλλη μία φορα.
chroma Ιούλιος 11, 2006 Author #8 Ιούλιος 11, 2006 Παραπάνω τάση δε δίνει, το μέτρησα. Δοκίμασα και στο άλλο pc, σε μια sapphire a9rs480 και εξακολουθεί να έχει υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να σβήνει όμως. Μπορεί στο DFI να σβήνει πιο ευκολα, μπορεί το sapphire να είναι απλά μουλάρι :/
chroma Ιούλιος 11, 2006 Author #10 Ιούλιος 11, 2006 20~30c αναλόγως την ώρα. Αυτή τη στιγμή 26c, με το 146 έδειχνε 47c idle και ένα venice 35c. Στα 2.4G και οι δύο, default 1.4v πάνω στην ίδια μητρική (pp-a9rs480) με την ίδια ψύκτρα μετρημένα με το coretemp beta.
aGka8lz Ιούλιος 11, 2006 #11 Ιούλιος 11, 2006 καλα και ο δικος μου οπτερον 144 παιζει 300Χ9 @1,45 στους 38idle 55full με το δωματιο να κυμαινετε απο 30~35 βαθμους και το κουτι στους 37~48 με στοκ κουλερακι και εγω
mariosalice Ιούλιος 12, 2006 #12 Ιούλιος 12, 2006 Αν κατάλαβα καλά από μια ματιά, σε δύο μητρικές (άρα αντικειμενικές μετρήσεις θερμοκρασίας CPU), o επεξεργαστής δείχνει 47 βαθμούς με default vcore ενώ η ψύκτρα είναι χλιαρή.Ε δεν θέλει και ρώτημα.Βγάζεις το καπάκι.Μια και όπως είπες από την αρχή το core δεν πατάει στο HSΔεν μπορεί να υπάρχει άλλο πρόβλημα γιατί διαφορετικά θα ήταν ζεστό το block.Αλήθεια δοκίμασες με τη μαμίσια ψύκτρα?Παραμένει και αυτή χλιαρή?
chroma Ιούλιος 24, 2006 Author #13 Ιούλιος 24, 2006 Τελικα η περιέργεια υπερίσχυσε της λογικής.. Η επαφή του πυρήνα στο HS δεν είναι και η καλύτερη. Αποτελέσματα μετά την επανατοποθέτηση. υγ. Ό,τι καλύτερο για τον άντρα
plessinho Ιούλιος 24, 2006 #14 Ιούλιος 24, 2006 Τι έκανες ρε παλικάρι άνειξες τον επεξεργαστή από περιέργεια ε ρε τρέλα που κουβαλάς πάνω σου!!!!!!!!!Πάντως μπράβο για την τόλμη σου εγώ δεν θα το έκανα αυτό νομίζω!!!!!!
plessinho Ιούλιος 24, 2006 #16 Ιούλιος 24, 2006 τι να πω ρε παιδιά μάλλον δεν σας ξέρω καλά ακόμη!!!!!
Georgesod Ιούλιος 24, 2006 #18 Ιούλιος 24, 2006 Αρχική απάντηση από chroma [Χθες, στις 22:48] Τελικα η περιέργεια υπερίσχυσε της λογικής.. Η επαφή του πυρήνα στο HS δεν είναι και η καλύτερη. Αποτελέσματα μετά την επανατοποθέτηση. υγ. Ό,τι καλύτερο για τον άντρα :whistling
unstoppable Ιούλιος 24, 2006 #19 Ιούλιος 24, 2006 Κανα καλο υλικο για να κολησουμε το καπακι μετα παλι παιζει? Γιατι σε μενα δεν ειχε δωσει τπτ και θελω εδω και καιρο να το ξαναβαλω.
esdee Ιούλιος 24, 2006 #20 Ιούλιος 24, 2006 Αρχική απάντηση από chroma Τελικα η περιέργεια υπερίσχυσε της λογικής.. Η επαφή του πυρήνα στο HS δεν είναι και η καλύτερη. Αποτελέσματα μετά την επανατοποθέτηση. υγ. Ό,τι καλύτερο για τον άντρα το επομενο βημα ειναι ενα νερακι σε αυτο το CPU ετσι οπως ειναι γυμνο. οτι καλυτερο
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.