Jump to content

Asrock Dual-SATA2 vcore mod

iem36

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αποφάσισα να κάνω το ακόλουθο mod στην παλιά μου asrock:

Μετά την ολοκλήρωση της απόπειρας και αφού το οπτικό αποτέλεσμα έμοιαζε αρκετά με αυτό της εικόνας τα σύνδεσα όλα επάνω και άνοιξα το pc.

Blank screen χωρίς error beep ήταν το αποτέλεσμα. Τα ανεμιστήρια που ήταν συνδεδεμένα στη μητρική δούλευαν κανονικα και τα λαμπάκια στο dvd άναβαν.

Οπότε υποθέτω 2 τινά:

1. Η μητρική κάηκε από κάποιο λάθος μου.

2. Το mod ήταν ανεπιτυχές.

Αυτό που θέλω να μάθω είναι πως θα αφαιρέσω το καλαι από τις 2 επαφές ώστε να επανέλθει η μητρική στην προηγούμενη κατάσταση (αν δεν την έκαψα)

post-2636-1416072686,7673_thumb.jpg

καλησπέρες iem36!και εγώ το έχω κάνει το Mod....έτσι όπως είναι η εικόνα πρέπει να μοιάζει το αποτέλεσμα......αυτές οι δύο "επαφές" βρίσκοντε κοντά στον επεξεργαστή.....εγώ για να το κάνω έπρεπε να βγάλω και την βάση του επεξεργαστή γιατί αλλίως δεν μπορούσα...... :/ :/ πρέπει να έχεις κάνει μόνο ενα vcore mod αν θυμάμε καλά για να σου δουλέψει.....!κόλλησες σίγουρα τις σωστές επαφές?reset bios και τέτοια έκανες ?

ά!εγώ για να βγάλω το καλλάι απλά ζεστένω το κολλητήρι και πάω εκει που θέλω να φύγει το καλάι και το ΞΕενώνω....δεν ξέρω αν είναι σωστή μέθοδος αλλά εγώ έτσι το κάνω....

Φίλε μου κατά πάσα πιθανότητα η μήτρική σου κάικε και εμένα αυτό μου έκανε μία μητρική που είχα κάψει.

Υπάρχει ενα "εργαλείο" σε στυλ σύριγγα που ρουφάει το καλάι. Αντε σε ένα κατάστημα και ζήτατο. Ζεστένεις καλάι και μετά ρουφάς με αυτό.

αααααααααααααα!σωστός σωστόοοοοοοοοοοοοοοοςςςςςςς ο NoDsl.......σωστός......αυτό να κάνεις.....είχαμε και στην σχολή τετοιο.....πολύ απλό κ εύκολο σαν τρόμπα.... :D

Ευχαριστώ παιδιά. Τη μητρική την είχα βγάλει τελείως για να κάνω το mod, μαζί και το πλαστικό γύρω από τη cpu.

Clear cmos έκανα, την άφησα και εκτός ρεύματος αρκετή ώρα, αλλά τίποτε.

Το μόνο που ήθελα να ρωτήσω σε κάποιον που έκανε το mod, είναι μήπως έπρεπε να βάλω από πριν στο bios vcore 1.1 ή 1.15. Το είχα στο auto πριν κάνω το mod και αναρωτιέμαι μήπως τώρα δίνει πολύ λίγο ρεύμα και δεν "μπουτάρει" η cpu.

Τη σύριγγα που λέτε την είδα σε ένα μαγαζί στη Στουρνάρη σε ένα "κιτ" για mods. Θα προσπαθήσω πρώτα με το κολλητήρι μήπως και είμαι τυχερός και η μητρική "ζει" ακόμη.

αχμμμμ.......καλύτερα να βάλεις κάποιο ΒΙΟΣ πειραγμένο....εγώ έχω το OCW1 BETA..... που πάει και μέχρι 400mhz to fsb....αλλά δεν θυμάμε πότε το έβαλα :S πριν η μετά το Mod :/

Οποτε να κανεις flash η το mod το ιδιο ειναι.Εγω εκανα το Mod πριν καν δουλεψει η μητρικη,κατευθειαν εξω απο το κουτι.Exω δoκιμασει τα εξης bios:OCWB1,OCWB2,OCWB7,OCWB8,1.6,1.7,1.8,1.9,2.2 και σε ολα δουλευε το Mod κανονικα,το μονο που δεν δουλευε ηταν η επιλογη 1.075=>1.475 με το Mod,αυτο και στις 2 μητρικες η μια rev 1.04(αυτη την εκαψα,ηθελα 2 vdimm mod ο εξυπνος) και η αλλη 1.05 και με καμια εκδοση Bios.

Παιδιά έβγαλα την ένωση με το κολλητίρι - αν και με ταλαιπώρησε αρκετά για να μην κάνω καμιά ζημιά στις διπλανές επαφές - και τώρα όλα δουλεύουν ρολόι, εκτός από τον Venice που περίορίζεται στα 2400 stable(?) με 1.45 vcore.

Μια παρατήρηση πάντως για επίδοξους modders: παιδιά αν δεν έχετε ξαναπιάσει κολλητήρι, μην δοκιμάζετε τέτοια πράγματα. ’ντε κάνα mod όπως το παλιό pencil trick στους Thunderbird πάει κι έρχεται, από κι και πέρα όμως... καλύτερα ζητήστε τη βοήθεια κάποιου "ειδικού"

.......iem36 εγώ θα έλεγα να προσπαθήσεις πάλι και να δοκιμάσεις.....εδώ τα κατάφερα εγώ που φοβόμουν κιολας......θα έμαθες σίγουρα κάτι από την προσπάθεια σου έστω :D :D καλό είναι να δοκιμάζεις :D αμε΄αμε....έχει κ αλλά voltmods αλλά είναι πιο δύσκολα.... :S

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.