Jump to content

Συνθεση νεου pc για games

nikoscbr

Recommended Posts

+1 στον hadji.πραγματικα διαβαζω το thread απο την αρχη και αυτο το 4500 μου ακουγεται καπως.δωσε μεχρι 2000 και αναβαθμισε μετα απο δυο χρονια.κρατα τα λεφτακια σου....με 4500 αμαξι μεταχειρισμενο παιρνεις....τεσπα ειπα την προσωπικη μου αποψη...παντως με 2000 θα εχεις φοβερο μηχανημα...

Εφοσον θα ασχοληθεις με την υδροψυξη εγω θα προτεινα τα εξης:

2χ5870 (600ε)

ι7 920 (250ε)

χ58 mobo (200-250e)

6gb ram@1000mhz (160e)

ssd 80gb intel (200e) για αρχη για να πειστεις για τους ssd

δεν εχω βαλει psu+κουτι , σου εχουν ηδη προτεινει διαφορα τα παιδια.

Με αυτο το hware θα μπορεις να παιξεις ανετα στην 24αρα που εχεις, τοσο ανετα που θα αρχισεις να σκεφτεσαι την αγορα καποιας 30αρας οθονης :D

Εφοσον θα ασχοληθεις με την υδροψυξη εγω θα προτεινα τα εξης:

2χ5870 (600ε)

ι7 920 (250ε)

χ58 mobo (200-250e)

6gb ram@1000mhz (160e)

ssd 80gb intel (200e) για αρχη για να πειστεις για τους ssd

δεν εχω βαλει psu+κουτι , σου εχουν ηδη προτεινει διαφορα τα παιδια.

Με αυτο το hware θα μπορεις να παιξεις ανετα στην 24αρα που εχεις, τοσο ανετα που θα αρχισεις να σκεφτεσαι την αγορα καποιας 30αρας οθονης :D

+1

Όσο για την υδροψυξη...

Συναρμολόγησε τα όλα αλλά βάλε να δουλέψει μόνο η υδροψυξη δίνοντας ρεύμα μόνο στην αντλία...άστη να δουλέψει καμιά ώρα και αν ολα παν καλά δώσε ρεύμα και σε μητρική και καρτα γραφικων.(βάζοντας τα μολεξ)

Για να δουλέψει το τροφοδοτικό χωρίς να βάλεις τα μολεξ βραχυκύκλωσε πράσινο - μαύρο

post-16-1414343321,4709_thumb.jpg

λοιπον,σκεφτομαι για τα εξαρτηματα στην συνημμενη εικονα.εχω ολα τα εξαρτηματα της υδροψυξης,μεχρι και εργαλειο για το σφιξιμο των πλαστικων σφιγκτηρων,αλλα παιδια,θα ηθελα τη γνωμη σας,τι πρεπει να προσεξω ιδιαιτερα,ωστε να αποκλεισω τυχον διαρροες.Αν και θα βαλω μη αγωγιμο υγρο (το μπλε FeserOne) θελω να το φτιαξω ετσι που να μην εχω καμμια διαρροη.

Αν θελετε πειτε μου τι να προσεξω,γιατι πρωτη φορα θα συναρμολογησω υδροψυξη και δεν θελω να κανω καποιο λαθος.

Επισης,σκεφτομουν να παρω κι ενα καλο online ups της APC,το φερνει μεν το πλαισιο,αλλα ειναι πανακριβο 1600 ευρω και το συνολικο κοστος εκτοξευεται πολυ.Εχω ενα αρχαιο 1200αρι της Merlin Gerin,αλλα πρωτον ειναι το απλο,δηλαδη standby και δευτερο δεν επαρκει πλεον με ολα οσα εχω συνδεσει πανω,χρειαζομαι μεγαλυτερο αλλα αξιζει να δωσω τοσα λεφτα για UPS; Επισης,θα χρησιμοποιησω το ηδη υπαρχον 1200αρι τροφοδοτικο HiPro-tech (οποτε γλιτωνω τα 370 ευρω που κοστιζει)οπως και την παλια Asus GTX280 καρτα γραφικων,μεχρι να βγει η νεα GTX300 της Nvidia.

Επισης,ειδα στο site της EK-Supreme οτι υπαρχει και ενιαιο μονομπλοκ για το northbridge και τα mosfet της EVGA Classified.

Ποια η γνωμη σας για αυτο,αξιζει τον κοπο η ειναι περιττο εξοδο χωρις λογο;

Για τη συνθεση που εχω στην συνημμενη εικονα τι λετε; Δεν εχω ξεχασει τους SSD,αλλα μου φαινεται υψηλο το κοστος τους σε σχεση με τις χωρητικοτητες τους,οταν με τα μισα λεφτα αγοραζεις συμβατικους σκληρους με τριπλασια χωρητικοτητα.Ξερω,ειναι πιο γρηγοροι,αλλα αξιζουν τοσα λεφτα;:gyros

post-461-1414343326,903_thumb.jpg

Το φλασακι της corsair που κολαει στην συνθεση? :)

το φλασακι το θελω για το ready boost των Windows 7,και περα απ'αυτο ειναι χρησιμο να υπαρχει π.χ. για αναβαθμιση bios της μητρικης η για μεταφορα αρχειων κλπ.Χαμενο δεν θα παει παντως.:rolleyes:

Καλα,χαμενο δεν παει σιγουρα,αλλα να παρεις φλασακι των 32 γιγα για το ready boost και για bios update,ειναι αν μη τι αλλο πεταμενα λεφτα.Μπορεις να κανεις αυτην την δουλεια και με ενα 4αρι (και μικροτερο φυσικα).

Για την επιλογη του επεξεργαστη θα συμφωνησω με τον GeorgeVasil.Ειναι πεταμενα λεφτα η επιλογη της ναυαρχιδας των επεξεργαστων.Την ιδια ακριβως δουλεια κανεις και με εναν επεξεργαστη που κοστιζει το 1/4 των χρηματων.Στην τελικη με το ελαφρυ o/c που σκεφτεσαι να κανεις,την συχνοτητα αυτην θα την πιασεις και θα την ξεπερασεις πολυ ανετα και αβιαστα.

Επισης,θα συμφωνησω απολυτα με την τοποθετηση του hadji,πως με τα 1500-2000,παιρνεις σημερα ενα κορυφαιο συστημα και σε 1-1.5 χρονο παλι με τα ιδια χρηματα αναβαθμιζεσαι ξανα (και αν πουλησεις και τα προηγουμενα parts θα γλυτωσεις και ενα μεγαλο μερος των χρηματων της αναβαθμησης φυσικα) και εχεις και παλι ενα κορυφαιο συστημα,αντι ενα ξεπερασμενο συστημα των 4000.

Ακομα,να τονισω πως δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να "φοβασαι" τους SSD.Δεν υπαρχει θεμα ασταθειας ή μη σταθεροτητας επειδη ειναι "καινουρια" τεχνολογια.Για σκληρους δισκους μιλαμε επι της ουσιας εξαλλου.Με αυτην την λογικη δεν θα επρεπε να επιλεγεις ουτε της καρτες γραφικων τελευταιας γενιας και φυσικα ουτε την τελευταια γενια επεξεργαστων και μητρικων.

Για την επιλογη της καρτας γραφικων τωρα,να σε παροτρεινω να μην εχεις κοληματα και αγκυλωσεις με εταιριες.Να κοιτας πανω απο ολα τι σε συμφερει απο πλευρας τιμης/αποδοση.Και απο την στιγμη που εδω και παρα πολυ καιρο η ΑΤΙ υπερτερει σε αυτον τον δεικτη εναντι της nVidia,δεν υπαρχει κανενας λογος για να προτιμησεις την δευτερη.Αν ειχες ηδη μια καρτα και ηθελες να παρεις μια δευτερη για να κανεις SLI θα το καταλαβαινα,αλλα τωρα δεν υπαρχει λογικη.Θα εχεις καλυτερες επιδοσεις με λιγοτερα χρηματα αν επιλεξεις ΑΤΙ αυτην την περιοδο,αλλα και την αμεσως επομενη απο οτι φαινεται μεχρι στιγμης (προβληματα της nVidia,αποδοση των νεων καρτων απο αυτα που βγαινουν στο νετ καθημερινα).

Επιπλεον,στην συνθεση σου εχεις βαλλει 2 κιτ μνημης των 6 γιγα.Κοινως εχεις επιλεξει 12 γιγα ραμ...που θα τις βαλλεις,οεο? :D

Εκτος αυτου,εχεις επιλεξει,ισως και το πιο ακριβο κιτ που υπαρχει στην αγορα.Για ποιον λογο?Και με 170-200 ευρω παιρνεις πολυ καλες μνημες.

Γενικα μιλωντας,οι ακριβες και καλες μνημες προοριζονται κατα κυριο λογο για σοβαρο υπερχρονισμο ή εν παση περιπτωση για πιο εντονο απο οτι εσυ εχεις πει πως θελεις να κανεις.Ειναι κριμα να δωσεις τοσα λεφτα για κατι του οποιου τις δυνατοτητες δεν εκμεταλευτεις οχι πληρως,αλλα ουτε κατα το ελαχιστο σε τελικη αναλυση.

Μην ενθουσιαζεσαι τοσο πιστευοντας οτι αγοραζοντας τα ακριβοτερα προιοντα θα εχεις και το καλυτερο δυνατο συστημα.Και πανω απο ολα εχε καλα στο μυαλο σου αν και ποσο σκοπευεις να εκμεταλευτεις τις δυνατοτητες του hardware που θα αγορασεις.

λοιπον,σκεφτομαι για τα εξαρτηματα στην συνημμενη εικονα.

1. πεταμενα χρηματα ο 965, με εναν 920 κανεις ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ την δουλεια σου, οσο για το ψυχολογικο θεμα των MHz, για αυτο ειναι το OverClock! :D

2. τα 6GB RAM ειναι υπεραρκετα, εσυ γιατι εβαλες 12???

3. Το συγκεκριμενο στικακι τι ρολο βαραει; Θα αναλυσω την σκεψη μου παρακατω.

εχω ολα τα εξαρτηματα της υδροψυξης,μεχρι και εργαλειο για το σφιξιμο των πλαστικων σφιγκτηρων,αλλα παιδια,θα ηθελα τη γνωμη σας,τι πρεπει να προσεξω ιδιαιτερα,ωστε να αποκλεισω τυχον διαρροες.Αν και θα βαλω μη αγωγιμο υγρο (το μπλε FeserOne) θελω να το φτιαξω ετσι που να μην εχω καμμια διαρροη.

Αν θελετε πειτε μου τι να προσεξω,γιατι πρωτη φορα θα συναρμολογησω υδροψυξη και δεν θελω να κανω καποιο λαθος.

το εργαλειο για τους σφικτηρες δεν ξερω που μπορει να σε βοηθησει. :p Το βασικο που πρεπει να προσεξεις, ειναι να μην τσιγκουνευτεις τον σωληνα και κανεις μικρες λουπες. Υπολογισε πως θελεις παραπανω σωληνα και για να βγαλεις το μπλοκ και να αλλαξεις επεξεργαστη, να αλλαξεις την καρτα κλπ.

Πιστευω εχουμε καλυψει ενα μεγαλο μερος του πως στηνουμε μια υδροψυξη στην υποενοτητα Water Cooling του φορουμ. Ξεκινα ενα διαβασμα εκει και οπου κολλησεις μας λες. ;)

Επισης,σκεφτομουν να παρω κι ενα καλο online ups της APC,το φερνει μεν το πλαισιο,αλλα ειναι πανακριβο 1600 ευρω και το συνολικο κοστος εκτοξευεται πολυ.Εχω ενα αρχαιο 1200αρι της Merlin Gerin,αλλα πρωτον ειναι το απλο,δηλαδη standby και δευτερο δεν επαρκει πλεον με ολα οσα εχω συνδεσει πανω,χρειαζομαι μεγαλυτερο αλλα αξιζει να δωσω τοσα λεφτα για UPS;

Δεν γνωριζω και πολλα απο UPS, αλλα το 1200αρι μου φαινεται αρκετο. Γιατι δεν περιμενεις να στησεις το μηχανημα και να κανεις μια δοκιμη για να δεις αν κραταει; Αν δεν σε καλυπτει ψαχνουμε κατι καλυτερο...

Επισης,ειδα στο site της EK-Supreme οτι υπαρχει και ενιαιο μονομπλοκ για το northbridge και τα mosfet της EVGA Classified.

Ποια η γνωμη σας για αυτο,αξιζει τον κοπο η ειναι περιττο εξοδο χωρις λογο;

απο την στιγμη που δεν μιλαμε για Overclock η τουλαχιστον για Overclock στα ορια, πιστευω πως ειναι περιττο.

Δεν εχω ξεχασει τους SSD,αλλα μου φαινεται υψηλο το κοστος τους σε σχεση με τις χωρητικοτητες τους,οταν με τα μισα λεφτα αγοραζεις συμβατικους σκληρους με τριπλασια χωρητικοτητα.Ξερω,ειναι πιο γρηγοροι,αλλα αξιζουν τοσα λεφτα;
το φλασακι το θελω για το ready boost των Windows 7,και περα απ'αυτο ειναι χρησιμο να υπαρχει π.χ. για αναβαθμιση bios της μητρικης η για μεταφορα αρχειων κλπ.Χαμενο δεν θα παει παντως.:rolleyes:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ready_boost

The core idea of ReadyBoost is that a flash drive has a much faster seek time (less than 1 millisecond), allowing it to satisfy requests faster than a hard disk when booting or reading certain system files. It also leverages the inherent advantage of two parallel sources from which to read data. Unfortunately, USB 2.0 flash drives are slower for sequential reads and writes, compared to modern desktop hard drives. Desktop hard drives can sustain anywhere from 2 to 10 times the transfer speed of USB 2.0 flash drives but are equal to or slower than USB 3.0 and Firewire (IEEE 1394) for sequential data. So, all USB 2.0 and newer flash drives hold an advantage in random access times: typically around 1ms, compared to 12ms and upwards for desktop hard drives. In addition, USB 3.0 and Firewire may also hold a slight advantage on sequential data too.

Οπως βλεπεις, το ReadyBoost, ειναι ο προγονος των SSD. Μιλαει για ταχυτατο seek και access time κατι που εχουμε με τους SSD.

Κατανοω τις επιφυλαξεις σου για την νεα αυτη τεχνολογια, αλλα θα σου προτεινα να βρεις εναν γνωστο σου με SSD και να δεις απο κοντα πως παει το συστημα. Στην χειροτερη ψαξε για καποιο μαγαζι που να εχει καποιο συστημα με SSD για DEMO. Θα καταλαβεις την διαφορα...

ΥΓ. Crazyant μ@μ@τ0 ποστ! :)

Ενα UPS 1200W ειναι μια χαρα....

Σαν συσκευη αυτο που θελεις ειναι να σου δωσεις ενα μικρο παραθυρο για να τερματισεις με ασφαλεια καθε εργασια σου και να κλεισεις το PC σε περιπτωση καποιας διακοπης ρευματος.Ενα UPS Line Interactive σου κανει μια χαρα δουλεια.Τα περισσοτερα εχουν και συνοδευτικο software ουτως ωστε να βλεπεις και την καταναλωση οταν λειτουργει το συστημα,αλλα σου παρεχουν και την δυνατοτητα να κλεισουν το PC σε περιπτωση διακοπης ρευματος.

Μην ξεχνας εξαλλου πως πανω στο UPs θα εχεις συνδεδεμενα το συστημα,την οθονη και αντε και το Router σου.

Εκτυπωτες και σκανερ απαγορευονται ρητα απο τους κατασκευαστες να τα βαλλεις πανω (εξαλλου δεν νομιζω τα εχεις ανοιχτα αυτου του ειδους τα περιφεριακα ολη την ωρα,παρα μονο οταν θα τα χρησημοποιησεις).Τα ηχεια επισης ειναι καλο να μην τα βαλλεις πανω (για τους ιδιους λογους με τα ανωθεν περιφεριακα πανω κατω) γιατι τραβαν παρα πολυ ρευμα και ενα UPS δεν μπορει να τα σηκωσει τις περισοτερες φορες.

edit:

Αυτο που ξεχασα να πω ειναι πως η καταναλωση που θα εχει το συστημα σου ειναι αυτη που θα καθορισει και τις αναγκες σου και το μεγεθος για το UPS.

Με πολυ απλο τροπο σκεψου το εξης.Αν το συστημα σου εχει πχ 800W τροφοδοτικο,δεν μπορει εκ των πραγματων να τραβηξει πανω απο 700-750W

Και φυσικα σκεψου ποτε θα εχει τοσο φορτο το συστημα σου...

Ενα 1000αρι UPS,οπως αυτο που εχω εγω,καλυπτει μεχρι 650W φορτιο βαση προδιαγραφων.

Και παραπανω να του ριξεις πανω ομως 8α τα σηκωσει,απλα θα σου δωσει λιγοτερο χρονο αυτονομιας.

Για παραδειγμα με το συστημα μου,εχω αυτονομια απο την μπαταρια του UPS γυρω στο μισαωρο (δοκιμασμενο) παιζοντας παιχνιδια.

Δεν φανταζομαι να θελεις να παιζεις η να κανεις καποια σοβαρη εργασια σε καποια διακοπη ρευματος,ετσι δεν ειναι?

Αυτο που σε ενδοιαφερει ειναι να μπορεσεις να σωσεις την εργασια σου χωρις να χασεις καποια δεδομενα και να κανεις shut down.

αν θελεις κατα τη διαρκεια διακοπης ρευματος να παιζεις και ολη η γειτονια να απορει που βρηκες ρευμα,τοτε παρε μια γενητρια :D

Τελος,η βασικοτερη δουλεια που κανει για μενα το UPS ειναι η σταθεροποιηση της τασης.Απο αυτην παθαινουν κατα βαση ζημια οι ηλεκρονικες συσκευες.Δλδ απο τις αποτομες αυξομειωσεις την τασης του ρευματος της ΔΕΗ.Οχι απο τις διακοπες,ως επι το πλειστον,γιατι θα σε προστατεψει το τροφοδοτικο σου,οι μητρικη κ.ο.κ

1. πεταμενα χρηματα ο 965, με εναν 920 κανεις ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ την δουλεια σου, οσο για το ψυχολογικο θεμα των MHz, για αυτο ειναι το OverClock! :D

2. τα 6GB RAM ειναι υπεραρκετα, εσυ γιατι εβαλες 12???

3. Το συγκεκριμενο στικακι τι ρολο βαραει; Θα αναλυσω την σκεψη μου παρακατω.

το εργαλειο για τους σφικτηρες δεν ξερω που μπορει να σε βοηθησει. :p Το βασικο που πρεπει να προσεξεις, ειναι να μην τσιγκουνευτεις τον σωληνα και κανεις μικρες λουπες. Υπολογισε πως θελεις παραπανω σωληνα και για να βγαλεις το μπλοκ και να αλλαξεις επεξεργαστη, να αλλαξεις την καρτα κλπ.

Πιστευω εχουμε καλυψει ενα μεγαλο μερος του πως στηνουμε μια υδροψυξη στην υποενοτητα Water Cooling του φορουμ. Ξεκινα ενα διαβασμα εκει και οπου κολλησεις μας λες. ;)

Δεν γνωριζω και πολλα απο UPS, αλλα το 1200αρι μου φαινεται αρκετο. Γιατι δεν περιμενεις να στησεις το μηχανημα και να κανεις μια δοκιμη για να δεις αν κραταει; Αν δεν σε καλυπτει ψαχνουμε κατι καλυτερο...

απο την στιγμη που δεν μιλαμε για Overclock η τουλαχιστον για Overclock στα ορια, πιστευω πως ειναι περιττο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ready_boost

Οπως βλεπεις, το ReadyBoost, ειναι ο προγονος των SSD. Μιλαει για ταχυτατο seek και access time κατι που εχουμε με τους SSD.

Κατανοω τις επιφυλαξεις σου για την νεα αυτη τεχνολογια, αλλα θα σου προτεινα να βρεις εναν γνωστο σου με SSD και να δεις απο κοντα πως παει το συστημα. Στην χειροτερη ψαξε για καποιο μαγαζι που να εχει καποιο συστημα με SSD για DEMO. Θα καταλαβεις την διαφορα...

ΥΓ. Crazyant μ@μ@τ0 ποστ! :)

Φιλε Σακη,να σε ρωτησω κατι; τι προβληματα εχει η Rampage 2 Extreme; Επειδη δεν μου απαντησες αναλυτικα,γι'αυτο ρωταω,μεχρι τωρα δεν ειχα σοβαρα προβληματα με της Asus.Επισης,αντε και πηρα SSD,τι θα κανω με μονο 60 gb; Δεν θα γεμισει πολυ γρηγορα; Μεγαλυτερης χωρητικοτητας SSD δεν υπαρχουνε η ειναι πανακριβοι;Επισης,μπορεις σε παρακαλω να μου πεις τι θα αγοραζες εσυ,αν ειχες την οικονομικη δυνατοτητα και ηθελες να παρεις το καλυτερο; Δηλαδη,αν υποθεσουμε οτι μπορω να διαθεσω τα χρηματα (αν υποθεσουμε λεμε,ε!)τι θα επαιρνες; ρωταω γιατι το σαβατοκυριακο που ερχεται θα δωσω την τελικη παραγγελια.

Αν δηλαδη ειχες 4000 ευρω και επαιρνες τι θα αγοραζες;:rolleyes:

Τον SSD τον χρειαζεσαι για το λειτουργικο σου,καποια βασικα προγραμματα και αντε 1-2 παιχνιδια.Κοιταξε κατα μεσω ορο ποσο χωρο καταλαμβανει ο δισκος ή το partition που εχεις περασμενο το λειτουργικο σου και υπολογισε τις αναγκες σου.

Μεγαλυτεροι φυσικα και υπαρχουν απλα οσο εναβαινει η χωρητικοτητα,μεγαλωνει και το κοστος κτησης οπως και με καθε τι φυσικα.

Μπορεις να παρεις και 2 και να τους βαλλεις σε RAID,να παρεις εναν 120αρη,εναν 80αρη.Επιλογες υπαρχουν απειρες.

Τα υπολοιπα σου αρχεια θα τα εχεις στους μηχανικους σου δισκους.Προτειμοτερο κιολας να τους βαλλεις και σε RAID 1 για παραδειγμα για να εχεις και παραπανω ταχυτητες αλλα και ασφαλεια.Παρε δλδ 2-3-4 δισκους του 1terra (αναλογα τις αναγκες σου) και βαλτους σε RAID.

Με 4τερατα σε RAID θα εχεις 2γιγα οφελημο χωρο,καλυτερη ταχυτητα και φυσικα ασφαλεια.

Απο τη στιγμη που εχεις ομως και Raptores απλους,αλλα και Veloci,απο οικονομικης αποψης εχεις 2 επιλογες για μενα.

1) κρατας αυτους και τους βαζεις σε RAID0 για το λειτουργικο σου (τους Veloci ) .Τους 150ρηδεςτους πουλας και παιρνεις οπως ειπα και πιο πανω μερικους του 1 τερα ακομα για την αποθηκη σου

2) πουλας ολους τους ραπτορες,παιρνεις SSD για το λειτουργικο και φυσικα σε καθε περιπτωση οπως και πιο πανω,καποιους επιπλεον δισκους του 1 τερρα για RAID για τον αποθυκευτικο σου χωρο

Ενα UPS 1200W ειναι μια χαρα....

Σαν συσκευη αυτο που θελεις ειναι να σου δωσεις ενα μικρο παραθυρο για να τερματισεις με ασφαλεια καθε εργασια σου και να κλεισεις το PC σε περιπτωση καποιας διακοπης ρευματος.Ενα UPS Line Interactive σου κανει μια χαρα δουλεια.Τα περισσοτερα εχουν και συνοδευτικο software ουτως ωστε να βλεπεις και την καταναλωση οταν λειτουργει το συστημα,αλλα σου παρεχουν και την δυνατοτητα να κλεισουν το PC σε περιπτωση διακοπης ρευματος.

Μην ξεχνας εξαλλου πως πανω στο UPs θα εχεις συνδεδεμενα το συστημα,την οθονη και αντε και το Router σου.

Εκτυπωτες και σκανερ απαγορευονται ρητα απο τους κατασκευαστες να τα βαλλεις πανω (εξαλλου δεν νομιζω τα εχεις ανοιχτα αυτου του ειδους τα περιφεριακα ολη την ωρα,παρα μονο οταν θα τα χρησημοποιησεις).Τα ηχεια επισης ειναι καλο να μην τα βαλλεις πανω (για τους ιδιους λογους με τα ανωθεν περιφεριακα πανω κατω) γιατι τραβαν παρα πολυ ρευμα και ενα UPS δεν μπορει να τα σηκωσει τις περισοτερες φορες.

edit: Αυτο που ξεχασα να πω ειναι πως η καταναλωση που θα εχει το συστημα σου ειναι αυτη που θα καθορισει και τις αναγκες σου και το μεγεθος για το UPS.

Με πολυ απλο τροπο σκεψου το εξης.Αν το συστημα σου εχει πχ 800W τροφοδοτικο,δεν μπορει εκ των πραγματων να τραβηξει πανω απο 700-750W

Και φυσικα σκεψου ποτε θα εχει τοσο φορτο το συστημα σου...

Ενα 1000αρι UPS,οπως αυτο που εχω εγω,καλυπτει μεχρι 650W φορτιο βαση προδιαγραφων.

Και παραπανω να του ριξεις πανω ομως 8α τα σηκωσει,απλα θα σου δωσει λιγοτερο χρονο αυτονομιας.

Για παραδειγμα με το συστημα μου,εχω αυτονομια απο την μπαταρια του UPS γυρω στο μισαωρο (δοκιμασμενο) παιζοντας παιχνιδια.

Δεν φανταζομαι να θελεις να παιζεις η να κανεις καποια σοβαρη εργασια σε καποια διακοπη ρευματος,ετσι δεν ειναι?

Αυτο που σε ενδοιαφερει ειναι να μπορεσεις να σωσεις την εργασια σου χωρις να χασεις καποια δεδομενα και να κανεις shut down.

αν θελεις κατα τη διαρκεια διακοπης ρευματος να παιζεις και ολη η γειτονια να απορει που βρηκες ρευμα,τοτε παρε μια γενητρια :D

Τελος,η βασικοτερη δουλεια που κανει για μενα το UPS ειναι η σταθεροποιηση της τασης.Απο αυτην παθαινουν κατα βαση ζημια οι ηλεκρονικες συσκευες.Δλδ απο τις αποτομες αυξομειωσεις την τασης του ρευματος της ΔΕΗ.Οχι απο τις διακοπες,ως επι το πλειστον,γιατι θα σε προστατεψει το τροφοδοτικο σου,οι μητρικη κ.ο.κ

πολυ ενδιαφεροντα οσα γραφεις φιλε μου,εχω μεν ενα 1200αρι UPS,αλλα πρωτον ειναι standby και οχι line interactive η online (δηλαδη λειτουργει με την μπαταρια μονο οταν κοπει το ρευμα) και δευτερο ειναι αρκετα παλιο,απο το 2000.Βεβαια δουλευει κανονικα του εχω αλλαξει και μπαταριες περισυ το γεναρη και λειτουργει μια χαρα.Εχω τυχει σε διακοπη ρευματος και δουλεψε κανονικοτατα,ειχα δηλαδη 2 λεπτα περιθωριο να κλεισω τον υπολογιστη οποτε ok.Απλα επειδη ειναι παλιο ελεγα να παρω ενα νεωτερο και μαλιστα online (δηλαδη να τροφοδοτει το pc με τη μπαταρια,που ειναι ασφαλεστερο γιατι δεν εχουμε μεταπτωσεις τασεις η ταση ειναι παντα σταθερη) αλλα ενα καλο που εχω βρει της APC στα 300 VA στο πλαισιο,ειναι πανακριβο 1600 ευρω.Ε,και φυσικα δε μου περισευουν,αν μπορω να κανω τη δουλεια μου και με το παλιο,προτιμω να τα δωσω για κατι αλλο,πχ 2 καλες καρτες γραφικων σε SLI η 2 καλους SSD.Βλεπεις,κι εγω δουλευω μεροκαματο και τα βγαζω δυσκολα δεν ειμαι κοκαλης π.χ. αλλα βλεπεις εχω το παθος με τα pc,μου αρεσουν πολυ ρε γαμωτο,ωραιο χομπυ αλλα δεν ειναι για μισθωτους...:cool:

Οπως προειπαν και τα παιδια παραπανω με κατι τετοιο εγω θα ημουν υπερ-καλυμενος

[ATTACH]6217[/ATTACH]

Τωρα,οι λογοι για τους οποιους θα επαιρνα κατι τετοιο.

Σε 2 περιπου χρονια κατι καλυτερο θα βγει και σαν "παιδι" και εγω ,μπορει να ζηλεψω ρε αδερφε.

Ασε που το συτημα αυτο για τουλαχιστον 2χρονια θα "φυσαει".

Οποτε προτιμω να ξοδεψω αυτα τα "λιγα" και με τα υπολοιπα ,να φτιαξω κανα server-htpc.

edit ξεχασα τον ssd, που το κρινω "ακρως αναγκαιο ",πραγματικα αξιζει τα χρηματα του.

post-442-1414343327,1105_thumb.png

Τον SSD τον χρειαζεσαι για το λειτουργικο σου,καποια βασικα προγραμματα και αντε 1-2 παιχνιδια.Κοιταξε κατα μεσω ορο ποσο χωρο καταλαμβανει ο δισκος ή το partition που εχεις περασμενο το λειτουργικο σου και υπολογισε τις αναγκες σου.

Μεγαλυτεροι φυσικα και υπαρχουν απλα οσο εναβαινει η χωρητικοτητα,μεγαλωνει και το κοστος κτησης οπως και με καθε τι φυσικα.

Μπορεις να παρεις και 2 και να τους βαλλεις σε RAID,να παρεις εναν 120αρη,εναν 80αρη.Επιλογες υπαρχουν απειρες.

Τα υπολοιπα σου αρχεια θα τα εχεις στους μηχανικους σου δισκους.Προτειμοτερο κιολας να τους βαλλεις και σε RAID 1 για παραδειγμα για να εχεις και παραπανω ταχυτητες αλλα και ασφαλεια.Παρε δλδ 2-3-4 δισκους του 1terra (αναλογα τις αναγκες σου) και βαλτους σε RAID.

Με 4τερατα σε RAID θα εχεις 2γιγα οφελημο χωρο,καλυτερη ταχυτητα και φυσικα ασφαλεια.

Απο τη στιγμη που εχεις ομως και Raptores απλους,αλλα και Veloci,απο οικονομικης αποψης εχεις 2 επιλογες για μενα.

1) κρατας αυτους και τους βαζεις σε RAID0 για το λειτουργικο σου (τους Veloci ) .Τους 150ρηδεςτους πουλας και παιρνεις οπως ειπα και πιο πανω μερικους του 1 τερα ακομα για την αποθηκη σου

2) πουλας ολους τους ραπτορες,παιρνεις SSD για το λειτουργικο και φυσικα σε καθε περιπτωση οπως και πιο πανω,καποιους επιπλεον δισκους του 1 τερρα για RAID για τον αποθυκευτικο σου χωρο

Λοιπον απο δισκους εχω: 2 βελοσι των 300 gb,4 ραπτορες των 150,1 caviar black του 1 tb ,1 ακομη ραπτορα των 75 gb και 1 εξωτερικο σκληρο στα 500gb.Λεω να βαλω τους 2 βελοσι σε raid0 για τα 64μπιτα 7,τον 1 τερα για τα αρχεια και τα παιχνιδια και αλλον 1 τερα για backup και images με το Norton Ghost.Πως σου φαινεται αυτο; Παρεπιπτοντως,το Cosmos S δεχεται μεχρι 4 σκληρους στις θηκες του (αυτες που κουμπωνουν δηλαδη) που θα βαλω αλλους,χυμα στο κυμα; Δε λεει !

Λοιπον απο δισκους εχω: 2 βελοσι των 300 gb,4 ραπτορες των 150,1 caviar black του 1 tb ,1 ακομη ραπτορα των 75 gb και 1 εξωτερικο σκληρο στα 500gb.Λεω να βαλω τους 2 βελοσι σε raid0 για τα 64μπιτα 7,τον 1 τερα για τα αρχεια και τα παιχνιδια και αλλον 1 τερα για backup και images με το Norton Ghost.Πως σου φαινεται αυτο; Παρεπιπτοντως,το Cosmos S δεχεται μεχρι 4 σκληρους στις θηκες του (αυτες που κουμπωνουν δηλαδη) που θα βαλω αλλους,χυμα στο κυμα; Δε λεει !

Εχω διαβασει σε προηγουμενο σου ποστ τι δισκους εχεις και για αυτον ακριβως τον λογο σου ειπα ακριβως ποιες επιλογες πιστευω πως ειναι οι καλυτερες.

Ξαναλεω λοιπον

1) Κρατας τους Veloci σε RAID 0 και βαζεις εκει το λειτουργικο σου/προγραματα/παιχνιδια. Πουλας ολους τους ραπτορες.Και τελος αγοραζεις αλλον εναν ιδιο δισκο του 1 τερα ή αλλους 3 (εσυ θα κρινεις τις αναγκες σου),τους οποιους θα τους βαλλεις σε RAID 1 και θα τους χρησημοποιεις σαν αποθυηκευτικο χωρο.Με 2 δισκους του 1 τερα σε RAID 1 θα εχεις 1 τερα διαθεσιμο χωρο και για αυτο σου ειπα αν θελεις να παρεις αλλους 3 ετσι ωστε να εχεις συνολο 4,οποτε κατα συνεπεια να εχεις 2 τερα για αποθηκευτικο χωρο.

Η 2η επιλογη

2) Πουλας και τους Veloci και τους Ραπτορες και αγοραζεις SSD.Τωρα ποσους και ποιους θα παρεις,μπορεις να παρεις μια εικονα απο οσα ποστ εχουν προηγηθει απο τα υπολοιπα παιδια που σου εκαναν διαγορες προτασεις.Αν καταληξεις σε αυτην την λυση,θα το δουμε και πιο συγκεκριμενα.Δεν εχει νοημα να καθομαστε να κανουμε κατεβατα απο προτασεις αν εκ των προταιρων γνωριζουμε πως δεν θα γινουν. Και φυσικα κ σε αυτην την περιπτωση ισχυει το ιδιο οπως και παραπανω για τους δισκους που θα εχεις για αποθηκευτικο χωρο (αυτο δεν αλλαζει)

Εγω στη θεση σου θα εκανα το 2ο.Εξαλλου με τα λεφτα που θα παρεις πουλωντας ολους σου τους ραπτορες (ειναι 7 δισκοι το συνολο αν δεν κανω λαθος),μπορεις να παρεις 2 SSD και να τους βαλλεις σε RAID

Αν παλι κρινεις για οποιονδηποτε λογο πως θελεις να ακολουθησεις την 1η επιλογη,μπορεις παντα σε καποια φαση αργοτερα στο μελλον να παρεις SSD.Δεν ειναι καθολου ασχημοι απο αποψης ταχυτητας και αποδοσης 2 Velociraptors των 300γιγα.Ετσι περιμενεις και λιγο καιρο ακομα να πεσουν και οι τιμες στους SSD.

Απλα τους ραπτορες πουλα τους ολους γιατι δεν θα τους χρησημοποιησεις πλεον (αναφερομαι στους απλους ραπτορες των 150γιγα που εχεις).

Οσο για το ποσους δισκους παιρνει το κουτι.

Παιρνει 4 με το ενα cage για δισκους που εχει.Τα περισοτερα κουτια της Coolermaster αυτης της κατηοριας,εχουν την δυνατοτητα να προσθεσεις και αλλο cage μεσα το οποιο θα π[αιρνει αλλους 4.

http://www.hexus.net/content/item.php?item=11939&page=7

μιλαω για αυτο που φαινεται στην 2η και 3η φωτογραφα :rolleyes:

Συνολο λοιπον θα εχεις μαξιμουμ 6 δισκους στο συστημα σου σε καθεμια απο τις 2 περιπτωσεις που σου ειπα.Οποτε με 2 i-cages βαζεις απο 3 δισκους μεσα στο καθενα και εισαι απλας ;)

Γνωμη μου παντως ειναι πως με αυτα τα λεφτα και ισως και κατι παραπανω μπορεις να παρεις πολυ ποιοτικοτερο κουτι,οπως το Silverstone που σου προτειναν πιο πανω ή καποιο αλλο της επιλογης σου.Αλλα το κουτι ειναι προσωπικη επιλογη του καθενος και αρκετα υποκειμενικη γιατι παιει ρολο και το γουστο του καθενπος στην εμφανηση,οποτε δεν θα επιμεινω.

Για το UPS τωρα.

Να παρεις ενα καινουριο και να αλλαξεις το υπαρχον.Απλα δεν χρειαζεται να δωσεις 2000 για να παρεις Online...Home user εισαι,δεν εισαι καμια εταιρια.Την προστασια απο τις αυξομειωσεις της τασης στην παρεχουν και τα Line Interactive οπως σου ειπα και πιο πανω.

Ενα 1000αρι το βρισκεις πλεον με +/- ~100 ευρω.Θα σου κανει την δουλεια σου και με το παραπανω.

Προσωπικα εχω ενα της Mustek και ειμαι απολυτα ευχαρηστημενος.Σιγουρα υπαρχουν και καλυτερα,αλλα στην τελικη UPs ειναι,δεν θα δωσω ενα καρο λεφτα για κατι αλλο απο τη στιγμη αυτο μου κανει τη δουλεια κ με το παραπανω...

-----

Ααα και κατι τελευταιο

Απεφευγε τα μεγαλα quotes γιατι κανουν δυσκολη την αναγνωση των ποστ σου αλλα και του φορουμ γενικοτερα.

Κανε quote,αλλα σβησε το μεγαλυτερο μερος του περιεχομενου του ποστ του οποιου παραθετεις.Ειδικα αν απαντας στο αμεσως επομενο ποστ δεν χρειαζρται αν φενεται εις διπλουν η ιδια απαντηση.

Παρακαλειται καποια μοδιστρα να ρετουσαρει λιγο το νημα :D

Φιλε Σακη,να σε ρωτησω κατι; τι προβληματα εχει η Rampage 2 Extreme; Επειδη δεν μου απαντησες αναλυτικα,γι'αυτο ρωταω,μεχρι τωρα δεν ειχα σοβαρα προβληματα με της Asus.

Απο οσο ξερω δεν ανεβαζει bclk. Ειναι κριμα να δωσεις τοσα χρηματα για κατι που γνωριζεις οτι εχει καποια προβληματα. Δεν γνωριζω πως τα παει μητρικη που προτεινει ο johnysb αλλα για να την προτεινει κατι θα ξερει. ;) Ετσι μπορεις να μεινεις σε ASUS και να παρεις κατι καλο.

Επισης,αντε και πηρα SSD,τι θα κανω με μονο 60 gb; Δεν θα γεμισει πολυ γρηγορα; Μεγαλυτερης χωρητικοτητας SSD δεν υπαρχουνε η ειναι πανακριβοι;

Ο δισκος που τωρα εχεις πανω το λειτουργικο ποσα GB ειναι; Ποσα απο αυτα χρησιμοποιεις;

Προσωπικα θα πουλουσα χωρις δευτερη σκεψη τους 4 ραπτορες των 150 και τον ραπτορα των 75 gb.

Μετα πρεπει να αποφασισεις αναμεσα στους SSD και τους μηχανικους. Οτι αποφασισεις πραττεις αναλογα.

Γνωμη μου παντως ειναι πως με αυτα τα λεφτα και ισως και κατι παραπανω μπορεις να παρεις πολυ ποιοτικοτερο κουτι,οπως το Silverstone που σου προτειναν πιο πανω ή καποιο αλλο της επιλογης σου.Αλλα το κουτι ειναι προσωπικη επιλογη του καθενος και αρκετα υποκειμενικη γιατι παιει ρολο και το γουστο του καθενος στην εμφανηση,οποτε δεν θα επιμεινω.

Οπως ειπε και ο τρελομερμηγκας, το κουτι ειναι προσωπικη υποθεση. Απο την αλλη, το θεμα υδροψυξη ομως απαιτει ενα καλο κουτακι. Ειμαι της αποψης οτι μπορεις να κανεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κουτι θες νερουλαδικο, αλλα γιατι να παιδευεσαι οταν υπαρχουν κουτια που μπορουν να κανουν την ζωη σου ευκολη;

για το Silverstone TJ07 υπαρχει μια Gallery εδω και για το Cosmos ριξε μια ματια στο κουτι του Orion εδω. Εγω θα ελεγα να σκευτεις και το αγαπημενο μου Coolermaster HAF932! Μια gallery υπαρχει εδω. Τριπλο ψυγειο για πλακα στην οροφη, 5 δισκοι με συρταρια που μπαινουν/βγαινουν χωρις να χρειαζεται να ξηλωσεις ολες τις καρτες, 6χ5.25 - τα 4 τα "πετας" για να βολεψεις ψυγειο, αντλια, τανκ με τροπο παρομοιο με τον δικο μου και σου μενουν 2, ενα για DVDRW και ενα για εναν Fan controller. :D Για μενα ειναι το ιδανικο κουτι!

Αν δηλαδη ειχες 4000 ευρω και επαιρνες τι θα αγοραζες;

αν ειχα 4κ θα επαιρνα αμαξι! :D

λοιποοοοοοοοοοοοοοοοοοον

[ATTACH]6220[/ATTACH]

εβαλα τις Gskill με τα 9αρια. Δεν πιστευω πως η αποδοση που θα κερδισεις με τα 8αρια αξιζει 150 ευρω που ειναι η διαφορα τους.

Σου κοτσαρα και 2χ80 γιατι λες οτι χρειαζεσαι χωρο. :p

post-543-1414343327,2471_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.