Jump to content

Αναβάθμιση σε 5600?

disssconected

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδιά έχω μια geforce fx 5600 (soltek) στα 128 mb. Ήτανε να πάρω άλλη αλλα λέω ασε να την παλέψω με αυτήν (παίζει καλα ορισμένα "δυνατά" games όπως π.χ san andreas). Θέλω όμως να αυξήσω engine clock, Ramdac (αυτό ιδιαίτερα) και αν γίνεται μνήμη. Της έχω βάλει πολύ καλή ψύκτρα (zalman vf700 CU). Τώρα γίνεται να κάνω κάτι απο αυτά? και άν ναι δώστε μου αμα είναι κάτι να διαβάσω....:)

α εντάξει......κοίτα σύμπτωση....είδα παρακάτω ένα ανάλογο θέμα.....αλλα παρ όλα αυτά δώστε καμια συμβουλή.......

Mέσω Riva Tuner! Ανεβάζεις συχνότητα πυρήνα κ μνημών λίγο-λίγο κ τρέχεις διάφορα bench για αρκετή ώρα, για να διαπιστώσεις τη σταθερότητα (διαφορετικά θα σου πετάξει artifacts). Μια ψυκτρούλα θα βοηθούσε, αλλά μην περιμένεις κ τπτ σπουδαίο...

ααα, επίσης απο που μπορώ να δώ τα ακριβεί χαρακτηριστικα της κάρτας γραφικών μου? (εν τι παραδείγματι της 5600...)

Δεν μπορείς να κάνεις overclocking στο RAMDAC...

Η ψύκτρα δεν ξέρω τι λέει από απόδοση, πάντως πρέπει να έχεις και ψυκτράκια στις μνήμες αν θες να τις ανεβάσεις κι αυτές...

Σταδιακά άρχιζε να ανεβάζεις... Ανά 5 MHz θα κάνεις κάποιο τεστ (π.χ. 3DMark) για να τσεκάρεις τη σταθερότητα της κάρτας σου. Αν εμφανίζονται artifacts στην εικόνα τότε κατέβα λίγο και δοκίμασε πάλι...

Καλή επιτυχία!

EDIT: Όταν λες ακριβή χαρακτηριστικά τι εννοείς?

Κατεβασε το τελευταιο riva tuner απο www.guru3d.com..........

Αν και πιστευω οτι δεν θα κανει τπτ σοβαρο εκτος αν παιζεις χαμηλα (1024*768 και κατω).......Το san andreas btw εμενα με την 5900 μου ειχε φανει αρκετα ελαφρυ δεν μας λες και τπτ για το υπολοιπο PC σου??????

motherboard intel και κάτι ψιλά...επεξεργαστής p4 2,8, 1024gb ram, 200gb hard disk.., gfx 5600 128mb...καλή ψύξη στο κουτί...12cm μπροστά, 12cm Πίσω...και 8cm sto plai....allo?

Εγώ πάλι θα σου πρότινα να δοκιμάσεις το AtiTool. Παρόλο το όνομα του παίζει και με nVidia στις τελευταίες εκδόσεις.

Στην ουσία το tool αυτό αυτοματοποιεί όλη τη διαδικασία. Ανεβάζει συχνότητες αρχικά, ζεσταίνοντας παράλληλα την κάρτα. Όταν ανιχεύσει artifacts αρχίζει και ρίχνει την συχνότητα μέχρι να βρει ένα σημείο όπου η κάρτα σου είναι σταθερή (χωρίς artifacts). Απλά πρόσεχε τώρα που είναι καλοκαίρι μην κάψεις καμμιά κάρτα.

Ψάξε google για κάποιον οδηγό, αν χρειαστείς βοήθεια μας το λες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.