Jump to content

Προβλημα με overclock σε q6600

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους...ειμαι νεος στο forum και θα ηθελα την βοηθεια σας...

Οταν ανεβαζω το fsb πανω απο 322 μου βγαζει errors στο prime..Οταν ειμαι στο 322 ειναι ολα μια χαρα...Δοκιμασα να ανεβασω το VTT και το memory voltage μηπως χρειαζοταν ρευμα αλλα δεν ειδα διαφορα...Μηπως με κοβουν οι μνημες 667MHZ???(adata PC2-5300)Μητρικη εχω την Asus p5ql/epu ( http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P5Q-P5QL-Epu-s775-DDR2-P43.htm ).Ευχαριστω προκαταβολικα...

Καλησπερα και καλωσηρθες,

δοκιμασες να ανεβασεις ταση στο NB?

Αν θελεις πες μας λιγο τις τασεις που δινεις καθως και πληροφοριες σχετικα με το cpu (αν ειναι G0).

Aν θυμασαι το error που σου βγαζει το prime θα ηταν ακομα καλυτερα. :)

Καλως όρισες στο Forum!

Αρικα πρεπει να μας πεις:

-Με τι ψυξη εισαι,

-Τι Prime ετρεξες small ffts,blend κτλ

-Τι θερμοκρασιες εχεις,

-Αν πειραξες τα υπολοιπα ρευματα vNB,Vcore κτλ (οπως λεει και ο johny).

Εχω το stock cooler,κουτι Coolermaster Haf 932...Στο prime ετρεξα το blend..Απο θερμοκρασιες στις stock ρυθμισεις σε idle απο 36-40 και σε full εως 50 ενω τωρα με το fsb στο 322 και με πειραγμενο μονο το vcore offset στο 50mw εχω σε idle γυρω στους 39-45 και full 56-62

Καλωσηρθες!

Καταρχην θα σου προτεινα να παρεις μια ψυχτρα. Ακομα και οι φθηνες ειναι καλυτερες απο την stock. Οι μνημες θα σε αφησουν σιγουρα μεχρι 333fsb και απο εκει και περα οσο πανε (φανταζομαι οχι πολυ) αρκει να τις εχεις ρυθμισει απο το bios να παιζουν 1:1 και να τις παιζεις με την ονομαστικη τους ταση. Παντως μιας και οι τιμες των ddr2 εχουν πεσει υπερβολικα πολυ σκεψου και την αναβαθμιση τους.

Οποτε αν σε ενδιαφερει η αγορα ψυχτρας/ram πες budget να σου προτεινουμε.

Απο εκει και περα:

-Οσο ανεβαζεις fsb πρεπει να ανεβαζεις και το nb εκτως του Vcore. Ξεκινα δοκιμες απο 1.3 και ανεβαζε.

- Αν εχεις επιλογη "load line calibration" βαλε enable

-Δεν ξερω αν η μητρικη σου εχει και επιλογη για gtl. Αν ναι ρυθμισε τα στο 0.67 και τα 4.

-Προσπαθησε οσο γινεται να μην αφησεις κανενα ρευμα στο auto.

Τελος κατεβασε το realtemp και το cpu-z. Θα βρεις τις τελευταιες εκδοσεις στα Utilities του forum. Με το cpu-z θα δεις και το stepping (αν ειναι G0 ή Β3 δλδ) και πες μας. Oπως πρεπει να μας πεις και ολες τις ρυθμισεις μεχρι στιγμης :D

http://img194.imageshack.us/img194/3996/86568542.jpg http://img23.imageshack.us/img23/4879/65247541.jpg Tον διαιρετη των ram δεν ξερω πως να τον αλλαξω...Δεν βρισκω την ρυθμιση... Σχετικα με την ψυξη δεν ειναι χασιμο χρηματων??Το λεω γιατι θελω να μαζεψω ενα καλο budget να κανω μια πληρη αναβαθμιση του χρονου και να βαλω υδροψυξη...Αν θελετε πειτε μου τη γνωμη σας...

Για τις μνημες,στο DRAM Frequensy θα βαζεις την τιμη που ειναι διπλασια του fsb ,ετσι θα εχεις διαιρετη 1:1.

Οσο για την αναβαθμιση οκ,απλα ο Q6600 ειναι ζεστουτσικος και μια καλυτερη ψυκτρα θα βοηθουσε την κατασταση.Αποψη μου ομως,να δεις πρωτα μεχρι που φτανει η μητρικη ,γιατι δεν ειναι και οτι καλυτερο για o/c.

Δεν με αφηνει να το κανω...Οταν ανεβαζω το fsb ανεβαινουν και οι μνημες μαζι...Μολις παω να κατεβασω το DRAM FREQUENCY με βγαζει στο auto...Δεν κατεβαινουν αλλο οι τιμες...Τι μπορει να παιζει??

Δεν με αφηνει να το κανω...Οταν ανεβαζω το fsb ανεβαινουν και οι μνημες μαζι...Μολις παω να κατεβασω το DRAM FREQUENCY με βγαζει στο auto...Δεν κατεβαινουν αλλο οι τιμες...Τι μπορει να παιζει??

Πρέπει να βάλεις σωστό διαιρετή που στην περίπτωση σου είναι το 1:1.

Δωσε φωτο απο την καρτελα OC στο BIOS.

Εκει που λέει DRAM Freq καντο να λέει DDR2-644.

Ετσι οπως το εχεις τωρα, εχεις τις μνημες σου στα 807, πολυ ποιο πανω απο οτι μπορουν να παιξουν (μπορουν μεχρι 667).

Οποτε θεωρητικά θα μπορεις να παιξεις μεχρι 9*333=3GHz χωρις να σε κοβουν οι μνημες αφου 333*2=667

για παραπανω θελει δοκιμες.

Τωρα βαλλε 9*333 και προσανατολίσου στο Vcore,VTT,και vNB.

Κοιτα για να κατεβουν οι μνημες πρεπει να κατεβασω το fsb..Να το κατεβασω??

Λαθος.

Πρέπει να βάλεις σωστό διαιρετή στις μνημες όπως σου είπα και ποιο πάνω.

Ο διαιρετής ορίζεται σαν FSB/DRΑΜ Freq.

Εσύ τώρα παίζεις με διαιρετή 4:5=322/403=0,8.

Πρέπει να το κάνεις να είναι πχ 1:1=333/333=1.

Όποτε κάνεις αυτό που σου λέω.

Ναι αλλα σε ποια ρυθμιση θα παω να το κανω αυτο??Αυτο δεν ξερω...Θες να σου βγαλω φωτο απο την καρτελα με τα timings και κατι αλλες ρυθμισεις για τις μνημες??

Εκεί που λέει DDR2-807 στην φώτο που μου δείχνεις..το επιλεγείς και:

1)Πατας enter οποτε σου βγαζει μια λιστα...και επιλεγεις το DDR-644

2)Πατας Page UP/Down στην επιλογη..μεχρι να σου βγει το DDR-644

3)Πατας +- μεχρι να σου βγει το DDR-644

Οπως καταλαβες πρεπει να βρεις εναν τροπο να το βαλεις στο DDR-644..:D

Οχι...Ειχε χαλασει προσφατα το pc και το ειχα παει για φτιαξιμο στο plaisio γιατι ειχε χαλασει απ οτι εμαθα τροφοδοτικο και μητρικη :p Oποτε δεν εχω προλβαιε να κανω και πολλα...Να ξεκινησω τωρα απο μια αναβαθμιση??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.