Jump to content

Περι αναβολης θητειας για σπουδες

unstoppable

Recommended Posts

Εχω παρει αναβολη για τις σπουδες μου, αν παρω πτυχειο πριν ληξει η αναβολη, πρεπει να την διακοψω ή εχω την δυνατοτητα να την εξαντλησω?

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Ακριβως! Και πολυ πιθανο μια 2-3μηνη καμπανα extra! Αρα...ΔΕΝ λεει ;)

την οποια δεν την κανεις αλλα την πληρωνεις...(αν θυμαμαι καλα)

Αν ειναι κανενα 3μηνο ο καιρος που περισσευει ενδεχεται να μην χρειαζεται...

Πχ πηρες πτυχιο σεπτεμβρη και μπαινεις ιανουαριο....αλλα αν τελειωσες κανονικα και περισσευουν 1-2 χρονια πρεπει να διακοψεις ...!Για μεταπτυχιακα πας χαρτι οτι εισαι στο μεταπτυχιακο...(εχεις δικαιωμα μεχρι τα 29 σου μετα πας οπως και δηποτε-για διδακτορικο ειναι μεχρι 31..)

Στην στρατολογια μπορεις να ρωτησεις οτι θες (ωστε να εισαι σιγουρος)...μην φοβηθεις δεν θα σε μπουζουριασουν μεσα...αν δουν οτι πας να λουφαρεις κανενα μηνα ακομα...:hehe:

Αρχική απάντηση από totally_wired

σιγά τα οα...

Εγώ έχω αναβολή μέχρι τέλος 2007...

Και τελειώσα τον 10//2005

Ε περιμένω τα μεταπτυχιακά... πρέπει να τρέξω να πάω στρατό; Αυτά ήταν κάποτε.. τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα.

ε για καλο και για κακο παντως ας παει να ρωτησει κιολας. μην παθει κανα χουνερι και ψαχνεται μετα

Αρχική απάντηση από totally_wired

σιγά τα οα...

Εγώ έχω αναβολή μέχρι τέλος 2007...

Και τελειώσα τον 10//2005

Ε περιμένω τα μεταπτυχιακά... πρέπει να τρέξω να πάω στρατό; Αυτά ήταν κάποτε.. τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα.

δεν αντιλεγω....

αναβολη παιρνεις μεχρι τα 27-29-31 αναλογα...με το εναν η τον αλλο τροπο...

μετα υπαρχουν και οι ιατρικες αναβολες...(πηδας κανα δυο σειρες..κερδιζεις κανενα 6μηνο)

Το να ξεκινησεις την αναβολη για τα μεταπτυχιακα στην ωρα σου δεν σε περιοριζει στο ποσο καιρο θα σου δωσουν..και 22 να σαι μεχρι τα 29 εχεις δικαιωμα να την ανανεωνεις..(μετα ερχονται τα ιατρικα προβληματα)

Περισσοτερες λεπτομερειες στις στρατολογιες across country

(και εγω σχετικα προσφτα τα χρειαστηκα ...δεν τα ξερω απο απο την μεταπολιτευση:p)

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 11:50]

Εχω παρει αναβολη για τις σπουδες μου, αν παρω πτυχειο πριν ληξει η αναβολη, πρεπει να την διακοψω ή εχω την δυνατοτητα να την εξαντλησω?

δεν ξερω εαν θα σε βαλει σε σκεψεις η αποψη μου.

............αλλα μετανιωσα που δεν εκανα το φανταριλικι στα 18 μου μολις τελειωσαν οι πανελληνιες................................

πιστευω οτι ειναι πολυ καλυτερα ετσι ωστε να ξεκουραστεις απο διαβασματα πριν ξεκινησεις τον επομενο γολγοθα που λεγεται πτυχιο ΑΕΙ/ΤΕΙ.και σιγουρα εαν χρειαστει εκτακτα να δουλεψεις παραλληλα με τη σχολη θα λες στον εργοδοτη σου για ''εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις''

:hi:

εγω παντως βρηκα τον μπελα μου με την αναβολη ,οποτε προτρεπω να πας μια βολτα μεχρι το πλησιεστερο στρατολ.γραφειο να ρωτησεις.

το 2001 περασα με την 1η σε ενα ΤΕΙ,παω κανω εγγραφη κανονικα κ περνω αναβολη.μετα απο 1 χρονο εδωσα 2η φορα περασα ΑΕΙ κ αφου ξεγραφομαι απο ΤΕΙ ,γραφομαι ΑΕΙ.λογικα νομιζα οτι η αναβολη συνεχιζει να ισχυει..μετα 3 μηνες απο την εγγραφη μου στο ΑΕΙ παω στρατολογια κ ζητω να ανανεωσω αναβολη συμφωνα με τα χρονια σπουδων του ΑΕΙ(ουσιαστικα να κερδισω +1 χρονο)

και εκει παθαινω πλακα:επειδη λεει διαγραφηκα απο το ΤΕΙ κ δεν τους ενημερωσα αμεσα,αλλά αργησα 3 μηνες,μου δωσανε καμπανα επιπλεον θητειας 2 μηνων(εξαγορασιμη προς 50ευρω ή 50χιλιαδες δραχμες ο μηνας,δε θυμαμαι ακριβες ποσο).μετα με το χαμογελο στα χειλη, μου δωσανε νεα αναβολη συμφωνα με τον οδηγο σπουδων του ΑΕΙ.

Καλά θα ήταν όσοι είναι σε ηλικία στράτευσης να σκεφτούν να επισπεύσουν την καταταξή τους γιατί ακούγονται πολλά για αύξηση της θητείας σε 15 μήνες.

Μέσα στο 2007 μετά τις εκλογές το βλέπω δυστυχώς να σκάει μύτι.

• 4 weeks later...

" Η αναβολή μπορεί να διακοπεί μόνο με αίτησή σας, και όχι με το πέρας των σπουδών όπως παλαιότερα. Ως εκ τούτου επιτρέπεται να κάνετε ό,τι θέλετε κατά τη διάρκεια της αναβολής σας, ακόμη και να εργαστείτε."

http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=NS-FAQ&file=index&myfaq=yes&id_cat=15&categories=%CF%E4%E7%E3%FC%F2+%C1%ED%E1%E2%EF%EB%FE%ED&parent_id=0

Το πτυχίο μου το πήρα τέλος 2003, αναβολή είχα μέχρι τέλος του 2005. Φαντάρος μπήκα μάη 2005. Έφαγα ένα 6μήνο επιπλέον (το οποίο το πλήρωσα εννοείται!) .. όχι γιατί δεν πήγα στην ώρα μου.. αλλά γιατί δεν είχα πάει το πτυχίο μου στην στρατολογία. Έδωσα 75 ευρώ σαν πρόστιμο και τέλειωσε εκεί το θέμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.