Jump to content

Overclocking για αρχάριους

Christos

Recommended Posts

Ο 930 δούλευε μόνιμα χαμηλότερα από τον δικό μου περίπου 45%-55% όπως φαίνεται παρακάτω:

post-4787-1416072687,1486_thumb.jpg

Τι δίσκο εχεις? Τι προγραμματα χρησιμοποίησες? Δεν ειναι θέμα επεξεργαστή αφού ο δικός σου δεν δουλεύει στο 100% τότε κάτι τον φρενάρει.

Εγώ τώρα θα ρωτήσω ξανά: Είναι λογικό ένας 930 να είναι πιο γρήγορος(έστω και για λίγο) από ένα 4400+?????????Που για να μην το ξεχνάμε η διαφορά στην τιμή τους τώρα είναι περίπου 300 euro. Τί άλλο να πω? Παραδίνομαι!:flag: Το μόνο σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να ξαναγωράσω AMD...

Δες και τα services, τι ακριβώς τρέχει στo background. H διαφορα δεν είναι πολύ μεγάλη 7 % περίπου. Oι ίντελ είναι πιο γρήγοροι στην κωδικοποίηση, έχει κάτι να κάνει με τα instruction sets. Αλλά παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο, όπως τι άλλο μπορείς να κάνεις ένω κωδικοποιείς, η ζέστη, ο θόρυβος. Εγώ έχω 3800 χ2 που τον τρέχω στα 2530, όλα stock, όταν δεν έχει πού ζέστη, και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ταχύτητα στην επεξεργασία βίντεο. Κύριως επειδή με βολεύει το multitasking, και σε αυτό είναι πολύ καλός. Τα Xp τα έχεις ρυθμίσει για av processing?

Όταν κάνω encoding ποτέ δεν τρέχω άλλα προγράμματα. Όσο για την ζέστη πιστεύω ότι φτάνουν 2 ανεμιστήρες εισαγωγής και 2 εξαγωγής , μαζί με την μαμά ψύκτρα.Τα XP όχι δεν τα έχω ρυθμίσει. Μπορείς να μου πεις πως γίνεται???

Δες εδώ για τις ρυθμίσεις :

http://www.videoguys.com/WinXP.html

Δεν είναι μόνο τα προγράμματα που τρέχεις εσύ, αλλά και τα services/ διεργασίες, που μπορεί να απασχολούν τον επεξεργαστή η/και τη ram, το λέω γιατί βλέπω ότι στο σύστημα σου τρέχουν 54, ενώ στο δικό μου 35 και δεν το εχώ ρυθμισμένο σωστά, παλαιότερα έτρεχαν 20 με 25.

54 !!!!! Δεν κάνεις μια διαμόρφωση δίσκου λέω εγώ να στρώσει το σύστημα. ;)

Ο D930 είναι καλύτερος από έναν 4400+ σε DivX/Xvid.

Ειδού και οι μετρήσεις μου!

post-3050-1416072696,9965_thumb.jpg

χμ.... ο καθένας κάνει τις δικές του μετρήσεις :) όλα τα παραπάνω είναι DivX Encoder, 6 MPEG σε AVI (νομίζω... θα δω αύριο στο γραφείο)

Χ2 με DDR 400MHz 2/2/2/5, PD με 533ΜΗz 3/3/3/8.

επαναλαμβανόμενα και πάντα έτσι.

α... και μην ξεχνάμε, σε 975 οι Pentium, σε RD3200 οι X2... καθαρές εγκαταστάσεις όλα..

Και στις δυο κωδικοποιήσεις υπάρχει κάτι άλλο που επηρεάζει την ταχύτητα αφού κανένας από τους δυο επεξεργαστές δεν δουλεύει στο 100%... Οι μετρήσεις δεν είναι ακριβείς έτσι

Αφού μπήκες στο χορό κατέβασε benchmarks όπως το super pi , pc mark και γενικά ότι βλέπεις που κυκλοφορεί και αφορά την CPU και τις μνήμες. Θεωρώ αδιανόητο να κανείς συμπίεση video και να μη χρησιμοποιείται 100% η cpu

Πες πιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς, την διάρκεια την ανάλυση και το bit rate του video που επεξεργάζεσαι

Δοκίμασε να πιέσεις περισσότερο το σύστημα μνήμες επεξεργαστή μειώνοντας το bit rate και αυξάνοντας την ανάλυση.

Γράφεις ότι κάνεις μετατροπή video HD συμπιέζεις και σε αυτές τις αναλύσεις?

Αν Χειρίζεσαι μεγάλα αρχεία 2gb+ τότε σίγουρα ο παράγοντας δίσκος επηρεάζει δραματικά τις επιδώσεις και των δυο PC

327 mb με την εκκίνηση σε 50+ διεργασίες? Σου είπαν από πάνω τι πρέπει να κανείς

54 διαδικασιες ειναι πολλες μαλλον εχεις πολλα ασχετα προγραμματακια που δαπανουν επεξεργαστικη ισχυ και μνημη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.