Jump to content

Overclocking για αρχάριους

Christos

Recommended Posts

Γεια σε όλους! Πριν από μερικούς μήνες αγόρασα έναν υπολογιστή με επεξεργαστή 4400+ και η μητρική που του έχω βάλει είναι μία asus. Όμως λόγω του ότι δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος με τις επειδόσεις του επεξεργαστή θέλω οπωσδήποτε να του κάνω overclocking. Επειδή είμαι αρχάριος σε τέτοιου είδους θέματα, θα μπορούσε κάποιος να με συμβουλέψει στο τι ακριβώς πρέπει να κάνω???(δηλ. τί ψύκτρες να βάλω, τί ρυθμίσεις να κάνω κτλ.). Είμαι διατεθειμένος να διαθέσω μέχρι 250-300 eur. Ευχαριστώ πολύ.:D

Τι εννοείς δεν έχεις μείνει καθόλου ευχαριστημένος? Έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο μηχάνημα ή έχεις δει που να πήγαινε αισθητά καλύτερα?? Αν ναι ποιό? Όπως και να έχει αν είναι έτσι τα πράματα κάτι πάει στραβά στο μηχάνημα σου για να έχεις τέτοια αίσθηση...

Αρχική απάντηση από unknown [Σήμερα, στις 23:35]

πουλα τα χωσε αλλα 250-300 που λες και παρε conroe.....θα κανεις ανετα ο/c και με στοκ ψυκτρα....

αυτο θα εκανα εγω παντως..

για μενα δεν αξιζει αυτη η αλλαγη.939 με 4400 που αγοραστηκε πριν λιγο καιρο να πουληθει για να φυγει σε κονροε μερια και να αλλαζει και μητρικη και μνημες ειναι μεγαλη φασαρια.

φιλε καταρχας ριξε μια ματια στον οδηγο οβερκλοκινγκ που υπαρχει στη μεση αριστερα της αρχικης σελιδας και ξεκινα διαβασμα στο AMD overclocking subforum.

καλο διαβασμα και εδω ειμαστε:)

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον! Εχω όμως κάποιες απορίες:

1) Αξίζει να πουλήσω το μηχάνημά μου?(τρεις μήνες το έχω, και απείραχτο)

2)Οι conroe πότε θα κυκλοφορίσουν και κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά που λένε?

2) Θεωρητικά , τέλη Ιουλίου , αλλά για να είσαι σίγουρος , Αύγουστο και βάλε . Επιδόσεις εκ πρώτης όψεως είναι εντυπωσιακές , αλλά μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ακυκλοφόρητο προιόν , και τα κομμάτια που "διέρευσαν" δεν ξέρουμε κατά πόσο διαλεγμένα ήταν , και υπό ποια λογική ;)

1) Γνώμη μου , μην το πουλήσεις το μηχάνημά σου , από τη στιγμή κιόλας που το έχεις μόλις 3 μήνες . Περίμενε να ωριμάσει πρώτα η αγορά όσων αφορά τις νέες τεχνολογίες , και μετά βλέπεις τι θα κάνεις και σε τι πλατφόρμα θα μεταβείς

Όσων αφορά το υπάρχων σύστημά σου , ως προς τι δεν σε έχει ικανοποιήσει?

Ποια είναι τα άλλα του χαρακτηριστικά? Μνήμη? Κάρτα γραφικών?

Για ποια χρήση το προορίζεις?

Μην έχεις την εντύπωση οτι overcloking = $$$ . Αν εξαιρέσεις το κόστος της καλύτερης ψύξης στην οποία δαπανά ο επίδοξος υπερχρονιστής , τα άλλα συστήματα μένουν πάνω κάτω τα ίδια .

Τώρα , από την στιγμή που κάποιος δεν έχει κάνει την απαραίτητη έρευνα πριν αγοράσει ένα σύστημα (συγκεκριμένες μάρκες , τσιπ , κωδικοί , revision κτλ. - εδώ πέφτουν κυρίως τα χοντρά τα φράγκα) , δοκιμάζει σταδιακά κατά πόσο υπερχρονίζονται τα κομμάτια τα οποία έχει στο σύστημά του . Θα δοκιμάσει ξεχωριστά τον επεξεργαστή , τις μνήμες , την κάρτα γραφικών κτλ.

Προσωπικά , στο o/c καταφεύγω σε συγεκριμένες περιπτώσεις , καθώς έχω την συνήθεια να μην "βιάζω" το hardware μου , ασχέτως αν το κρατήσω 3 μήνες ή 3 χρόνια

Συνηθίζεται να σπρώχνεις το hardware σου στο τέρμα σε δύο κυρίως περιπτώσεις

1- Κατά την εκτέλεση benchmarks , ώστε να δεις / συγκρίνεις την επίδοση του μηχανήματός σου σε σχέση με άλλα παιδιά

2- Όταν βλέπεις πως το μηχάνημα δεν τραβάει πια , οπότε για να επιβραδύνεις όσο πιο πολύ μπορείς μια αναβάθμιση , υπερχρονίζεις / ξεζουμίζεις το hardware σου

Λίγοι είναι αυτοί που δουλεύουν το μηχάνημα στην τσίτα 24/7 . Ανάλογα με την περίπτωση που σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις , προβαίνεις και στις αντίστοιχες ρυθμίσεις . Δεν χρειάζεται πχ. να έχεις την cpu να λειτουργεί στα 4ghz από τα 3ghz που είναι το κανονικό μόνο και μόνο για να σερφάρεις στο ιντερνετ . Παν μέτρον άριστον

Όπως είπε και ο φράγμα , ρίξε μια ματιά στους οδηγούς που υπάρχουν ήδη σχετικά με το άθλημα , και οτιδήποτε θελήσεις ξαναρωτάς

Σωστος ο CaptainMilo!!! :T:

Σηγα μην σερνεται και ο 4400+! :hehe:

Πες οτι θες να κανεις κανενα ζωρικο score στα marcakia να εισαι μεσα!:devil:

παντος αν εισαι διατεθυμενος να δωσεις 250-300euro και δεν θα σου λειψουν τοτε θα σου προτεινα να μπει το νερο στο αυλακι και να στιλεις τα marcs στον :devil: !!!αλιος κατσε εκει που εισαι!το cpu σπερνει!:happy2:

Ριξε και κανενα διαβαζματακι να γουστερεις!:beer:

Οι απαντήσεις είναι από πάνω εσύ μένει διευκρινήσεις τι εννοείς όταν λες ότι δε σε ικανοποιεί η CPU σου πως ακριβώς το διαπίστωσες?

Έχω ακούσει και μαργαριτάρια του τύπου «θέλω να κάνω αναβάθμιση cpu για να μπουτάρει πιο γρήγορα το λειτουργικό»

Το O/C είναι σχεδόν αυτοσκοπός το κανείς γιατί σε ενδιαφέρει να μάθεις που είναι τα όρια του επεξεργαστή σου και να δεις με ποιόν κοντράρεται αν το κανείς για οικονομική αύξηση επιδόσεων ξένα το.

Εδώ είναι ο Βασικός οδηγός Overclocking http://www.thelab.gr/reviews/ocbasics_1.php

Φυσικά μια αναζήτηση θα βοηθήσει.

Φυσικά και δεν λέω ότι ο επεξεργαστής που έβαλα είναι ψόφιος. Σιγουρα δεν είναι είμαι ικανοποιημένος, γιατι όταν τον συγκρινα με ένα 940 είδα ότι έδωσα τα διπλάσια λευτά χωρίς λόγο. Η χρήση που κάνω στο PC είναι παιχνιδάκια και κυρίως πολλές επεξεργασίες και μετατροπές video από HD cam. Τουλάχιστον εμένα μου φάνηκε ότι ο 4400+ είχε ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες με 940.

κοιτα...

η αληθεια ειναι οτι ο 940 ειναι περιπου στα ιδια με τον δικο σου...

Υπολειπεται λιγακι βεβαια...

Αν ψαχτεις λιγο με τις μνημες ισως βλετιωθεις καπως σε σχεση με αυτον ...(τον 940)

Βεβαια δεν αναιρει το γεγονος οτι τον δικο σου τον πηρες λογικα κανενα 450αρη € ενω τωρα ο 940 εχει 240€..Πριν 3 μηνες πρεπει να ειχε κανενα 350αρη...βαρια 400€

Δεν ειναι λογος παντως να αλλαξεις επεξεργαστη αυτος...

Σκεψου να πας σε κανενα φιλο σου που θα αγορασει καινουργιο pc τον αυγουστο...

Θα μεινεις.....με το στομα ανοιχτο τι μπορει να κανει ενας επεξεργαστης των 300+€

Κανε αναζητηση στο νετ (αλλα και στο lab συγκεκριμενα ) για cpuz και Α64tweaker..

Ποσταρε τις εικονες που αφορουν την μνημη μπας και μπορεσεις να παρεις το αιμα σου πισω απο τον 940...:D

Αν κάνεις τόσο συχνά video editing ίσως από την αρχή να έπρεπε να πας σε 940 αφού τα καταφέρνουν καλύτερα οι intel απότι οι amd.

Πάντως ποτέ δεν είναι αργά. Αν δεν θες να περιμένεις τον conroe πούλα τα όλα τώρα και πάρε μία φθηνή 965 μητρική με έναν 940. Κόστος περίπου 300 ευρώ, όσο περίπου θα δώσεις(?) τον διπύρηνο αν βιαστείς.

Σύστημα ψύξης με 250 euro, δηλ. καλό νερό, βάλε μόνο αν έχεις μεράκι για νερό. Διαφορετικά με μία καλή αερόψυξη σίγουρα θα πάρεις ένα 20% o/c από τη cpu σου και θα σου κοστίσει το πολύ 60 ευρώ...:)

Καθαρά και μόνον αν μιλάς για επιδώσεις στο video editing έχει να κάνει αυστηρά η CPU οι μνήμες και ο σκληρός δίσκος σου Οπότε εκεί έχει βάση αυτό που λες αλλά και πάλι πρέπει να κοιτάξεις αν η ποσότητα της ram σου μήπως σε καθυστερεί.

Αν μιλάς για επιδώσεις σε παιχνίδια τότε πρέπει να βάλεις και τον παράγοντα κάρτα γραφικών + μνήμες επίσης

Είναι αδύνατο να μη σε κάλυψε ο 4400+ σε οποιοδήποτε παιχνίδι υπάρχει τώρα στο εμπόριο

Αντιθέτως η κάρτα γραφικών όσο και ακρηβή ήταν όταν πήρες το PC σου είναι πολύ εύκολο να γονατίσει σε ένα τελευταίο παιχνίδι με όλα στο full.

Αν συνεχίζουν να σε προβληματίζουν οι επιδώσεις του συστήματος σου πες αναλυτικά τα εξαρτήματα που φορά το μηχάνημα σου μπας και πέσει καμιά ιδέα.

Δώσε και κανένα screenshot από διαγνωστικά προγράμματα όπως αυτά που λέει ο NTG από πάνω.

Λοιπόν τα χαρακτηριστικά είναι τα εξης:

1)Motherboard:Asus Α8Ν-SLI SE

2)Ram:2X512 Kingston (Value Ram)

3)Processor:AMD 4400+

4)Hard Disk:Western Digital 250GB Sata2 16mb

5)Grafics Card:XFX 6800 GS xxxEdition

6)Sound Card:Sound Blaster Audigy 4

7)TV:Avermedia Studio 303

Με τα παιχνίδια δεν έχω τόσο ιδιαίτερο πρόβλημα όσο με την επεξεργασία εικόνας.

Κατα ενα μεγαλο ποσοστο θα φταινε οι μνημες που θα εχουν τα ιδια timmings με τις ddr2..:p (3αρια και 4αρια)

Aν ο αλλος εχει ενα καλοστημενο συστημα με raptores και raid τοτε λογικα εισια απο πισω..

Aλλα δεν νομιζω να σερνεσαι....Λογικα στα ιδια θα επρεπε να ειστε...

Αν μενεις πολυ πισω τοτε κατι αλλο φταιει...

Το 3 3 3 8 γίνεται άνετα 2,5 3 3 6 εγώ εκεί λειτουργώ οποιοδήποτε ddr 333&400 dimm έχει περάσει από μπροστά μου στα 200mhz.

Από εκεί και πέρα ίσως υπάρχουν και αλλά περιθώρια αλλά αυτό είναι θέμα πειραματισμού.

Με αυτό όμως δε θα δεις σχεδόν καμιά διαφορά στις εφαρμογές

’ρα προχωράω παρακάτω όταν λειτουργεί το πρόγραμμα επεξεργασίας στο μέγιστο φόρτο εργασίας έχεις δει πόση μνήμη ram είναι κατειλημμένη?

Με το που ξεκινάς το λειτουργικό πόσα κοιλημένα MB στη ram έχει?

Όταν το πρόγραμμα υπερκαλύπτει την φυσική μνήμη τότε γραφεί στην εικονική Εκεί ο hdd δουλεύει υπερωρίες και τα πάντα πηγαίνουν αργά

Δοκίμασες να κανείς την ιδία επεξεργασία στο φίλο σου και ολοκληρώθηκε σε τραγικά μικρότερο χρόνο?

Αρχική απάντηση από kaynd

Το 3 3 3 8 γίνεται άνετα 2,5 3 3 6 εγώ εκεί λειτουργώ οποιοδήποτε ddr 333&400 dimm έχει περάσει από μπροστά μου στα 200mhz.

Από εκεί και πέρα ίσως υπάρχουν και αλλά περιθώρια αλλά αυτό είναι θέμα πειραματισμού.

Με αυτό όμως δε θα δεις σχεδόν καμιά διαφορά στις εφαρμογές…

Δοκίμασες να κανείς την ιδία επεξεργασία στο φίλο σου και ολοκληρώθηκε σε τραγικά μικρότερο χρόνο?

ενα 10% το κερδιζει απο τερμα χαλια μνημες σε καλοστημενες μνημες....!

Το πως ανοιγοκλεινουν τα παραθυρα δεν θα το δει με αυτα βεβαια.. αλλα αν divx-αρει καμμια ταινια πιστευω θα τη δει τη διαφορα...

Το τελευταιο ερωτημα που εκανες ειναι αρκετα χρησιμο..(να μαθουμε την απαντηση δλδ)

Γεια σας και πάλι! Λοίπον το άλλο PC δεν έχει επάνω τελικά 940, αλλά 930...(δηλαδή ακόμα χειρότερα τα πράγματα). Τα λοιπά χαρακτηριστικά του δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο:

Hard Disk:Western Digital 250Gb 16Mb

Ram:2x512 Twinmos 667mhz

Processor: Pentium D 930

Motherboard: Gigabyte(κωδικό δεν θυμάμαι)

Graphics Card:Club 3D 7600GS

Στα παιχνιδάκια τον έχω χαλαρά, λόγω κάρτας όμως. Πήρα λοιπόν χθες την απόφαση να τους τεστάρω. Έβαλα στον καθένα δύο παράλληλα encoding με τα ίδια προγράμματα και τα ίδια ακριβώς video. Και να τα αποτελέσματα...:

930: 1:39:86

4400+: 1:46:15

Ο δικός μου δούλευε μόνιμα στα 60%-70% και τα υπόλοιπα φαίνονται στο screenshot κατά την διάρκεια της full επεξεργασίας:

post-4787-1416072687,1132_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.