Jump to content

Ταχύτητα μητρικής

JdCZT

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω ψιλομπερδευτεί με ένα χαρακτηριστικό των μητρικών.Σε διάφορες σελίδες βλέπω

Ταχύτητα FSB:2000MT/s ενώ στην ίδια και σε άλλες σελίδες το βλέπω και ως

Ταχύτητα FSB:800Mgh

Mπορεί κάποιος να μου πει που αναφέρεται η κάθε μια μονάδα μέτρησης.Διορθώστε με αλλά νομίζω πως το FSB είναι η ταχύτητα της μητρικής να μεταβιβάζει πληροφορίες απο τον επεξεργαστή στα υπόλοιπα υποσυστήματα πχ (μνήμες,κάρτα/ες γραφικών) και αντίστροφα.:rolleyes:

Παρακαλώ μόνο υπεύθυνες απαντήσεις απο ανθρώπους που γνωρίζουν το συγκεκριμένο αντικείμενο!!!!!

Ευχαριστώ.Οπότε το MT/s είναι μια μονάδα μέτρησης που αναφέρετε στους επιτυχείς εκατομμύρια κυκλους μεταβιβάσεων πληροφοριών του ρολογιού ανα δευτερόλεπτο(MegaTransfers/sec) και όχι στην ονομαστική ταχύτητα του κατασκευαστή που συνήθως εκφράζεται σε Μhz.Διορθώστε με εαν κάτι δεν κατάλαβα σωστά.;)

Μάλλον αναφέρεσαι σε AMD και έχει ως εξής, το FSB για Α64 είναι 200MHz. Αυτό μετατρέπεται με ένα πολλαπλασιαστή LDT (1x-5x) στο Hypertransport (HTT) το οποίο σημαίνει οτι αναλόγως του πολλαπλασιαστή μεταφέρονται ανα κύκλο ρολογιού εως 5x πληροφορίες, αρα 1000ΜΤ/s. Τελος επειδή είναι αμφίδρομη η σύνδεση στο ΗΤΤ κάποιοι κατασκευαστές διπλασιάζουν τα νούμερα γράφοντας 2000MT/s.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.