JdCZT Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2006 Εχω ψιλομπερδευτεί με ένα χαρακτηριστικό των μητρικών.Σε διάφορες σελίδες βλέπω Ταχύτητα FSB:2000MT/s ενώ στην ίδια και σε άλλες σελίδες το βλέπω και ως Ταχύτητα FSB:800Mgh Mπορεί κάποιος να μου πει που αναφέρεται η κάθε μια μονάδα μέτρησης.Διορθώστε με αλλά νομίζω πως το FSB είναι η ταχύτητα της μητρικής να μεταβιβάζει πληροφορίες απο τον επεξεργαστή στα υπόλοιπα υποσυστήματα πχ (μνήμες,κάρτα/ες γραφικών) και αντίστροφα. Παρακαλώ μόνο υπεύθυνες απαντήσεις απο ανθρώπους που γνωρίζουν το συγκεκριμένο αντικείμενο!!!!!
giorgos th. Ιούλιος 3, 2006 #2 Ιούλιος 3, 2006 http://computing-dictionary.thefreedictionary.com/MT/secοριστε κυριε..
JdCZT Ιούλιος 3, 2006 Author #3 Ιούλιος 3, 2006 Ευχαριστώ.Οπότε το MT/s είναι μια μονάδα μέτρησης που αναφέρετε στους επιτυχείς εκατομμύρια κυκλους μεταβιβάσεων πληροφοριών του ρολογιού ανα δευτερόλεπτο(MegaTransfers/sec) και όχι στην ονομαστική ταχύτητα του κατασκευαστή που συνήθως εκφράζεται σε Μhz.Διορθώστε με εαν κάτι δεν κατάλαβα σωστά.
chroma Ιούλιος 3, 2006 #4 Ιούλιος 3, 2006 Μάλλον αναφέρεσαι σε AMD και έχει ως εξής, το FSB για Α64 είναι 200MHz. Αυτό μετατρέπεται με ένα πολλαπλασιαστή LDT (1x-5x) στο Hypertransport (HTT) το οποίο σημαίνει οτι αναλόγως του πολλαπλασιαστή μεταφέρονται ανα κύκλο ρολογιού εως 5x πληροφορίες, αρα 1000ΜΤ/s. Τελος επειδή είναι αμφίδρομη η σύνδεση στο ΗΤΤ κάποιοι κατασκευαστές διπλασιάζουν τα νούμερα γράφοντας 2000MT/s.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.