Jump to content

Ενσύρματο �δίκτυο�

Tsofli

Recommended Posts

Λόγω ανακαίνισης στο σπίτι πρέπει να μετακομίσω στο ισόγειο σε μια γκαρσονιέρα, και λέω να στήσω εκεί το PC. Ως εδώ καλά, το θέμα όμως είναι ότι θέλω να έχω και παρεούλα την DSL μου, αλλά δεν θέλω να κάνω ενεργοποίηση στο κάτω το τηλέφωνο αφού όλη η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα. Σκέφτομαι λοιπόν να κατεβάσω καλώδιο από τον 3ο όροφο στο ισόγειο απόσταση 12-15 μέτρα (χονδρικά). Ότι θα έχω απώλεια σήματος σε τέτοια απόσταση είναι λογικό απλά θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει. Θα είναι πολύ μεγάλη και δεν αξίζει τον κόπο ή να αρχίσω να φτιάχνω καλώδιο; :)

Υ.Γ. Μην αρχίσετε να πετάτε ντομάτες :p:tomato:

Για την απόσταση που μιλάς ούτε θέμα τεχνικό (απωλειών) ούτε θέμα κόστους τίθεται.

Αρχική απάντηση από Wizard!

Αν μιλάς για του δικτύου, τότε δε θα στο πρότεινα και ειδικά για λόγους κόστους

Ποιο κόστος καλέ;

Τα ~5-10 που κάνει το (10μετρο) καλώδιο;

Μιλάει για 3 ορόφους. Αν υπολογίσεις με μερικές "βόλτες" που πιθανότατα θα κάνει από το router μέχρι την κάρτα δικτύου, τότε κανά 20μ θα τα φάει. Οπότε μιλάμε για 15-20. Δεν είναι και λίγα να τα "πετάξει" για κάτι προσωρινό ;) Το καλώδιο τηλεφώνου κοστίζει το 1/3. Κι εκτός αυτού μετά το κάνει ότι θέλει, αφού να βύσματα για τις άκρες είναι πάμφθηνα και μπορεί να συνδέσει τηλέφωνα ή ότι άλλο. Ενώ του δικτύου, να το κόψει σε 3-5μ, να βγάλει 4-5, να το κάνει τι? Να στήσει σπιτικό internet-cafe? :p

Τι λέτε στο παιδί και το τρομάζετε?

Με το μέτρο να πάρεις καλώδιο.....και να φτιάξεις τις άκρες αστείο είναι το κόστος, έγω αγόρασα ένα κουτί με 300 μέτρα για ειδική περίπτωση 65 Ευρώ. Από προσωπική εμπειρία με 35 μέτρα καλώδιο UTP κανένα πρόβλημα.

Υ.Γ. Και για μία μέρα internet τα αξίζει τα λεφτά!!!

Παιδιά ευχαρίστω για τις απαντήσεις :) Το μόνο θέμα που με ενδιεφέρε ήταν αν είχα μεγάλη απώλεια, κάτι που όπως είπε ο spc δεν τίθεται θέμα απωλειών. Όσο για το κόστος καλώδια υπάρχουν ήδη εδώ, όπως και βυσματά και πενσούλα ειδική. Ρώτησα απλά για να μην κόβω και ράβω τσάμπα:)

Αν το modem router μείνει στον υπό ανακαίνιση όροφο τότε κατέβασε όσα μέτρα utp χρειάζεσαι από αυτό μέχρι το pc σου στο ισόγειο. Δεν τίθεται θέμα απωλειών αν φτιαχτεί σωστά.

Αν σκοπεύεις να φέρεις και το modem router στο ισόγειο τότε μην βάλεις το κλασσικό πλακέ τηλεφωνικό καλώδιο, αλλά συνεστραμμένο ζεύγος τηλεφωνικού καλωδίου. End of story.

ρε παιδια για σκεφτητε λιγο... μιλατε για απώλειες οταν από το utp θα περναει 1Mbit και απώλειες να εχει που ΔΕ θα εχει δεν υπαρχει περιπτωση τα 100mbit να πεσουν κατω απο το 1...

περισσότερα προβήματα θα εχει με ενα εκτεθημενο στις παρεμβολες τηλεφωνικό καλώδιο.

Αρχική απάντηση από lambra1

Για το καλώδιο δυκτίου μέχρι 60 m δεν υπάρχει πρόβλημα (κάποια sites αναφέρουν 90 μ) από εκεί και επάνω θέλει repeater.

ως τεχνικος εβαλα σε ενα νοσοκομειο 150μ rj45 δικτυου..

Αρχική απάντηση από Wizard!

Ενώ του δικτύου, να το κόψει σε 3-5μ, να βγάλει 4-5, να το κάνει τι? Να στήσει σπιτικό internet-cafe? :p

Δε με πείθεις. Αυτή τη στιγμή πρέπει 5-6 ethernet να διασχίζουν το δωμάτιό μου :p

Το ethernet καλώδιο δεν χάνεται ποτέ :p

Μετά από διάφορες υποχρεώσεις (δουλειά, μετακόμιση, κτλ) κατάφερα να στήσω το pc κάτω μαζί με το router και να τραβήξω καλώδιο από τον 3ο όροφο στο ισόγειο, και όπως βλέπετε όλα κάλα ^_^. Ευχαριστώ και πάλι :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.