Jump to content

PCI-AGP?

JdCZT

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παίδες.Μόλις έκανα εγγραφή και έχω κάποιες ερωτήσεις.Τί να προτιμίσω PCI ή AGP;Aξίζει να περιμένω για κάρτα DX10;Μια 7600GT με βγάζει απο το χώμα της Τi4200 που είμαι;:cry:

Καλωσήρθες φίλε μου στο Lab.

Φαντάζομαι ότι μια AGP κάρτα θα την κουμπώσεις στο ηδη υπάρχον setup σου ενώ μια PCI-e θα πάει πακέτο με ολόκληρη αναβάθμιση????? Εσύ τι σκοπό έχεις?

Αν πας για κάρτα μόνο πάιζεις αρκετά καλά με 7600GT.

ps. Αν δεν σου κάνει κόπο...κάνε ένα edit την υπογραφή σου και αφαίρεσε τις κακές λεξούλες.

Ευχαριστώ:T:

Ετσι και αλλίως το σύστημα μου ειναι τραβιγμένο ο/c.Οσο πάει επεξεργαστής και κάρτα γραφικών.Τελείως ενδεικτικά AMD ATHLON XP 2000+(στα 1990 mhz) και Leadtek A280 LE TD 128MB Ti4200(310mhz πυρήνας και 600mhz μνήμες DDR).Oπότε μάλλον πάω και για επεξεργαστή και μητρική.Σκοπός βέβαια παιχνίδια και όχι άλλες εφαρμογές.Το έχω 2,5 χρόνια απείραχτο.

Όπως έιπε και ο Darkcount μια κάρτα pi-e θα προυπόθετε ριζική αλλάγη του συστημάτος σου (μητρική, μνήμες, επεξεργαστής). Αν σκεφτεσαι και έχεις τα χρήματα τότε επιλέγεις Pci-e.

Η παλιά σου κάρτα είναι Agp αρά αν δεν σκοπέυεις να αναβαθμίσεις όλο στο σύστημα τοτέ αναγκαστικά σε Agp. Θα δεις τεραστια διαφορά απο την τι4200. Φυσικά εξαρτάται και απο τον όλο συστημα.

blkik Σίγουρα χρειάζομαι και καινούριες μνήμες;Samsung 768 MB (256+512) 333mhz δεν κανουν;

Αν πας σε 939 με 512+256 dual channel δε γίνεται, υπολογίζεις 15-20% κάτω σε επιδόσεις όσο αναφορά το cpu.

Τις μνήμες τις ανέφερα πιο πολύ γιατι μπορείς να επιλέξεις μητρική + επεξεργαστη που να θέλουν ddr2 (αν και δεν έχουν καλύτερες αποδόσεις).

Καλύτερο θα ήταν να αγόραζες άλλη μια 512 για να δουλέυουν dual channel

Αυτό είναι αναμενόμενο και το γνωρίζω.Οχι όμως οτι θα χρειαστώ καινούργιες μνήμες:look:

Δεν αξίζει να αγοράσω μια 7800GTX AMD 3.7+ DFI (οποιαδίποτε) όλα απο εδω μέσα μεταχειρισμένα;Τι απώλειες θα έχω έναντι μιας GPU με DX10;Αξίζει να δώσω αυτόν το καιρό λεφτά;

για μια DX10 gpu τα πραγματα θα αρχισουν να παιρνουν τον δρομο τους απο το νεο ετος και βαλε.δεν ειναι κατι αμεσο για να σκας κατα την γνωμη μου.

Και κάτι ακόμα,αν κάνω την παραπάνω αναβάθμιση για πόσο καιρό θα παίζω παιχνίδια

1024x768 όλα στο μέγιστο χωρίς φίλτρα πχ(ανισοτροπικό φιλτράρισμα κτλ...) και κάθετο συγχρονισμό.:cool:

ε αυτο δεν μπορει να απαντηθει..

εξαρταται τι θες.αν σκεφτεσαι να παρεις 7800 και να παιζεις 1024 χωρις φιλτρα θα παιζεις για χρονια..

Οπότε μάγκες πάμε για PCI E.Μάλλον και με κάθε επιφύλαξη σε καινούρια συστήματα και με καινούρια παιχνίδια θα αποδίδει καλύτερα απο AGP.Aν όμως βρίσκεστε στη δική μου περίπτωση (ΑΜD ATHLON XP 2000+ Ti 4200)(Μιλάμε ΤΟ μπρίκι) και τα σχετικά και θέλετε αναβάθμιση μόνο στη GPU προτιμείστε AGP:nuke:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.