Jump to content

Μητρική συμβουλή για φίλο...

iem36

Recommended Posts

Δεν πίστευα ότι τόσο σύντομα θα πόσταρα στο "εχθρικό" στρατόπεδο μιας και έχω έναν Χ2 αυτό τον καιρό, αλλά ένας φίλος θέλει να στήσει καινούριο μηχάνημα και χρειάζεται κάποια βοήθεια.

Δεδομένης της έλευσης των conroe του πρότεινα να πάει σε intel πλατφόρμα. Ο conroe θα μπει αργότερα μιας και θέλει το μηχάνημα μες τη βδομάδα οπότε δεν τον προλαβαίνει...

Υπάρχει κάποια μητρική που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά που ήδη υποστηρίζει conroe;

Και τέλος να προτιμήσει έναν 805 αρχικά και να δώσει κάτι παραπάνω για vga ή υδρόψυξη ή μνήμη ή να πάει σε έναν 930;

Το μηχάνημα θα είναι γενικής χρήσης με αρκετό video editing και ολίγον από gaming (7600GT)

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας...

P5W DH και από μένα , την έχω προπαραγγείλει και την αναμένω από Δευτέρα+

Αν δεν θέλει να πάει σε asus , μπορεί να ψάξει για την Intel Bad axe , revision 304 , που υποστηρίζει conroe , αλλά έχουν αναφερθεί μερικά προβλήματα σε site του εξωτερικού

Επίσης , καθώς η διαφορά 805-930 είναι περίπου 45 ευρώ , θα έπερνα τον 930 αν ήμουν στην θέση του

:clap: Προπαγάνδα για τη ΝΟΥΝΟΥ βλέπω φίλε μου... :clap:

Μάλιστα... Σε 965 ή τέλος πάντων κάτι οικονομικότερο υπάρχει;

Αυτή εδώ αναφέρει ότι υποστηρίζει conroe

ASROCK 775XFIRE-ESATA2+ και είναι και σε πολή καλή τιμή...

Ψάχνοντας βρήκα και ένα site με conroe δοδιμασμένες μητρικές:

http://www.diskusjon.no/index.php?act=Print&client=printer&f=222&t=567966

Αν θέλει να ασχοληθεί με overclock etc., ίσως να μην πρέπει να προτιμήσει asrock, υπάρχουν μαρτυρίες φίλου μέλους του forum ότι οι asrock δεν clock-άρουν καλά.

Αν σκοπεύει να τον αλλάξει άμεσα με conroe (σε 1 μήνα δηλαδή ή όποτε σκάσουν μύτη) καλύτερα να μη δώσει πολλά λεφτά για cpu και να πάρει τον 805 (αν και παραείναι μούφα).

Αν θες την προσωπική μου άποψη, εγώ θα περίμενα να έρθουν οι conroe για να είμαι 100% σίγουρος για το "conroe compatible".

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 14:07]

Αν θέλει να ασχοληθεί με overclock etc., ίσως να μην πρέπει να προτιμήσει asrock, υπάρχουν μαρτυρίες φίλου μέλους του forum ότι οι asrock δεν clock-άρουν καλά.

..........".

Δεν το νομίζω

:hmm:

Με overclock δεν θα ασχοληθεί, τουλάχιστο όχι "σοβαρά".

Το μόνο που με προβληματίζει μη την asrock είναι η προσωπική μου εμπειρία με την DUAL SATA2 (939) όπου τα προβλήματα με τις usb θύρες μου σπάσαν τα νεύρα...

Τέλος παντων θα προσπαθήσω να πείσω τον φίλο μου να περιμένει κάνα μήνα ακόμη....

Αρχική απάντηση από iem36 [Σήμερα, στις 14:24]

Με overclock δεν θα ασχοληθεί, τουλάχιστο όχι "σοβαρά".

Το μόνο που με προβληματίζει μη την asrock είναι η προσωπική μου εμπειρία με την DUAL SATA2 (939) όπου τα προβλήματα με τις usb θύρες μου σπάσαν τα νεύρα...

Δεν ξέρω γιατί τα έχεις πάρει τόσο με τις Asrock αλλά πιστεύω πως είναι από τις καλύτερες μητρικές με αξιόπιστη συμπεριφορά και λειτουργία. Θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς

Πήρα ASUS, πήρα MSI και τελικά κατέληξα σε ASROCK 939 dual!

Απλά ’ Π Ρ Ο Β Λ Η Μ Τ Ι Σ Τ Η! όλες οι USB γεμάτες, όλοι οι controllers γεμάτοι, όλες οι PCI γεμάτες, στην AGP μια 5700, και στην PCIE μια 7800 GT. Κανένα μα κανένα πρόβλημα! ’σε που παίρνει και ΑΜ2 CPU.! Και από OC ζάχαρη τον 2200 στα 2500. Τι άλλο θέλεις με 65 Ε?

;)

Αρχική απάντηση από unknown [Σήμερα, στις 14:54]

θεωρεις καλο κλοκαρισμα απο τα 2,2 στα 2,5???

και Microatx τα κανουν αυτα....

Ναι πιστεύω πως από 2,2 σε 2,5 με τις μνήμες δηλωμένες στα 400 (225 χρονισμό) είναι πολύ καλό OC για 65 Ε. Με μνήμες στα 333 θα ανέβω περισσότερο κλπ κλπ. Εδώ όμως δεν κάνω μάθημα ΟC, μια άποψη προτείνω για μια φθηνή και καλή μητρική. Το θέμα εδώ (σε αυτό το θρεντ) δεν είναι να φτάσεις στα όρια το CPU αλλά να κάνεις ένα σταθερό σύστημα, αξιόπιστο που να μην σπάει τα νεύρα του φίλου μας κάθε τόσο..

Και αν θες την δική μου άποψη μου πάνω σε ΟC....αν είναι να δώσω παραπάνω χρήματα για μητρική για να κλοκάρω περισσότερο. (τον 2200.ας πούμε στα 2800)..τα δίνω για cpu (παίρνω τον 3800+ διπύρινο) και κλίνει εκεί το θέμα. ’λλοι βέβαια γουστάρουν να στραγγίζουν το CPU. Μαγκιά τους και μπράβο τους . Απλά εγώ είμαι της άλλης λογικής! Το PC το θέλω για παιχνίδια, και πιστεύω πως τα λεφτά πρέπει να μου τα φάει μια καλή κάρτα και όχι 300 ΜΗz παραπάνω! Αν το ήθελα για data processing δεν θα έπαιρνα PC θα έπαιρνα high availability class x server.

Φιλικά

;)

μα για να εχεις σταθερο συστημα πρεπει να εχεις ΚΑΛΗ μητρικη και συνηθως οι καλες ειναι και ακριβες....

τωρα δεν νομιζω η asrock να μπορει να ανηκει στην ιδια κατηγορια με την asus....

εσενα μπορει να σου ετυχε και να μην εκανε διαφορες λουμπες....το θεμα ειναι τι γινεται στη πλειοψηφια:flower:

υ.γ καπου ειχα διαβασει οτι τα βυσματα για σατα ''χαλαρωνουν'' καποια στιγμη με αποτελεσμα να κολλανε οι δισκοι και το pc....

Εγώ το έγραψα και είναι αλήθεία....Η ASUS 8NE για παράδειγμα έχει πολύ καλύτερη κατασκευή αλλά από ΟC τα ίδια πράγματα! Στην ASROCK για να χαλαρώσουν τα βύσματα πρέπει να τα μπαινοβγάζεις συνέχεια κάτι που έκανα εγώ λόγω αρκετών τροποποιήσεων με τους δίσκους. Στην τελική όμως μου δουλεύουν όλα τώρα ρολόι (μεσολάβησε σφίξιμο στα βύσματα των SATA με πένσα....LOL). Για έναν απλό πάντως σύστημα γενικής χρήσης με αρκετό video editing και ολίγον από gaming (7600GT), όπως το θέλει ο φίλος, την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Μιας και προχώρησε λίγο το θέμα να διευκρινήσω ότι με την προηγούμενη ASrock ήμουν γενικά ευχαριστημένος. Το μόνο πρόβλημα ήταν τα ξαφνικά restarts από usb errors. Τα προβλήματα αυτό δεν τα αντιμετώπισα μόνο εγώ αλλά και άλλοι χρήστες απότι είδα σε διάφορα forums.

Το άσχημο είναι ότι ακόμη οι μητρικές για conroe δεν έχουν δοκιμαστεί ώστε να υπάρχει το ανάλογο υπόβαθρο, οπότε η επιλογή μιας από αυτές τώρα ίσως να είναι και λαχείο.

Ένα άλλο θέμα είναι πως θα πείσεις κάποιον να δώσει για μητρική 250 ευρώ... όταν ο επεξεργαστής κοστίζει 180 ευρώ....

Με τη διαφορά των 170 ευρώ ανάμεσα πχ στην Asrock και την Asus θα έπαιρνε άλλης κατηγορίας κάρτα γραφικών.

Είδωμεν...

Όποια και να πάρει παντως θα προσπαθήσω να γράψω ένα review, έτσι για να βρίσκεται....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.