Makis Hourdakis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2006 Ο flock είναι ένας web browser βασισμένος στον Mozilla firefox. Βασικά, κατά τη γνώμη μου, είναι ένας firefox με περισσότερα στοιχεία. Το περιβάλλον είναι σχεδόν πανομοιότυπο ενώ υπάρχουν κάποιες παραπάνω ευπρόσδεκτες πρακτικές δυνατότητες. 1. Υπάρχει, όπως και στον firefox, μηχανή αναζήτησης πάνω δεξιά, η οποία όμως εμφανίζει αποτελέσματα (απο το yahoo βασικά, δεν ξέρω αν αλλάζει) κατά τη διάρκεια που γράφεις, πράγμα που το κάνει κάπως πιο γρήγορο. 2. Μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα είναι μια toolbar για image uploading. Αφού έχεις εισαγάγει τα στοιχεία του λογαριασμού σου σε κάποια υπηρεσία image hosting (εμένα με άφησε να διαλέξω μεταξύ photo bucket και flickr ή κάπως έτσι), έχεις τη δυνατότητα απλώς κάνοντας drag and drop την εικόνα στην toolbar να την ανεβάσεις. 3. Υπάρχει υπηρεσία news feeder οπου μπορείς να επιλέξεις τις κατηγορίες θεμάτων που σε ενδιαφέρουν και να έχεις συγκεντρωμένες ειδήσεις στον browser. Υπάρχουν ακόμα κάποιες άλλες δυνατότητες (αυτές μου ήρθαν τώρα). Προσωπικά δεν το βλέπω ως άλλο browser αλλά ως βελτίωση του firefox αφού κρατάει όλα τα καλά του στοιχεία, ακόμα και το γνώριμο γραφικό περιβάλλον (με διαφορετικό theme βέβαια) και προσθέτει και καινούρια. Κάποτε ο Mozilla έγινε ο διάδοχος του Netscape. Μήπως πλέον ήρθε και ο διάδοχος του firefox; Σας προτείνω να το δοκιμάσετε. Είναι ακόμα σε beta έκδοση (0.7). Προσωπικά θα έχω αυτόν ως κύριο browser και μαζί και τον firefox μέχρι να βγει η stable έκδοση. Μετά βλέπουμε. Κατεβάστε τον απο το www.flock.com (ακόμα και η σελίδα μοιάζει με του firefox) (Ο bookmarks manager του πάντως θέλει δουλειά ακόμα... )
unstoppable Ιούλιος 2, 2006 #2 Ιούλιος 2, 2006 Ενας λογος που ο firefox ειχε τετοια ανταποκριση ηταν το λιτο interface του πιστευω, τα περισσοτερα features ισως τον κανουν αλλον ενα mozilla....
Makis Hourdakis Ιούλιος 2, 2006 Author #3 Ιούλιος 2, 2006 Τον δοκίμασες καθόλου; Στο περιβάλλον είναι ολόιδιος ο firefox. Απλώς άμα θες εμφανίζεις και τα άλλα στοιχεία. Δεν το θεωρώ τόσο "βαρύ" όσο το mozilla και το netscape πάντως. Δοκίμασέ τον, λέει...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.