Jump to content

cpu cooling problem

Wise_prt

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους, εκτιμώντας την μακρόχρονη βοήθεια που δίνει το thelab.gr στους πειραγμένους με τα pcia, είπα κ εγώ να κάνω το πρώτο μου post!

Το θέμα μας είναι το εξής:

έχω μια σύνθεση :

cpu: intel pentium d 3,4 ghz

mboard: Asus P5D2X premium

ram: 2 X 1gb ddrII 533mhz

psu: raptoX silent 450watt

κ λοιπά τα οποία δεν επηρεάζουν την θερμοκρασία!!

Το πρόβλημα που παρατήρησα είναι, ότι με την κανονική ψύκτρα της intel, το cpu "ιδρώνει" φτάνοντας στους 87 oC. είπα λοιπόν να ψύξω λίγο την κατάσταση μιας και το τροφοδοτικό με τα διπλότριπλα ανεμιστήρια του δημιουργεί μια κατάσταση "σαχάρα" Ετσι απλά πρόσθεσα αρχικά 2 coolers 12aria τίποτα όμως!!

Τελικώς κατέληξα στην αγορά ενός τέρστος - ψύκτρας της ASUS 'the Silent Square 18dbA"

Tώρα αρχίζουν τα καλά, ανοίγω το power btn του pc, περιμένω να δω το γνωστό μήνυμα "press del to enter setup" για να πάω να δω τη θερμοκρασία, αλλά όλα μαύρα !! Η οθόνη δεν ανοίγει! αμέσως δοκιμάζω να βγάλω το τέρας και ξαναβάζω το δικό του cooler! Όλα κομπλέ, ανοίγει κανονικά αλλά συνεχίζει να ψύνεται! τι φταίει ? βοηθάτε plz!!! (όχι , δεν φταίει ο τρόπος κουμπώματος του τέρατος, το έχω δοκιμάσει και είναι ακλόνητο) !

Καλημέρα και καλώς ήρθες κατ'αρχήν.

Πού το βρήκες αυτό το γομάρι αγαπητέ? Μιλάμε για ψύκτρα 656γρ. βάρους!!!

Πολύ πιθανό λόγω βάρους λοιπόν να ψιλοστραβώνει η μητρική, να δέχεται πολλή πίεση ο επεξεργαστής σου και γι'αυτό να μην postάρει το μηχάνημα. Τέτοιες ψύκτρες συνήθως έρχονται και με κάποιο μεταλλικό υποβοήθημα το οποίο βάζεις πίσω από τη μητρική για να μην έχεις τα παραπάνω αποτελέσματα. Απ'οτι βλέπω σε ενα review η ψύκτρα τώρα έχει τέτοιο, και μια ενισχυμένη μεταλλική βάση για γύρω από το socket...

Βεβαιώσου οτι η εγκατάσταση έχει γίνει σωστά, και οτι δεν ακουμπά τίποτα κάπου που δεν πρέπει (πυκνωτές κτλ.) ή οτι δεν στράβωσε κάτι, και ξαναδοκίμασε. Και με τον Η/Υ ξαπλωμένο στο πλαι...

Είναι και σχετικά άγνωστη ψύκτρα ρε γμτ, προσωπικά δεν την έχω ξαναδεί (ειδικά εδώ στο Εργαστήρι), αν την είχε καποιος άλλος να μας πεί εμπειρίες.

Φίλε, inertiacreep thnx 4 the kalosorisma! Σωστά είδες οτι έχει αυτή την βάση για το πίσω της μητρικής. Απ'ότι τσέκαρα είναι σωστά κουμπωμένο και έχω βάλει και την βάση σύμφωνα με το manual. Dεν ακουμπάει σε κανα εξάρτημα που "δεν πρέπει" τώρα για το ότι ίσως έχει μπατάρει κάπως η πλακέτα μπορεί και να έχεις δίκιο! Κάποια alter opinion ? Λες να καταφύγω σε κάτι λιγότερο γομάρι? Η έχω πιθανότητες να παίξω και με το ίδιο?

Φίλε unseen το ξέρω οτι είναι μεγάλες οι θερμοκρασίες και προσπαθώ να βρώ τρόπους αντιμετώπισης. Δεν χρησιμοποιώ κάτι ιδιαίτερο για πάστα. Αρχικά την box που υπάρχει ήδη πάνω στην ψύκτρα, και στη συνέχεια στο άλλο το τέρας, έβαλα την πάστα που έδινε το asus pack!

Το κουτί που το έχεις? Σε θερμοκήπιο? Πλάκα κάνω! Αν έχεις μαυρίλα όταν ανοίγεις το κουτί χωρίς μπιμπ, τότε μου φαίνετε πως η μεγάλη ψήκτρα κάπου ακουμπάει . Η άποψη μου είναι να τοποθετήσεις στο κάτω μέρος της ψήκτρας (στην βάση της) και περιμετρικά από την επιφάνεια που ορίζεται από το cpu, μονωτική ταινία και να το ξαναδοκιμάσεις

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.