antreas9 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2006 σκεφτομαι να παρω το παρακατω κουτι,μεταχειρισμενο,με αυτα τα χαρακτηριστικα:Μέγεθος FULL ATX Χρώμα Μαύρο Τροφοδοτικό Χωρίς τροφοδοτικό Εσωτερικές Θέσεις 5x 3,5 HDD Εξωτερικές Θέσεις 4 x 5.25 2 x 3,5 Θέσεις Ανεμιστήρων 2x80mm back 1x80mm front Διαστάσεις (ΜxΠxΥ) 47.3 x 20.5 x 52.2 cm USB, FIREWIRE, AUDIO IN & OUT ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ 2 ΑΘΟΡΥΒΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΨΥΞΗΣθελω τη γνωμη σας,ποσο ευκολο ειναι να μπουν ανεμιστηρες στο πλαινο του,πως γινεται να τους στερεωσω,ή αν γινεται να στερεωσω εναν επιπλεον ανεμιστηρα πισω επισης.ενταξει,σιγουρα δεν σας δινω ολες τις πληροφοριες που "πρεπει",αλλα δεν ξερω τι αλλο μπορει να χρειαστειτε.το βρισκω στα 40 ευρω.θελω απλα τη γνωμη σας,αν "αξιζει" η αγορα του....
Makis Hourdakis Ιούνιος 30, 2006 #2 Ιούνιος 30, 2006 Ποιό μοντέλο είναι αυτό; Δε θυμάμαι κανένα να έχει ένα 80ρη μπροστά...
Mainframe Ιούνιος 30, 2006 #3 Ιούνιος 30, 2006 Αν πάς για chieftec πάρε το BA-01B-B-B..... δες την παρουσίαση και πάθε πλάκα! Θα σου δώσει απάντηση και για τα ανεμηστίρια.... http://www.pcgamma.com/showthread.php?t=7471
antreas9 Ιούνιος 30, 2006 Author #5 Ιούνιος 30, 2006 http://www.fleamarket.gr/lot.cfm?lotID=4684851αυτο ειναι το λινκ του τυπου που το πουλαει στο φλεα μαρκετ...αλλες λεπτομερειες,του εχω ζητησει (μοντελο κλπ),αλλα δε μου εχει απαντησει...
antreas9 Ιούνιος 30, 2006 Author #6 Ιούνιος 30, 2006 Mainframe, τι κοστος εχει αυτο ομως? (εχεις υποψη σου κανα μεταχειρισμενο?:) )
Mainframe Ιούνιος 30, 2006 #7 Ιούνιος 30, 2006 99 ε από πλαίσιο. Δεν έχω βρει μεταχειρισμένο.... Νομίζω πάντως ότι είναι πολύ καλή και συμφέρουσα αγορά!
antreas9 Ιούνιος 30, 2006 Author #8 Ιούνιος 30, 2006 κοιτα τωρα τι μου κανεις...πανω που ελεγα να "βολευτω" με ενα μεταχειρισμενο,με βαζεις στην πριζα να δωσω υπερδιπλασια χρηματα!τι το εδωσες το καταραμενο το λινκ???πριζωθηκα ΠΟΛΥ....(εντωμεταξυ,γνωμες για αυτο του λινκ?μπας κ βγει καλο δηλαδη?)?....
Mainframe Ιούνιος 30, 2006 #9 Ιούνιος 30, 2006 Εμένα το λες που έχω έτοιμο κουτί με 6 δίσκους μέσα, 2 dvd, πανελ και σκέφτομαι να κάνω την τράμπα? Κοιτά...αν είναι να το φόρτωσης το μηχάνημα πόρτο. Αν όχι πάρε κάτι φθηνότερο. Μη μασάς με τo marketing και τις φώτο. :smoke:
antreas9 Ιούνιος 30, 2006 Author #10 Ιούνιος 30, 2006 ξερεις....μασαω λιγο!ανεμιστηρες στην ποσοτητα που θελω, ομορφια κ σχεδιασμος, χωροι κλπ...ε πως να μην ψηθω? (δε θα φορτωθει -πολυ-... μαλλον τον μικρο κονροε, με 3 δισκους,2 dvd κλπ θα παρει επανω)!(οποιος καταλαβαινει ποιο κουτι ειναι αυτο ρε παιδια που εδωσα το λινκ,please inform me about it)!ερωτηση: επειδη στο πλαισιο(http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=302065&Merchant_Id=1&Nav_Section_Id=15)αναφερει ανεμιστηρες στο πλαι κ πισω, μπροστα δεν εχει?
Mainframe Ιούνιος 30, 2006 #11 Ιούνιος 30, 2006 Από κάρτα γραφικών τι θα βάλεις? Κανένα γομάρι (7800 - 7900)? Αν μου πείς ναι, με τρείς δίσκους και 2 dvd τότε πάρτο!
antreas9 Ιούνιος 30, 2006 Author #12 Ιούνιος 30, 2006 θα σου πω μαλλον ναι....(θα δειξει σε τι τιμη θα παρω μητρικη κ κονροε)!
Mainframe Ιούνιος 30, 2006 #13 Ιούνιος 30, 2006 Για να μην καταλήξεις κάπως έτσι πόρτο σίγουρα http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=25241&highlight=SOPRANO . Αυτό είναι πλέον το δράμα μου
antreas9 Ιούνιος 30, 2006 Author #14 Ιούνιος 30, 2006 λες ε? μαλλον θα σε ακουσω...απλα πριν απο αυτο,αν μπορεσει κανεις να μου απαντησει στο 1ο 1ο μηνυμα μου,για το κουτι της αγγελιας...(ευχαριστω ΠΟΛΥ!)
Makis Hourdakis Ιούνιος 30, 2006 #15 Ιούνιος 30, 2006 Λοιπόν.... Πολλά μαζεύτηκαν... Το κουτάκι που σου δίνει ο τύπος είναι το Chieftec DX-01BDU. Βασικά παίζουν διάφορες εκδοχές αυτού του κουτιού. Με ή χωρίς ανεμιστήρα στο πλάι, με 8ρηδες ή με ένα 12ρη πίσω, 2 9ρηδες μπροστά και ένα 8ρη στο πλάι (αν θυμάμαι καλά). Επίσης το βρίσκεις με ή χωρίς θύρες μπροστά. Το συγκεκριμένο κανονικά πρέπει να έχει 2 8ρηδες πίσω και 2 8ρηδες μπροστά (ένα κάτω και ένα μέσα στο κάτω cage για τους δίσκους). Επίσης αν δεν είναι ακριβώς αυτό που δείχνει στη φωτογραφία παίζει να έχει και ένα 8ρη στο πλάι. Πολύ καλό κουτί αλλά πλέον πιστεύω είναι καλύτερα να κοιτάς στην καινούρια σειρά. Αν σ'αρέσει το BA-01 αλλά δεν θες τόσο μεγάλο (χάνοντας ουσιαστικά τον πίσω-πάνω 12ρη και 2 φατνία 5.25") μπορείς να πάρεις το BX-01 ή CX-01 που είναι πάνω κάτω τα ίδια. Και τα δυο είναι λίγο μεγαλύτερα απο το DX-01 αλλά όχι τόσο θηρία και κάνουν αν θυμάμαι καλά γύρω στα 80-90. Επειδή είμαι κάτοχος ενός Chieftec DX-01SLD και προσωπικά στα 3 χρόνια που το έχω το έχω ψιλοξεκάνει, θα σου πρότεινα καλύτερα να μην το πάρεις μεταχειρισμένο, ειδικά αν δεν μπορείς να το δεις πρώτα. Καλά, εγώ του έχω κάνει και διάφορες αλλαγές μέσα αλλά λέμε τώρα. Για την κάρτα γραφικών δεν ξέρω κατά πόσο θα έχεις πρόβλημα καθώς εγώ έχω μια μικρή 9600ΧΤ μέσα. Πάντως οι δίσκοι πρέπει να έχουν γύρω στο 1cm (με το μάτι) απόσταση απο τη μητρική. Ωστόσο βολεύεις άνετα μάλλον τους 3 δίσκους χωρίς να χρειαστεί να πέσει πάνω η κάρτα. Προσωπικά πάντως έχω 2 δίσκους και το έχω ξηλώσει έτσι κι αλλιώς το κάτω cage. Αν το κάνεις αυτό δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Όπως επίσης κι αν βρεις μητρική που να έχει σχετικά χαμηλά τη θύρα. Γενικότερα είναι ένα αρκετά καλό κουτάκι, όχι ιδιαίτερα στριμωγμένο, σίγουρα άνετο αν δεν το πολυφορτώσεις και επίσης τίμια πρόταση. Απο τη στιγμή όμως που έχουν βγει τα καινούρια δεν το σκεφτόμουνα καθόλου για το παλιό. Πρέπει να ναι πολύ πιο άνετο μέσα. Όσο για την ερώτηση αν έχει μπροστά ανεμιστήρες... Στην πρόσοψη δεν έχει. Έχει απλώς μια γρίλια. Το κουτί είναι χωρισμένο ουσιαστικά σε δυο τμήματα. Στο χώρο των δίσκων υπάρχουν 3 πλαϊνοί ανεμιστήρες και στο υπόλοιπο κουτί η εισαγωγή γίνεται ουσιαστικά απο το πλάι. Ψιλοπερίεργο ίσως αλλά κάτι θα ξέρουν... Για πρώτο κουτί πάντως, όποιο Chieftec και να πάρεις είναι μια χαρά. (εγώ στο επόμενο μου PC ψήνομαι για Silverstone TJ-07... :inlove: )
antreas9 Ιούνιος 30, 2006 Author #16 Ιούνιος 30, 2006 Makis Hourdakis, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!με σκλαβωνεις!!!:happy2: :happy2: απο την αναλυση σου,αφου ψαξω μολις γυρισω σπιτι κανα λινκ, θα σου πω κ τι αποφασισα! αλλα παντως η βοηθεια σου ηταν πολυτιμη!εχω σκυλομπλεχτει! thanks again!
antreas9 Ιούλιος 3, 2006 Author #17 Ιούλιος 3, 2006 ειμαι αναμεσα στα παρακατω... ειδικα ayto:http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=212655&Merchant_Id=1&sts_cid=3 με ψηνει ασχημα,λογω πολλων θεσεων για ανεμιστηρα,κ αρκετα καλης τιμης!εκτος απο εμφανιση,εχει καμια διαφορα με αυτο?http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=225997&Merchant_Id=1&sts_cid=3σε παρομοια χρηματα ειναι κ το σοπρανο,κ το αρμορ τζουνιορ, αλλα ειναι midi atx,και σκεφτομουν μηπως με συμφερει περισσοτερο να παω σε full μιας που αποφασισα να δωσω τοσα χρηματα...ΓΝΩΜΕΣ ΕΠ ΑΥΤΩΝ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.