naz Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2006 εχω μια φιλεναδα,πηγε εσκασε ενα χιλιαρικο + για pcaki στο πλαισιο,εβαλε εναν presc 3.2 πανω σε μια asus ASUS P5WD2 με 1G ram και μια 6600gt.εβαλε και ενα chieftech,εναν sata 200 .γενικα καλο μηχανακι το οποιο περιμενε οτι θα δουλευε απροβληματιστα...με παιρνει τηλεφωνο προχτες μου λεει δεν αντεχω αλλο πονανε τα αυτια μου βουιζει ολο το δωματιο,πολυ φασαρια.της λεω prescot εβαλες αραξε,δεν εχει προβλημα απλα θελει ψυχτρα.εχτες με ξαναπαιρνει μου λεει δεν μπαινει στα winbows εχει κολλησει στη bootscreen ζηταει restore defaults για να μπει,σαν να ηταν clockarismenos .παω απο κει της "βαζω" defaults μπουταρει και βλεπω στα win θερμοκρασιες κοντα στους 50 αλλα ενα μηχανημα να σερνει χωρις προφανη αιτια.Παρτο πακετο της λεω τραβα ζαιμη και ζητα αλλαγη mobo cpu με εναν a64 939 και μια σχετικα φθηνη mobo.ησυχο δοκιμασμενο και απροβληματιστο.παει εκει και ο τεχνικος της λεει οτι κατι τετοιο θα συνιστουσε σε υποβαθμιση του υπολογιστη της αφου ο ιδιος δουλευει χρονια ιντελ,εχει απογοτευτει με την αποδωση των amd και σαν χρηστης ενος Α64 εχει μπλεξει με διαρκης αναβαθμισεις και patchakia οπως ειπε ετσι ωστε ο υπολογιστης να δουλευει.η δικια μου επεμεινε αλλα ο τεχνικος εσκιζε τα υματια του και συνεχιζε να μιλαει για υποβαθμιση και οτι σαν τεχνικος δεν θα επετρεπε τετοια υποβαθμιση στους πελατες του.... παιρνουν και καπακια τηλέφωνο στον πατερα της οι δημοσιοσχετιστες του καταστηματος να ενημερωσουν οτι ολα βαινουν καλως με το μηχανημα και την διωχνουν...με παιρνει σημερα τηλεφωνο απελπισμενη με εναν υπολογιστη να παραπαιει και με ρωταει τι να κανω???της ειπα να ξαναπαει και να ζητησει επωνυμα και ενυπογραφα οσα της ειπε ο τεχνικος στη ζαιμη...τι να κανει αληθεια??θα εβαζα το χερι μου,θα εκανα φορματ κλπ αλλα ειναι καινουργιο pcaki και δεν θελω να αναμειχθω.εσεις τι θα κανατε?
spc Ιούνιος 27, 2006 #2 Ιούνιος 27, 2006 Αμπελοφιλοσοφίες.... Αν δεν δοκιμάσεις ένα καθαρό και σωστό format, δεν θα βγάλεις άκρη (με γυναίκες, τεχνικούς Πλαισίου (οι οποίοι σημειωτέων μπορεί να έχουν και δίκιο) και μπαμπάδες).
naz Ιούνιος 27, 2006 Author #3 Ιούνιος 27, 2006 οντως δεν θελω να παρεμβω γιατι ειναι περιπλοκη κατασταση.το μηχανημα δειχνει να παραπαιει hardwαreικα και δεν ειναι και δικο μου.ο τεχνικος να εχει δικιο λιγο χλωμο το βλεπω....
spc Ιούνιος 27, 2006 #4 Ιούνιος 27, 2006 Ξαναλέω:Αρχική απάντηση από spc Αμπελοφιλοσοφίες....Αυτά που ειπώθηκαν από και προς τον τεχνικό είναι Αμπελοφιλοσοφίες που δεν έχουν να κάνουν με το θέμα / πρόβλημα επί του οποίου δεν βλέπω καμία άποψη / θέση / εξήγηση / εκτίμηση (και βέβαια η ''’λλαξε το με AMD'' δεν είναι λογική αντιμετώπιση).
chroma Ιούνιος 27, 2006 #5 Ιούνιος 27, 2006 Ίσως τα προβλήματα ξεκίνησαν με τις ζέστες και σέρνεται λόγω throttling, λογικό φαίνεται. Πριν κάνεις κάποια ριζική παρέμβαση, δοκίμασε (από κονσόλα, χωρίς να μπεις win) ένα prime και ενα memtest (google για "ultimate boot cd") με κλειστό το throttling από το bios. Αυτό θα έκανα εγώ δηλαδη..
naz Ιούνιος 27, 2006 Author #6 Ιούνιος 27, 2006 θελει υσηχια βρε αγορι μου ,δεν ειναι λογικο να το αλλαξει με Α64?? δεν ηξερε οτι ο πρεσκοτ ειναι καλος επεξεργαστης αλλα φασαριοζικος.δεν ειναι ικανοποιημενη με το προιον και θελει αλλαγη,απλα ειναι τα πραγματα.αν βαριεται ο τεχνικος να κανει μια τραμπα ενα mobo και μια cpu αυτο ειναι αλλο θεμα...και φυσικα οι αμπελοφιλοσοφιες δινουν και παιρνουν σε καθημερινη βαση....
spc Ιούνιος 27, 2006 #7 Ιούνιος 27, 2006 Αρχική απάντηση από nazβρε αγορι μου Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (αλλά θα προτιμούσα να τα ακούσω από άλλον ) Το ότι ο Presc ζεσταίνεται δεν εξηγεί ούτε τον τρομερό θόρυβο ούτε ένα μηχάνημα να σέρνεται. Αν δλδ δεν υπάρχει πρόβλημα hardware και το setup έχει γίνει σωστά, μια χαρά πρέπει να πηγαίνει το μηχάνημα και από θόρυβο και από επιδόσεις (και προφανώς η αλλαγή σε Α64 δεν έχει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο - ειδικά μάλιστα σε έναν χρήστη όπως αυτός που περιγράφεις).
naz Ιούνιος 27, 2006 Author #8 Ιούνιος 27, 2006 κοιτα ειναι η κλασικη περιπτωση του αδαους πελατη που αγορασε κατι για να κανει την δουλεια του.το ειδος του πελατη που ολοι αγαπαμε/τε.δεν κλαιει δεν θελει αλλαγες δεν παραπονιεται,πληρωνει και εξαφανιζεται μεχρι να ερθει να ξαναπληρωσει για κατι αλλο....αυτους τους πελατες τους αγαπαμε/τε ,τους θελουμε ....πρεπει να ικανοποιουμε ακομα και τις πιο παραδοξες απαιτησεις τους,εν προκειμενω μια αλλαγη μητρικης και επεξεργαστη.εστω και για τα ματια τους,ζητησε κατι προσφερετο μονο κερδισμενος θα βγεις...αυτη ειναι η λογικη ενος μεγαλου καταστηματος και εκει παταει ο κοσμος,ψωνιζει για να εχει το κεφαλι του ησυχο.αμπελοφιλοσοφιες θα πει καποιος....αλλα ετσι ειναι.....η συγκεκριμενη πελατης μαλιστα ειναι αιμοδοτρια του εν λογω καταστηματος αν με πιανεις..
spc Ιούνιος 27, 2006 #9 Ιούνιος 27, 2006 Βρε συ, καταλαβαίνω τι λες και δεν διαφωνώ.Αλλά, άλλο είναι αυτό που λέω εγώ: Ας κοιτάξει απλώς κάποιος τι έχει το μηχάνημα πριν προχωρήσετε σε αλλαγές κλπ καθώς αν δεν ξέρεις 1ον αν υπάρχει πρόβλημα και 2ον τι φταίει, 100 αλλαγές μητρικής να κάνεις μπορεί άκρη να μην βγάλεις.Απλά πράγματα δλδ.
naz Ιούνιος 27, 2006 Author #10 Ιούνιος 27, 2006 time is monay φιλε μου το ξερεις πολυ καλα.να παει τωρα καποιος να το κοιταξει να κατσει μιση ωρα να παρει 70 ευρο και να της πει ειναι οκ δεν εχει καποιο νοημα.αλλωστε καλεσε τεχνικο απο το καταστημα πριν 10 μερες και εγινε αυτο ακριβως που σου περιεγραψα,70ευρο για μιση ωρα.... να παω εγω να φαω ενα δυωρο αβαρετος δεν το κοβω.... σε μερικες περιπτωσεις η πιο απλη λυση ειναι η βελτιστη ,αλλαξε τα επιτοπου,τα παλια κατι θα βρεις να τα κανεις....και ουτε γατα ουτε ζημια ολοι happy δλδ απλα πραγματα!!
inertiacreep Ιούνιος 27, 2006 #11 Ιούνιος 27, 2006 Βρε naz γιατί δεν κάνεις ενα check όπως είπαν και τα παιδιά πιό πάνω? Δεν θα σου κοστίσει πάνω από 2 ώρες από τη ζωή σου και θα σου χρωστάει και χάρη η φιλη σου... Κάνε το καλό βρε...μην αφήσεις την κοπέλα να ταίζει μερικούς μερικούς (70ευρά το μισάωρο???? Έλεος ρε φούστη μου πιά...) Για μένα η πιό απλή λύση είναι αυτή.
HellhammeR Ιούνιος 27, 2006 #12 Ιούνιος 27, 2006 Mα πόσο θόρυβο μπορεί να κάνει ο prescotis!?50 βαθούς εγώ το βλέπω τελείως λογικό για τέλη Ιουνίου πόσο μάλλον για prescoti , θα έπρεπε να κάνεις και τον σταυτό σου που λέει τέτοια θερμοκρασία. Στο κάτω κάτω γιατί δεν αλάζεις την ψύκτρα με μία πιο αθόρυβη να τελειώνει εκεί το θέμα??
Nos-Dio Ιούνιος 27, 2006 #13 Ιούνιος 27, 2006 Μια αθορυβη ψυξη και ενα φρεσκο setup windows θα λυσουν το προβλημα.Το hardware η παιζει η δεν παιζει...αργα δεν παει.Το συγκεκριμενο τουλαχιστον.Εκτος αυτου για να παει σε Α64 θελει και νεες μνημες αφου αυτες που εχει τωρα ειναι DDR2.Νασο καπου καπου μην γινομαστε και εμεις σαν τον τεχνικο που λεει οτι θελει και ζει στην προκαταληψη.Το μηχανημα αυτο ειναι αψογο για την φιλη σου που μαλλον ειναι ασχετη.Αυτο που θελει ειναι της δειξουν λιγο πως δουλευουν τα windows να της τα περασουν αν χρειαζεται ξανα και να μπει μια ψυξη αθορυβη.
blkik Ιούνιος 28, 2006 #14 Ιούνιος 28, 2006 Εντάξει δε λέω ο χρόνος είναι χρήμα αλλά έλεος το να περάσει σε Amd χωρίς να ξέρει το πρόβλημα είναι λίγο κουλό. Υποτίθεται ότι είναι φίλη σου και έχει πρόβλημα με το pc της, εσυ τεχνικός είσαι πρέπει να το κοιτάξεις. Δες το σαν μια ευκαιρία να ξεφύγει απο το πλαίσιο και που ξέρεις μπορεί να γίνει δικιά σου πελάτης (δεν είναι εντελώς χαμένος χόνος) η να σε συστήσει αλλού.
kreach Ιούνιος 29, 2006 #15 Ιούνιος 29, 2006 Όπως τα λέει ο blkik !! Σε πρώτη φάση θα σου έλεγα να πας από κει, ελέγχεις το σύστημα από πλευρά Hardware (άνοιξε το κουτί δες αν όλα είναι εντάξη, τρέξε κάνα bench) και Software (δες αν έχουν μπει καλά τα XP, έχουν μπει οι καινούργιοι drivers? κτλ). Μετά αν θες περνάς σε αλλαγή ψύκτρας βλ Zalman, αν τελικά για τον θόρυβο ευθύνεται ο ανεμιστήρας του cpu. Τρέχα το SpeedFan και βάλε για μισό λεπτό τα fans στο 0%. H 6600 και ο Chiftech δεν πρέπει να κάνουν τόσο θόρυβο, έλεγξέ το πάντως.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.