Jump to content

Βοήθεια καίγομαι!!!!!

plessinho

Recommended Posts

Παλικάρια εχω μεγάλο πρόβλημα με τον επεξεργαστή μου που τον αγόρασα μόλις εχθες από το e-shop 50ευρώ Celeron στα 2,66 μου ανεβάζει θερμοκρασίες γύρω στους 57-62 κελσίου μήπως φταίει ότι δεν έχω φανάκια στο κουτί μου ή φταίει η ψύχτρα και πρέπει να την αλλάξω;

το κουτί μου παίρνει 5 φανάκια 9,2 και ένα 12 έχετε να μου προτείνετε κανένα φανάκι με κατα προτίμηση ή μπλεUV ή διαφανές με μπλε lend.

Αν φταίει η ψύχτρα τι ψύχτρα να πάρω;:jump: :jump:

Κατ' αρχάς ψυχραιμία...

Οι θερμοκρασίες αυτές δεν είναι επικίνδυνες για τον επεξεργαστή σου. Ωστόσο δεν είναι και πολύ καλές για Celeron. Βεβαιώσου ότι έχεις εγκαταστήσει σωστά την ψύκτρα και ότι έχεις βάλει ένα λεπτό στρώμα θερμοαγώγιμης πάστας.

Το κουτί θα πρέπει πάντα να έχει καλή ροή αέρα. Πρέπει να βάλεις μπροστά ανεμιστήρες να φυσάνε αέρα στο εσωτερικό του και πίσω και πάνω οι ανεμιστήρες θα πρέπει να φυσάνε το ζεστό αέρα προς τα έξω...

Αρχική απάντηση από nickstamat

Κατ' αρχάς ψυχραιμία...

Οι θερμοκρασίες αυτές δεν είναι επικίνδυνες για τον επεξεργαστή σου. Ωστόσο δεν είναι και πολύ καλές για Celeron. Βεβαιώσου ότι έχεις εγκαταστήσει σωστά την ψύκτρα και ότι έχεις βάλει ένα λεπτό στρώμα θερμοαγώγιμης πάστας.

Το κουτί θα πρέπει πάντα να έχει καλή ροή αέρα. Πρέπει να βάλεις μπροστά ανεμιστήρες να φυσάνε αέρα στο εσωτερικό του και πίσω και πάνω οι ανεμιστήρες θα πρέπει να φυσάνε το ζεστό αέρα προς τα έξω...

θα συμφωνησω,για ελενξε την ψυκτρα καθεται καλα στο cpu

ιδιο προβλημα αλλα ΟΧΙ με μαμα ψυκτρα αλλα με ZALMAN....Παταει 100% καλα και εχω βαλει την παστα οπως πρεπει......

πραγματικα δνε καταλαβαινω γιατι παει 50+ με την μια.....

η ταση ειναι default.......................

cpu:celeron 2,66 s478.....

για πειτε.....

Για Celeron είναι λίγο τσιμπημένες! Όμως και να σου καεί (που δεν σου καίγεται) παίρνεις καινούργιο. 50 ε που κάνει, κάνει και μια καλή ψήκτρα..Οπότε είναι η μία η άλλη. Σαν συμβουλή σου προτείνω αν έχεις κέφι να βάλεις κανένα ανεμηστιράκι στο κουτί και αν δεν βαριέσαι να ελέγξεις αν η ψήκτρα έχει καθίσει καλά

Αρχική απάντηση από plessinho-13-

Παλικάρια εχω μεγάλο πρόβλημα με τον επεξεργαστή μου που τον αγόρασα μόλις εχθες από το e-shop 50ευρώ Celeron στα 2,66 μου ανεβάζει θερμοκρασίες γύρω στους 57-62 κελσίου μήπως φταίει ότι δεν έχω φανάκια στο κουτί μου ή φταίει η ψύχτρα και πρέπει να την αλλάξω;

το κουτί μου παίρνει 5 φανάκια 9,2 και ένα 12 έχετε να μου προτείνετε κανένα φανάκι με κατα προτίμηση ή μπλεUV ή διαφανές με μπλε lend.

Τι ψυχτρα έχεις πάνω στη cpu?

Μήπως έχει λίγες στροφές και δεν επαρκεί για την ψύξη?

plessinho-13- όταν λέμε πάστα δεν εννοούμε αυτήν την τσίχλα που έχει η στοκ ψύκτρα του Celeron αλλά μια Arctic Silver 5 ή κάτι αντίστοιχο...αν δεν έχεις θα χρειαστείς.

Ποιά μητρική έχεις? Και ποιό κουτί? Πες μας να ρίξουμε ιδέες...

Βάλε έστω δύο ανεμιστήρες στο κουτί σου, να βάζει και να βγάζει αέρα. Αν είναι στα default o επεξεργαστής, μια χαρά θα είσαι με την εργοστασιακή. Απλά βεβαιώσου πως πατάει σωστά, δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύεσαι άδικα.

με παστα Arctic Silver , ψυκτρα ζαλμαν 7000,2 ανεμιστηρες στο κουτι, στον σελερον 2,66 (478), οταν δεν τον φορτωνω πολυ ειναι 40-44, οταν φορτωνεται φτανει μαξιμουμ 52.

(πριν να κανω update στο bios της μητρικης,μου εδειχνε 65(!!!),αλλα μου ειπε ενας τεχνικος στη δουλεια μου οτι αποκλειεται να εχω τοσο,κατι καταλαβαινει λαθος η μητρικη ! πραγματι,μετα το update,η θερμοκρασια επεσε αμεσως-μαλλον απλα μου εδειχνε πλασματικη θερμοκρασια)!

παντως, μπορει να εχω υψηλες θερμοκρασιες,αλλα ειναι σκυλι ο επεξεργαστης!

τον εχω 1,5 χρονο,ανοιχτο 24/7,download απο 3 προγραμματα peer to peer,και συνεχεια recode,convertxtodvd,κ παιχνιδια, και δεν καταλαβαινει χριστο!

(οχι ολα μαζι βεβαια )!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.