Jump to content

ιντερνετ,και φοβοι

def

Recommended Posts

λοιπον παιδια χθες αγορασα ενα πακετο συνδεσης ιντερνετ για να βαλω σπιτι μου,λογο της θεραπειας που κανω.Εχω καποιους φοβους σχετικα με το να μην με κανει καμια ζημια κανενας ιος το μηχανη μου.Ποσο ασφαλης ειναι τα αντιβιοτικα?μηπως θα ζοριζουν το μηχανη μου:flower: φιλικα Λευτερης

Σιγουρα οι ιοι εχουν αυξηθει και με τη DSL ειναι πιο ευκολο να παθεις ζημια , αλλα με ενα καλο antivirus και firewall , μπορεις να εισαι αρκετα ησυχος.

Εχω δει πολυ καλα αποτελεσματα με το Nod32 . Πιανει ευκολα περιεργα script μεσα σε σελιδες , ιους μεσα σε αρχεια zip (καθως τα κατεβαζεις) και δεν επιτρεπει το τρεξιμο τους.

Ειναι παναλαφρο οποτε δεν υπαρχει θεμα ζορισματος του μηχανηματος σου.

Για firewall τρεχεις τιποτα ? Τι modem/router εχεις ?

Κοίτα, ΓΕΝΙΚΑ ιούς δεν πρέπει να φοβάσαι αν μπαίνεις με κάποιον browser όπως ο Firefox ή ο Opera και έχεις ενεργοποιημένο το firewall των Windows. Αυτά συνήθως αρκούν.

Τώρα, αν σκοπεύεις να επισκέπτεσαι και sites που είναι φορτωμένα με spyware κλπ. (όπως αυτά που ασχολούνται με τη διακίνηση παράνομου λογισμικού ή με την πορνογραφία), θα πρέπει να εξοπλιστείς με ένα καλό firewall (αυτό που έχω δοκιμάσει και προτείνω είναι το Kaspersky Internet Security 2006) και να μάθεις να φυλάγεσαι από τους διάφορους κινδύνους που ελοχεύουν...

Εντάξει τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα αν μπαίνεις με Firefox/Opera...

Btw το πακέτο που πήρες είναι κορυφαίο... Συμφέρει πολύ να έχεις 512 για 8 μήνες με τόσο λίγα χρήματα... :T:

Εγώ μπήκα με το πακέτο ADSL in a box της forthnet (512 - 117Euro - 1 χρόνος) και σε 2 ώρες είχα φορτωθεί με αρκετά trojans/spyware/mailware κ.τ.λ...

Μετά απο το format που έκανα, λόγω άλλων προβλημάτων, έβαλα το Kaspersky Anti-Virus...

Απο firewall έχω μόνο αυτό των Windows...

5 μέρες τώρα δεν κόλλησα τίποτα...

Λευτέρη καλύτερη λύση κατ εμέ nod32 και sygate firewall ή Kerio..Aν δεν μπαίνεις σε ύποπτα site και δεν ανοίγεις ότι mail σου έρχεται δεν θα έχεις πρόβλημα..

Σερφάρισμα με firefox...

edit. Το firewall των windows απενεργοποίησέ το. Και αν δεν έχεις ρούτερ καλό είναι να πάρεις για περισσότερη προστασία λόγω του firewall που έχει.

Ρε τρελέ τώρα είδα τι σύστημα θα πάρεις...Τυχεράκια..:) Το άλλο το πούλησες?

Και εγώ υποστήριζα το Avast, αλλά μετά που έβαλα την DSL και γέμισα με διάφορα (απο crack/serial sites) το Avast δεν έβγαζε καμία προειδοποίηση.

Έκανα full scan, γιατί έβλεπα τον υπολογιστή να σέρνετε, να μην μπορώ να στείλω mail, pop-ups να πετάγονται συνέχεια, κ.τ.λ. και βρήκε πολύ λίγα...

Αν και είχα σκοπό να κάνω format, έβγαλα το Avast και έκανα install το Kaspersky...

Μετά το reboot τρελάθηκε να πετάει ειδοποιήσεις...

Έκανα scan, τα βρήκε σχεδόν όλα, τα καθάρισε/διέγραψε και σταμάτησαν όλα τα pop-ups, e-mail μπορούσα να στείλω κανονικά και γενικά, όλα επανήλθαν στα φυσιολογικά επίπεδα...

Αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει

nod32, zone alarm,firewall απο το router μου (με ανοιχτες μονο 2 πορτες),κ καθε μηνα εχω απο trojan k spyware καμια 15αρια! (πριν,με το νορτον ειχα τα τριπλασια βεβαια)!

απλα ολοι μου λενε,οτι ακομα κ να μπεις σε παρανομο site που μπορει να σου στειλει dialers, δεν κινδυνευεις λογω dsl....

βεβαια εγω συνεχιζω να φοβαμαι κ δε μπαινω,αλλα νιωθω λιγο περισσοτερο σιγουρος...

Με dsl και dialers να κολλήσεις δεν υπάρχει προβλημα. Πιστεύω ότι όσο προστατευμένος και να είσαι αν μπαίνεις σε ροζ site ή απο σε μέρη με cracks κτλ όλο και κάτι θα κολλήσεις...Όσοι κολλάν κάτι τέτοιο κάνουν. Δεν μπορώ να φανταστώ να μπαίνει καποιος μόνο στο in.gr και να κολλάει ιους κτλ

nickthegreek, πριν πολλα χρονια (6-7), μπαινοντας στην ιστοσελιδα του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ,μου πεταγεται banner, που ελεγε διαφορα,κ στο τελος ειχε το κλασσικο "yes""no"... φανταζομενος οτι πρεπει να πω ναι για να μπω στο πανεπιστημιο μου,παταω,κατεβαζει κατι,κ μπαινω,βλεπω το προγραμμα της εξεταστικης μου,κ οταν παω να βγω απο το νετ,βλεπω ενα προγραμμα: "sex κατι" εγκ/μενο στο desktop.

τελος παντων,δε σβηνοταν με τιποτα,αναγκαστηκα να κανω φορματ. το μπαννερ αυτο μετα απο 2 ημερες βεβαια καποιος το πηρε χαμπαρι,κ σταματησε να βγαινει στο πανεπιστημιο.

απο τοτε,εχω φαει ΜΕΓΑΛΗ φρικη με τους dialers....

nickstamat , ποτε δεν ισχυριστηκα οτι ξερω ....

εσυ που ξερεις,γιατι το κρατας για σενα? βοηθα λιγο κ εμας που κινδυνευουμε ακομα...και aids να κολλησουμε απο την ασχετοσυνη μας,μεσα απο τα pc μας...

Αρχική απάντηση από antreas9

nickstamat , ποτε δεν ισχυριστηκα οτι ξερω ....

εσυ που ξερεις,γιατι το κρατας για σενα? βοηθα λιγο κ εμας που κινδυνευουμε ακομα...και aids να κολλησουμε απο την ασχετοσυνη μας,μεσα απο τα pc μας...

1) To post μου αναφερόταν στον nickthegreek (κακώς δεν έκανα quote)

2) Δεν το έπαιξα ξερόλας (γιατί εσύ αυτό νόμισες προφανώς). Την άποψή μου είπα, επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με τα sites αυτά και τους ιούς που κουβαλάνε...

3) Δε θα σου απαντήσω, γιατί θεωρώ ότι το ποστ σου ήταν ειρωνικό...

σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας,τον φοβο τον εχω γιατι οταν ημουν πριν μηνες Σουηδια με το παιδι που εκανα παρεα χαλασε ο υπολογιστης του απο ιο.Και οταν εννοω χαλασε

εννοω το bios του,και απο τοτε πηρα φοβο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.