Jump to content

Μεταφορά βάσης δεδομένων forum

gvarth

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλημέρα .

Με ποιό τρόπο μπορούμε να μεταφέρουμε τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις κάποιου SMF forum , σε άλλη τοποθεσία όπου έχει ήδη στηθεί λογισμικό SMF Forum.

Υπάρχουν συγκεκριμένα αρχεία ή/και φάκελλοι που θα πρέπει να μεταφερθούν ;

Ευχαριστώ

Γιώργος

Πρεπει να μεταφερθει και η βαση ( mysql) , και το settigns.php και ο φακελος με τα theme και οτι εχει πειραχτει στο sources.

Για την βαση ειναι ευκολη η μεταφορα

mysqldump -u root -p "username"> "onoma basis".sql

./ "onoma basis".sql

Vagouridis έγραψε:
Πρεπει να μεταφερθει και η βαση ( mysql) , και το settigns.php και ο φακελος με τα theme και οτι εχει πειραχτει στο sources.

Για την βαση ειναι ευκολη η μεταφορα

mysqldump -u root -p "username"> "onoma basis".sql./ "onoma basis".sql

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Το τελευταίο που μου έγραψες , δεν το κατάλαβα με ποιό εργαλείο το Control Panel θα το κάνω ... Υπάρχει ενσωματωμένο tool ή θα πρέπει αυτό να το κάνουν άλλοι (οι admins που διαχειρίζονται το χώρο) ?

Συγνώμη αν ρωτάω πράγματα αυτονόητα αλλά το σπόρ μου είναι άγνωστο ... :rolleyes:

εαν εχεις προσβαση μεσω ssh στον παλιο server περνεις την βαση με την εντολη

mysqldump -u root -p "username"> "onoma basis".sql

και μετα μεταφερεις το αρχειο "onoma basis".sql στον νεο server και τρεχεις την εντολη

./ "onoma basis".sql

Ετσι μεταφερεται ολη η βαση του forum , μετα απλα αντιγραφεις τον φακελο του forum και η μεταφορα εχει γινει ..

Αν δεν υπάρχει αυτή η πρόσβαση μέσω ssh ?

Προς το παρόν , έχω πρόσβαση και στον παλιό Server .

Το υπάρχον forum είναι εδώ (έκδοση 1.1.9) : www.engineer-tools.gr

Το νέο , όπου ήδη υπάρχει αντίστοιχο λογισμικό SMF , απλά είναι μια έκδοση νεώτερο (το smf 1.1.10) , βρίσκεται εδώ : http://engineer-apps.civilnet.biz/smf/

Απλά , θέλω τη βάση από το πρώτο να πάει στο δεύτερο ώστε να πειραματισθώ μέχρι να μεταφερθώ οριστικά.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Vagouridis έγραψε:
Μπορεις να εγκαταστασεις το phpmyadmin στους server?

Υπάρχει απ' ότι θυμάμαι . Το control panel που μου παρέχουν είναι η έκδοση 11 (αν το θυμάμαι καλά) και περιέχει το phpadmin στην ενότητα για συντήρηση/αναδιοργάνωση της βάσης.

καλο θα ηταν και τα δυο smf να ειναι ιδια εκδοση πριν την μεταφορα!

Μπορει να αλλαζουν αρκετα πραγματα στην βαση ....

orion έγραψε:
καλο θα ηταν και τα δυο smf να ειναι ιδια εκδοση πριν την μεταφορα!

Μπορει να αλλαζουν αρκετα πραγματα στην βαση ....

Ωχχχ :(

Θα φροντίσω να αναβαθμίσω και το πρώτο ώστε να τρέχουν και τα δύο σε 1.1.10 . Ευχαριστώ για την επισήμανση.

Dr.Paneas έγραψε:
Και μην ξεχασεις να μας πεις αν τα καταφερεις ή οχι. Αναμενουμε . . . . :)

Θα το δοκιμάσω μόλις διώξω τα Trojans κ.λ.π. συμπαθητικά ... κατοικίδια από το PC μου. Προς το παρόν , διαβάζω προσεκτικά τις οδηγίες που ευγενικά παρέθεσε το μέλος @Vagouridis .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.