gdp77 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2006 Με την έλευση του Conroe, την επερχόμενη μείωση τιμών για τους διπύρηνους 939, αλλά και την απόσυρση του socket 939, σκέφτομαι να αγοράσω μέσα στο καλοκαιράκι έναν διπύρηνο για να "έχω να πορεύομαι" για έναν χρόνο μέχρι την έλευση του Κ8L. Οι ερωτήσεις μου λοιπόν, έχουν να κάνουν με τα Windows ΧP και το κατά πόσο εκμεταλλεύονται τους δύο πυρήνες. Έχουμε και λέμε:1) Σε περίπτωση που δουλεύεις 2 ή τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα, τα Windows θα τις μοιράσουν αυτόματα σε ξεχωριστούς πυρήνες, ή πρέπει να το κάνει manual κάθε φορά ο χρήστης με το affinity ;2) Υπάρχουν multithreaded εφαρμογές, που από μόνες τους θα εκμεταλλευθούν τους δυο πυρήνες; Π.χ. σε επεξεργασία video, εικόνας, 3d animation κτλ ; Αν ναι μπορείτε να αναφέρετε μερικές που δουλεύετε;3) Χρειάζεται κάποιο patch ή driver στα winXP για να δούν το διπύρηνο; Αυτό το hotfix που έχω ακούσει, σε τι ακριβώς χρησιμεύει ; Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας!Υ.Γ. Φυσικά όλες οι ερωτήσεις αφορούν AMD Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Ιούνιος 25, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2006 http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=23067για το 3... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούνιος 26, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2006 Ευχαριστώ πολύ dohc16! Για το 1 κ΄2 ρε παιδιά τίποτα; Τόσος κόσμος εδώ με dual core, ούτε ένας δεν μπορεί να μου γράψει δυο προτασούλες απάντηση; :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Ιούνιος 26, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2006 οσο για το 1) λιγο δυσκολο δεν ειναι να τα μοιραζεις manual??? μαλλον η πρωτη εφαρμογη παει στον ενα πυρηνα η δευτερη στον δευτερο και απο εκει και περα οτι ειναι πιο γρηγορο και ευκαιρο νομιζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Ιούνιος 26, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2006 οσο για το 2) σιγουρα δες 3δ μαρκ 01 σε σχεσει με το 03 και 05 και 06....το 01 στους διπυρηνους βγαζει λιγοτερο σκορ σε σχεσει με εναν μονοπυρηνο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούνιος 26, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2006 nick_p, μην κάνεις συνεχόμενες καταχωρήσεις plz, να χρησιμοποιείς την διόρθωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Ιούνιος 26, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2006 Αρχική απάντηση από dohc16 http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=23067για το 3... καλη φαση δεν το εχω κανει ακομα........!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούνιος 26, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2006 Αρχική απάντηση από nick_p οσο για το 2) σιγουρα δες 3δ μαρκ 01 σε σχεσει με το 03 και 05 και 06....το 01 στους διπυρηνους βγαζει λιγοτερο σκορ σε σχεσει με εναν μονοπυρηνο... Θες να πεις ότι το 3dmark είναι multi-threaded από το 03 και μετά; Ok. bench είναι, αλίμονο αν δεν ήταν. Υπάρχουν όμως real-word εφαρμογές multi-threaded; Κανα Photoshop, corel, divX κτλ ; Ξέρετε τίποτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.