Jump to content

Let the conroe games begin (updated)

Trooper

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Voudas [Χθες, στις 23:33]

ορίστε και συγκριτικό...

q4_1.gif

q4_2.gif

με +11,82% περισσότερα Mhz ο Trooper

τrooper έχει επιλογή και για enabled SMP?

Αν τα scores είναι σωστά τότε έχεις κάνει λάθος στα ποσοστά:

0,031% -> 3,1% στο 1920χ1080

0,042% -> 4,2% στο 1600χ1200

• Replies 399
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από hipro5

Τα Retails κομμάτια θα είναι σίγουρα καλύτερα....... ;)

Αυτό λέω και γω βρε παιδί μου! ’σε που η Intel μας έχει συνηθίσει να μοιράζει CPU με 4Mb cache τσάμπα. Θυμάμαι η διαφορά μεταξύ δυο Xeon με 4Mb & 8Mb Cache ήταν γύρω στα 1.600 ;)

Θα πω ό,τι είπα και πριν από ένα μήνα: να βγούνε τα κομμάτια και να δούμε αντικειμενικές συγκρίσεις. Και όταν λέω αντικειμενικές συγκρίσεις, εννοώ ΚΑΙ από αντικειμενικά άτομα (χρήστες και όχι Θωμάδες) αλλά ΚΑΙ με αντικειμενικές CPU (αυτές από το ράφι, κι όχι αυτές που ήθελε η μαμά Intel να βγούνε στην αγορά πριν την επίσημη κυκλοφορία).

Όλα καλά προς το παρών με τον Conroe και γαμάτος άμα πας για SuperPi records, αλλά δεν τρελαίνομαι να πάω να πάρω έναν τώρα γιατί κάτι δε μ'αρέσει στην προσέγγιση της Intel. Πολύ optimisation για Pi κλπ βρε αδερφέ, σαν ενσωματωμένο Prescott patch ένα πράγμα, αλλά και ξεσκισμένο. Δεν μπορώ να εξηγείσω αλλιώς το ότι στο Πι ο Conroe είναι 100% πιο γρήγορος από έναν Κ8 και στις real life εφαρμογές να είναι 3.1 και 4.2% ταχύτερος με 11% προβάδισμα στα MHz...

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 15:19]

Δεν μπορώ να εξηγείσω αλλιώς το ότι στο Πι ο Conroe είναι 100% πιο γρήγορος από έναν Κ8 και στις real life εφαρμογές να είναι 3.1 και 4.2% ταχύτερος με 11% προβάδισμα στα MHz...

ΜΗΝ βγάζεις ακόμα πόρισμα..............Ο ένας είναι με σφικτά timmings και ψηλά οι μνήμες κι ο άλλος με χαλαρά timings........Κάτσε να γίνουν ΚΑΙ τα δύο με σφικτά timmings και το ξανασυζητάμε........ ;)

Εκτός κι αν ο ένας είναι με DDR1 και 3-4-4-8 κι ο άλλος με DDR2 και 4-4-4-15.........κι έτσι βλέπεις κάτι........ ;)

ΜΗΝ βγάζεις ακόμα πόρισμα..............Ο ένας είναι με σφικτά timmings και ψηλά οι μνήμες κι ο άλλος με χαλαρά timings........Κάτσε να γίνουν ΚΑΙ τα δύο με σφικτά timmings και το ξανασυζητάμε........ ;)

Εκτός κι αν ο ένας είναι με DDR1 και 3-4-4-8 κι ο άλλος με DDR2 και 4-4-4-15.........κι έτσι βλέπεις κάτι........ ;)

Ναι αλλά η κάθε πλατφόρμα έχει τα πλεονεκτήματά της , ο conroe τα 4 mb cache και οι amd 939 τα extra low timings..

Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 15:37]

Ναι αλλά η κάθε πλατφόρμα έχει τα πλεονεκτήματά της , ο conroe τα 4 mb cache και οι amd 939 τα extra low timings..

DDR2......Μέχρι και 417MHz(834MHz DDR) benchable φτάνουν.......Πόσο πιό σφικτά δηλαδή?.........

rams_ram_380_3_png.png

Μπορούν να τρέξουν τα παιδιά το WinRar 3.51 bench να δώ κάτι που υποπτεύομαι?....... :)

Αρχική απάντηση από Georgesod [Σήμερα, στις 15:58]

Δεν τρέχεις και τα game bench σφικτά στα ίδια mhz με τον darkcount μπας και βγάλουμε καμιά άκρη;

.......και πούνε τα game benches?....οεο........ :D

Νομίζω θα πρέπει να έχεις το παιχνίδι για να μπορείς να έχεις και τα benches του, αλλά δυστυχώς εγώ δεν παίζω παιχνίδια κι έτσι περιμένω μπας και φιλοτιμηθεί κανένας να μου τα φέρει να δοκιμάσω......... :D

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 15:19]

...Πολύ optimisation για Pi κλπ βρε αδερφέ, σαν ενσωματωμένο Prescott patch ένα πράγμα, αλλά και ξεσκισμένο. Δεν μπορώ να εξηγείσω αλλιώς το ότι στο Πι ο Conroe είναι 100% πιο γρήγορος από έναν Κ8 και στις real life εφαρμογές να είναι 3.1 και 4.2% ταχύτερος με 11% προβάδισμα στα MHz...

Εμένα μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ρόλο παίζει το σκορ στο Π, εκτός από μια θέση σε ένα πινακάκι κι ένα ανεβασμένο γόητρο?

Στην καθημερινότητα και στις εφαρμογές έχει σημασία η διαφορά.

Είναι σα να μου λέει κάποιος ότι έδωσε τα διπλά χρήματα από εμένα, για να πάρει το ίδιο μηχανάκι, αλλά με 50 ίππους παραπάνω, που όμως σε μιά συγκεκριμένη πίστα του δίνουν -5sec στο γύρο...

’μα τρέχεις σε αγώνες και πας για πρωτάθλημα καλά είναι. Αλλά άμα πηγαίνεις βόλτες τα Σαββατοκύριακα με άλλους 4-5 τρελλαμένους φίλους η διαφορά είναι ότι απλά θα σε κοροϊδεύουν που πέταξες τα χρήματά σου... :rolleyes:

Just my two cents...

Δεν αμφισβητώ την κυριαρχία του Conroe, για να μην παρεξηγηθώ, απλά τη δυνατότητα αναβάθμισης για κάποιον που έχει πχ DC AMD, με DDR... Πόσο θα κοστίσει για να αλλάξει cpu, mobo, mem, και τι θα κερδίσει στο τέλος..? :...:

ΜΗΝ βγάζεις ακόμα πόρισμα..............Ο ένας είναι με σφικτά timmings και ψηλά οι μνήμες

Σφιχτά timmings ναι....ψηλά οι μνήμες όχι. Εκτός αν τα 235Mhz θεωρούνται ψηλά....

Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 19:06]

Σφιχτά timmings ναι....ψηλά οι μνήμες όχι. Εκτός αν τα 235Mhz θεωρούνται ψηλά....

235MHz?.......Μπα χαμηλά είναι οι μνήμες........νόμιζα ότι είσαι πάνω από 260MHz....... :D

Καλά ναι, να μην υπερβάλλουμε κι όλας. Το ότι ο Conroe είναι κλοκαρισμένος 11% πάνω από τον Κ8 και σκοράρει 3% πάνω, δεν μου λέει και πάρα πολλά, απ'όποια πλευρά κι αν το δεις.

Από τη μια μου λέει ότι το IPC του Κ8 είναι ακόμα σφιχτάρι, αλλά από την άλλη αν αφήσω τα MHz εντελώς στην απ'έξω, και το δω με βάση την ψύξη, δε με χαλάει καθόλου που ένας Conroe με αέρα περνάει 5% έναν Κ8 με τουρμπίνες και παγάκια ;)

Απλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο επεξεργαστής θαύμα που ήρθε να αλλάξει τα κατεστημένα.

Κατά πάσα πιθανότητα, θα κρατήσει τα ρεκόρ στο Πι για πολύ καιρό, μια και απ'ότι φαίνεται εκεί επικεντρώθηκαν τα optimisations του, αλλά στην ουσία θα είναι ένας επεξεργαστής της κλάσης "0-εώς-15% καλύτερος της προηγούμενης γενιάς του αντιπάλου".

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου δηλαδή, ό,τι βλέπουμε εδώ και 6 χρόνια ;)

Και όχι τίποτα άλλο, είναι και ενάντια σε μονοπήρυνο, αυτό έχει σημασία!To quake4 δεν εκμεταλλεύεται διπήρυνους?

Όσο για το ότι είπες τρούπερ ότι είσαι στα 3,7γίγα με αέρα, που είναι όλα τα λεφτά, νομίζω όλα τα λεφτά είναι στη τσέπη του darkcount!:p:P:P Γιατί με την προηγούμενη γενιά έχει παρόμοιες επιδόσεις στις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Μη το παρεξηγήσεις, πραγματικά μακάρι να είναι και να παίζει καλά και να ξεσκίζει τουs ΑΜD , γιατί αν δεν είναι τόσο καλός επεξεργαστής όσο φυμίζεται τότε δε θα πέσουνε οι τιμές ούτε η AMD θα έχει κίνητρο να βγάλει κάτι καλύτερο. Κοινώς εις βάρος μας, μακάρι να είναι θέμα απλά μικρορυθμίσεων. Αλλιώς πάλι, η Intel μας κοροϊδευε τόσο καιρό....

Δεν βλέπουμε την πραγματική επανάσταση που πραγματικά περιμέναμε....

Παρακαλώ να γράφετε μόνο εξαιρετικά όμορφα πράγματα για τον Conroe. Μετριοφροσύνες και σκεπτικισμός-ρεαλισμός απαγορεύονται δια ροπάλου.

Βρε μη λέτε πολλά λόγια.........Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια......... :D

Θα μου 'ρθουν κι εμένα τα παιχνίδια να δοκιμάσω κι αν τα πράγματα είναι μάπα το καρπούζι, εγώ θα το βρωντοφωνάξω πρώτος......... ;)

ΑΝ όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, μην κάνετε τις πάπιες μετά και μαζευτείτε στα καβούκια σας...........Να το συζητήσουμε το θέμα........γι'αυτό είμαστε εδώ......... :)

Βρε μη λέτε πολλά λόγια.........Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια......... :D

Θα μου 'ρθουν κι εμένα τα παιχνίδια να δοκιμάσω κι αν τα πράγματα είναι μάπα το καρπούζι, εγώ θα το βρωντοφωνάξω πρώτος......... ;)

ΑΝ όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, μην κάνετε τις πάπιες μετά και μαζευτείτε στα καβούκια σας...........Να το συζητήσουμε το θέμα........γι'αυτό είμαστε εδώ......... :)

αντε να ερθω και εγω απο εκει να τελειωνουμε με το cascade γιατι αυτα τα WR πολυ ευκολα πεφτουν τωρα τελευταια... :D

Aντε βρε ESDEE...

βάλε τα πράγματα σε τάξη γιατί απότι φαίνεται ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ (Conroe), Αφού ακόμη και με ES CPUs ΜΟΝΟ για SPI και παιχνίδια από 640Χ480 εως 1024 Χ 768 αναλύσεις τραβάει.... :D

Δεν γίνομαι κακός - ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟΣ αφού εδώ και 6 μήνες είχα την εντύπωση ότι ήρθε η δευτέρα παρουσία για την INTEL... :D :D

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 22:00]

εγω απλως να υπενθυμισω οτι ο κονροε του Hipro5 ειναι XE και οχι απλος 6600 οπως του Trooper.........δηλαδη εαν στα 3.8 ο ΧΕ κανει οντως παπαδες αντι για τα 3.7 του απλου πρεπει σιγουρα να βαλουμε στο ταμειο και τα 1500ευρωπουλα που κανει:shifty:

Eμενα παλι η ολη φαση μου θυμιζει τοτε που τρεχανε μερικοι με τους P4 @ 4,5ghz++

και εφταναν ή/και περναγαν τους αερατους τοτε και φρεσκους A64...

ολοι ξερουμε ποιος ηταν καλυτερος επεξεργαστης...

και η πορεια το απεδειξε...

το οτι το κυκνειο ασμα ενος καρακλοκαρισμενου επεξεργαστη

απλα φτανει κοντα (γιατι ακομα υπολειπεται) το αερατο o/c μιας πλατφορμας που καλα καλα δεν ξερουμε να τη δουλεψουμε ακομα

δε λεει και πολλα...

0 6600 θα κοστιζει περι τα 300

ενω για να πας δεις διπυρηνα αερατα 3300 με AMD θες τα ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ χρηματα..

τι συγκρινετε δλδ?

το 0-100 ενος rallye dragster με ενα EVO?

αντε για να σοβαρευονται μερικοι μερικοι που πηραν φορα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.