mortisboy Ιούνιος 30, 2006 #41 Ιούνιος 30, 2006 ....μεγιες Kοπριταε... μια χαρα μου φαινονται εμενα για αυτο που τους θελουμε... ..με προλαβες ατιμεεε.. ...για πες λεπτομεριες σε τι controler ειναι το raid5???
Κοπρίτης Ιούνιος 30, 2006 #42 Ιούνιος 30, 2006 Αρχική απάντηση από mortisboy [Σήμερα, στις 19:29] ....μεγιες Kοπριταε... μια χαρα μου φαινονται εμενα για αυτο που τους θελουμε... ..με προλαβες ατιμεεε.. ...για πες λεπτομεριες σε τι controler ειναι το raid5??? Μορτη παιζουν πανω σε Lsi megaraid 300x8 sataII Pci-X 133mhz... αθορυβοι τελειως αλλα μετα απο καμια ωρα HDTACH & ATTO (δοκιμες και τα σχετικα) Ε Κ Α Ι Γ Α Ν.... μιλαμε για θερμοκρασιες πιο ψηλα και απο τα ραπτορια...
2cpu Ιούνιος 30, 2006 #43 Ιούνιος 30, 2006 βαλτους κανα fanaki κριμα δεν ειναι? αφου πιανουν τα χερια σου Lsi ε χμμ.Καπου εχω ενα scsi τετοιο να ψαξω να τον βρω.
Κοπρίτης Ιούνιος 30, 2006 #44 Ιούνιος 30, 2006 Αρχική απάντηση από 2cpu [Σήμερα, στις 20:54] βαλτους κανα fanaki κριμα δεν ειναι?Lsi ε χμμ.Καπου εχω ενα scsi τετοιο να ψαξω να τον βρω. μπηκαν ηδη σαντουιτς σε 4x3,5>3x5,25 stacker rack με δικο τους 12αρη...σιγα μη τους αφηνα να τηγανιζουν gigabytes....που να πιασεις και την ψυκτρα του επεξεργαστη του controller..μιλαμε ενα δευτερολεπτο την ακουμπαγες... ουτε '.' παραπανω...εφαγε κι αυτη ενα 4αρι Akasa και ησυχασε....
Κοπρίτης Ιούλιος 3, 2006 #46 Ιούλιος 3, 2006 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [30-06-2006 19:04] μολις βρω λιγο χρονο θα ψαξω και λιγο περισσοτερο ρυθμισεις controller & win... τελικα ψαχνοντας ανακαλυψα οτι ο ενας εκ των τεσσαρων δισκων ειχε unrecoverable bad sectors... γιαυτο και οι βουτιες του hdtach... αντικαταστηθηκε αμεσα και επιστρεφοντας στις δοκιμες ενεργοποιησα και το write back caching του controller..
Makis Hourdakis Ιούλιος 14, 2006 #47 Ιούλιος 14, 2006 Μόλις τον έβαλα πάνω και τελείωσα το formάρισμά του. Απο θόρυβο δεν μπορώ να διακρίνω καθώς έχω έτσι κι αλλιώς πάνω για το λειτουργικό τον 80ρη 7200.7 ο οποίος κάνει αρκετό "τσικ τσικ".Ωστόσο με ξίνισε το γεγονός 10δικού-2δικού συστήματος. Σε μικρότερους δίσκους δεν ήταν τόσο εμφανής η διαφορά αλλά εδώ χάνεις 22GB! Καλό θα ήταν να αναγραφόταν στους δίσκους οτι η ονομαστική χωρητικότητα είναι μετρημένη στο δεκαδικό σύστημα...
bourlas1416003173 Ιούλιος 14, 2006 #48 Ιούλιος 14, 2006 "ειχε unrecoverable bad sectors"υπαρχει κανενα προγραμμα να κανει καποιος τεστη απλα ενα chkdsk
spc Ιούλιος 14, 2006 #49 Ιούλιος 14, 2006 Αρχική απάντηση από bourlasυπαρχει κανενα προγραμμα να κανει καποιος τεστη απλα ενα chkdsk Το διαγνωστικό πρόγραμμα του εκάστοτε κατασκευαστή.
Κοπρίτης Ιούλιος 14, 2006 #52 Ιούλιος 14, 2006 Αρχική απάντηση από bourlas [Σήμερα, στις 13:42] "ειχε unrecoverable bad sectors"υπαρχει κανενα προγραμμα να κανει καποιος τεστη απλα ενα chkdsk ο πιο γρηγορος τροπος για να δεις εαν παιζει τετοιο πακετο ειναι ενα scan με το HDtune... (αρχικα quick και εαν δεν βγαλει τπτ τρεξε και ενα κανονικο)μετα εαν θες κανεις καποια αποπειρα για recovery με το seagate tools(ενδεχεται να χρειαστει και μια ολακερη μερα βεβαια)
Κοπρίτης Ιούλιος 14, 2006 #53 Ιούλιος 14, 2006 Αρχική απάντηση από bourlas [Σήμερα, στις 13:42] "ειχε unrecoverable bad sectors"υπαρχει κανενα προγραμμα να κανει καποιος τεστη απλα ενα chkdsk ο πιο γρηγορος τροπος για να δεις εαν παιζει τετοιο πακετο ειναι ενα scan με το HDtune... (αρχικα quick και εαν δεν βγαλει τπτ τρεξε και ενα κανονικο)μετα εαν θες κανεις καποια αποπειρα για recovery με το seagate tools(ενδεχεται να χρειαστει και μια ολακερη μερα βεβαια)
Makis Hourdakis Ιούλιος 27, 2006 #54 Ιούλιος 27, 2006 Ο δικός μου τρέχει τώρα. Σχετικά με το θόρυβο, το μοτέρ δεν θα έλεγα οτι ακούγεται. Η κεφαλή ακούγεται και γενικότερα έχει μια τάση να χρησιμοποιείται συχνά, παρόλο που είναι αποθήκη ο δίσκος. Μάλλον πρέπει να το ψάξω αυτό... Όταν ακούγεται, ακούγεται πολύ. Σε idle θα έλεγα οτι είναι αθόρυβος. Συγκρητικά με τον 7200.7 που έχω για OS πάντως θα έλεγα οτι μάλλον ακούγεται το ίδιο ή λίγο περισσότερο. Απο ταχύτητα δεν παρατήρησα τίποτα φοβερό με απλή χρήση. Σίγουρα πάντως μεγαλύτερη απο τον Western JB που είχα πριν.
Snips Ιούνιος 1, 2007 #55 Ιούνιος 1, 2007 Λοιπόν έχω NCQ δίσκους σε δύο PC. Σε κανένα από τα δύο σε κανέναν controller δεν υπάρχει ανάλογο screen όπως τα δικά σας που φαίνεται το NCQ. Δεν υπάρχει σε κανέναν controller primary και secondary channel TAB. ATI Xpress 200P ή μία με WD3200KS SE16DS3 με 2 Seagate 320 sata2 κτλ κτλ.Οι drivers και στις δύο μητρικές εγκαταστάθηκαν απο τα ανάλογα chipset packages.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.