Jump to content

Ηοmemade panel

TurboX

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να φτιάξω ενα panelακι για τα ανεμιστήρια μου, με διακόπτες on/off και leds σε κάθε έναν από αυτούς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ιδέα που πουλάνε ledακια, πόσο κάνουν κτλ. Υστερα πως θα συνδέσω το κύκλωμα fan-led-διακόπτης? Τα ledακια τα συνδέω απλά ή χρειάζεται κανένα άλλο μαραφέτι να μεσολαβεί? Για ρίχτε ιδέες!!!!! :o :o

(και κάτι άλλο... πώς βάζω εικόνες στις απαντήσεις και στα θεματά μου?)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

:D :D :D :D :D :D

Ρε παιδιά σχετικά με παραπάνω project, το έφτιαξα. Αλλά νομίζω ότι έκαψα τα led. Οι αντιστάτες που έβαλα αρχικά ήταν 650 Ohm αλλά δεν άναβαν, οπότε τους έβγαλα. Τα led όταν σύνδεσα κατευθείαν με το molex των 12V άναψαν και έσβησαν σταδιακά....και δεν ξανάναψαν. Τι να κάνω? Τι αντιστάτες να βάλω?:( :( :(

Μόλις ανακάλυψες ότι τα led καίγονται. Χρειάζονται αντίσταση. 650Ohm αντίσταση που την βρήκες? μαλλον 680 θα ήταν. τέσπα.

Δυο περιπτώσεις υπάρχουν.

- Αρχικά στην σύνδεση με την αντίσταση είχες βάλει το led ανάποδα,

- Η τιμή της αντίστασης που έχεις είναι κάποια αρκετά kΩ και δεν επιτρέπει να περάσει αρκετό ρεύμα.

Αρχική απάντηση από TurboX

Ρε παιδιά σχετικά με παραπάνω project, το έφτιαξα. Αλλά νομίζω ότι έκαψα τα led. Οι αντιστάτες που έβαλα αρχικά ήταν 650 Ohm αλλά δεν άναβαν, οπότε τους έβγαλα. Τα led όταν σύνδεσα κατευθείαν με το molex των 12V άναψαν και έσβησαν σταδιακά....και δεν ξανάναψαν. Τι να κάνω? Τι αντιστάτες να βάλω?:( :( :(

Αν έριξες στα ledakia 12 volt τα έχεις κάψει..

Από το κατάστημα που τα πήρες ρωτά τι αντίσταση να βάλεις για να παίζουνε από 12 volt

Αρχική απάντηση από gsmaster

Μόλις ανακάλυψες ότι τα led καίγονται. Χρειάζονται αντίσταση. 650Ohm αντίσταση που την βρήκες? μαλλον 680 θα ήταν. τέσπα.

Δυο περιπτώσεις υπάρχουν.

- Αρχικά στην σύνδεση με την αντίσταση είχες βάλει το led ανάποδα,

- Η τιμή της αντίστασης που έχεις είναι κάποια αρκετά kΩ και δεν επιτρέπει να περάσει αρκετό ρεύμα.

Kαι πώς ακριβώς καταλαβαίνω πως να βάλω σωστά το led?

Πόσα ohm χρειάζονται γαι να ανάψει κανονικά το led?

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

Αν έριξες στα ledakia 12 volt τα έχεις κάψει..

Από το κατάστημα που τα πήρες ρωτά τι αντίσταση να βάλεις για να παίζουνε από 12 volt

Όταν τον μαγαζάτορα τι αντίσταση να βάλω ακριβώς, μου λέει ότι δεν ξέρει. Ούτε και εγώ ξέρω αρχάριος είμαι.

Για 12 βολτ βάλε 680Ω. Για να ξεχωρίσεις το + και το - του Led, κοιτάς ποιο είναι πιο μακρύ ποδαράκι. Το μακρύτερο είναι το +. Επίσης τα λεντ 5mm όπως τα βλέπεις απο πάνω έχουν μια εγκοπή που δείχνει το -

ΥΓ κατα λάθος πάτησα "Αναφορά στο διαχειριστή" στο προηγούμενο μήνυμα, δεν το ήθελα κατα λάθος έγινε. Πιστεύω να πρόλαβα να πατήσω έγκαιρα διακοπή.

Ε

Για 12 βολτ βάλε 680Ω. Για να ξεχωρίσεις το + και το - του Led, κοιτάς ποιο είναι πιο μακρύ ποδαράκι. Το μακρύτερο είναι το +. Επίσης τα λεντ 5mm όπως τα βλέπεις απο πάνω έχουν μια εγκοπή που δείχνει το -

ΥΓ κατα λάθος πάτησα "Αναφορά στο διαχειριστή" στο προηγούμενο μήνυμα, δεν το

ήθελα κατα λάθος έγινε. Πιστεύω να πρόλαβα να πατήσω έγκαιρα διακοπή.

Ευχαριστώ ρε φίλε! Τι να πω, έχω μπερδευτεί ολίγον (λέμε τώρα...).

Μήπως μπορείς να σχεδιάσεις το κύκλωμα

πηγή 12V - fan - διακόπτης on/off - led?

Υ.Γ. Αν δεν σου κάνει κόπο:)

ΥΓ κατα λάθος πάτησα "Αναφορά στο διαχειριστή" στο προηγούμενο μήνυμα, δεν το ήθελα κατα λάθος έγινε. Πιστεύω να πρόλαβα να πατήσω έγκαιρα διακοπή.

Επίσης...το ξεχασα πιο πριν. Τα led που πήρα ήταν στρογγυλά στην κεφαλή και είχαν ίδια σε μήκος ποδαράκια. Δοκίμασα όμως αντίσταση 650Ω και δεν άναβε καθόλου. Χρειάζομαι μικρότερη μάλλον. Αλλά πόσο ακριβώς?

????? :(

Τα ledακια δεν εχουν ιδιου μεγεθους ποδαρακια γιατι το μακρι αντιστιχει στο + και το κοντο στο - !:toomuchne

τι διαολο ledakia ειναι αυτα?:boxed:

TurboX βαλε μια φωτογραφία να δω κ εγώ πως το έκανες!αν μπορεις γιατι θελω να το κανω και εγω!

ολα τα ηλεκτρονικα εξαρτηματα τυπου πυκνωτες,leds και αλλα το μακρυ ποδαρακι ειναι παντα το + τουλαχιστον οταν τελειωσα πριν λιγους μηνες την σχολη(ηλεκτρονικος) με αυτες τις γνωσεις εφυγα....! φυσικα υπαρχουν και εξαρτηματα διαφορετικα αλλα οφειλουν παντα να σου το δειχνουν.........

τα leds αυτα με τι ταση αναβουν??? υπαρχουν led που δουλευουν με 1.5v , 3v, 5v...

Mάριε δεν ξέρω πως βάζεις φοτό στις απαντήσεις, το προσπάθησα μια φορά αλλά δεν βγήκαν.

Αρχική απάντηση από nick_p

ολα τα ηλεκτρονικα εξαρτηματα τυπου πυκνωτες,leds και αλλα το μακρυ ποδαρακι ειναι παντα το + τουλαχιστον οταν τελειωσα πριν λιγους μηνες την σχολη(ηλεκτρονικος) με αυτες τις γνωσεις εφυγα....! φυσικα υπαρχουν και εξαρτηματα διαφορετικα αλλα οφειλουν παντα να σου το δειχνουν.........

τα leds αυτα με τι ταση αναβουν??? υπαρχουν led που δουλευουν με 1.5v , 3v, 5v...

Από το μαγαζί που τα πήρα μου είπαν ότι είναι 1,5V. Δεν τα πουλούσαν σε σακουλάκια π.χ. 10

αλλά ξεχωριστά.

Οι αντιστάτες που πήρα ήταν 650Ω. Αλλά δεν άναβαν τα λεντ όταν τα είχα συνδεδεμένα με τους αντιστάτες.

Πατας απάντηση και κάνεις μια φωτογραφία upload !Η απαντηση βρίσκεται κατω κατω δεξια!

Αρχική απάντηση από TurboX [Σήμερα, στις 13:40]

Mάριε δεν ξέρω πως βάζεις φοτό στις απαντήσεις, το προσπάθησα μια φορά αλλά δεν βγήκαν.

Από το μαγαζί που τα πήρα μου είπαν ότι είναι 1,5V. Δεν τα πουλούσαν σε σακουλάκια π.χ. 10

αλλά ξεχωριστά.

Οι αντιστάτες που πήρα ήταν 650Ω. Αλλά δεν άναβαν τα λεντ όταν τα είχα συνδεδεμένα με τους αντιστάτες.

Ή μπορεις να τις ανεβασεις στο imageshack(http://www.imageshack.us) και να κανεις paste εδω το hotlink for forums.A ξεχασα,μου εχει τυχει και μενα να παρω ledακια με ιδιο μηκος ποδαρακια παλιοτερα:upside:

Θα το δοκιμάσω και θα κάνω update σύντομα. Ευχαριστώ παίδες!!!!!!!:T:

Αρχική απάντηση από plessinho-13-

τι φανάκια να βάλω ρε στο κουτί;

Πήγαινε στ θέμα που άνοιξες για τον celeron.

Εδώ μιλάμε για άλλο θέμα

Θα σου απαντήσω εκεί.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.