Jump to content

Πως συνδέω το καλώδιο OTE σε dsl router με είσοδο ethernet?

ergotelis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, έχω ένα Internet DSL broadband router όπως λέει,αγορασμένο από Γερμανία, το οποίο έχει 1 είσοδο lan και 4 εξόδους lan.Το δοκίμασα για τοπικό δίκτυο δουλεύει οκ.Θα βάλω dsl, το οποίο παρέχεται από το κλασσικό καλώδιο τηλεφώνου του ΟΤΕ.

Θέλω να το συνδέσω λοιπόν για να μου παρέχει internet, τι θα κάνω τη στιγμή που έχει ο ΟΤΕ το παρέχει μέσω του μικρού 4pin Καλώδιου και εμένα έχει 8pin είσοδο lan?Ένας φίλος μου είπε να πάρω Pstn splitter, αλλά και αυτό βγάζει 2 εξόδους με 4pin.

Έχετε καμιά ιδέα αν γίνεται κάτι?Γενικά υπάρχει αντιστοιχεία στα καλώδια του lan με αυτά του τηλεφώνου dsl ΟΤΕ?

Αν δε καταλάβατε κάτι πείτε μου να το ξαναγράψω να το κάνω πιο λιανό!

Ναι υπαρχει.

Το 4 pin (RJ-11 νομιζω?) μπαινει στη θυρα του RJ-45 (LAN).

Υπαρχουνε και ανταπτορες που κανουν την μετατροπη αν θελεις.

Η συσκευη σου ειναι σιγουρο οτι ειναι και modem?

δηλαδη στην "εισοδο" γραφει "DSL"?

Αρχική απάντηση από SlotKiller

Ναι υπαρχει.

Το 4 pin (RJ-11 νομιζω?) μπαινει στη θυρα του RJ-45 (LAN).

Υπαρχουνε και ανταπτορες που κανουν την μετατροπη αν θελεις.

Η συσκευη σου ειναι σιγουρο οτι ειναι και modem?

δηλαδη στην "εισοδο" γραφει "DSL"?

Nαι!Δηλαδή τα 4 μεσαία καλώδια του lan είναι ίδια του rj-11 έτσι?

Αρχική απάντηση από ergotelis

Nαι!Δηλαδή τα 4 μεσαία καλώδια του lan είναι ίδια του rj-11 έτσι?

Υπάρχει κανείς άλλος που το ξέρει να μου το επιβεβαιώσει ότι το έχει δοκιμάσει?Σε κάποια πειράματα που έκανα δε το κατάφερα,δηλαδή έχωνα μέσα το rj11 στο rj45 και δεν δούλευε.Να κόψω τα δύο καλώδια και να τα ενώσω?(τηλεφώνου και lan)

Η θα τα καταστρέψω χωρίς λόγο?

To 11 μπαίνει κανονικά στο 45, οι δύο μεσαίες επαφές χρειάζονται μόνο άλλωστε. Το modem σου κάνει για τη γραμμή σου (pstn/isdn); Δεν χρειάζεται splitter απαραίτητα για να λειτουργήσει το modem, το συνδέεις και απευθείας.

Δεν είναι modem οπότε δεν μπορείς να το συνδέσεις κατευθείαν στην γραμμή. Είναι από ότι λες router που σημαίνει ότι παίρνει γραμμή από ένα DSL modem (που θα έρχεται με καλώδιο ethernet) και την μοιράζει. Αν θέλεις δώσε και μοντέλο να το επιβεβαιώσουμε.

Σε καποιες χωρες δεν χρησιμοποιουν ιδια βυσματα. Θυμαμαι στην Αγγλια σε σπιτι φιλου με BT, ειχε RJ45 σε τηλεφωνο !

Αρχική απάντηση από tristeno

Δεν είναι modem οπότε δεν μπορείς να το συνδέσεις κατευθείαν στην γραμμή. Είναι από ότι λες router που σημαίνει ότι παίρνει γραμμή από ένα DSL modem (που θα έρχεται με καλώδιο ethernet) και την μοιράζει. Αν θέλεις δώσε και μοντέλο να το επιβεβαιώσουμε.

Αυτό κατάλαβα κι εγώ.

Μήπως είναι της Linksys? Αυτή έχει βαφτίσει το router της "dsl router".

Για να βάλεις σήμα ΟΤΕ προφανώς θά χε κι ένα rj11, όλα έχουν.

Μάλλον δεν είναι "modem" (nt terminal δηλαδή).

Αρχική απάντηση από tristeno

Παιδία θα συμφωνήσω με το παραπάνω, χρειάζεται και ένα dsl modem για να συνδεθεί στο router

Δεν έχει σχέση αν το βύσμα είναι RJ-11 ή RJ-45. Εγώ στο splitter που έχω τη DSL τη βγάζει σε RJ-45. Και το παλιό ZyXEL 650r33 που είχα έπαιρνε τη DSL πάλι σε RJ-45.

Αυτό που ίσως έχει σχέση είναι pstn/isdn. Απ'ό,τι έχω καταλάβει, καλώδια, πρίζες κτλ που προορίζονται για isdn συνήθως χρησιμοποιούν RJ-45. Όχι οτι χρειάζονται και τα 4 ζεύγη δηλαδή αλλά απλώς φαίνεται σαν πιο καινούρια τεχνολογία χρησιμοποιεί και τα καινούρια βύσματα...

Αρχική απάντηση από ergotelis

Καλησπέρα, έχω ένα Internet DSL broadband router όπως λέει,αγορασμένο από Γερμανία, το οποίο έχει 1 είσοδο lan και 4 εξόδους lan.Το δοκίμασα για τοπικό δίκτυο δουλεύει οκ.Θα βάλω dsl, το οποίο παρέχεται από το κλασσικό καλώδιο τηλεφώνου του ΟΤΕ.

Θέλω να το συνδέσω λοιπόν για να μου παρέχει internet, τι θα κάνω τη στιγμή που έχει ο ΟΤΕ το παρέχει μέσω του μικρού 4pin Καλώδιου και εμένα έχει 8pin είσοδο lan?Ένας φίλος μου είπε να πάρω Pstn splitter, αλλά και αυτό βγάζει 2 εξόδους με 4pin.

Έχετε καμιά ιδέα αν γίνεται κάτι?Γενικά υπάρχει αντιστοιχεία στα καλώδια του lan με αυτά του τηλεφώνου dsl ΟΤΕ?

Αν δε καταλάβατε κάτι πείτε μου να το ξαναγράψω να το κάνω πιο λιανό!

To πιθανότερο είναι το router σου να μην έχει modem. Συνεπώς χρειάζεσαι κάποιο DSL modem που να συνδέεται με το Router σου μέσω RJ-45.

Για να δεις αν το router σου έχει και modem απλά δες στο site του κατασκευαστή τα specs.

Ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις, θα το ψάξω σίγουρα για να σας πω στο Ιντερνετ στο site του κατασκευστή.Digitus λεγέται(!) το αγόρασα από Γερμανία όπου εκεί τα σπίτια έχουνε ήδη rj-45 μόνο.Πάνω γράφει το κουτί adsl internet broadband router και έχει (όπως λέει πάνω) SOHO firewall security ,access control with url control and packet filtering, VPN, web based configuration. Για αυτό το πήρα,τώρα αν έπεσα έξω δε ξέρω!Ευχαριστώ πάντως θα το ψάξω και θα απαντήσω σε λίγο πάλι!

ειναι και montem και switch.η μια θυρα του rj45 ειναι wan οποτε εκει θελεις ανταπτορα απο rj11 se rj45...βλεπετε σε αλλα κρατη το rj11 εχει καταργηθει οποτε η καλλωδιωση στις πολθκατοικιες γινεται με rj45 τουλαχιστον

Αρχική απάντηση από naz

ειναι και montem και switch.η μια θυρα του rj45 ειναι wan οποτε εκει θελεις ανταπτορα απο rj11 se rj45...βλεπετε σε αλλα κρατη το rj11 εχει καταργηθει οποτε η καλλωδιωση στις πολθκατοικιες γινεται με rj45 τουλαχιστον

Είσαι σίγουρος για αυτό?Γιατί διάβασα λέει και καλά για τη θύρα wan ότι συνδέεις εκεί το dsl modem /cable...

Αρχική απάντηση από naz

RJ-45 είναι τα βύσματα. UTP 4 ζευγών είναι το καλώδιο. ;)

nternet Broadband Router mit 4PortN-Way Switch

1 X WAN RJ-45 , 4 X RJ45 LAN,1 X USB Printer NAT FireWall

Broadband Routing und IP Sharing per xDSL oder Kabelmodem

Eingebaute NAT / SPI Firewall mit Full Packet Inspection Technology

VPN Unterstützung: PPTP/IPSec pass-through

Eingebauter 4-port N-Way switch mit Autosensing, Auto MDI I + II

Print Server Funktionalität (Win 95 / 98 / ME / 2000 / XP)

1 x USB Printer Port (LPR Port)

Protokolle: PPTP, PPPoE, TCP/IP, RIP1, IPX, NetBEUI, UPnP, SNMP, Syslog

IEEE 802.3 10BaseT Ethernet und IEEE 802.3u, 100BaseTX Fast Ethernet konform

Statische oder Dynamische IP Adresse

τι δεν καταλαβατε?

αφου διαβασα το english pdf http://www.services.assmann.com/download/adm/support-manual-en/192367.pdf

αποδειχτηκε τελικα οτι ειναι μονο router οποτε δεν γλυτωνεις την αγορα ενος dsl modem.

με μπερδεψε το γεγονος οτι ειχε μια θυρα wan...

μακη ξερω και τους τυπους των βυσματων και τους τυπους των καλλωδιων,απλα ηθελα να ημουνα πιο απλος-κατανοητος...;)

^Με προλαβες...

Επειδη το ειχα ψαξει και εγω με το Netgear WGR614 θα σου ελεγα οτι ειναι μονο ρουτερ...

τα μοντεμ εχουν και καποια αλλα πρωτοκολλα. Συγκρινε το με ενα router-modem και θα καταλαβεις.

Τωρα γι αυτο που ειπες για τα συγχρονα σπιτια στο εξωτερικο να επισημανω οτι τον τελευταιο χρονο ειμαι στη Μ.Βρετανια και κονονικοτατα RJ11 βγαζει ο spliter που μου εστειλε ο ISP. Γενικοτερα, επειδη εστησα αρκετα router πανω, ολα μα ολα ειχαν RJ11. Μονο στην ελλαδα τον Fritz ειδα με 45 που ειναι γερμανικος...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.