Dagalidis Ιούνιος 22, 2006 #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 Kάτσε γιατί περιπλέκονται τα πράγματα. Εγώ θεωρούσα ότι είχες επάνω τους δίσκους συνδεμένους. Και φυσικά έχει δίκιο ο SPC, αλλά για κάποιο λόγο στην DFI SLI - DR που έχω, όταν δεν είχα κανένα δίσκο πάνω στον controller είχα θαυμαστικό στον raid controller στa devices. Mήπως όμως βάζεις λάθος driver ????? Είσαι σύγουρος ότι πρέπει να έχεις τον driver raid 5 ????? Για κατέβασε κάποιον άλλο Driver για τον SIL 3114 απλό και όχι τον Soft raid5.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούνιος 22, 2006 Author #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 Θα επανέλθω Δημήτρερος αύριο (ναι, πιό Δημήτρης ). Θα κάνω δοκιμές το βράδυ που θα είμαι σπίτι και τα λέμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούνιος 22, 2006 #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 Αρχική απάντηση από DagalidisAν θέλεις να τους έχεις ως απλούς SATA και δε σου έχει καμμία επιλογή στο BIOS για SIL SATA , τότε απλά κάνε DISABLE τον SIL RAID και ότι δίσκο έχεις συνδεμένο πάνω στον controller θα τον δεί το ΒΙΟS - Windows ως απλό SATA... Δεν νομίζω ότι γίνεται αυτό.Εκτός αν είναι ''παραξενιά'' του BIOS της μορφής: SIL RAID: DISABLE = SIL SATA: ENABLEΣυνήθως όμως όταν υπάρχει μόνο η επιλογή ENABLE / DISABLE (και όχι 2η επιλογή: RAID / SATA ή μία αλλά της μορφής: RAID/SATA/DISABLE) σημαίνει ότι απενεργοποιεί γενικά τον ελεγκτή.Αρχική απάντηση από Dagalidisγια κάποιο λόγο στην DFI SLI - DR που έχω, όταν δεν είχα κανένα δίσκο πάνω στον controller είχα θαυμαστικό στον raid controller στa devices.Μήπως εννοείς όταν βγάλεις τους δίσκους και δεν σβήσεις το array ότι βγάζει μήνυμα λάθους (καθώς δεν βλέπει τους δίσκους του array) ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούνιος 22, 2006 Author #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 Τελικά έπαιξε και μάλιστα ακριβώς όπως ήθελα Χρειάστηκε να εγκαταστήσω τον οδηγό που βάζει το .exe, που λέγεται SoftRaid5. Ο άλλος από συμβουλές που βρήκα, παίζει μόνο κατά την εγκατάσταση των Win με F6 και δισκέτα. Τους δίσκους τελικά τους βλέπει κανονικά, αλλά με "πατέντα". Χρειάστηκε να κάνω 2 set από JBOD, με ένα δίσκο στο κάθε set Κι έτσι θεωρεί ότι έχει 2 raid sets, αλλά το software δεν καταλαβαίνει αν είναι ένας δίσκος από κάτω ή περισσότεροι και φυσικά το hardware δεχεται αυτή τη ρύθμιση. Οπότε τώρα μένει να στήσω το Raid 0 με τους δύο καινούριους στις δύο θέσεις του nForce4 Raid που έμειναν ελεύθερες Ευχαριστώ για τη βοήθεια :happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.