Jump to content

Silicon Image RAID Driver Installation?

Wizard!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδής τα έχω πάρει στο buffer, μπορεί κάποιος να μου πει πως @*@&&*#@&!@* κάνουμε εγκατάσταση τον οδηγό για τον Silicon Image Raid 3114 που είναι onboard στην Asus A8N SLI Deluxe? :mad:

Έχω στήσει τα Windows εδώ και μήνες, αλλά εχθές πρόσθεσα άλλα δύο δισκάκια και οι μόνες θέσεις που μπορούν να παίξουν είναι εκεί. ’λλωστε θα μπουν σε Raid 0.

Ενεργοποιώ από το BIOS τον controller, τον βρίσκει στα Win, βάζω τον οδηγό (είτε της SI, είτε της Asus) και μετά δε δουλεύει... Ακόμα και μετά από επανεκίνηση, μου λέει ότι η συσκευή δεν λειτουργεί...

Καμμία ιδέα? :...:

Σου βγάζει το "the device cannot start"? Μπας και υπάρχει κάποιο conflict? Στο boot ο contoller τους βλέπει τους δίσκους? Πρώτη φορά τον χρησιμοποιείς τον Silicon?

Συγνώμη αν σε ζάλισα...

Παλιότερα με την ίδια μητρική δεν είχα τέτοιο πρόβλημα...οχι οτι σημαίνει τπτ αυτό βέβαια.

Δεν δουλεύει = Σου βγάζει θαυμαστικό;

Υποθέτω ότι δοκίμασες τους τελευταίους από το site της SI (και σίγουρα τους σωστούς - το λέω γιατί παλιότερα που είχα κοιτάξει το site ήταν λίγο μπέρδεμα) ;

Η μητρική έχει το τελευταίο BIOS;

Αν ναι, δοκίμασες να τους βάλεις χειροκίνητα (και όχι μέσω setup) ;

Αρχική απάντηση από inertiacreep

Σου βγάζει το "the device cannot start"? Μπας και υπάρχει κάποιο conflict?

Στο boot ο contoller τους βλέπει τους δίσκους?

Yeap... Conflict? Δε φαίνεται κάτι τέτοιο, αν και αν υπάρχει δεν έχω δυνατότητα να αλλάξω κάτι. 2 PCI κάρτες υπάρχουν και οι δύο είναι απαραίτητες.

Τους δίσκους τους βλέπει κανονικά.

Έβαλες απλά τους οδηγούς? Έτρεξες και το exe που έχει? Ένα που βάζει Soft Raid 5 ?

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 11:53]

Δεν δουλεύει = Σου βγάζει θαυμαστικό;

Yeap...

Υποθέτω ότι δοκίμασες τους τελευταίους από το site της SI (και σίγουρα τους σωστούς - το λέω γιατί παλιότερα που είχα κοιτάξει το site ήταν λίγο μπέρδεμα) ;

Και τώρα το ίδιο μπέρδεμα είναι...

Η μητρική έχει το τελευταίο BIOS;

To τελευταίο nonBeta.

Αν ναι, δοκίμασες να τους βάλεις χειροκίνητα (και όχι μέσω setup) ;

Χειροκίνητα τους έβαλα. Δεν έχει setup. Το μόνο setup που έχει είναι αυτό που λέω παραπάνω για soft Raid 5 που μάλιστα λέει ότι αν το βάλω δε θα έχω δυνατότητα να δω κανένα δίσκο που είναι συνδεδεμένος εκεί και δε συμμετέχει σε Raid, οπότε δεν το έκανα.

Παει καιρός, αλλά σίγουρα δεν έβαλα το RAID5 (και τι να το κανω). Το .exe που αναφέρεις εγκαθιστά drivers? Την ASUS την έχω δώσει σε ενα φίλο τώρα, θα πάω το μεσημέρι απο εκεί ούτως η άλλως, θα κοιτάξω αν είναι ενεργοποιημένος ο Silicon και τι drivers φοράει και θα σου πώ.

Μπα... Μόνο Enable/Disable. Εν τω μεταξύ, κοιτάω και στο site της SI, αλλά δε βρίσκω εργαλείο για αναβάθμιση του BIOS όταν είναι onboard, ενώ έχουν BIOS για onboard :blink:

Οι οδηγίες από το site τους...

Installation Instructions;

If you are using an add-in card, please open the updflash.zip read the enclosed readme.txt file.

Upgrade the bios using the enclosed flash utility(updflash.exe) and binary file(.bin) which is also included in the updflash.zip.
Note that if you are using a motherboard with the 3114 on-board, this utility will not
work as you will need to upgrade the system bios which is controlled by your
motherboard vendor.

For existing OS installations, install 3114 board, reboot system, allow Windows to
hardware detect the board and install the driver when requested. For new
installations, install the 3114 RAID 5 using F6 SCSI driver install set boot partition 0 as
boot partition.

After OS boots, install the RAID 5 GUI.(InstallRAID5SATAGUIonly.exe) Note that the GUI
is Java based and will need to download the Java run-time environment during
installation.(j2re-1_4_2-windows-i586-iftw.exe.)

Please note that when installing the java kernel, this requires an internet connection
(ideally high-speed) to download the run-time environment.

Νομίζω ότι μου ήρθε μια flashιά (όχι του BIOS :p):

Σε μερικές περιπτώσεις οι ''κανονικοί'' οδηγοί δεν κάνουν για onboard κάρτες.

Για τσέκαρέ το μήπως παίζει αυτό και χρειάζεται να κατεβάσεις τελευταίους αλλά μόνο από την ASUS (αν δεν το έχεις ήδη κάνει).

Κατέβασα από την Asus που όμως είναι ίδιοι με το cd. Η πλάκα όμως είναι ότι της Asus δεν τους βάζει καθόλου... Ενώ τους άλλους τους προχωράει, ζητάει reboot, αλλά και πάλι δεν δουλεύει στο τέλος.

Βρε κατά την διάρκεια του BOOT από το BIOS πρέπει να σου δίνει την δυνατότητα με κάποιο πλήκτρο πχ F2 να πατήσεις και να μπείς στο BIOS του SIL Controller και να ορίσεις το Stripe RAID που θέλεις....

Μόνο με το Enabled δεν κάνεις τίποτα αφού δεν έχεις ορίσει ούτε το MODE του RAID (0,1 κτλ.).

Βρές ποιό πλήκτρο είναι και πάτα το πρίν αρχίσει η εκκίνηση των Windows...

Aφού το κάνεις αυτό τότε τα Windows θα δούν κανονικά το Stripe και τους δίσκους αλλά θα τους κάνεις Format και ίσως χρειαστεί να τους δώσεις Drive Letter & Αctive μέσα από τον DISK MANAGER των WINDOWS....

Για κάνετο και τα ξαναλέμε.... :D

Κατά την διάρκεια του BOOT και όταν βλέπει τους SATA στον SIL RAID θα σου βγάζει μια οθόνη που θα λέει τους δίσκους που έβαλες και από κάτω θα σου γράφει "PRESS XX KEY TO ENTER SATA RAID SETUP" ή κάτι αντίστοιχο.....

Ορίζεις τους δύο δίσκους ως RAID 0 και τα υπόλοιπα από τα Windows όπως σου ανέφερα.... ;)

Βέβαια νομίζω ότι πέρα από τον Driver πρέπει να υπαρχει για Download και ένα RAID Utility για τα WINDOWS όπου αφού συνδέσεις τους δίσκους σου και κάνεις enable τον SILICON IMAGE CONTROLER από το BIOS (Οπως έκανες ήδη), με αυτό το Utility μπορείς να ορίσεις τα RAID που θέλεις μέσα στα Windows παρακάμπτοντας εντελώς το RAID SETUP from BIOS.....

Bρές το καλού κακού και κατέβασέ το να το έχεις καβάντζα...:T:

Ελπίζω να σε βοήθησα.... :worship:

Ξέρεις αν μπορώ να βάλω δύο δίσκους και να τους βλέπει σαν απλούς? Διάβαζα στο site τους ότι τυπικά μπορώ να το κάνω σαν JBOD, αλλά μπορώ να κάνω 2 τέτοιες συστοιχίες? Ουσιαστικά με 1 δίσκο η κάθε μία?

Αυτά που λέει ο Dag είναι η προφανής διαδικασία για το στήσιμο array αλλά δεν εξηγούν την δυσλειτουργία του ελεγκτή (όπως τουλάχιστον αναφέρεται με το θαυμαστικό μέσα στα win - το οποίο κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει ακόμα και αν ο ελεγκτής δεν έχει δίσκους συνδεδεμένους).

(αλήθεια Wiz, δίσκους δοκίμασες να βάλεις επάνω ή όλες οι δοκιμές έγιναν χωρίς δίσκους; - όχι βέβαια πως αυτό εξηγεί το θαυμαστικό στα win)

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 12:23]

Ξέρεις αν μπορώ να βάλω δύο δίσκους και να τους βλέπει σαν απλούς? Διάβαζα στο site τους ότι τυπικά μπορώ να το κάνω σαν JBOD, αλλά μπορώ να κάνω 2 τέτοιες συστοιχίες? Ουσιαστικά με 1 δίσκο η κάθε μία?

Το JBOD ουσιατικά πάλι είναι RAID, απλά αθροίζει την χωριτικότητα των δύο δίσκων και τον βλέπεις σαν έναν δίσκο ....

ΠΧ. εαν έχεις 2 Χ 120 GB θα πάρεις έναν δίσκο με 240 χωρητικότητα αλλά χωρίς raid 0...

Aν θέλεις να τους έχεις ως απλούς SATA και δε σου έχει καμμία επιλογή στο BIOS για SIL SATA , τότε απλά κάνε DISABLE τον SIL RAID και ότι δίσκο έχεις συνδεμένο πάνω στον controller θα τον δεί το ΒΙΟS - Windows ως απλό SATA...

Όχι δεν τους έχω βάλει. Ήθελα πρώτα να δοκιμάσω αυτό που λέγαμε. Να βάλω τους δύο άσχετους (120Gb & 200Gb) εκεί να δω αν μπορώ να τους δω κανονικά και φυσικά αν μπορώ χωρίς να τους σβήσω και μετά να στήσω τους 2 καινούριους πάνω στο Raid του nForce4...

Αρχική απάντηση από Dagalidis

Aν θέλεις να τους έχεις ως απλούς SATA και δε σου έχει καμμία επιλογή στο BIOS για SIL SATA , τότε απλά κάνε DISABLE τον SIL RAID και ότι δίσκο έχεις συνδεμένο πάνω στον controller θα τον δεί το ΒΙΟS - Windows ως απλό SATA...

Ισχύει αυτό? Γιατί αν είναι DIABLED, δεν τον βλέπει καθόλου στα Win... Θα τον δει με Legacy support ή κάτι τέτοιο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.