Jump to content

Samba Problem

molf48

Recommended Posts

OS Fedora Core 5

Το μήνυμα που μου βγάζει στο τοπικό μηχάνημα είναι το:

The folder contents could not be displayed "Windows Network: molfweb" couldn't be found. Perhaps is has recently been deleted.

Στο Samba Configurator Manager έχω βάλει να κάνει Share τον φάκελο /usr/molfshare και κάνω Login σαν Root. Ποιό είναι το προβλήμα; Τί μπορώ να κάνω για να το λύσω;

Επίσης σε κάποιο Windows μηχάνημα μεν βλέπω το όνομα host του μηχανήματος Linux αλλά όταν πάταω στο Linux μηχάνημα:

\\Molfweb is not accesible. You might not have permission.. etc..

Ευχαριστώ.

[global]
dos charset = CP737
unix charset = ISO8859-7
display charset = ISO8859-7
workgroup = WORKGROUP
netbios name = Linux
server string = George Kef
log file = /var/log/samba/log.%m
max log size = 50
socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192 SO_KEEPALIVE IPTOS_LOWDELAY
interfaces = lo wlan0 eth0
bind interfaces only = yes
hosts allow = 127.0.0.1 192.168.1.x 192.168.1.y 192.168.1.z 192.168.0.
hosts deny = 0.0.0.0/0
security = share
guest ok = yes
null passwords = yes
encrypt passwords = true
[Linux]
path = /home/username/molfshare
comment = Linux directory
browseable = yes
public = yes
writable = yes

’λλαξε λίγο αυτό εδώ και γράψτο στο αρχείο /etc/samba/smb.conf ...

Αν δεν ξέρεις πώς να το αλλάξεις για να το φέρεις στα μέτρα σου, πες μου να σου εξηγήσω τι θα κάνεις.......

Ποια πρέπει να είναι τα Permisions για το molfshare directory. Κατάφερα με την net use να κάνω map network drive στο Linux directrory αλλά δεν με αφήνει να δημιουργώ φακέλους ή να βάζω νέα αρχεία σε αυτό.. Μπορείς να με βοηθήσεις?

Το έφτιαξες στο "/home/username" τον φάκελο ή στο "/" ? Στο "/" πρέπει να είσαι root για να μπορείς να γράψεις. Αν το έβαλες στο "/home/username" τότε πάτα δεξί κλικ στον φάκελο και τροποποίησε τις άδειες όπως θες εσύ...

οχι το εβαλα στο usr/molfshare και το εφτιαξα σαν root. Στο net use τι βάζω; Net use z: \\molfnet\molfshare μου λεει command successful αλλα δεν με αφήνει να δημιουργησώ κλπ τίποτα. Τώρα αν βάλω στον Samba να ειναι available στον user kostas ας πουμε και βαλώ και ότι ο φακέλος είναι owner kostas, τότε στο net use z: \\molfnet\molfshare password /u:kostas μου λεεί ότι ο κωδικός είναι λάθος και δεν γίνετε.. Τι πρέπει να κανώ;

Δεν νομίζω να γίνεται με το net use... ’νοιξε τον Konqueror και γράψε smb://όνομα υπολογιστή/username κτλ. και δοκίμασε να μπεις από εκεί. Δεν είμαι και ο πιο ειδικός στην samba για να σε βοηθήσω πάρα πολύ. Δοκίμασε μήπως σου δουλέψει και με το πρόγραμμα smb4k . Ίσως να βόλευε να έκανες και ένα mount τους σκληρούς δίσκους του άλλου υπολογιστή...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.