Jump to content

Analog η DVI connection ?

Diogenhs

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ερωτηση προς το forum : Εχω μια Χ1900ΧΤΧ. Οταν την συνδέω αναλογικα με την οθονη εχω μεγιστο ρυθμο ανανεωσης 75Hrz στα 1280x1024. Στην ιδια αναλυση με DVI συνδεση εχω 60Hrz. Υπαρχει καποιος περιορισμος στις ψηφιακες συνδεσεις η απλα λογω διαφορετικης τεχνολογιας δεν μπορει να γινει συγκριση στους ρυθμους ανανεωσης ?

όλες οι tft στα 60hrz δουλεύουν, τα παραπάνω δεν κερδίζεις τίποτα.........

προφανώς dvi & 60hrz

Με analog connection και 60Hrz μετα απο λιγη ωρα τα ματια μου κουραζονταν. Σε DVI δεν το εχω προσπαθησει. Καμια ιδεα για το αν θα γινεται το ιδιο ?

Η EIZO 1910ειναι η καλυτερη οθονη που εχω παρει ποτε. Εξαιρετικη φωτινοτητα, ωραια χρωματα (αν και θελει μια πσιλορυθμηση το κοκκινο) και καταπληκτικη γωνια θεασης. Η προηγουμενη μου οθονη ηταν μια SONY tft 19' . Οταν τις εβαλα διπλα-διπλα με dual dvi η διαφορα τους ηταν τεραστια.

το προβλημα συνηθως ειναι οτι για μια ειζο πέρνεις δύο άλλες οθόνες ίδιου μεγέθους

Αρχική απάντηση από beez

το προβλημα συνηθως ειναι οτι για μια ειζο πέρνεις δύο άλλες οθόνες ίδιου μεγέθους

Δύο άλλες οθόνες? Με τι τις μετράτε τις δύο? Μόνο αν βάλεις μια Eizo δίπλα σε μια οποιαδήποτε άλλη θα καταλάβεις γιατί πληρώνεις τα διπλάσια.

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 14:07]

Δύο άλλες οθόνες? Με τι τις μετράτε τις δύο? Μόνο αν βάλεις μια Eizo δίπλα σε μια οποιαδήποτε άλλη θα καταλάβεις γιατί πληρώνεις τα διπλάσια.

Τα διπλάσια δεν αξίζει με τίποτα. +50% ίσως.

Αρχική απάντηση από Diogenhs

Η EIZO 1910ειναι η καλυτερη οθονη που εχω παρει ποτε. Εξαιρετικη φωτινοτητα, ωραια χρωματα (αν και θελει μια πσιλορυθμηση το κοκκινο) και καταπληκτικη γωνια θεασης. Η προηγουμενη μου οθονη ηταν μια SONY tft 19' . Οταν τις εβαλα διπλα-διπλα με dual dvi η διαφορα τους ηταν τεραστια.

ποιο μοντέλο ακριβώς ήταν η sony σου? γιατί αν είναι καμιά απο αυτές με tn panel τότε δεν νομίζω ότι είναι καν να συγκρίνεις

Αρχική απάντηση από iceblade

Τα διπλάσια δεν αξίζει με τίποτα. +50% ίσως.

Δηλαδή όλοι όσοι αγοράζουν Eizo πετάνε τα χρήματά τους? Απλά υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμά για τον καθένα. Εγώ προσωπικά με τα μάτια μου και την εικόνα δεν κάνω κανένα συμβιβασμό. Μπορεί να κάνω με τον ήχο, με την ταχύτητα, με ότι άλλο, αλλά όχι με την εικόνα ;)

Αρχική απάντηση από Wizard!

Δηλαδή όλοι όσοι αγοράζουν Eizo πετάνε τα χρήματά τους? Απλά υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμά για τον καθένα. Εγώ προσωπικά με τα μάτια μου και την εικόνα δεν κάνω κανένα συμβιβασμό. Μπορεί να κάνω με τον ήχο, με την ταχύτητα, με ότι άλλο, αλλά όχι με την εικόνα ;)

Το αυτό.

Για:

- Οθόνη

- Πληκτρολόγιο

- Ποντίκι

- UPS

όσα και να δώσεις, δεν πάνε χαμένα.

Χώρια που δε βρίσκω πουθενά κάποια 21'' TFT με τα μισά... Μόνο μια LG παίζει στα μισά, αλλά είναι 20''. Κι αν φυσικά μου συγκρίνετε την LG με την Eizo, θα πέσω στα ναρκωτικά :p

Χώρια που δε βρίσκω πουθενά κάποια 21'' TFT με τα μισά... Μόνο μια LG παίζει στα μισά, αλλά είναι 20''. Κι αν φυσικά μου συγκρίνετε την LG με την Eizo, θα πέσω στα ναρκωτικά :p

:devil:

Αν μιλάμε για 4:3, υπάρχει και η SAMSUNG 214T η οποία είναι κορυφαία και όντως κάνει σχεδόν τα μισά.

Εξάλλου, αν κρίνω από τις διαστάσεις του panel και η EIZO Samsung panel φοράει κατά πάσα πιθανότητα.

/ :devil:

Yeap, η Eizo το Samsung φοράει, αλλά με το κύκλωμα overdrive που δεν το έχει όμως καμμία άλλη ;)

Edit: btw, η Samsung από την επίσημη αντιπροσωπεία, έχει 850+, άρα πολύ πάνω από τα μισά ;) Κι επίσης, είναι στα 16ms ενώ η S2100 στα 8ms...

Yeap, η Eizo το Samsung φοράει, αλλά με το κύκλωμα overdrive που δεν το έχει όμως καμμία άλλη ;)

Edit: btw, η Samsung από την επίσημη αντιπροσωπεία, έχει 850+, άρα πολύ πάνω από τα μισά ;) Κι επίσης, είναι στα 16ms ενώ η S2100 στα 8ms...

Καταρχήν ελπίζω να μην γίνομαι σπαστικός (δεδομένης της αγοράς της EIZO), απλώς μου αρέσει η κουβέντα (ελπίζω να μην με παρεξηγείς :o).

Δεδομένου ότι φοράνε το ίδιο panel, είμαι επιφυλακτικός για το πόση διαφορά μπορεί να έχουν παράμετροι όπως overdrive, ms κλπ - αν δεν τις δω με τα μάτια μου - (ειδικά δεν τα ms, δεν μου λένε τίποτα καθώς έχω δει την ίδια οθόνη - της Samsung πχ - με διαφορετικά ms στα ίδια της τα site...) και δεδομένου μάλιστα ότι μιλάμε για TFT (όπου ο τύπος panel είναι το 90% της όλης ''δουλειάς'') και όχι CRT (όπου οι ρυθμίσεις και η ''διαλογή'' του καθοδικού ήταν υψίστης σημασίας - εξ' ου και παραδοσιακά ποιοτικοί κατασκευαστές CRT όπως η ΕΙΖΟ).

Η τιμή της SAMSUNG 214T είναι ~ 750 τελική.

Δεν λέω ότι η EIZO δεν αξίζει τα λεφτά της (το αντίθετο μάλλον λέω σε προηγούμενο post) απλώς σε μία τέτοια κατηγορία τιμής και με βάση τα παραπάνω, αυτό που μετράει δεν είναι τόσο οι προδιαγραφές και extra συστήματα όσο το να δεις την ίδια την οθόνη.

Έχεις διαβάσει τι ακριβώς κάνει το κύκλωμα overdirve? Γιατί μάλλον σε πιάνω αδιάβαστο :p

Όσο για το αν σε παρεξηγώ, φυσικά και όχι! Eizo θα έπαιρνα έτσι κι αλλιώς, εκτός αν το θεωρούσα κοροϊδία ;)

Έχεις διαβάσει τι ακριβώς κάνει το κύκλωμα overdirve? Γιατί μάλλον σε πιάνω αδιάβαστο :p

Τι κάνει θεωρητικά ξέρω απλώς λέω ότι επειδή δεν έχω δει στην πράξη το ίδιο panel με και χωρίς overdrive και επειδή κυκλοφορούν διάφορά zuper duper συστήματα που υπόσχονται απίστευτα πράγματα και τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις προσφέρουν ελάχιστα (και αν...), δεν μπορώ να το αξιολογήσω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.