Jump to content

Εντυπώσεις απο το HEC 6A19

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πριν λίγες ημέρες είχα την τύχη να δουλέψω στο γνωστό value for money κουτί HEC 6A19. Δεν έχω φωτογραφίες για να κάνω παρουσίαση ωστόσο θα ήθελα να εκφράσω τις εντυπώσεις μου.

Εκ πρώτης όψεως, το case είναι εκπληκτικά καλό για τα λεφτά που ζητάει. Η ποιότητά του θυμίζει Chieftec, με αρκετά καλής ποιότητας στιβαρό μέταλλο (όχι αλουμίνιο βέβαια). Θα έλεγα οτι είναι ένα σκαλί κάτω απο τα Chieftec λόγω χρήσης μεταλικών ραγών για τα 5.25" αντί για πλαστικές και επίσης μου φάνηκε ελαφρώς πιο "ελαστικό". Πάντως ιδιαίτερα ικανοποιητικά για την τιμή του.

Πρώτη θετική εντύπωση από τη συσκευασία του στην οποία περιλαμβάνονται μαζεμένα σε ένα κουτάκι όλα τα απαραίτητα, μέχρι και manual (το οποίο να πω την αμαρτία μου δεν το διάβασα). Επίσης μέχρι και τα κλειδιά για το πλαϊνό είναι κάπως περιποιημένα (πλαστικό στην άκρη κτλ). Εξωτερικά τα πλαστικά του είναι αρκετά καλά και μέσα φαίνεται αρκετά καλό.

Παραθέτω μια λίστα με τα κατά τη γνώμη μου θετικά και αρνητικά:

Θετικά

-Ποιότητα κατασκευής και τιμή

-Ύπαρξη θύρών USB και ήχου στην πρόσοψη

-Κλιψ πλαϊνού τοποθετημένα σε σημείο τέτοιο που βοηθά τη μεγαλύτερη επιφάνεια ενδεχόμενου παραθύρου

-Ύπαρξη διακόπτη για την ανίχνευση ανοικτού πλαϊνού. Σπάνια τον συναντάς σε τέτοια κουτιά (βγαίνει πανεύκολα αν δεν τον θέλουμε)

-2 πλαστικές υποδοχές με κλιψ για 12ρηδες ανεμιστήρες, ο ένας μπροστά ακριβώς απο τους δίσκους

-Περιλαμβάνονται 12ρηδες ανεμιστήρες ιδιαίτερα ήσυχοι

-Αφαιρούμενο cage για σκληρούς με ελαστικά αντικραδασμικά

-Πολλές κρυψώνες για καλώδια (αυτή την αίσθηση μου άφησε)

-Γενικότερα ο χώρος δεν θυμίζει midi tower

Αρνητικά

-Έλειψη θύρας Firewire στην πρόσοψη

-Ιδιαίτερα μικρό πλήκτρο reset

-Λίγο δύσκολο να χωράει υδρόψυξη

Επίσης να αναφέρω οτι είχα κάποιο πρόβλημα με την τοποθέτηση των 5.25" drives. Δεν μπορούσα να βάλω στο τελευταίο φατνίο συσκευή και επίσης δεν μπορούσα να βάλω συσκευή και απο κάτω της το μεταλλικό κάλυμα του διπλανού φατνίου. Αν και νομίζω πως μόλις κατάλαβα τι λελεκία έκανα και δεν έμπαινε... Για το τροφοδοτικό να πω οτι με δυσκόλεψε λίγο στο να πέσουν οι τρύπες ακριβώς, άγνωστο το γιατί...

Σε κάθε περίπτωση είναι μια πάααρα πολύ τίμια πρόταση καθώς με τα 50 που ζητάει παίρνεις ιδιαίτερα ποιοτικό midi case μαζί με ανεμιστήρες. Βγαίνει και σε full (6919) με επίσης ιδιαίτερα καλή τιμή. Αν και θα προτιμούσα με 20 παραπάνω να πάρω το Chieftec BA-01 οπου πλέον εκεί μιλάμε για θηρίο.

Διαθεσιμότητα γνωρίζετε πάνω κάτω όλοι σας καθώς είναι ένα ιδιαίτερα γνωστό κουτί απλώς ήθελα να πω κι εγώ τις εντυπώσεις μου καθώς είναι ένα case το οποίο πραγματικά με ξάφνιασε. Η καλύτερη επιλογή σε midi. :)

Αυτο εχω και εγω.Οτι καλυτερο κυκλοφορει για τα λεφτα του.Ποιοτικο κουτι.

Την κοβω ομως να το αλλαζω συντομα...

Αν κ το έχω κ εγώ...στα ίδια λεφτά παίζει κ το tt mambo

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700284

Εσωτερικά είναι ακριβώς τα ίδια

+

πλαινό 80-άρι νμζ fan-άκι

ομορφότερο του 6a19

-

μπροστινό πορτάκι (καταραμένη μόδα)

ΜΗ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ hd cage !

Επίσης η μία διάσταση (το μήκος) είναι πολύ μικρή με αποτέλεσμα η μητρική με τους δίσκους να είναι πολύ κοντά

Αρχική απάντηση από georgesod

Επίσης η μία διάσταση (το μήκος) είναι πολύ μικρή με αποτέλεσμα η μητρική με τους δίσκους να είναι πολύ κοντά

σωστός

εγώ έχω το λίγο ψηλότερο 6919 και ακριβώς όπως λέει ο Μάκης είναι αρκετά καλό για τα λεφτά του.

το ιδιο και εγω..

μια χαρα ηταν τοτε για τα λεφτα του..

μου φαινεται ομως πως τα 12αρια φουρφουρια μπρος-πισω ακουγονται πολυ και αρχιζω και την ψαχνω για αντικατασταση..

ειμαι υπερβολικος ή εχει κανεις το ιδιο προβλημα?

Καλό κουτί αλλά λίγο κουρασμένο εγώ το έχω εδώ και 4 χρονιά τότε που είχα ακόμα PΙΙΙ... δεν σηκώνει και πολλά πολλά με κάρτες γομάρια και φυσικά ούτε πολλά μπλιμπλικια μέσα...

Όταν το είχα πάρει εγώ ήταν και οι δύο 12αρηδες ρυθμιζόμενοι βάση της θερμοκρασίας και εντελώς αθόρυβοι τώρα νομίζω είναι μονό ο μπροστινός και φαντάζομαι θα έχουν ρίξει την ποιότητα

Το κουτάκι είναι τίμια πρόταση στα λεφτά που ζητάει. Αλλά τώρα που είδα και το λινκ του kunoobidi...Το Μάμπα φαίνεται καλό κουτάκι

Αρχική απάντηση από dimitris74

αρκει να μην εχεις πανω απο 6800. εγω το εδωσα γιατι επεφτε οριακα αναμεσα στους σκληρους

Αυτό όντως είναι κάτι που δεν το σχολίασα γιατί δεν μπορούσα να το δοκιμάσω... Η κάρτα ήταν μια FX5600. Normal μήκος...

Αρχική απάντηση από georgesod

Απο τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς μιλάμε για midi tower δεν με ενοχλεί και τόσο αυτό. Πάντως ικανοποιητική μου φάνηκε η απόσταση. Ίδια ή και μεγαλύτερη ίσως απο το DX-01SLD μου. Πάντως έχει μεγάλο βάθος ή μου φαίνεται; Γενικότερα μου άφησε περίεργη αίσθηση για midi....

Αρχική απάντηση από aggelopas

Επισης το μεγαλο που εχω εγω,δεν ανοιγει και απο τις δυο πλευρες.

Τι εννοείς δεν ανοίγει;;;; :blink: Μήπως δεν έχει βρει εσύ πώς ανοίγει; Αποκλείεται να γίνεται κάτι τέτοιο....

Αρχική απάντηση από sofix

μου φαινεται ομως πως τα 12αρια φουρφουρια μπρος-πισω ακουγονται πολυ και αρχιζω και την ψαχνω για αντικατασταση..

ειμαι υπερβολικος ή εχει κανεις το ιδιο προβλημα?

Μπορεί απλώς πλέον να συνήθησες την ησυχία του και να σου φαίνονται θορυβώδεις τώρα οι ανεμιστήρες. Κλασικό φαινόμενο. Ή μπορεί με τη χρήση να έχουν πιάσει λίγο μπίχλα κτλ και γι'αυτό να κάνουν θόρυβο. Όσο έχεις ανεμιστήρες δεν πρόκειται να έχεις για πολύ κάτι "αθόρυβο". Μετά απο λίγο καιρό το ίδιο θα σου φαίνεται...

@Kaynd: Ναι, μόνο ο μπροστινός είναι ρυθμιζόμενος. Τώρα για την ποιότητα συγκρητικά με παλαιότερες εκδόσεις δε γνωρίζω...

Ερώτηση: Τα 5.25" devices τα βιδώνεται στις πάνω ή στις κάτω τρύπες των ραγών; Εγώ τα είχα βάλει στις κάτω νομίζω και αυτή πρέπει να ήταν η βλακεία μου και δεν έμπαιναν... Τώρα μου ήρθε φλασιά... :tomato:

Ενα αρνητικο που με ειχε ενοχλησει ηταν τα μπροστινα USB. Δεν επρεπε να ειναι τερμα κατω στο κουτι. Οταν το εχεις στο πατωμα πρεπει να σκυβεις.

Θετικο επισης ειναι το φιλτρακι του μπροστινου ανεμιστηρα. Το εχουν βγαλει πλεον?

Το φλιτράκι υπάρχει ακόμα. Τώρα για τις usb παίζεται καθώς τα midi towers συνήθως τα βάζουμε πάνω στο γραφείο αλλά τέσπα. Το προτιμώ πάντως απο το πλάι ή στην οροφή που τις βάζουν άλλοι. Το καλύτερο σε αυτό είναι το Stacker. Πάνε πακέτο με τα power και reset buttons και τις μετακινείς εσύ στο ύψος που θες. :D

Καλά όλα αυτά, και εγώ έχω δύο τέτοια.

Η αντικραδασμική βάση για τους δίσκους δεν κάνει και πολύ δουλειά, γιατί αν έχεις δύο δίσκους και δουλεύουν και τα cd-rom άντε γειά!!!!

Το βάρος νομίζω πως πρέπει να προστεθεί στα αρνητικά, περίπου 8 κιλά άδειο.

Και οι ανεμιστήρες κάνουν πάρα πολύ θόρυβο.

Best buy όχι πιά..... υπάρχουν και άλλα κουτιά με 50 Ευρώ, αν δεν έχεις και τροφοδοτικό τότε πάς περίπου στα 100, εκεί υπάρχουν πολλές προτάσεις

1. Ναι αλλά πολλά άλλα κουτιά δεν έχουν... Σαν ιδέα μου φάνηκε αρκετά καλή, απλώς θέλεις ειδικές βίδες μετά

2. Δε νομίζω οτι βρίσκεις πολλά cases σε αυτή την τιμή με τέτοιο βάρος, το οποίο και πάλι προσωπικά δεν με ενοχλεί. Για κάποιον που συχνάζει στα lan parties οκ...

3. Οι ανεμιστήρες που είχε το συγκεκριμένο μου φάνηκαν ήσυχοι. Τώρα βέβαια αυτό υποκειμενικό είναι...

4. Για πες άλλες προτάσεις σε midi με τέτοια ποιότητα και τιμή. Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα πλέον χωρίς τροφοδοτικό έρχονται... :)

οσο κουτια τετοια εχω δει... τα εχουν εδω στο cfour(πρωην gnet ) νετκαφε ειναι αρκετα αθορυβα... για κοιταξε λιγο τους δικους σου.

Τα κιλα γιατι ειναι αρνητικο? Στην πλατη σου το εχεις? :p

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 09:18]

Τι εννοείς δεν ανοίγει;;;; :blink: Μήπως δεν έχει βρει εσύ πώς ανοίγει; Αποκλείεται να γίνεται κάτι τέτοιο....

Μιλαω για το μεγαλο.Και ναι η δεξια του πλευρα δεν ανοιγει! (ειχα κανει και θεμα παλιοτερα ωστε να το ξεπριτσινωσω...)

Αρχική απάντηση από panos2k

Και οι ανεμιστήρες κάνουν πάρα πολύ θόρυβο.

Μικρέ Νούμπη (:p), στου κουφού την πόρτα βαράω μάλλον....

(προφανώς) τους βάζεις στα 7V και δεν ακούς τίποτα.

Αρχική απάντηση από aggelopas

Μιλαω για το μεγαλο.Και ναι η δεξια του πλευρα δεν ανοιγει! (ειχα κανει και θεμα παλιοτερα ωστε να το ξεπριτσινωσω...)

Το κατάλαβα οτι μιλάς για το μεγάλο. Τώρα το έψαξα και το είδα. Όντως μεγάλη λελεκία... :(

@spc ελα μωρε με το παιδι το πηρες απ`τα μουτρα...:D

για 50Ε κουτακι μια χαρα ειναι..μην τα θελουμε κι ολα δικα μας..

και καποιος που εχει vga θηριο και 5 δισκους και και και,δεν θα τσιγκουνευτει στο κουτι πιστευω....

Α ρε Soprano.....(ασχετο..)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.