Jump to content

Σωστή τοποθέτηση fan ψυγείου

kostasrose

Recommended Posts

τελικά κατάφερα και έβαλα υδρόψυξη μετά την ατελείωτη υπομονή και τις πολλές συμβουλές

του Elleven (Μιχάλη σε ευχαριστώ πολύ)....

Τώρα που μπαίνει καλοκαίρι αποφάσισα να βάλω πάνω στο ψυγείο αντι για τρια fan, έξι γιατί ο χώρος που βρίσκετε το pc το καλοκαίρι γίνετε φούρνος λόγο κακής κατασκευής του κτιρίου....

το ψυγείο είναι τοποθετημένο πάνω στο case σε βάσεις απο το xtreme shop και τα Fan στην πάνω πλευρά του ψυγείου να δίνουν αέρα προς τις κυψέλες του....

Τώρα με τα έξι τι είναι καλύτερο:

A) τα τρία να δίνουν αέρα και τα άλλα τρια να τον διώχνουν;

B) να δίνουν και τα έξι αέρα προς τις κυψέλες;

Αν το καλύτερο είναι το Α, ποιά πρέπει να δίνουν αέρα και ποιά να διώxνουν, τα κάτω να δίνουν και τα πάνω να διώχνουν (με το σκεπτικό οτι τα θερμά ρεύματα αέρα ανεβένουν προς τα πάνω);

Υ.Γ. μόλις τελειώσω όλες τις εργασίες που κάνω πάνω στο pc θα ανεβάσω φωτογραφίες....

και να μην ξεχάσω να ευχαριστίσω όλους εσάς που με τις συμβουλές σας μου ανοίξατε τα μάτια...

Τελικα βρηκες ακρη με τους ανεμιστηρες......?

Οι βασεις που σου ειχα δωσει δεν σου εκαναν?

Για τους εξτρα ανεμιστηρες ακριβως οπως τα λες οι απο κατω θα φυσανε αερα στο ψυγειο και οι πανω θα τραβανε (push-pull) διαταξη

καλη συνεχεια..:)

κα μια φωτο απο το ψυγειο οπως πρεπει να ειναι αυτη την στιγμη

post-62-1416072663,3322_thumb.jpg

Sorry για το Offtopic (Δεν παει σε εσενα φιλε κωστα απλα το γραφω επειδη θα το δουν και αλλοι χρηστες)

Παιδια λιγο προσοχη στις βιδες που εχουν τα ψυγεια μεσα! Ειναι δυο ειδων. Οι κοντες μπαινουν στους alphacool ανεμηστηρες οπως της φωτογραφιας. Οι μεγαλες σε περιπτωση ανεμηστηρων Delta. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΥΠΗΜΑ. Γιαυτο εχουν και ενα τεραστιο κιτρινο χαρτι μεσα που το εξηγει και γραφει με τεραστια γραμματα "WARNING κλπ" Μην με παιρνετε και φωναζετε+ζητατε τα $ πισω!

ειχα την εντυπωση οτι οι ανεμιστηρες που ειναι πανω στο ψυγειο πρεπει να τραβανε αερα απο το ψυγειο προς τα εξω κ οχι προς τις κυψελες(αναφερομαι στην περιπτωση που υπαρχουν ανεμιστηρες μονο στην πανω πλευρα του ψυγειου κ οχι σε push-pull διαταξη)

τελικά οι ανεμιστήρες ήθελαν να συνδεθούν κατευθείαν στο 4πινό βύσμα του μόλεξ, απλά τα έξισα έβαλα μια προέκταση καλωδίου που οι ηλεκτρολόγοι τον λένε κορδόνι και την άκρη του την έξισα και έβαλα τις άκρες μέσα σε ένα θυληκό βύσμα του μόλεξ και τα ασφάλισα με μονοτική ταινία.... όταν έβαζα 4πινο βίσμα αρσενικό απο ένα παλιό τορφοδοτικό για μεγαλύτερη ασφάλεια δεν δούλευαν

το ψυγείο είναι τοποθετημένο πάνω στις βάσεις που μου έστειλες Μιχάλη και συνολικά πάνω στο κουτί και οι ανεμιστήρες όπως στην φωτογραφία......

το μόνο που θα αλλάξω στο σύστημα είναι οι σωλήνες, βρήκα σε ένα κατάστημα με ναυτιλικά είδη σωλήνα διάφανο 1/5 ίντσας ειδικό για την ψύξη μηχανών μεγάλων μηχανών απο σκάφοι και δεν είναι ιδιέτερα ακριβώς, το μόνο που αλλάζει είναι ότι έχει στο εσωτερικό του αγώγιμου υλικού του σωλήνα ένα πλέγμα απο ίνες....

και πάλι ευχαριστώ....

οκ ..........

Για τις βασεις ρωταω γιατι αυτες που εχεις στις ειχα φτιαξει εγω και δεν ειναι απο εκει που αναφερεις (δεν λεω ονοματα και μαγαζια μην με κατηγορησουν για διαφημηση, ζουμε σε δυσκολους καιρους)

@soulkeeper

Δεν ειναι απαραιτητο να μπουν οι ανεμιστηρες απο πανω για να τραβανε αερα Μπορουν καλιστα να μπουν και απο κατω και παλι να τραβανε αερα μεσα απο τις κυψελες

Στην περιπτωση του Κωστα οι ανεμιστηρες τραβανε

οι βάσεις είναι οι δικές σου απλά νόμιζα ότι απο εκεί τίς πήρες.....

απλά όταν βάλω και τα άλλα τρία ανεμιστήρια θα φτιάξω και μιά θήκη απο πλέγμα η κάτι άλλο

αλλά και πάλι θα χρησημοποιήσω τις βάσεις σου.....

θέλει λίγο σουλούπωμα το pc και εγώ χρειάζομαι λίγη περισότερη εξοικίωση με το νερό για να νοιώθω σίγουρος στο τι κάνω μόλις το τελειώσω θα ανεβάσω φωτογραφίες

το σίγουρο είναι πως η υποστήριξη και η βοήθεια που είχα απο τον eleven ήταν μοναδική

σαν να είμασταν φίλοι απο χρόνια.....

@eleven

η απορια μου δεν αφορα στο αν θα μπουν πανω ή κατω απτο ψυγειο αλλα για το αν πρεπει να ρουφανε απο το ψυγειο προς τα εξω(αυτο ηξερα εγω) ή να φυσανε προς το ψυγειο(αυτο αναφερει ο kostasrose)?Επισης στη φωτογραφια που εχεις βαλει,αν δεν κανω λαθος,οι ανεμιστηρες βαζουν αερα προς το ψυγειο κ δεν τραβανε προς τα εξω...

κ εγω σε ενα προβληματακι που ειχα κατα την εγκατασταση του w/c με βοηθησε αμεσως κ ο eleven k o unseen...:)

Ουπς ...........εχεις δικιο στην φωτο τραβανε :o σωστη παρατηρηση.

Δεν θυμαμαι αν τελικα τα αφησα ετσι η τα γυρισα αναποδα ....:hmm:

Αν δεν βαριεται ο Κωστας να κανει μια δοκιμη με τους ανεμιστηρες να τραβανε και μια να σπρωχνουν αερα και να μας πει τι ειναι καλυτερο , θα εχεις την απαντηση σου

Προσωπικα προτιμαω να τραβανε οι ανεμιστηρες απο το ψυγειο

Το κατα δυναμη....

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω οτι απο αύριο

ξεκινάνε οι διαδικασίες moding του ψυγείου και η κατασκευή

ενώς κουτιού που θα στεγάσουμε την αντλία και το τανκ μας.

Το επόμενο μύνημα θα είναι με φωτογραφίες και το αποτέλεσμα

των κατασκευών καθώς και το πως απέδωσε καλύτερα το ψυγείο

με την καλύτερη δυνατή διάταξη των fan...

ρε παιδιά έφαγα όλη την Κέρκυρα για να βρώ βέργα με μορφή γωνίας

για να κάνω πιο προσεγμένη δουλειά στο κουτί της αντλίας και του

τανκ καθώς και πιο ασφαλής αφού θα μπεί στις ενωσιές απο τα

αλουμινόφυλλα (μην κόψουμε και κανένα χέρι....)

Αν δεν καταλάβατε γιατι λέω σε παλιότερο post κάποιος τις

ανέφερε ως γωνίτσες.

Έψαξά σε κατάστημα με ναυτηλιακά είδη, σε καταστήμα με χρώματα

και σε έναν με υδραυλικά. Κανείς δεν είχε ούτε γνώριζε που μπορώ να βρώ...

Μήπως ξέρετε σε τι είδους καταστήματα μπορώ να τα βρώ;

καλό κουράγιο παίδες με τέτοια ζέστη....:bye:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.