Jump to content

12V->7V με αντισταση Πως?

mefistofelis

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

22Ω/2W "οριακά" (θα ζεσταίνεται αρκετούτσικα) ή 2 x 47Ω/2W παράλληλα(θα στρίψεις(τυλίξεις) τα συρματάκια της κάθε πλευράς τους μαζί)...... ;)

αν δεν θέλεις να μπλεχτείς με κολητήρια,αντιστάσεις κτλπ...

πάρτο έτοιμο με 4,39 εβρόπουλα.....

ρυθμίζει κιόλας και αντέχει...............

@@@ακολουθεί πρόταση πρός συνάδελφο και οχι διαφήμηση@@@

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806160

Αρχική απάντηση από gprhellas [Σήμερα, στις 08:36]

:D

Το προβλημα μου δεν ειναι το κολλητηρι αλλα να μην παρω φωτια!

Μπορω να βαλω καμια μικρη ψυκτρουλα στις αντιστασεις και με πατεντα να την φυσαει και αυτη το φαν του τροφοδοτικου πιστευω να ειμαι οκ.Ε?

ακου τώρα, έρχεσε πάλι στα λόγια μου.

ψύκτρα για να μπαίνει σε τέτοιου είδους αντιστάσεις δεν υπάρχει.

αν θέλεις να πάς σε σίγουρη λύση πάντα με αντίσταση,

τότε πάς σε βατική αντίσταση RS που μπορεί να βιδωθεί ψύκτρα,

ή και στο σασί ακόμα ΑΛΛΑ κοστίζει .....

rs15w22ohm6pu.jpg

για πές μου τώρα τι συμφέρει να έχεις δώσει πιό πολλα

και να έχεις μια αντίσταση μόνο ή με πολύ λιγότερα

να έχεις λύση ρυθμιζόμενη και σε όποιο ανεμηστήρα θες???

σου επισυνάπτω και φωτο καταλόγου....πως με βρίσκεις?????

http://img228.imageshack.us/img228/562/rscatalog4zk.jpg

Αρχική απάντηση από gprhellas [Σήμερα, στις 08:36]

αν δεν θέλεις να μπλεχτείς με κολητήρια,αντιστάσεις κτλπ...

πάρτο έτοιμο με 4,39 εβρόπουλα.....

ρυθμίζει κιόλας και αντέχει...............

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806160

:flower: εψαχνα καιρο για κάτι τέτοιο . εδιτ δεν πιστευω να παιζει ρολο που θα συνδέσω 2 wire fan και οχι 3wire

Αρχική απάντηση από Athens2004

:flower: εψαχνα καιρο για κάτι τέτοιο . εδιτ δεν πιστευω να παιζει ρολο που θα συνδέσω 2 wire fan και οχι 3wire

οχι. εγώ έχω συνδέσει 3 φανάκια 8άρια χωρις πρόβλημα.

απεχτο.

Αρχική απάντηση από gprhellas [Σήμερα, στις 12:55]

ακου τώρα, έρχεσε πάλι στα λόγια μου.

ψύκτρα για να μπαίνει σε τέτοιου είδους αντιστάσεις δεν υπάρχει.

αν θέλεις να πάς σε σίγουρη λύση πάντα με αντίσταση,

τότε πάς σε βατική αντίσταση RS που μπορεί να βιδωθεί ψύκτρα,

ή και στο σασί ακόμα ΑΛΛΑ κοστίζει .....

rs15w22ohm6pu.jpg

για πές μου τώρα τι συμφέρει να έχεις δώσει πιό πολλα

και να έχεις μια αντίσταση μόνο ή με πολύ λιγότερα

να έχεις λύση ρυθμιζόμενη και σε όποιο ανεμηστήρα θες???

σου επισυνάπτω και φωτο καταλόγου....πως με βρίσκεις?????

http://img228.imageshack.us/img228/562/rscatalog4zk.jpg

αυτη η αντισταση εκτος οτι ειναι και ακριβη ...........δεν χρειαζετε να τη βαλεις τσαμπα κοπος....................

απλα αυτο που μπορεις να κανεις με τις απλες αντιστασεις ειναι να τις βαλεις μεσα στη ροη του αερα ετσι οστε θερμος αερας να βγενει εξω απο το τροφοδοτικο

Εγώ παιδιά έχω προτιμήσει την λύση όλα σε ένα νοικοκυρεμένα (όπως λέει και η διαφήμηση) και έχω μοντάρει ένα Nexus fan controller. Αυτό το έκανα γιατί το Nexus μου έδινε ρύθμιση για τα ποτενσιόμετρα από 7-12V που στα 7 V δεν ήταν και πολύ ησυχοι οι ανεμιστήρες μου.

Ετσι έβαλα αντιστάσεις τέτοιες ώστε να είναι πολύ ήσυχος ο κάθε ένας διαφορετικός ανεμιστήρας. Για το βράδυ έχω πολύ ησυχία,... και Full γκάζια για τα benchmark!

Το έχω έτσι περίπου 1 χρόνο και δουλεύει μια χαρά.(μην γελάσετε με τις μεγάλες βατικές αντιστάσεις, απλώς τις είχα και βαριόμουν να πάω να πάρω άλλες....χιχι)

Πόσταρα την ιδέα για να μου πείτε και την γνώμη σας πως σας φαίνεται. (hipro να δώ που θα βάλω το DDR maximizer αφού δεν έχω ελέυθερη θέση floppy.....:p :p )

post-2794-1416072665,75_thumb.jpg

Και τέλος μια βραδινή. Κράτησα τα μπλέ Led γιατί μου αρέσανε.

Πείτε μου την γνώμη σας..

post-2794-1416072665,7862_thumb.jpg

Μπορεις να δειξεις λιγο πιο αναλυτικα πως το εκανες γιατι σκεφτομαι να κανω και εγω την ιδια παεντα στο aeroagte 2?

Πολυ καλο φαινεται παντως!!

Ολο το κυκλωματάκι παίρνει τροφοδοσία από το molex βύσμα που έχω βάλει (για πλακέτα). Η πλακέτα είναι μια απλή διάτρυτη σε λωρίδες οι δρόμοι.

Χρησιμοποίησα τα μπλε Led που είχε πριν το Nexus. Τροφοδοσία τους έδωσα 12V με αντισταση στο κάθε ένα 2.2KΩ (από 1ΚΩ και πάνω μπορείς να βάλεις). Πίσω από τους διακόπτες έχω ένα μικρό πλαστικό (δεν φαίνεται στην φωτό) διαφανές σαν plexyglass για να διαχέεται πάνω σε αυτό το φως από τα led.

Κάθε αντίσταση την έχω υπολογίσει για τον συγκεκριμένο ανεμιστήρα που θα βάλω στην θέση εκείνη. Την υπολόγισα με τον παραπάνω τρόπο που γράφω στο θέμα... Επίσης για προστασία έχω βάλει μια δίοδο 1Ν4003 (ότι νούμερο θες) καθώς και έναν πυκνωτή σε κάθε ανεμιστήρα 470μF/25V παράλληλα.

Οι διακόπτες βάζουν το κύκλωμα στην μια θέση και στην άλλη θέση το παρακάμπτουν για να έχω full στροφές.

Ελπίζω να βοήθησα mefistofelis. Κάνε και εσύ την δοκιμή και πόσταρε να το δούμε! Αν θέλεις κάτι άλλο ρώτα με!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.