Jump to content

12V->7V με αντισταση Πως?

mefistofelis

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από g_pappas1989 [Σήμερα, στις 22:39]

ναι αλλα με μικροτερη ταση...................οποτε τα watt ελατωνονται.....δες τη σχεση

P(watt)=V(volt)*I(ampere)

Σωστά τα λές αλλά ΤΙ να ρυρθμίζει?.....1Volt?.... :)

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Βασικα δεν μπορω να παρω ρευμα απο μολεξ γιατι ο ανεμιστηρας ειναι εντος του τροφοδοτικου και για να μην βαλω αλλον θελω απλα με μια αντισταση να κανω την δουλεια μου.

Ποσο κοστιζει περιπου μια 45Ω?

τζαμπα πραμα ειναι αυτα ρε φιλε...

πιστευω λιγοτερο απο 1 αν και στο ελλαντα που εισαστε τα πραγματα ειναι διαφορετικα..

Αρχική απάντηση από Alexisferos [Σήμερα, στις 01:12]

τζαμπα πραμα ειναι αυτα ρε φιλε...

πιστευω λιγοτερο απο 1 αν και στο ελλαντα που εισαστε τα πραγματα ειναι διαφορετικα..

τι λες ρε ανθρωπε?????

1 ευρο για μια αντισταση?????

ρεεεεεεεεεεε..........τις ανιστασεις τις δινουνε με τη σεσουλα...........το πολι 10σεντ και πολι λεω....................κανονικα κανει 0,000000001 σεντ ( για το εργοστασιο ) αλλα βαλε μεταφορεις φορους και λοιπες μλκιες........φτανουμε 0,1σεντ..........αλλα βαλε και αυτον που θα σην πουλισει..........αν εχει κεφια θα στην δωσει τσαμπα..................αν οχι θα στην χρεωσει κανα 10λεπτο.....................εκτος αν ειναι σουφρας και σου πει κανα 50λεπτο...........(σε αυτην την περιπτωση επιβαλετε να τον διαολοστηλεις)................

ετσι πληροφοριακα...........οι πυκνωτες κοστιζουν .............και τα ολοκληρομενα......

τι λες ρε ανθρωπε

1 ευρο για μια αντισταση

ειπα λιγοτερο απο 1 ρε ανθρωπε...

δεν ξερω ποσο θα την παρεις γιατι δεν ειμαι ελλαδα..

αλλα εγω 25 χρονια τωρα ζωης δεν μου εχει δωσει κανεις κατι τζαμπα ουτε και με κεφια..

επισεις εδω που ειμια εγω νομιζω δεν γινετε να παρεις μια και μονο μια αντισταση γιατι ειναι αρκετα φτηνες. νομιζω εχει κολημενες με χαρτακια απο 7 εως 10 .. (Εχω πολυ καιρο να αγορασω και δεν θυμαμε)

φυσικα δεν θα κολισουμε αν κανει 0.01 η 0.10 η απλα λιγοτερο απο 1

Αρχική απάντηση από mefistofelis [Σήμερα, στις 00:54]

Βασικα δεν μπορω να παρω ρευμα απο μολεξ γιατι ο ανεμιστηρας ειναι εντος του τροφοδοτικου και για να μην βαλω αλλον θελω απλα με μια αντισταση να κανω την δουλεια μου.

Ποσο κοστιζει περιπου μια 45Ω?

ετσι για να γνωριζεις ...........................η αντισταση που θα σου δωσει θα εχει και καπια χρωματα πανω που δηλωνουν την τιμη της αντιστασης .........η 45Ω (αν και δε νομιζω να βγενει ....πρεπει να υπαρχει η 42Ω η 47Ω και η 49Ω.........θα πρεπει να εχει τα εξης χρωματα........κιτρινο(4) , πρασινο(5) , μαυρο(0-πολαπλασιαστης) και χρυσαφη ή ασιμη (ανοχες)....................πρεπει να ειναι με τη σειρα που τα λεω........

@Alexisferos

sorry αλλα ηθελα να τονισω τι κλεψια πευτει........

ετσι για την ιστορια ο πολλαπλασιαστης ειναι δυναμη του 10 υψωμενο στο αριθμο που αντιστοιχει στο τριτο χρωμα.

Αλλα οπως καταλαβες(mefistofelis) η μονη λυση ειναι να βαλεις αλλον...:p

Βρε .......γιατί το μπερδεύουμε το παιδί με τα δικά μας?....... :D

Ασ μας δώσει 2-3 τύπους ανεμηστήρων (πόσα watts ή Α γράφουν πάνω)που θέλει να δουλέψει, να του βγάλουμε τι αντιστάσεις θέλει για τον καθένα να τελειώνουμε......... :)

Αρχική απάντηση από mefistofelis [Σήμερα, στις 00:54]

Μπορείς μια χαρά...

Κόψε το μαύρο καλώδιο του fan και είτε κόλλησέ το στο rail των 5V εντός του psu είτε βγάλτο έξω με μια προέκταση και σύνδεσέ το σε ένα molex.

Έτσι κι αλλιώς με την αντίσταση πάλι θα καταλήξεις να κόβεις και να κολλάς καλώδια... και γλυτώνεις και την έξτρα θερμική κατανάλωση.

-Κ.

Αρχική απάντηση από hipro5

Βρε .......γιατί το μπερδεύουμε το παιδί με τα δικά μας?....... :D

Ασ μας δώσει 2-3 τύπους ανεμηστήρων (πόσα watts ή Α γράφουν πάνω)που θέλει να δουλέψει, να του βγάλουμε τι αντιστάσεις θέλει για τον καθένα να τελειώνουμε......... :)

ενας που εχω λεει 12βολτ και 0.13Α.

Για αυτον τι αντισταση θελω?

Νομίζω γύρω στα 66... εδιτ: ooops! :o Έχει δίκιο ο hipro.

Για τέτοιες περιοχές θα χρειαστείς αντιστάσεις με ανοχή 1% όμως...

Το 5% (χρυσές) είναι αρκετά μεγάλο...

Αρχική απάντηση από mefistofelis [Σήμερα, στις 13:00]

ενας που εχω λεει 12βολτ και 0.13Α.

Για αυτον τι αντισταση θελω?

Θες 38Ω για να πάρεις τα 7Volts στα 2W για να είσαι και σίγουρος..........ΑΛΛΑ ΔΕΝ υπάρχει 38Ω........οπότε ή βάζεις μία 33Ω/2W ή μία 39Ω/2W....... ;)

... μην πάρει φωτιά η αντίσταση που θα βάλεις λόγω της θερμικής κατανάλωσης...

ρε παιδια δεν ειναι αναγκη να βαλει μονο μια αντισταση .................μπορει να βαλει και σε σειρα αντιστασεις για πετιχει την επιθυμιτη τιμη.........

φωτια μην νομιζεις οτι θα δεις και φλογες....τυχερος θα σαι αν δεις καπνο!!

απλα θα κοπει στα δυο αν θυμαμαι καλα...παντως μια ζεστουλα θα την βγαλει...και ενδεχεται να τρομαξεις :D....(απο την ζεστουλα και ποσο θα αντεξει αυτο εκει μεσα)

Για αυτο ή αλλαξε ανεμηστηρα ή αλλαξε θεση το καλωδιακι της γειωσης!(το μαυρο...του ανεμηστηρα εε οχι τιποτα αλλο) βαλτο στα 5 Volt αν και μπορει να ζεσταινεται το τροφοδοτικο μετα!

Αν καταλαβα καλα, θελεις να μονταρεις τον ανεμιστηρα του τροφοδοτικου απο τα 12ν στα 7ν για να μην κανει θορυβο? :blink:

Αν ειναι ετσι τοτε παιζει κινδυνος για το τροφοδοτικο λογω φορτιου και λιγοτερης ψυξης! Σε αυτη την περιπτωση ειναι καλυτερο να αλλαξεις τον ανεμιστηρα με εναν μεγαλυτερο/αθορυβο με τα ιδια CFM. Το σωστο για να μην κινδυνευει το τροφοδοτικο σου ειναι να εχεις τα ιδια CFM αερα απο τον ανεμιστηρα :)

και γιατι τόσος κόπος για αντιστάσεις ωρε παλλικάρια??

χαθηκε ένα παλίο ταπεινό και φτηνό 7805 ,

με ένα απλό απλό τριμεράκι ή ποντεσιομετράκι που

ρυθμίζει κιόλας την τάση εξοδου??????

Αντέχει και 1 ampere για πλάκα.

επισυνάπτω και φωτο.

(συγνώμη αλλά το έκανα γρήγορα με το paint)

post-4599-1416072663,8746_thumb.jpg

@ gprhellas είπαμε να μην τα περιπλέξουμε και πολύ τα πράγματα, γιατί ο χρήστης μπορεί να μη θέλει να μπλέξει με κολλήσεις και τέτοια...... ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.