ang3l Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2006 Όπως καταλαβαίνετε και απ' τον τίτλο, έχω τα Logitech Z-5500. Μέχρι σήμερα τα είχα χύμα γύρω γύρω στο δωμάριο, πάνω σε άλλα έπιπλα κι αυτό δε μ' αρέσει μιας και είμαι ιδιαίτερα τακτικός με πράγματά μου και ειδικά με ότι έχει σχέση με το PC. Σήμερα μου 'ρθε όρεξη λοιπόν και πέρασα όλα τα καλώδια με καρφάκια γύρω γύρω και άρχισα να αναρρωτιέμαι πώς θα μπορούσα να βάλω τα δορυφοράκια στον τοίχο! Είδα ότι τα ηχεία δεν βγαίνουν απ' τη βάση τους για να βιδώσω την βάση στον τοίχο και να τα επανατοποθετήσω μετά. Με το ηχείο πάνω στη βάση βλέπω πως είναι δύσκολο να έρθει το κατσαβίδι κάθετα με τον τοίχο, πράγμα που δυσκολεύει την κατάσταση γιατί δε με βλέπω να χρησιμοποιώ τις τρυπίτσες των βάσεων. Σκέφτηκα κάτι σε ραφάκια 20x20 ας πούμε, ένα για το κάθε ηχείο, αλλά δεν κοίταξα πουθενά για κάτι τέτοιο ακόμα, είπα να ρωτήσω εσάς πρώτα Θέλω να ακούσω από εσάς λοιπόν, τους κατόχους των Ζ-5500, πώς έχετε στερεώσει τα ηχεία σας στον τοίχο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doom Ιούνιος 20, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2006 δεν τα εχουμε στερεωσει ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Ιούνιος 20, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2006 Bασικα γυρνωντας το ηχειο μπορεις να βρεις χωρο για μια βιδα τη φορα. Δοκιμασε το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Ιούνιος 20, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2006 και εγω ψαχνω κατι να τα στερωσω τα προηγουμενα που ειχα ηταν cambridge soundworks η πιο φτηνη σειρα και ειχαν ολα ποδαρακια οποτε ουτε τρυπες στον τοιχο ουτε τιποτα ποδαρακια για τα logitech? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doom Ιούνιος 20, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2006 μονο 3rd party απο μαζαγια ηλεκρονικων Link to comment Share on other sites More sharing options...
ang3l Ιούνιος 20, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2006 Kαι τα δικά μου τα παλιά, τα Creative Inspire 6700 είχαν από πίσω υποδοχή για καρφί. Κάρφωνες ένα στον τοίχο και στερέωνες το ηχειάκι απλά κι όμορφα. Ντάξει δε ζητάω κάτι τέτοιο για ένα sattelite με το τριπλάσιο σχεδόν βάρος, απλά θέλω να δώ τρόπους υλοποίησης από άλλους κατόχους Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROCKY Απρίλιος 23, 2007 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2007 ΦΙΛΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΗ. ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΙΔΗ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Η LOGITECH. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 23, 2007 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2007 Rocky μη γράφεις με κεφαλαία, είναι σα να ΦΩΝΑΖΕΙΣ Πάντως έχεις δίκιο, με την περιστροφή της βάσης πιστεύω γίνεται εύκολα η δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROCKY Απρίλιος 23, 2007 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2007 Συγγνώμη για τα κεφαλαία δεν το ήξερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROCKY Απρίλιος 23, 2007 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2007 Θέλω να πω και κάτι ακόμα σχετικά με το στερέωμα τον ηχείων. Μπορείτε να βάλετε βίδες που δεν βιδώνουν με κατσαβίδι αλλα με κλειδί. (κατα προτήμηση 13άρες βίδες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ang3l Απρίλιος 23, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2007 Αυτό το thread το είχα ξεχάσει τελείως! Έλυσα το πρόβλημά μου με κάτι αυτοσχέδια ραφάκια που έφτιαξα με υλικά απ' το Praktiker. Αγόρασα ένα ράφι μαύρο 120x20 στρογγυλεμένο από μπροστά, ρολό για τις κομμένες πλευρές (αυτό που κολλάει με σίδερο ρούχων), και 5 στηριχτήρια για γυάλινα ραφάκια μπάνιου. - Έκοψα λοιπόν το ράφι στο Praktiker σε 5 κομμάτια 20x15 (περίσσεψε λίγο βέβαια αλλά zbutsam). - Κόλλησα το πράμα στα πλάγια με το σίδερο. - Λείανα τις άκρες με λίμα και το αποτέλεσμα ήταν super, σαν εργοστασιακά! - Βίδωσα τις βάσεις στον τοίχο στα σημεία που ήθελα κτλ κτλ και κομπλέ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis861416003225 Μάϊος 6, 2007 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2007 ε ανεβασε και μια πικ να δουμε ντε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ang3l Μάϊος 7, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2007 ωραία ιδέα Link to comment Share on other sites More sharing options...
salonicafan Μάϊος 19, 2007 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2007 πρακτικό, τα περιστρέφεις και όπως θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis861416003225 Μάϊος 19, 2007 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2007 :T: ωραιος! η περιστροφη ειναι μεγαλη υποθεση. δοκιμαστε το ετσι με ο χερι μεγαλη διαφορα... ψηνομαι να το κανω και γω αυτο αρκετουτσικο καιρο. τωρα που το ειδα κιολα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROCKY Μάϊος 20, 2007 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 Πρίν 3 εβδομάδες περίπου χάλασαν τα παλία ηχεία που είχα (Logitech Ζ-5300)και έτσι αποφάσισα να αγοράσω και εγώ τα Ζ-5500. Και είπα να βάλω κανα δυό φωτογραφίες με τον τρόπο που τα τοποθέτησα. Οι φωτογραφίες είναι έτσι όπως τις βλέπετε δεν χρειάζονται περιστροφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salonicafan Μάϊος 20, 2007 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 Δηλαδή στη μια πλευρά τα έχεις οριζόντια και στην άλλη κάθετα;Ποιο το νόημα;Έτσι ταίριαζαν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis861416003225 Μάϊος 20, 2007 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 τα αριστερα γιατι τα εχεις στα δεξια της φωτογραφιας(και αντιστροφως?) και γιατι τα δεξια ηχεια ειναι καθετα στο τοιχο ενω τα αριστερα οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROCKY Μάϊος 20, 2007 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 Φίλε salonicafan & tolis86, τα έβαλα έτσι επειδή είναι τέτοιο το δωμάτιο μου, που μόνο έτσι μπορούσα να τα βάλω για να κοιτάνε όλα στο κέντρο. Δεν μπορούσα να τα βάλω αλλιώς γιατί η βάση των ηχείων περιστρέφεται μόνο προς μία πλευράΜπορούσα βέβαια τα ηχεία που έβαλα κάθετα να τα βάλω και οριζόντια αλλά θα έπρεπε οι τρύπες για τις βίδες να είναι από κάτω με αποτέλεσμα το ηχείο να ρίχνει όλο το βάρος μπροστά κρατώντας αντίσταση μόνο στις βίδες και αυτό είναι λίγο επικίνδυνο γιατί η βάση μου φάνηκε κάπως ψεύτικα και μπορεί να έσπαγε.Ελπίζω να σας κάλυψα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos Ιούνιος 15, 2007 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2007 τι βιδες να αγορασω για να τα καρφοσω στον τοιχο τα ζ-5500? 13αρες? με ουπα η χωρις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.