HOTAS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Καλησπέρα παιδιά. Μια φίλη ενδιαφέρεται για οικονομικό φορητό μέχρι 1000 ευρώ για απλή καθημερινή χρήση (word,intenet,chat,dvd). Τι γνώμη έχετε για το μοντέλο της Acer 5612WLMI (Core Duo T2300,512MB Ram,80GB); Γενικά είμαι κατά των Acer λόγω προβληματικού service (έχω διαβάσει πολλά αρνητικά) ,αλλά ο πωλητής (που τυγχάνει αντιπρόσωπός τους) είπε πως όλα τα προβλήματα που είχε το service είναι πια παρελθόν (τώρα παίρνεις rma code από Ιταλία και σε 2 βδομάδες το μηχανάκι είναι πίσω). Μάλιστα μας έκανε και μια πολύ δελεαστική προσφορά : τον acer (που τον έχει στοκ) + 512GB Ram + camera logitech + lexmark X1190 + τσάντα + ποντίκι = 1050 ευρώ. Μου είπε επίσης ότι με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι εταιρίες υποχρεούνται σε 2ετή εγγύηση μόνο με την απόδειξη (και όχι με το τιμολόγιο) αγοράς. Είναι όντως καλή αγορά ή ο τύπος προσπαθεί να μας το πασάρει...; Ισχύουν όσα είπε για το service (προσωπικά μου φαίνονται υπερβολικά αλλά ποτέ δε ξέρεις); Αξίζει η αγορά διπλοπύρηνου στην παρούσα φάση (με σκοπό την αναβάθμιση σε Vista) ή είναι καλύτερη η αγορά κάποιου δοκιμασμένου μονοπύρηνου Centrino;’λλα laptop που είδαμε σε άλλα καταστήματα:HP DV4350EA : Pentium M 735 ,1GB Ram,60GB 899 ευρώHP DV4450EA : -||- M 745A,1GB Ram,100GB στις 4200rpm 999 ευρώTOSHIBA M70-131 : -||- M 750 ,512 Ram, 60GB 999 ευρώΤί λέτε για αυτά; Ο ίδιος πωλητής μας είπε πως οι HP και Fujitsu Siemens είναι κατώτεροι από τους Acer και πως οι Toshiba πλέον συναρμολογούνται στην Κίνα...Μα φυσικά αφού δεν τους εμπορεύεται άμεσα και έχει μικρότερο περιθώριο κέρδους...Συγχωρέστε μου τις πολλές ερωτήσεις...Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιούνιος 19, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Καλα αυτα που σου ειπε ειναι για την μπανανια...Οι acer εχουν by far την χειροτερη ποιοτητα κατασκευης απο τα επωνυμα με εξαιρεση τα ferrari και τα travel 8200.Πρωτα θα επαιρνα το toshiba και μετα hp.Fujitsu λιγο μετα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cronogr Ιούνιος 19, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Προσωπικά εγώ δε προτείνω καθόλου αγορά λαπτοπ και ειδικά acer. Aυτή τη περίοδο βρισκόμαστε έν αναμονή των windows vista και των direct x10 καρτών γραφικών οπότε καθιστά την αγορά λαπτοπ ανούσια και άσκοπη επένδυση. Τώρα αν είναι άμεση ανάγκη ο φορητός καλή θα ήτανε η επιλογή ενός μονοπύρηνου με τουλάχιστον 1gb ram και γύρω στα 80gb+ σκληρό (η αγορά διπλού πυρήνα για φορητό είναι απαγορευτική λόγω θερμοκρασιών αλλά και γενικώς μιας και δεν υπάρχουνε ακόμα εφαρμογές για dual cores) Από ότι κατάλαβα πάτε να κάνετε αγορά από ΙΔΙΩΤΗ !!! Προσοχή κίνδυνος θάνατος !!! Για πολλούς και διαφόρους λογούς δε συνιστώ κάτι τέτοιο λόγω προσωπικών εμπειριών φίλων και άλλους. Τώρα για λαπτοπ θα πρότεινα τα δοκιμασμένα και ανθεκτικά Hewlett Packard, IBM, Dell, Alienware http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900184 καλό λαπτοπ στα 1500ευρω αλλά με 512ραμ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907028 και αυτό στα 1100+ με 512ραμ πάλι Δε μπορώ να βρω λαπτοπ αυτών των εταιριών με 1gb κοντά στα 1000ευρω πάντως το να βάλετε ένα ακόμα module των 512mb δεν είναι τίποτα θα στοιχίσει 40ευρω πάνω κάτω και δε χρειάζεστε τεχνικές γνώσεις για την εγκατάσταση του. Και προς θεού πριν κάνετε αγορά κάντε ένα search στο www.skroutz.gr εκτός και αν έχετε λεφτά να σκορπάτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
HOTAS Ιούνιος 19, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Ο τύπος την έχει "δει" και πολύ έμπορος...Δεν του έχω καθόλου εμπιστοσύνη. Μπορείς να μου προτείνεις και κάποιο άλλο μοντέλο -αν ξέρεις- πέρα από αυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιούνιος 19, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Για να παρει καποιος μια ιδεα για τους φορητους που κυκλοφορουν ας κοιταξει στα mgmanager.gr και megamarket.gr Συνηθως εχουν προσφατα και ενημερωμενα μοντελλα.Ο 5156 της hp με τον core duo ειναι πολυ καλη επιλογη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HOTAS Ιούνιος 19, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Ο συγκεκριμένος πωλητής -ένας εκ των 2 συνεταίρων,ο άλλος είναι πολύ σωστός επαγγελματίας αλλά λείπει σε διακοπές- είναι από γνωστό κατάστημα της πόλης ,το οποίο πολύ από το φόρουμ εμπιστεύονται για τις αγορές τους. Το skroutz το γνωρίζω Cronogr. Σ' ευχαριστώ πάντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cronogr Ιούνιος 19, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από HOTAS [Σήμερα, στις 00:06] Ο τύπος την έχει "δει" και πολύ έμπορος...Δεν του έχω καθόλου εμπιστοσύνη. Μπορείς να μου προτείνεις και κάποιο άλλο μοντέλο -αν ξέρεις- πέρα από αυτά; Όπως σου είπα ξέχνα τους ιδιώτες! Κοίτα στο www.skroutz.gr και θα είσαι σίγουρος ότι αγόρασες στην καλύτερη τιμή που υπάρχει εκεί έξω.Τώρα για άλλα μοντέλα σε αυτή τη τιμή τη να σου πω ? Αυτά που πρότεινα εκ πρώτης απόψεως είναι πολύ καλά για τη δουλειά που τα θες μη περιμένεις πάντως σε λαπτοπ των 1000ευρω να βάλεις windows vista.Δες και ένα Toshiba αλλά δε με ξετρελαίνει και εγώ τουλάχιστον δε θα το αγόραζα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cronogr Ιούνιος 19, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από HOTAS [Σήμερα, στις 00:12] Ο συγκεκριμένος πωλητής -ένας εκ των 2 συνεταίρων,ο άλλος είναι πολύ σωστός επαγγελματίας αλλά λείπει σε διακοπές- είναι από γνωστό κατάστημα της πόλης ,το οποίο πολύ από το φόρουμ εμπιστεύονται για τις αγορές τους. Το skroutz το γνωρίζω Cronogr. Σ' ευχαριστώ πάντως... Δε ξερώ τι κάνουνε οι άλλοι στο φόρουμ αλλά εγώ για αγορά φορητού θα διάλεγα τη φτηνότερη τιμή όχι το κατάστημα που εμπιστεύονται οι περισσότεροι μιας και υστέρα από την αγορά δεν έχεις να κάνεις με το κατάστημα αλλά με την αντιπροσωπεία της εταιρίας του λαπτοπ σου ακόμα και ελλατωματικο να σου βγει το κατάστημα δε στο αλλάζει αλλά η εταιρία του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.