hurin Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Καλησπέρα παιδιά! Μόλις έστησα το wc (θα κάνω leak test για 24 ώρες) και μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορείες.1. Στο σύστημα της υπογραφής, πόσο αναγκαίο είναι το chipset block? Χρειάζεται ψύξη για τα 2.8 ghz? (με θερμοκρασία κουτιού στους 28C, το chipset είναι στους 35C σύμφωνα με το speedfan)2. 'Εβαλα το υγρό της alphacool http://www.alphacool.de/xt/product_info.php/products_id/1177/cPath/5_54_57/water-additives/water-additive-tec-protect-plus-0,5l:.htmlΧρειάζεται να προσθέσω τίποτα άλλο?3. Πως θα βεβαιωθώ οτι έφυγαν όλες οι μπουρμπουλήθρες? Ανακίνησα τα μπλόκ και το ψυγείο, χωρίς να φανεί αέρας στο κύκλωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Ιούνιος 19, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 1. με τα temps του έχεις δεν νομίζω να χρειάζεται νερό αν έχει παθητική ψήκτρα βάλε έναν ανεμιστήρα και είσαι ok αν πάλι έχει αστο έτσι εκτος αν θες το block και για θέμα αισθητικής τότε αλλάζει 2. όχι δε χρειάζεται είναι έτοιμο υγρό για χρήση σε w/c με απιονισμένο νερό και παραφλού η αντιψυκτικό κανεις δουλειά το παραφλού είναι έτοιμο δε χρειάζεται αραίωμα αλλα και να αραιωθεί δεν πειράζει τα καλά παραφλού αυτά από αντιπροσωπείες αυτοκινήτων περιεχουν και μια μικρή ποσότητα λιπαντικού που κάνει καλο στην αντλία ( τουλάχιστον αυτό που χρησιμοποιώ έχει )kai αντιοξειδωτικά 3. αν δε φαίνεται αέρας μέσα στο κύκλωμα ,δε γουργουρίζει η κάνει θόρυβο η αντλία τότε δεν έχει παρόλα αυτά στο ψυγείο πάντα μένει αέρας ο οποιος με τον καιρό φεύγει αν έχεις tank που έχει κάποια τρυπα στο καπάκι η κάτι τέτοιο σε κλειστό κύκλωμα χωρίς tank ο αέρας μένει μέσα δεν έχω δοκιμάσει ποτε με κλειστό κύκλωμα αν έχεις τέτοιο κοίλωμα ίσως κάποιος άλλος που έχει παρόμοιο να σε βοηθήσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Ιούνιος 21, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2006 Τελικά δεν έβαλα το chipset block. Έβαλα ένα μικρούλι ανεμιστηράκι να το δροσίζει. Η αντλία είναι εντελώς αθόρυβη, δεν πρέπει να έχει αέρα το κύκλωμα. Από θερμοκρασίες έχω 36idle-42full σε default, ενώ η gpu έπεσε από τα 57 στα 36(σε idle, δεν πρόλαβα να την δοκιμάσω με κανένα παιχνιδάκι ακόμα). Όλα καλά λοιπόν. Deus, να'σαι καλά για την βοήθειά σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Ιούνιος 21, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2006 αν mmporeis δώσε μας πληροφορίες σχετικά με το wc σου η σύνθεση τουπόσους βαθμούς διαφορα είδες σε σχέση με τον αέρα?θερμοκρασία δωματίουτι στιγμή των μετρήσεων ??σε oc κατάσταση δοκίμασες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Ιούνιος 22, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 To kit είναι από alphacool. 2πλό ψυγείο, αντλία eheim βυθισμένη σε τανκ, alphacool cpu block και gpu block. Αντλία-ψυγείο-cpu-gpu-αντλίαΑπο θερμοκρασίες η υψηλότερες που έχω δει είναι 38-43C cpu και 38-48C gpu, με θερμοκρασία δωματίου 30C.Με αέρα είχα 40-57C cpu και 45-65C gpu, με θερμοκρασία δωματίου 26C.o/c δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Ιούνιος 22, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 καλουτσικα νομιζω πως ειναι......και σωστη διαταξη...τσεκαρε με overclock ποσο ψηλα σου παει full load... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Ιούνιος 22, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 καλά είναι σε σχέση με τις θερμοκρασίες που είχες με αέρα έχω την εντύπωση πως θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερα αλλα αυτό το ξέρουν καλύτερα αυτοί που έχουν ίδιο cpu με τον δικό σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 23, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από hurin To kit είναι από alphacool. 2πλό ψυγείο, αντλία eheim βυθισμένη σε τανκ, alphacool cpu block και gpu block. Αντλία-ψυγείο-cpu-gpu-αντλίαΑπο θερμοκρασίες η υψηλότερες που έχω δει είναι 38-43C cpu και 38-48C gpu, με θερμοκρασία δωματίου 30C.Με αέρα είχα 40-57C cpu και 45-65C gpu, με θερμοκρασία δωματίου 26C.o/c δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Μαγείες και καλοδούλευτη Από θερμοκρασίες καλά είσαι απλός είναι καλοκαίρι και όλα ψινοντε το χειμώνα θα δεις θερμοκρασίες από 30-35 και θα τριβείς τα ματιά σου Καλός ηρθές στο club των νερουλάδων Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Ιούνιος 23, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2006 Ευχαριστώ παιδιά! Πάντως δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολη η συναρμολόγηση του κιτ. Και ας είχα διαβάσει τόσα θέματα στο lab, τα βρήκα λιγάκι μπαστούνια.Πως μπορώ να καταλάβω άν έχουν πατήσει καλά τα μπλοκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Ιούνιος 23, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2006 αν το μπλοκ βιδωνει με πεταλουδες κοιτα το κενο που περισσευει να εχει ιδιο μηκος παντου...ετσι το βλεπω εγω βασικα....αν ξερεις κανεις καποιο καλυτερο τροπο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Ιούνιος 23, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2006 οταν σφιγγεις το μπλοκ να σφιγγεις εναλλαξ τις πεταλουδες και σιγα σιγα,μην παρεις κανα cpu στο χερι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Ιούνιος 23, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2006 Αυτό που έκανα είναι εναλλάξ από μία στροφή σε κάθε πεταλούδα.Τελικά κακώς ανησυχώ για τις θερμοκρασίες. Έβαλα θερμόμετρο δίπλα στο pc και διαπίστωσα οτι έχω 3-4C παραπάνω από την θερμοκρασία δωματίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.