Jump to content

Poll: Να κοπούν εντελώς οι αναφορές σε μαγαζιά/εμπόρους;

Chosen

Recommended Posts

ειλικρινα δεν ξερω τι θεση να παρω.

γιατι αυτη τη στιγμη μιλαει ο Φραγμας/Θεμης και οχι καποιος υπαλληλος του ΧΥΖ μαγαζιου..........οπως βεβαια και μιλαγα παντα ασχετα εαν ορισμενοι νομιζαν οτι μιλαγα ως υπαλληλος...........με το βασικο μισθο αμοιβομαι..........και δεν παιρνω ποσοστα αναλογα το ποση διαφημιση θα ριξω στο καθε φορουμ, το οποιο συν τοις αλλοις ειναι και εναντια στην ιδεολογια μου ως ατομο.

απο την αλλη μερια εαν το εκανα χωρις να το καταλαβω ζηταω συγγνωμη και λυπαμαι πραγματικα.:(

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Vadergr

Αν ξεφυγουν ποτε μερικοι ,δεν θα χρειαστει καν η παρεμβαση σας.Θα αναλαβουμε (οι users εννοω) αυτοματα "δραση".

Από εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα...

Εγώ πάντως ΛΕΩ ΟΧΙ.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουν αναφορές σε καταστήματα είτε καλές είτε κακές. Δεν ξέρω αν ωφελείται κάποιος η όχι, άλλα όλοι οι άλλοι έχουμε την κρίση, τουλάχιστον θέλω να πιστεύω οτι την έχουμε, να ξεχωρίζουμε το καλό από το κακό, το τίμιο από το άτιμο....

Αρχική απάντηση από astrolabos

Από εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα...

και εκει θα τελειωσει!!:hehe:.....

μηπως το τραβαμε πολυ πλεον?

Εγω πιστευω πως δεν πρεπει να σταματησουν οι αναφορες.

Συμφωνω πως η στεγνη διαφημιση κανει καραμπαμ.

Το να τα κοψουμε εντελως θα κανει περισοοτερο κακο απο καλο καθως πιστευω πως μεσα απο τις εμπειριες που μοιραζομαστε εδω μεσα μπορουμε να βγαλουμε πολλα περισσοτερα συμπερισματα για τον καθενα και για το καθε καταστημα.

Πχ ολοι εχουμε μαθει ποια μαγαζια ειναι φτηνα , ποια εχουν καλο service, ποιοι ξερουν τη πουλανε και που.

Αμα τα απαγορευεσουμε πιστευω περιοριζουμε την ιδια ελευθερια που μας παρεχει αυτο το forum να μοιραζομαστε τις αποψεις , τισ εντυπωσεις και τις εμπειριες μας.

Στο κατω κατω κριτικη ικανοτητα εχουμε αρκετη για να ξερουμε τι συγκρατουμε απο αυτα που διαβαζουμε.

Η δική μου γνώμη είναι οτι όχι μόνο δεν με πειράζει η αναφορά προιόντων και μαγαζιών στο thelab αλλά τη θεωρώ απαραίτητη. Η ενημέρωση δεν είναι διαφήμιση.

Όταν γράφουμε τις λέξεις RAM, CGO, Intel, AMD, Multirama, HAC, Microsoft, SUSE Linux, Nvidia, ATI, και πάει λέγοντας είναι διαφήμιση?

Ας διαβάζουν το thelab όσοι ασχολούνται στο χώρο των υπολογιστών, ας μας ενημερώνουν και ας κάνουν και καλυμμένη διαφήμιση τζάμπα.

Δεν νομίζω οτι κανείς θα γράψει σε ποστ "αγοράστε από μένα είμαι εδώ" έτσι στο άσχετο.

Εξ άλλου οι κανονισμοί του forum είναι σαφείς, υπάρχουν, είναι αυστηροί και σωστοί και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους αλλάξετε ή να τους εφαρμόσετε στυγνά στο θέμα της καλυμμένης διαφήμισης.

Η στυγνή διαφήμιση απαγορεύεται ήδη από τους υπάρχοντες κανονισμούς και μπαίνει στο black hole.

Όσο για τα οικονομικά του thelab όχι μόνο δεν θα μειωθούν αν επιτραπεί η δωρεάν έμμεση διαφήμιση, αλλά, γνώμη μου πάντα, θα υπάρξει ανταγωνισμός, αύξηση των καταστημάτων που ασχολούνται με το thelab και αύξηση των πληρωμένων καθαρών διαφημίσεων υπό μορφή banner κλπ.

Προτιμώ να επιτρέπεται η δημόσια ενημέρωση για ένα προιόν, όπως και τα προσωπικά ποστ του τύπου "τόχω αυτό που σε ενδιαφέρει".

Ξέρετε ποιους δεν συμφέρει η έμμεση διαφήμιση και η αναφορά ονομάτων και μαγαζιών εδώ?

Όσους δεν ασχολούνται με το thelab.

Όταν για παράδειγμα ο Βασίλης έχει δαπανήσει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο του για να μας ενημερώνει για νέα προιόντα, γιατί θα πρέπει να του το κόψουμε?

Ευπρόσδεκτη είναι αυτή η ενημέρωση.

Ας ασχοληθούν και άλλοι.

Ας δουλέψουν και ας κάνουν και τζάμπα διαφήμιση.

Θεωρώ τέτοια μέτρα κοψίματος της δήθεν διαφήμισης εκ του πονηρού και μόνο που υπάρχει τέτοια σκέψη και θα με πειράξει ιδιαίτερα αν εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο.

EDIT

Δεν ανήκω στο χώρο της εμπορίας λογισμικού - hardware (γιατρός είμαι), ούτε διατηρώ φιλικές σχέσεις με κανένα πρόσωπο ή μαγαζί, οπότε αυτά που γράφω παραπάνω είναι όσα θεωρώ δίκαια και για το καλό του thelab.

επειδη το θεμα ηταν τοσο

<----------------------------->

και το καναμε τοσο

<---------------------------------------------------------------------->

νομιζω οτι καπου εδω το ζητημα πρεπει να τελειωνει...

Ελληνικο Φορουμ Η/Υ & O/cing ΔΕΝ νοειται κατα την γνωμη μου

χωρις εμμεσες ή και αμεσες αναφορες σε καταστηματα, ευκαιριες, εντυπωσεις πελατων και διαδικασιες rma....

ειτε προκειται για μεγαλες αλυσιδες

ειτε για μαγαζια

ειτε για αυτονομους κατασκευαστες

καλως ή κακως

ειναι σαν να εισαι στο γηπεδο και να μη μιλας για μπαλα...

απλα δεν γινεται...

πιστευω οτι μερικες φορες θα πρεπει να αφηνουμε την Δ.Ο. να δινει την κατευθυνση σε τετοια θεματα

και να μην παιρνουμε "το νομο στα πληκτρολογια μας"

στην τελικη σ'αυτο το φορουμ ειμαστε φιλοξενουμενοι...δεν ειναι δικο μας...

αλλοι ειναι αυτοι που πρεπει να αποφασισουν τι επιτρεπεται και τι παραβαινει τους κανονισμους

για τυχον παρεξηγησεις υπαρχουν και τα πμ που δεν προκαλουν δημοσια

και ουτε δημιουργουν εντυπωσεις που αποκτουν διαστασεις εκ του μη οντως

εγω σαν Γιωργος θελω να ζητησω συγγνωμη εαν προσεβαλα καποιον/ους αυτες τις τελευταιες μερες...

απλα ενιωσα οτι κατηγορουμαι για κατι το οποιο δεν ειχα καμια προθεση να κανω σε καμια περιπτωση

ελπιζω να μην δωθει συνεχεια στο ζητημα αυτο...

και να επανελθει ο Λαμπης

στην φιλικη & καλοκαιρινη χαλαρη διαθεση που του αρμοζει....

οσοι παλι δεν κρατιουνται

και εχουν νευρα και ορεξη για καυγαδακια...

ας περιμενουν να ξεσπαθωσουν στα ατελειωτα threads Intel Vs AMD

εκει περι τα μεσα Ιουλιου...

Παίδες δεν υπάρχει λόγος για υστερίες ή κατηγορίες. Ο λόγος της δημιουργίας αυτού του θέματος είναι περισσότερο για να πάρουμε μια σφυγμομέτρηση με το που και πως βαδίζουμε. Το μεν ένα που με χαροποιεί, είναι ότι τα μέλη που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον αυτού του δικτυακού τόπου απάντησαν ειλικρινά, οι δε δήθεν.. καταγράφηκαν από όλους μας.

Ο λόγος ύπαρξης αυτού του site είστε όλοι εσείς, εμείς (η Δ.Ο.) δίνουμε τις κατευθύνσεις και προσπαθούμε να τις κρατάμε στο μέτρο του δυνατού πιο σωστές και αξιοκρατικές. Αν αποφασίσετε μια μέρα να φύγετε όλοι μαζί, o "λάμπης" μας θα πεθάνει. Και ξέρω ότι έχουμε πέσει λίγο τελευταία... αλλά έχετε πίστη, ρόδα είναι και γυρίζει :)

Και μια μικρή παρατήρηση για κάτι που διάβασα στο θέμα των διαφημίσεων και παρακαλώ δε θα ήθελα να συζητηθεί περαιτέρω. Αν έχετε προσέξει τα banner μας.. κάθε άλλο από ελληνικά καταστήματα περιέχουν. Όπερ και σημαίνει.. ότι ο κλασσικός ελληνάρας καταστηματάρχης προσπαθεί μέσω πλαγίων τρόπων και φυσικά αποφεύγοντας σαν ο διάολος το λιβάνι να βάλει το χέρι στη τσέπη.. και να "βοηθήσει" την προσπάθεια αυτών των παιδιών που κρύβονται πίσω από τον λάμπη και τον βοηθούν να βγάζει ένα μέρος από το ψωμάκι που τρώει. Και για να μη καταντήσω γραφικός ή κυνικός.. σταματάω εδώ.. και βγάλτε όλοι τα συμπεράσματά σας.

’λλωστε, αν δεν απατώμαι, μέχρι κ σήμερα banner είναι το "Get Legal, Get Open Office" ;)

PS Νομίζω πως το θέμα έχει λήξει, δεν έχει νόημα πιστεύω να το συνεχίσουμε άλλο.

H απάντηση από μένα είναι όχι να μην κοπεί τίποτα. Αλλά κάποια "αφεντικά" που την βλέπουν πονηρά και προσπαθούν να περάσουν πράματα πλάγια μέσα από δω (θεωρώντας ότι όλοι εμείς τρώμε κουτόχορτο) και χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη πρέπει να πέρνουν πόδι μια και καλή. Και αναρωτιέμαι: αν δεχτούμε ότι όλα αυτά για τα οποία κατηγορήθηκαν μερικοί γίναν, ποιανού είναι το φταίξιμο; Των ίδιων των παιδιών που πέρνουν 600 το μήνα ή των μεγάλων αφεντικών που τους βάλαν, για να τη βγάλουν στο τσάμπα; Εκτός και αν το κάναν από δική τους πρωτοβουλία για να δείξουν καλό χαρακτήρα και να ξεχωρίσουν στα μάτια "κάποιου", κάτι το οποίο προσωπικά το θεωρώ εξίσου άσχημο. Αυτό που λέω εγώ είναι ναι ας υπάρχουν αντιπρόσωποι, υπάλληλοι ή οτιδήποτε άλλο εδώ μέσα. Όχι όμως με τον τρόπο που λειτουργούσαν μέχρι τώρα παραμονεύοντας στη γωνία για να κόψουν κάποιο rma όπως λέει και ο Σουηδός αλλά για να βοηθήσουν πραγματικά τους χρήστες και το forum λειτουργώντας δημιουργικά. Και αν δεν ξέρουν πως να το κάνουν ας κοιτάξουν κανα forum στο εξωτερικό να ξεστραβωθούν. Αν τελικά δεν μπορούν, ας γυρίσουν από κει που ήρθαν. Η υποκρισία και η κουτοπονηριά πρέπει να εκλείψει από δω για να 'μαστε cool όπως πιο παλιά ;).

Ερώτηση:

Αν εγώ κάνω πχ ένα review από την ASDF εταιρία και έχω πάρει την άδεια να αναφέρω το όνομα και το λογότυπο τις είναι κακό???

Η απαγόρευση αυτή νομίζω είναι ανεδαφική για ένα τέτοιο δικτυακό τόπο, αλλά κυρίως είναι ανέφικτη . Πάντα θα υπάρχει τρόπος για γκρίζα διαφήμιση .

Ας παρατηρήσουμε όμως την κάτωθι φράση για να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 21:16]

EDIT

Δεν ανήκω στο χώρο της εμπορίας λογισμικού - hardware (γιατρός είμαι)

Παρά το ευμέγεθες κείμενο με τα πειστικότατα επιχειρήματα, ο συγγραφέας θέλοντας να προσδώσει ξεχωριστή βαρύτητα στο κείμενο του, θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει το επάγγελμα του.

Με τι σειρά μου θεωρό ότι η υποχρεωτική αναγραφή σε εμφανές σημείο του επαγγέλματος και του μαγαζιού που δουλεύει ο καθένας από μας θα λύση πολλά προβλήματα.

Μπορεί κάποιοι από μας να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν σύνδεση και να μπαίνουν χρησιμοποιώντας την διεύθυνση άλλου. Θα ήταν χρήσιμο οι ιθύνοντες του τόπου αυτό να το έκαναν γνωστό.

Πχ αν μπαίνω από την διεύθυνση του Κώστα να γράφει δίπλα στο όνομα μου: διεύθυνση DJD

Δεν γνωρίζω ποίος έχει προσφέρει πολλά, η λίγα, δεν είναι άλλωστε δικός μου χαβαλές αυτό.

Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι αυτό : Θα αγοράζατε pre-tested CPU? Ονομάζετε έρευνα αγοράς στο πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα , και στην πιάτσα κοστίζει χοντρά.

Δε γνωρίζω πώς άρχισε αυτό το θέμα αλλά δεν απαντούσα μέχρι τώρα γιατί η άποψή μου διατυπώθηκε πολλάκις απο τα υπόλοιπα μέλη. Σαφέστατα και δεν θα έπρεπε να γίνει κάποια τέτοια απαγόρευση! Κι εμένα με πειράζει η στεγνή διαφήμιση αλλά δε νομίζω οτι είναι σύνηθες φαινόμενο εδώ μέσα... Σαν καταναλωτής πάντως και σαν υποψήφιος συμβουλάτορας σε καταναλωτές που ζητούν τις συμβουλές μας απο εδώ μέσα επιθυμώ την αναφορά τιμών και καταστημάτων. Προσωπικά δεν θέλω να αλλάξει τίποτα. Είμαστε πολύ καλά όπως είμαστε, η διαφήμιση απαγορεύεται έτσι κι αλλιώς απο τους κανόνες του forum, δεν χρειάζεται να περιπλέκουμε περισσότερο τα πράγματα. ;)

@DJD: Δεν θα το έλεγα οτι έχει πέσει. Το αντίθετο μάλιστα! Εξ'άλλου μην ξεχνάς οτι έρχεται καλοκαίρι και σιγά σιγά θα αραιώνουμε λίγο. ;) Αν πάντως το forum ζητήσει οικονομική βοήθεια πιστεύω πως τα περισσότερα ενεργά μέλη θα συνεισφέρουμε τον οβολό μας, μικρό ή μεγάλο. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία το ποσό αλλά η πράξη. Λίγα να δώσουμε ο καθένας, το έχουμε ξελασπώσει άνετα πιστεύω, χωρίς να γνωρίζω τα οικονομικά της Δ.Ο. και το κόστος του forum. Προσωπικά θα το μετάνιωνα πολύ αν έκλεινε το αγαπημένο μου forum επειδή δεν έδωσα 10/20/30/ν. :)

@ΓιαγκΤ:

Μπορεί κάποιοι από μας να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν σύνδεση και να μπαίνουν χρησιμοποιώντας την διεύθυνση άλλου. Θα ήταν χρήσιμο οι ιθύνοντες του τόπου αυτό να το έκαναν γνωστό.

Πχ αν μπαίνω από την διεύθυνση του Κώστα να γράφει δίπλα στο όνομα μου: διεύθυνση DJD

Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό γιατί δεν το κατάλαβα; :confused:

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Χθες, στις 09:33]

@ΓιαγκΤ:

Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό γιατί δεν το κατάλαβα; :confused:

Αν από την δική σου σύνδεση έφτιαχναν ξεχωριστούς λογαριασμούς στο thelab 4-5 υπαρκτά η ανύπαρκτα ξαδέλφια σου, δεν θα ήταν καλύτερο να γραφόταν δίπλα στο όνομα τους ---> Μάκης Χουρδάκις;

Πχ αν κάτω από το Εντυπώσεις από το HEC 6A19 έγραφαν :

Θανάσης --> Μάκης Χουρδάκις = Μπράβο Μάκη κορυφαίο το θέμα.

Βαγγέλης -->Μάκης Χουρδάκης = Είσαι γίγαντας μεγάλε

Μανόλης --> Μάκης Χουρδάκης = Καταπληκτική παρουσίαση και το εργαλείο πετάει

Έχουν άλλη βαρύτητα τα σχόλια με το --> Μάκης Χουρδάκης

Α, οκ, κατάλαβα τώρα. :) Εννοείς δηλαδή να αναγράφεται σε ποιούς άλλους χρήστες αντιστοιχεί κάθε IP ωστε να ξεχωρίζουμε τα σχόλια των απλών χρηστών απο τα σχόλια αυτών που θέλουν να κάνουν διαφήμιση; Αυτό όμως δεν είναι κομματάκι δύσκολο; Οι περισσότερες συνδέσεις έχουν dynamic IP. Εκτός αν παίζει και εκεί καμιά πατέντα στυλ no-IP...

Αν και δεν έχω μαγαζί ούτε δουλεύω σε κανένα από αυτά, δεν με χαλάει. Απεναντίας μου αρέσει να βλέπω προσφορές-παρουσιάσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.