Trooper Ιούνιος 19, 2006 #23 Ιούνιος 19, 2006 Δε νομίζω οτι πρεπει να κοπούν οι αναφορές. Απλα πρεπει να περιοριστεί το "διαφημιστικό" πόστ από άτομα που ειναι νέα στο φόρουμ. Και γιατι ρε παιδιά το lab πεθαίνει ? Αν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, ειμαι σίγουρος οτι πολλοί απο εδω μέσα εχουν την όρεξη και τη διάθεση να βοηθήσουν...
kreach Ιούνιος 19, 2006 #24 Ιούνιος 19, 2006 Κατά τη γνώμη μου κρίμα θα ήταν να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ μια αναφορά σε ένα μαγαζί. Είναι λάθος να φιμώνουμε απόψεις - Το flaming ΔΕΝ θεωρείτε έκφραση άποψης. Δεν πρέπει να τα μπερδεύουμε τα 2. ’λλο εκφράζω την άποψή μου για κάτι, την αρέσκεια είτε την δυσαρέσκεια, ΑΛΛΟ αρχίζω να γράφω με σκοπό το flaming, την κατακραυγή. Τώρα, παν μέτρον άριστον όπως λέγανε κι Αρχαίοι. Τι εννοώ? Να επιτρέπουμε την αναφορά ενός μαγαζιού, αλλά με ΜΕΤΡΟ. Πράγματα όπως: Το Χ μαγαζί είναι χάλια, απαράδεκτο, κανείς να μην πάει! Κάψτε το !!! RAAAA -Eίπαμε η εξυπηρέτηση δεν ήταν η πρέπουσα, αλλά δεν χρειάζετε να τους φάμε κι όλας! Ασε ρε που θα πας στο Ψ! Ξέρεις τι έκαναν στον θείο του ξαδέρφου της προγιαγιάς μου? -Πολύ αξιόπιστη πηγή ... Μια μέρα πήγα στο Ζ κι ένας υπαλληλάκος μου λέει "###", για αυτό ΚΑΝΕΙΣ να μην πάει !!! - ΈΝΑ συμβάν σε ΕΝΑ υποκατάστημα θα πει πως θα το ρίξουμε στη φωτιά? Μπλα μπλα μπλα, την ομαδική για την 7900GT από το Α μαγαζί ρεεεεε - Είπαμε, αναφέρουμε μαγαζιά, πχ καλή η εξυπηρέτηση του Χ, αλλά όχι κι έτσι - ΔΕΝ δυσφημούμε, συκοφαντούμε ένα μαγαζί ανευ λόγο και αιτία. - ΜΟΝΟ εάν υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΣ λόγος ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ το συμβάν και ΔΕΝ γεμίζουμε το Forum με Κατακραυγές κτλ Εάν κάποιος είχε μια Χ (είτε καλή είτε κακή) εξυπηρέτηση για Ψ λόγους, νταξη ας την ΑΝΑΦΕΡΕΙ, αυτό δεν σημαίνει πως θα ανοίξουμε και θρεντ Flamming Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να δημιουργήσει κάποιο θρεντ, να γράψει κάποιο ποστ οριακό στο τι επιθυμεί το Φορoυμ, Υπάρχει κ η λογική ! Το να πάρει κανείς την πρωτοβουλία να σκεφτείς δεν έβλαψε ποτέ κανέναν Στην ανάγκη επεμβαίνουν οι mods/admins αλλά μην τα περιμένουμε όλα απο αυτούς Το Lab μια παρέα είναι, ή τουλάχιστον προσπαθεί να είναι. Ωφείλουμε αυτό να το προστατεύουμε, να μην επιτρέψουμε λόγω μερικών *** Flamers να Φιμώσουμε τα στόματα όλων. Ρε 38-45 γιατί το TheLab να κλείσει ???
Dr.Paneas Ιούνιος 19, 2006 #25 Ιούνιος 19, 2006 Δεν νομιζω οτι πρεπει να καπουν οι αναφορες και οι πληροφοριες. Κανουν καλο σε όλους. Αν θεωρείτε οτι η κατάσταση ξεφεύγει, θέστε έναν νέο rule στα είδη υπάρχοντα rule του thelab που να περιορίζει την διαφήμιση αλλά να μην απαγορεύει την ενημέρωση.
GoriLLakoS Ιούνιος 19, 2006 #26 Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από .38-.45. καποια στιγμη το TheLab θα κλεισει, καθως το κοστος του αυξανει μερα με τη μερα, χωρις να υπαρχει καμια υποστηριξη απο κανενα. ελπιζω τουλαχιστο, να μεινει σα μια καλη αναμνηση σε ολους. Προσωπικα θα εδινα χρηματα αν φταναμε σε καποια τετοια κατασταση και πιστευω οτι πολλοι θα δινανε πχ σε ενα account που θα κανατε για την διατηρηση του site.....Να κλισει πιστευω ειναι απιθανο...αν και δεν ειναι αυτη η συζητηση μας...απλα εθιξες κατι εμμεσα...!Καποτε ηταν οικογενεια...αλλα δεν ειχε και 5000 μελη...αλλα <1000...οσο μεγαλωνει ενα φορουμ , τοσο πιο δυσκολο ειναι να ειμαστε ολοι ενωμενοι και μια οικογενεια...οσο να 'ναι...εχεις 5000 διαφορετικες αποψεις...Και κατι αλλο...το LAB πιστευω(δεν το λεω για να θιξω τους admin , ισα ισα ειναι προς τιμην τους μιας και ειναι οι δημιουργοι του τοπου και αυτο σημαινει οτι κανουν καλα την δουλεια τους ) οτι του δινουν χρωματα και ζωη τα μελη του(στα μελη ειμαστε ολοι οπως μελη-admin-mod) και οχι οτι το κατευθυνουν οι admin και mod....Και αυτο το λεω διοτι κατ'εμε υπαρχουν 2 ειδη φορουμ...αυτα που ειναι γεματα mod-admin οι οποιοι καθοδηγουν τον κοσμο και αυτα(σαν το lab)που τα μελη του απαρτηζουν την καθημερινοτητα του και του δινουν χρωμα...
kreach Ιούνιος 19, 2006 #27 Ιούνιος 19, 2006 Παιδιά, έχετε ποτέ ευχαριστηθεί ποδόσφαιρο όταν κανένας δεν τηρεί τους κανόνες?Υπάρχει παιχνίδι χωρίς κανόνες?Για να υπάρξει ελευθερία πρέπει να υπάρχουν κανόνες. - Είναι ένα από τα παράδοξα που είπε κάποιος σοφιστήςΠρέπει να υπάρχουν κανόνες αλλά και πρόθυμα μέλη, πρόθυμοι να τους σεβαστούν. Τότε οι mods, admins θα χάσουν την χροιά του αιμοβόρου Δικαστή !! Θα είναι αυτοί που μας καθοδηγούν, με την καλή πάντα έννοια.
GoriLLakoS Ιούνιος 19, 2006 #28 Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από kreachΠρέπει να υπάρχουν κανόνες αλλά και πρόθυμα μέλη, πρόθυμοι να τους σεβαστούν. Τότε οι mods, admins θα χάσουν την χροιά του αιμοβόρου Δικαστή !! Θα είναι αυτοί που μας καθοδηγούν, με την καλή πάντα έννοια. Αυτο ειπα πιο πανω...
totally_wired Ιούνιος 19, 2006 #29 Ιούνιος 19, 2006 Δεν πρέπει να σταματήσουν οι αναφορές σε μαγαζία τιμές κτλ... Θυμάμαι το περσινό σταυρόλεξο και τα δώρα... Δεν με νοίαζει ούτε ποίος πήρε τι, ούτε εάν ήταν δικαίο ή όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι πως τα μαγαζιά (Μεγάλα, Μεσαία, Μικρά) έδωσαν πράγματα για το Forum. Νομίζω πως το forum έχει δύναμη να φτιάχνει καταστάσεις και μπορεί να το υπολογίζουν γιατί έχει άτομα με γνώσεις (άσχετα αν μας την δίνουν μέρα με την μέρα ) αλλά και κόσμο με διασυνδέσεις και στους εισαγωγείς και στα retail shops. Κάπου έχει χαθεί η μπάλα (ίσως λόγω στρατού ορισμένων μελών) αλλά νομίζω σύντομα θα ξαναβρεθεί... οεο
unstoppable Ιούνιος 19, 2006 #30 Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από kreach..............Το Χ μαγαζί είναι χάλια, απαράδεκτο, κανείς να μην πάει! Κάψτε το !!! RAAAA -Eίπαμε η εξυπηρέτηση δεν ήταν η πρέπουσα, αλλά δεν χρειάζετε να τους φάμε κι όλας!Ασε ρε που θα πας στο Ψ! Ξέρεις τι έκαναν στον θείο του ξαδέρφου της προγιαγιάς μου? -Πολύ αξιόπιστη πηγή ... Μια μέρα πήγα στο Ζ κι ένας υπαλληλάκος μου λέει "###", για αυτό ΚΑΝΕΙΣ να μην πάει !!! - ΈΝΑ συμβάν σε ΕΝΑ υποκατάστημα θα πει πως θα το ρίξουμε στη φωτιά?............. Δοξα το θεο οι περισσοτεροι εχουν αρκετο μυαλο για να κρινουν οπως πρεπει τετοια posts...ΟΚ να περιοριστουν καποια τραγικα φαινομενα το καταλαβαινω, αλλα μην φτασουμε στο αλλο ακροΑς πουμε ειναι πολυ τραγικο αυτο :"Καθώς και οποιοδήποτε link σε μαγαζί, εκτός του www.skroutz.grΤέλος, η κατηγορία "Τι, που, πόσο" θα μετονομαστεί σε "Τι, πόσο" και θα απαγορευτεί η αναγραφή οποιουδήποτε link ή μαγαζιού που φέρνει το προϊόν ή έχει καλή τιμή".Υπαρχει ενα μικρος αριθμος ατομων που προωθουν (συστηματικα) προιοντα τους μεσα απο το site αλλα αν φτασουμε να μην επιτρεπετε τιποτα τελικα την πληρωνει ο απλος χρηστης...P.S. Δεν ειναι λιγο ακυρο που μπηκε το Topic στα offtopic?
totally_wired Ιούνιος 19, 2006 #31 Ιούνιος 19, 2006 lol φαντάζεστε τους μαγαζάτορες του φόρουμ να ποστάρουν όλη την πραγμάτια τους στις πωλήσεις...
unstoppable Ιούνιος 19, 2006 #32 Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από totally_wired lol φαντάζεστε τους μαγαζάτορες του φόρουμ να ποστάρουν όλη την πραγμάτια τους στις πωλήσεις... Μετρανε τα posts στις πωλησεις?
spc Ιούνιος 19, 2006 #33 Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 16:15] καποια στιγμη το TheLab θα κλεισει, καθως το κοστος του αυξανει μερα με τη μερα, χωρις να υπαρχει καμια υποστηριξη απο κανενα. ελπιζω τουλαχιστο, να μεινει σα μια καλη αναμνηση σε ολους. Εξυπνάδες, πονηριές και απειλές δεν περνάνε σε τα μας! Αν νομίζετε ότι έτσι θα καταφέρετε να απα(τα)τάσθε! Το lab παρέα είναι, απλώς μεγαλύτερη πλέον και δεν βλέπω λόγο το οικονομικό, εφόσον υφίσταται, να αποτελέσει αιτία διάλυσης. Είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον 5-10 άτομα (σίγουρα λιγότερα απ όσο αρχικά θα προσφερθούν - το ξέρω αυτό) δεν θα είχαν πρόβλημα συνεισφοράς εφόσον χρειαστεί.
DJD Ιούνιος 19, 2006 #34 Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από kreachΠρέπει να υπάρχουν κανόνες αλλά και πρόθυμα μέλη, πρόθυμοι να τους σεβαστούν. Τότε οι mods, admins θα χάσουν την χροιά του αιμοβόρου Δικαστή !! Επειδή ποτέ δεν χειριστήκαμε καμία κατάσταση με το στυλ του "αιμοβόρου Δικαστή", γιαυτό υπάρχουν κάποιοι που μας πατάνε τον κάλο επειδή είμαστε καλοί. Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αντί να σεβαστούν την καλοσύνη, πατάνε πάνω της και μας εξεφτελίζουν λες και το iq μας είναι κάτω του 10 και δε μπορούμε να καταλάβουμε πως και τι παιχνίδι παίζουν.
hipro5 Ιούνιος 19, 2006 #35 Ιούνιος 19, 2006 Excuse me!........Να ρωτήσω κι εγώ κάτι?..........Στο Skroutz δηλαδή γιατί να κάνουμε διαφήμιση τσάμπα?.......λέω εγώ τώρα!.......Έτσι κάνουμε και το εν'λόγω site πιό διάσημο τσάμπα.......Προς Θεού δεν έχω τίποτα με το site.......σαν αναφορά το έφερα το παράδειγμα.......θα μπορούσε να ήταν κάποιο άλλο πχ....... Γνώμη μου τώρα.........Ναι να γίνονται αναφορές σε καταστήματα έμμεσα ή άμμεσα........άλλωστε αυτό γινόταν πάντα και γίνεται και παντού........’λλο όμως η αναφορά και άλλο η διαφήμιση........Π.χ. να μη βγεί ο Χ υπάλληλος/καταστηματάρχης και πεί: σήμερα φέραμε αυτό, πάρτε το σε αυτήν την τιμή....
dimcar Ιούνιος 19, 2006 #36 Ιούνιος 19, 2006 να καταθέσω και εγώ την άποψή μου περί του θέματος.. ή μάλλον θα πω αυτό που μου λέει εδώ και 8 χρόνια το "αφεντικό" μου... "Σε μια παρουσίαση προϊόντος, χίλιες φορές να γίνει λάθος στην παρουσίαση την ίδια, απ' ότι στο τηλέφωνο και στη διάθεση του προϊόντος". Τι θέλω να πω με αυτό; Πολύ απλα, ότι κάποιος μπαίνοντας σε ένα thread που λέει πχ ότι το τάδε σετ μνημών πήγε στα xxx GHz, περιμένει να διαβάσει αυτό ακριβώς το πράγμα ΚΑΙ ΑΝ του αρέσει αυτό που διαβάζει, να μάθει από που αγοράστηκε και αν είναι εύκολο να αποκτηθεί από τον ίδιο... Λέγοντας ότι δοκίμασα το xxx προϊόν, που πάει μπούνια, είναι σφαίρα, σπάει ρεκόρ και... δεν σας λέω από που το πήρα... από μόνο του αυτό αναιρεί την ίδια την παρουσίαση!!! "πόσο έχει ρε μεγάλε;Που το βρήκες;" θα πω εγώ, γιατί μπορεί να σκίζει αλλά αν αδιάζει και την τσέπη μου.. κλάφτα καλύτερα! Συμφωνώ από κάθε πλευρά ότι η τσάμπα διαφήμιση δεν είναι κάτι σωστό, ειδικά αν χρησιμοποιείται συστηματικά η λύση αυτή. Ισως το www.thelab.gr πρέπει να "διατυπώσει σωστά" έναν γενικό κανόνα που να απαγορεύει τη διαφήμιση, ή τουλάχιστον να δίνει το δικαίωμα σε 2-3 mod να ΑΛΛΑΖΟΥΝ το σχετικό περιεχόμενο. Εδώ όμως είναι το πρόβλημα που δημιουργείται, γιατί πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ ένα τρόπο ώστε να μπορεί να διατυπωθεί σωστά και ξεκάθαρα ένας τέτοιος κανόνας... Και έτσι πέφτουμε σε ένα φαύλο κύκλο συζητήσεων για το τι είναι διαφήμιση και τι όχι.... Και τελικά, μια προσπάθεια χαλιναγώγησης όλης αυτής τη ιστορίας, μπορεί να κάνει κακό στη κοινότητα....
kreach Ιούνιος 19, 2006 #37 Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από DJD Επειδή ποτέ δεν χειριστήκαμε καμία κατάσταση με το στυλ του "αιμοβόρου Δικαστή", γιαυτό υπάρχουν κάποιοι που μας πατάνε τον κάλο επειδή είμαστε καλοί. Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αντί να σεβαστούν την καλοσύνη, πατάνε πάνω της και μας εξεφτελίζουν λες και το iq μας είναι κάτω του 10 και δε μπορούμε να καταλάβουμε πως και τι παιχνίδι παίζουν. Ρε DJD γιατί το πήρες προσωπικα ??? Δεν έχω κανένα πρόβλημμα με την ΔΟ, αν εξαιρέσουμε το μπανάρισμα του .... Ιωάννη :p Μιλούσα για το γενικό στερεότυπο που δημιουργείται για Mods/Admins Tέλος, εάν κάποιος χρήστης γράψει "Κατά τη γνώμη μου οι Celeron είναι καλύτερoι των AMD FX" και αγοράσει κάποιος Celeron, ρε παιδιά ΔΕΝ φταίει ο χρήστης που το έγραψε. Ο αναγνώστης φταίει που δεν ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙ πληροφορίες, δεν στήριξε την απόφαση αγοράς σε Αξιόπιστες πηγές (πχ Benches). Με την ίδια λογική, αν λέγαμε σε κάποιον πήδα από το παράθυρο, και πηδούσε, πρέπει να τον καταδικάζαμε ισόβια! Mην ξεχνάμε τα βασικά, Φόρουμ είναι πηγή ΠΟΛΛΩΝ και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ απόψεων. Το τί θα κάνει ο καθένας είναι δικό του θέμα. Ο καθένας μας έχει την κρίση πιστεύω να κρίνει ποιά σχόλια είναι αξιόλογα, ποια αξιόπιστα και σε ποιον βαθμό Δεν έχει νόημα να φιμώνουμε στόματα, να λογοκρίνουμε το καθετί λες κ είμαστε στη Χούτνα ! Η κάθε άποψη πρέπει να εκφράζεται, αρκεί βέβαια να τηρούνται κάποιοι κανόνες Λογικής και Ηθικης. ΥΓ Δεν κατηγορώ την ΔΟ. Δεν είπα πως κατάντησε το Lab χούντα, προς Θεού μην παρερμεινεύετε τα όσα λέω
yanni Ιούνιος 19, 2006 #38 Ιούνιος 19, 2006 Ο κάθε ένας από εμάς διαφημίζει αυτό που συμπαθεί επιθυμεί - αγόρασε. Έμμεσα ή άμεσα. Ηθελημένα ή ακούσια. Το αν κάποιος έχει μαγαζί και μπαίνει στο lab μόνο για να διαφημιστεί ή για να δυσφημίσει αυτό είναι άλλη ιστορία. Δεν έχει όμως να κάνει με την συντριπτική πλειοψηφία των μελών. Αν κοπούν οι άμεσες αναφορές υπάρχει ο κίνδυνος, έστω στην αρχή, να γίνει ο χαμός με τις έμμεσες αναφορές και η ΔΟ θα είναι αναγκασμένη να τρέχει να αναλύει όλα τα ύποπτα για διαφήμιση/δυσφήμιση posts με αποτέλεσμα απλά να μην προλαβαίνει τίποτα. Ήρθε και καλοκαίρι. Ποιοι mods θα πουν αντίο στα μπάνια προκειμένου να τηρήσουν την τάξη?Σε κάποια θέματα η παραπομπή/ αναφορά καταστήματος είναι σχεδόν υποχρεωτική. Αν ένα κατάστημα είναι και αντιπροσωπία κάποιου προϊόντος ή αν μόνο αυτό το κατάστημα φέρνει κάτι στην Ελλάδα, θα μπορεί να αναφερθεί ή όχι? Καταστήματα του εξωτερικού θα μπορούν να αναφερθούν ή όχι? Κάτι ακόμα. Αν το Χ μέλος φέρει κάποια π.χ. νέα cpu από έξω, κάποιο engineering Sample και το φτάσει στο θεό και κάτσει και γράφει για το πόσο μαμάτο κομμάτι είναι και μετά από λίγες μέρες το βάλει προς πώληση τι θα κάνετε? Μπορεί το όλο thread να ήταν μια καλοστημένη διαφήμιση της επικείμενης πώλησης. Να το πω αλλιώς. Αν κάποιος κάνει παρουσίαση κάποιου προϊόντος στο forum θα έχει την δυνατότητα πώλησης αυτού μέσα από το forum?Και άλλα πολλά...Απλά κάποιες σκέψεις. Γνώμη μου. Κακή ιδέα. Θα περιπλέξουν πολύ τα πράγματα.
schumifer Ιούνιος 19, 2006 #39 Ιούνιος 19, 2006 Ξεκίνησα με την πρόθεση να απαντήσω ναι αλλά η συνολική διατύπωση δεν άφηνε περιθώρια. Κόβονται πάρα πολλά στο "ναι". Αισθάνομαι ότι το θέμα που αποτέλεσε την αφορμή τραβήχτηκε από τα μαλλιά για να μετατραπεί μία πρόταση σε σφαγή με απίστευτες εντάσεις και ατάκες. Παρόλα αυτά θα ήθελα να μην επηρεάζονται χρήστες που δε γνωρίζουν ποιος δουλεύει που -και προς Θεού δε μιλάω για υπαλλήλους που έτσι και αλλιώς είτε η εταιρεία τους πλουτίσει είτε απλά κερδοφορήσει ένα και το αυτό- από ύποπτες απόψεις.Ίσως τελικά η λύση να είναι ένα ξεχωριστό υποφόρουμ όπου να ισχύει το ΟΧΙ και σε όλο το υπόλοιπο φόρουμ το ναι
totally_wired Ιούνιος 19, 2006 #40 Ιούνιος 19, 2006 Συμφωνώ με τον yanni αλλά πρέπει να είναι αρκετοί αυτοί που θα το θελήσουν να αγοράσουν ένα pretost (και καλά θα κάνουν) χωρίς να μπει αγγελία
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.