Wizard! Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Εδώ και καιρό, έψαχνα να πάρω ένα καλό σύστημα ήχου για το pc. Το είχα συνδεδεμένο με το στερεοφωνικό πού είναι 4κάναλο, αλλά όχι 5.1. Φυσικά δεν έψαχνα κάτι αντίστοιχο σε ένταση, γιατί αυτό που έχω είναι στα 480W Rms ανά κανάλι και για να πάρω κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να πουλήσω το σπίτι οπότε μετά δε θα είχα που να το βάλω Μετά από αρκετό ψάξιμο και με σημαντικότερο πλεονέκτημα τα ασύρματα πίσω ηχεία (γιατί ήδη "κυκλοφορούσαν" στο πάτωμα αρκετά καλώδια για το ήδη υπάρχον), αποφάσισα να πάρω τα GigaWorks ProGamer G550 Wireless που διαθέτουν 135W Rms subwoofer. Αρκετά ικανοποιητικό για gaming & dvd. Αφού εξάντλησα την υπομονή μου στο ψάξιμο σε ελληνικά sites και μαγαζιά, όπου κανείς δεν ήξερε αν θα έρθουν, πότε θα έρθουν, πόσο θα έχουν, μέχρι και μερικούς επίμονους που μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει καν τέτοιο μοντέλο (άσχετα αν στο site της Creative τα έχουν πρώτη μούρη... http://www.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=25&product=14661 ) αποφάσισα να τα πάρω απευθείας από την Creative Europe. Τρίτη βάζω online παραγγελία. Τετάρτη στέλνω φωτοτυπία κάρτας και λογαριασμού (με ορατά μόνο τα 4 τελευταία ψηφία της κάρτας και τη διεύθυνσή μου) ύστερα από αίτημά τους Πέμπτη μεσημέρι λαμβάνω επιβεβαίωση ότι η παραγγελία μου έφυγε Παρασκευή 16:04 ήταν στην πόρτα μου Και το καλύτερο? Μεταφορικά για πακέτο 30kg μόλις 8.58 :clap: Για άλλη μια φορά βγάζω το καπέλο στην Creative Για τα ηχεία τώρα, επειδή είχα πολλές δουλειές το ΣΚ, δεν πρόλαβα να κάνω αναλυτική παρουσίαση, απλά συνοπτικά θα αναφέρω τα υπέρ και τα κατά: ΥΠΕΡ: 1. Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής 2. Πολύ καλός ήχος 3. Πολύ μικρό χειριστήριο αλλά με πολλές ρυθμίσεις 4. ’ριστη επικοινωνία με τα ασύρματα πίσω ηχεία, χωρίς παρεμβολές από κινητά κλπ. ΚΑΤΑ: 1. Δεν έχει ψηφιακές εισόδους (optical & coaxial) Ελπίζω σύντομα να έχω χρόνο να βάλω και μερικές φωτογραφίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Ιούνιος 19, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Μεγειές, αναμένουμε photos Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούνιος 19, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Ωραίος Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν τα έχω δει ακόμα. Η τιμή των μεταφορικών πάντως είναι άνευ ουσίας καθώς οι τιμές του online τους είναι (για προφανείς λόγους) υψηλότερες από τις αντίστοιχες που βρίσκεις τοπικά σε κάθε χώρα (οπότε το να ''βάραγαν'' και τα μεταφορικά δεν θα είχε κανένα νόημα...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούνιος 19, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Σωστά, αλλά υπάρχουν και μαγαζιά που εδώ τα έχουν πιό ακριβά, από ότι η Creative μαζί με τα μεταφορικά. Επειδή αυτά δε θα τα βρείς, κάνε μια σύγκριση με τα S750:http://gr.europe.creative.com/shop/category.asp?global_site=61&global_country=30&global_language=1&cate=3http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=creative+S750&sp_catcode=SKROUTZΤα βρίσκεις και φθηνότερα, και ακριβότερα. Δεν ξέρω κιόλας τι παίζει με τα μεταφορικά, αφού είναι 30+ κιλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Ιούνιος 19, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 09:22] Τρίτη βάζω online παραγγελία. Τετάρτη στέλνω φωτοτυπία κάρτας και λογαριασμού (με ορατά μόνο τα 4 τελευταία ψηφία της κάρτας και τη διεύθυνσή μου) ύστερα από αίτημά τους Πέμπτη μεσημέρι λαμβάνω επιβεβαίωση ότι η παραγγελία μου έφυγε Παρασκευή 16:04 ήταν στην πόρτα μου Και το καλύτερο? Μεταφορικά για πακέτο 30kg μόλις 8.58 :clap: Για άλλη μια φορά βγάζω το καπέλο στην Creative Αν παραγγελνες με Free Creative Saver Delivery : orders over 99.99 δεν θα ειχες μεταφορικα Να υποθεσω οτι τα πηρες με στανταρ παραδοση? Τοτε για αυτο σε χρεωσαν. Επισης για την καρτα πρωτη φορα το ακουω.Και την xfi της υπογραφης αλλα και το zen vision και ακομα παλαιοτερα με την Live! δεν με ζητησαν φωτοτυπια.Μια ενσταση ειχα αλλα την πηρα πισω οταν παραγγειλα την xfi που με αργησανε 2 εβδομαδες αλλα μετα απο συνομιλιες μεσω τηλ. και τον αξιοτιμο κυριο Max την αλλη μερα την ειχα. Με dhl δεν σου ηρθανε? Ειναι οντως ταχυτατοι.Επισης αν δεν εχεις κανει register creative σου καντα τωρα.Εχουν καλες προσφορες σε αυτους που κανανε τα προιοντα τους register;) .Επισης , δεν ειμαι αντιπροσωπος τους αλλα λεω αυτο που ειναι προσωπικη αληθεια με αρεσει που εχουν online καταστημα και τα παιρνεις κατευθειαν απο αυτους και το βασικοτερο εχουν (κατ" εμε παντα) ενα παρα πολυ καλο suport.Οσες φορες ειχα προβλημα με βοηθησαν μια χαρα. Πολυ καλη αγορα με γεια και αναμενουμε περισσοτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούνιος 19, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! Σωστά, αλλά υπάρχουν και μαγαζιά που εδώ τα έχουν πιό ακριβά, από ότι η Creative μαζί με τα μεταφορικά. Επειδή αυτά δε θα τα βρείς, κάνε μια σύγκριση με τα S750:http://gr.europe.creative.com/shop/category.asp?global_site=61&global_country=30&global_language=1&cate=3http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=creative+S750&sp_catcode=SKROUTZΤα βρίσκεις και φθηνότερα, και ακριβότερα. Δεν ξέρω κιόλας τι παίζει με τα μεταφορικά, αφού είναι 30+ κιλά Σχεδόν όλα (εκτός από 1-2 στο τέλος με ''ξεχασμένες'' τιμές) στο Skroutz έχουν χαμηλότερη τιμή.Μην ξεχνάς ότι στην Creative η τιμή είναι 367,3 +ΦΠΑ = 444,43 + Μεταφορικά = >450 σε σχέση με τα ~380 που έχουν πχ ''κανονικά'' Ελλάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 3, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 Αρχική απάντηση από 2cpu [19-06-2006 21:12] ...και το βασικοτερο εχουν (κατ" εμε παντα) ενα παρα πολυ καλο suport.Οσες φορες ειχα προβλημα με βοηθησαν μια χαρα... Μετά από τόσο καιρό τελικά δεν έχω ακόμα ηχεία... Πολύ χοντρικά αναφέρω το πρόβλημα...: Αφού τα έστησα και δούλεψαν για μία εβδομάδα ελάχιστα, αλλά χωρίς προβλήματα, τα κλείνω, φεύγω για ΣΚ και επιστρέφω Δευτέρα. Ανοίγω τον ενισχυτή (sub) και πάω να ανοίξω και τον πίσω ενισχυτή. Αμ δε... :wassat: Έχει μιά ένδειξη που θα έπρεπε να είναι κόκκινη (stand by) και μόλις ανοίγω το κεντρικό (από stand by σε on), να γίνεται μπλέ. Αυτό δε συνέβη... Μετά από αρκετές προσπάθειες (άνοιξε-κλείσε, έλεγχος ασφάλειας, παροχής, κλπ) κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο πίσω ενισχυτής είχε παραδώσει πνεύμα... :cry: Στέλνω ένα email στην Creative, εξηγώντας το πρόβλημα και είχα απάντηση σε μερικές ώρες με οδηγίες του τι να κάνω. Πήγα το βράδυ σπίτι να ακολουθήσω κατά γράμμα τις οδηγίες, ανοίγω το κεντρικό και ... και .... ΚΑΙ....!!! Τίποτα... Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση! Τώρα δεν άνοιγε ούτε το κεντρικό Δεν είχα καμμία ένδειξη στο transmiter (ξεχωριστό κομάτι που έχει ενδείξεις, κάνει transmit στο πίσω, κλπ) και βέβαια κανέναν ήχο από τα ηχεία... Απαντάω λοιπόν στο email εξηγώντας τι συνέβη και μου δίνουν άμεσα RMA, λέγοντας ότι θα στείλουν αυτοί το sub και το παλιό δε χρειάζεται να το στείλω. Μέσα όμως από τη συζήτηση κατάλαβα ότι "ξέχασαν" τον πίσω ενισχυτή... :...: Κι έτσι κι έγινε. 4 μέρες μετά παρέλαβα το sub (μετά από απίστευτη ταλαιπωρία με την DHL που όμως δεν αφορά στην Creative... ) και φυσικά μέσα στο πακέτο δεν υπήρχε ο πίσω ενισχυτής... Δεδομένου ότι είχα πρόβλημα και με το κεντρικό, έκανα μια δοκιμή μήπως και παίξουν, αλλά φυσικά τζίφος... Ξαναστέλνω λοιπόν email εξηγώντας τι έχει γίνει και μου δίνουν πάλι άμεσα RMA, αυτή τη φορά όμως ζητώντας τον πίσω ενισχυτή να τον ελέγξουν... Χρεώνομαι 10 για να τον στείλω και 6 μέρες μετά, παραλαμβάνω (αυτή τη φορά χωρίς κανένα πρόβλημα) το καινούριο. Πάω το βράδυ σπίτι χαρούμενος, το συνδέω, ανάβει το stand-by, ανοίγω το κεντρικό, πατάω το control για να μπει σε on, και... και... ΚΑΙ....!!! @@ μάντολες! :mad: Το πίσω παραμένει σε stand-by και το transmiter μένει με μιά ένδειξη να αναβοσβήνει που σημαίνει ότι δεν επικοινωνεί με το πίσω...!!! Εδώ πιά έχω αρχίσει να νευριάζω και ξαναστέλνω email εξηγώντας πάλι τι έχει συμβεί και ζητώντας ή να μου στείλουν ένα ολόκληρο σύστημα που να δουλεύει, ή να μου κάνουν refund... Η απάντηση που πήρα ήταν ότι εντός της ημέρα θα λάβω RMA και θα μου στείλουν καινούριο transmiter, ΑΦΟΥ όμως παραλάβουν το παλιό πίσω, πράγμα που σημαίνει άλλα 10 για εμένα... Ειλικρινά η υποστήριξή τους είναι πολύ καλή, αλλά αν τελικά κάτσει κάτι στραβά σε αγορά από εξωτερικό, ταλαιπωρήσε πολύ. Βέβαια τα ίδια και χειρότερα μπορεί να πάθαινες και από αγορά εδώ, άσε που μπορεί να σου έλεγαν ότι τα χαλάς εσύ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 3, 2006 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 Το πρόβλημα που περιγράφεις είναι το κλασικό σε αυτού του τύπου ηχεία (πιο συχνά το έχω δει σε Creative - βέβαια αυτά ''παίζουν'' και πιο πολύ). Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 12:59] Ειλικρινά η υποστήριξή τους είναι πολύ καλή, αλλά αν τελικά κάτσει κάτι στραβά σε αγορά από εξωτερικό, ταλαιπωρήσε πολύ. Εδώ σουμάρεις ακριβώς την αλήθεια. Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 12:59] Βέβαια τα ίδια και χειρότερα μπορεί να πάθαινες και από αγορά εδώ Από Ελλάδα θα έπαιρνες νέο σύστημα και δεν θα γινόταν αλλαγή κομματιών. Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 12:59] άσε που μπορεί να σου έλεγαν ότι τα χαλάς εσύ... Από την εμπειρία μου, αυτό δεν συμβαίνει και όπου και αν συμβαίνει έχει να κάνει με λάθος / κακό χειρισμό του καταστήματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 3, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 13:12] Από την εμπειρία μου, αυτό δεν συμβαίνει και όπου και αν συμβαίνει έχει να κάνει με λάθος / κακό χειρισμό του καταστήματος. Σύριε, μου έχει τύχει πολλές φορές... Και μάλιστα ή πρώτη τους ερώτηση είναι συνήθως "UPS έχετε?" προσπαθώντας να αποβάλουν την ευθύνη από την πλευρά τους και να τη ρίξουν σε εσένα ή τη ΔΕΗ... Από την άλλη, αυτά τα ηχεία που με κάλυπταν ως ανάγκη, δεν υπήρχαν εδώ και μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο στο skroutz δεν τα βλέπω ούτε τώρα να τα έχει κανείς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 3, 2006 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 13:33] Σύριε, μου έχει τύχει πολλές φορές... Και μάλιστα ή πρώτη τους ερώτηση είναι συνήθως "UPS έχετε?" προσπαθώντας να αποβάλουν την ευθύνη από την πλευρά τους και να τη ρίξουν σε εσένα ή τη ΔΕΗ... Όπου συμβαίνει έχει να κάνει καταρχήν με κακή πρακτική. Αλλά και έτσι να ξεκινήσει, πάντα με απλό και κόσμιο τρόπο βρίσκεις άκρη χωρίς πρόβλημα. Αρχική απάντηση από Wizard!Από την άλλη, αυτά τα ηχεία που με κάλυπταν ως ανάγκη, δεν υπήρχαν εδώ και μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο στο skroutz δεν τα βλέπω ούτε τώρα να τα έχει κανείς... Με παρεξήγησες. Πολύ σωστά τα λες και προφανώς καλά έκανες και τα πήρες απ' έξω από την στιγμή που οι εδώ αντιπροσωπείες δεν κάνουν τον κόπο να τα φέρουν (και να ήταν μόνο αυτά....). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 3, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 13:51] Με παρεξήγησες. Σε καμμία περίπτωση Απλά διευκρινίζω ότι αναγκαστικά τα πήρα από έξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 18, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2006 Τελικά σήμερα έλαβα το transmitter αλλά και ξανά ένα receiver ’ρα έχω δύο... Πιθανότατα συμβαίνει το εξής: Τα δύο που παρέλαβα έχουν το ίδιο serial number που όπως το καταλαβαίνω παίζει ρόλο στην επικοινωνία των δύο ασύρματων. Είναι φτιαγμένα για να δουλεύουν σε ζευγάρι, πράγμα λογικό αφού αν ήταν "ελεύθερα" κι έμενε κάποιος δίπλα μου με ίδιο σύστημα, θα είχαμε μπλεξίματα Πιστεύω ότι επειδή είναι ιδιαίτερα καινούριο σύστημα, δεν το γνώριζε αυτό το support και μου έστειλαν αρχικά μόνο το receiver. Στην επόμενη αλλαγή όμως έστειλαν ζευγάρι, ώστε να δουλέψει σωστά. Τέλος καλό, όλα καλά, αλλά θα τους βάλω και ένα ματάκι, γιατί τελευταία κάποιος το έχει καταραστεί το pc μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 19, 2006 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard!Τέλος καλό, όλα καλά Και τώρα θα μείνεις με την Audigy 2 και δεν θα πάρεις XFi; :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 19, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Tι να την κάνω? Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που να καταλαβαίνουν τη διαφορά μεταξύ των δύο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Αύγουστος 19, 2006 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 o spc την καταλαβαινει την διαφορα παρακαλω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Αύγουστος 19, 2006 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 11:50] Tι να την κάνω? Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που να καταλαβαίνουν τη διαφορά μεταξύ των δύο εγω παντως απο την αναλογικη της Xtreme Music στην ομοαξονικη της Elite Pro καταλαβα τεραστια διαφορα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 19, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Εσύ να βγάλεις διαρκείας για το Μέγαρο :P:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Αύγουστος 19, 2006 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 καλοριζικα και απο μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 19, 2006 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! Εσύ να βγάλεις διαρκείας για το Μέγαρο :P:P Καταλαβαίνω την πλάκα αλλά δεν είναι πάντα έτσι απλά τα πράγματα. Μερικές φορές κάποια συστήματα τα οποία υποτιμούμε κάνουν την διαφορά αίσθησης σε ένα μηχάνημα. Δεν μιλάω συγκεκριμένα και μόνο για την XFi (της οποίας πχ το crystalizer αξίζει τα μάλλα () αν ακούς mp3) αλλά γενικότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 19, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Σύριε, κάρτα ήχου ΔΕΝ παίρνω Μέσα σε 9 μήνες πήρα Χ1900ΧΤ, 2X320GB, 2x80GB, Intel BadAxe, Conroe 6600, 2X1Gb Trancent DDR, 2x1Gb Mushkin DDR2, Eizo 2100, Gigaworks 550W, TT Armour Case, Zalman Resarator, Plextor DVD-RW, Technisat DVB, External HDD 40Gb... Νομίζω είναι αρκετά για φέτος Πρέπει να πάω και διακοπές την άλλη εβδομάδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.