Jump to content

σε δικτυο 2 PCs ο μη σερβερ πρεπει να εχει antivirus?

tolis861416003225

Recommended Posts

Xm... Eίμαι απο τα χριστούγεννα χωρίς αντιβιρους, (ποτε δεν ειχα, τοτε εκανα τελευταία φορά φορματ)... Και φυσικά επισκέυτηκα 4-5 φορές υποπτα site, με firefox. Μόλις εκανα εγκατάσταση το nod32 και το έβαλα να κάνει full scan. Για να δούμε θα βρεί τίποτα?

Aποτελέσματα:

2 αρχεία trojan απο ένα site που δοκίμαζε ενα exploit του google desktop. Επίτηδες ανοιγμένο site, αλλά δεν το βρήκε εγκατεστημένο, το βρήκε στην ιστορία. Να σημειώσω ότι το exploit δεν δούλεψε γιατί το άνοιξα με ie7. Aπλώς είχε μείνει ο κώδικας στο history ανενεργός.

Συμπέρασμα (για μένα):

Κίνδυνο δεν διατρέχεις αν προσέχεις που πάς, και σε τί site μπαίνεις. Ακόμα και μετα τις περιηγήσεις μου στο astalavista + astakiller δεν είχα κολλήσει τίποτα... Που σημαίνει ότι αν είσαι με firefox - opera - ie7 δεν κίνδυνεύεις αν προσέχεις σε τί κάνεις download. Αρα το antivirius είναι για μένα περιτό. Αντε κανένα scan μια φορά το τρίμηνο και μετα απεγκατάσταση, γιατι τα 50βάλε mega που πιάνει στην μνήμη + το overhead που βάζει σε κάθε αναγνωση + εγγραφή αρχείου ειναι για μένα μή αποδεκτό.

post-851-1416072664,8132_thumb.jpg

Καλά, εννοείται οτι αν ξέρεις πού πας είναι μικρή η πιθανότητα να πάθεις κάτι. Ακόμα και τότε όμως... Αν κάποιος έχει hackάρει κάποια σελίδα και την έχει κάνει με το που ανοίγει να κατεβάζεις trojan; ;) Υποθετικό σενάριο αλλά όχι και απίθανο..

Επειδή όμως προσωπικά προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μπαίνω όπου θέλω χωρίς να σκέφτομαι "τι σελίδα είναι αυτή τώρα" κτλ προτιμώ να έχω ένα antivirus μέσα... Πάντως δεν ξέρω πού τα βρήκες εσύ τα 50MB αλλά εγώ στο task manager βλέπω γύρω στα 5MB σύνολο το NOD32....

ΟΚ, ας ξηλωσουμε όλοι τα antivirus λοιπόν! Μιας και είναι τόσο άχρηστα!

Μιας και τρώνε 50MB από τη RAM (Μήπως αυτό το είδες κατά τη διάρκεια του scan?)

Να με συγχωρείτε για την άποψή μου, τα Antivirus είναι άχρηστα και τρώνε τζάμπα 50ΜΒ από τη μνήμη μας. :p

Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 10:46]

Αντε κανένα scan μια φορά το τρίμηνο και μετα απεγκατάσταση, γιατι τα 50βάλε mega που πιάνει στην μνήμη + το overhead που βάζει σε κάθε αναγνωση + εγγραφή αρχείου ειναι για μένα μή αποδεκτό.

Εμ στους 3-4 μηνες παμε για φορματ αρα και το ΣΚΑΝ ειναι περιτό :p

Νομίζω ότι ξεφύγαμε από το κυρίως θέμα.

Το θέμα δεν είναι αν θέλει ένα pc antivirus, firewall, firefox, updates &hotfixes, σαφώς και τα χρειάζεται γιατί όντως υπάρχουν sites που με το που μπάινεις κολλάς trojan.

To θεμά είναι άν μηχάνημα PII που συνδέςται μέσω άλλο υπολογιστη(δικτύο) στο internet χρειάζεται και αυτό antivirus & firewall.

Εφοσον σερφάρεις απο αυτό ένα ελαφρύ antivirus σαν το nod ή το avg χρειάζεται. Το firewall, αφού ο client συνδεεταί μόνο μέσα απο τον server δεν χρειάζεται. Συνεπώς τα δεδομένα περνούν απο το firewall του Server μέσω του δικτύου(και τα εισερχόμενα και τα εξερχόμενα) και ελέγχονται.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για ένα καλό antivirus που προστατεύει και το δίκτυο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.