tolis861416003225 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2006 μ? πρεπει ? ή αν εχει ο σερβερ ειμαστε καλημενοι?ο προκειμενος σερβερ εχει πανω kaspersky, spysweeper και το windows firewall ο δευτερος πρεπει να τα εχει και αυτος? το λεω επειδη ειναι ενα μικρο pentium2 στα 350 με 256mb ram και θα γονατισει αμα του βαλω kaspersky spysweeper και service pack 2... (εχει xindows xp χωρις ουτε sp1 και πεταει ετσι αναλαφρο που ειναι αλλα πιο παλια που ειχε pstn και του ειχα βαλει sp2 nod32 και spysweeper ειχε γονατισει αρκετα...)
Qlim4X Ιούνιος 18, 2006 #2 Ιούνιος 18, 2006 Ανάλογα το antivirus συνήθως τα antivirus είναι αυτόνομα σε κάθε pc αλλά μερικά πχ Norton corporate 10 είναι για server αλλά εγκαθίσταται και ένας clan στα υπολυπα για να μπορεί να τα χειριστή ο server
blkik Ιούνιος 18, 2006 #3 Ιούνιος 18, 2006 όχι δεν είναι ανάγκη εφοσον ο δεύτερος υπολογιστής συνδέται μέσω του πρώτου στον internet. Έτσι έχω και γω ένα PIII στα 450.
jpavly Ιούνιος 19, 2006 #5 Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από blkik όχι δεν είναι ανάγκη εφοσον ο δεύτερος υπολογιστής συνδέται μέσω του πρώτου στον internet. Έτσι έχω και γω ένα PIII στα 450. Γιατί?Για βάλε antivirus και μετά μπες σε sites με cracks κι έλα να μου πεις...Αρχική απάντηση από tolis86(εχει xindows xp χωρις ουτε sp1 και πεταει ετσι αναλαφρο που ειναι αλλα πιο παλια που ειχε pstn και του ειχα βαλει sp2 nod32 και spysweeper ειχε γονατισει αρκετα...) Να του βάλεις μόνο το Nod32 που είναι πανάλαφρο και το ZoneAlarm και είσαι ΟΚ. Ούτε 20ΜΒ δεν τρώνε και τα δύο μαζί.
backgman Ιούνιος 19, 2006 #6 Ιούνιος 19, 2006 Εφόσων έχεις Windows στο server η γνώμη είναι να βάλεις και στον client αν θες να σερφάρεις απο τον client. Θα πρότεινα Fprot που είναι το λιγότερο μνημοφάγο.Αν απο το client μπαίνεις μόνο σε 1-2 σελίδες στο internet που τις εμπιστεύεσαι τότε δε χρειάζεται.Πχ σε μένα οι clients μπαίνουν μόνο στο BOINC (αποστολή αποτελεσμάτων) οπότε δεν έχω βάλει anti-virus.
blkik Ιούνιος 19, 2006 #7 Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από jpavly Γιατί?Για βάλε antivirus και μετά μπες σε sites με cracks κι έλα να μου πεις...Να του βάλεις μόνο το Nod32 που είναι πανάλαφρο και το ZoneAlarm και είσαι ΟΚ. Ούτε 20ΜΒ δεν τρώνε και τα δύο μαζί. Απο ότι κατάλαβα δεν σερφάρει απο τον pentium II αλλά τον έχει για κατεβαστήρι αν μπαίνεις και σε άλλα sites τοτε συμφωνώ να βάλει το nod32To firewwall είναι υπερβολη σε client. Ενας καλός firewall στον Server που να προστατευει και το δίκτυο αρκεί π.χ zone alarm ή Kerio
Cronogr Ιούνιος 19, 2006 #8 Ιούνιος 19, 2006 Δε πιστεύω το sp2 να "γονατίσει" το pc. Καλό θα ήτανε να το βάλεις. Τώρα για προστασία στο σερβερ βάλε ενα spyware doctor έχει και ενσωματωμένο firewall etc. Αν βέβαια μπορείς θα σου πρότεινα να περάσεις κάποια άλλη έκδοση των windows που να είναι πιο ελαφριά για το σύστημα σου τπτ windows2000etc. Για βάλε antivirus και μετά μπες σε sites με cracks κι έλα να μου πεις... Εχμ δε νομίζω να χρειάζεται κανείς antivirus για να επισκεφτεί site με cracks. Αυτό που χρειάζεται είναι το μυαλό του ώστε να προσέξει σε τι πατάει Download
tolis861416003225 Ιούνιος 20, 2006 Author #9 Ιούνιος 20, 2006 το π2 δεν θα ειναι κατεβαστηρι μιας και δεν εχει σκληρο μεγαλο...ενα wd 18,6gb και ενα fireball 10gb! προοριζεται για σερφαρισμα οταν ειναι κατελειμενο λογω lineage απο τον αδερφο μου...και σελιδες θα ειναι φορους κυριως αντε κανα μικρο τορρεντ και dc++ ....α! και του ειχα βαλει win2000 αλλα ειναι τοοοοοσο ΣΚΑΤΑ(σορυ κιολα)που σε 3 ωρες του εβαλα τα χρ και ας ειναι και πιο βαρια...και με το σπ2 βαρενει πολυ ενα τοσο παλιο συστημα!!
jpavly Ιούνιος 20, 2006 #10 Ιούνιος 20, 2006 Αρχική απάντηση από blkikTo firewwall είναι υπερβολη σε client. Ενας καλός firewall στον Server που να προστατευει και το δίκτυο αρκεί π.χ zone alarm ή Kerio Ξεχνάς ότι το Firewall έχει και outbound protection, βασικότατο.. Αρχική απάντηση από CronogrΕχμ δε νομίζω να χρειάζεται κανείς antivirus για να επισκεφτεί site με cracks. Αυτό που χρειάζεται είναι το μυαλό του ώστε να προσέξει σε τι πατάει Download Για πλάκα κολλάς ένα spyware με μία επίσκεψη και μόνο. Χαλαρά..
Cronogr Ιούνιος 21, 2006 #11 Ιούνιος 21, 2006 Για πλάκα κολλάς ένα spyware με μία επίσκεψη και μόνο. Χαλαρά.. Aμα εισαι άσχετος τοτε και μονο ΝΑΙ !!!
jpavly Ιούνιος 21, 2006 #12 Ιούνιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από Cronogr Aμα εισαι άσχετος τοτε και μονο ΝΑΙ !!! Αν θέλεις άσε το PC σου εσύ χωρίς antivirus και ψάχνε για cracks όλη μέρα.Οι υπόλοιποι που θα μπείτε σε αυτό το thread για να ενημερωθείτε:Υπάρχουν τρόποι να μπει ένα trojan, spyware χωρίς καν να το δείτε, χωρίς καν να ρωτήσει κάτι o Firefox/Explorer.Όπου browsing - antivirus. 15MB από τη μνήμη είναι το πολύ...
Makis Hourdakis Ιούνιος 21, 2006 #13 Ιούνιος 21, 2006 Έχει δίκο ο jpavly... Πολλές φορές το NOD32 πριν καν προλάβω να μπω καλά καλά σε κάποια σελίδα μου έχει πετάξει μήνυμα για trojan... Δεν είναι μόνο τι κατεβάζεις χειροκίνητα.
Cronogr Ιούνιος 21, 2006 #14 Ιούνιος 21, 2006 Πφφ όπως νομίζετε... άμα κυκλοφορείτε με απτσαριστα windows και ιντερνετ εξπλορερ το antivirus θα σας σώσει.
Makis Hourdakis Ιούνιος 21, 2006 #15 Ιούνιος 21, 2006 Δε νομίζω να είπε κανείς οτι θα μας σώσει το antivirus.... Το να έχεις τελευταία patches κτλ είναι κάτι που εννοείται... Αλλά ούτε αυτά θα σε σώσουν. Ίσα ίσα... Ένα ενημερωμένο και καλό antivirus είναι κάτι που μπορεί να σε σώσει απο την συντριπτική πλειοψηφία (εκτός αν είσαι τόσο ηλίθιος που αγνοείς τις προειδοποιήσεις του) των ιών. Αν δεν έχεις κινδυνεύεις αρκετά (αν μπαίνεις σε περίεργες σελίδες), όσα patches και να έχεις... Μην λέμε κι ό,τι θέλουμε.
jogi Ιούνιος 21, 2006 #16 Ιούνιος 21, 2006 Για δώσε κανενα παραδειγμα Makis Hourdakis απο κάποια σελίδα που σου πέταξε αυτό το μηνυμα το NOD γιατι εγώ όσο καιρό σερφάρω στο νετ, (πανω απο 7-8 χρόνια) δεν εχω κολλήσει ποτέ ιό, ούτε και είχα και warning για ιό...
Makis Hourdakis Ιούνιος 21, 2006 #17 Ιούνιος 21, 2006 Συγκεκριμένο παράδειγμα δεν μπορώ να έχω γιατί ήταν απο σελίδα με cracks στην οποία έπεσα ψάχνοντας cracks απο το google. Πολλές φορές το NOD32 σε τέτοιες σελίδες μου έχει πετάξει μήνυμα για trojan (το οποίο έχει κόψει φυσικά)... Επίσης φαντάζομαι οτι πολλές "πικάντικες" σελίδες θα είναι εξίσου επικίνδυνες...
jpavly Ιούνιος 22, 2006 #18 Ιούνιος 22, 2006 Αρχική απάντηση από jogi Για δώσε κανενα παραδειγμα Makis Hourdakis απο κάποια σελίδα που σου πέταξε αυτό το μηνυμα το NOD γιατι εγώ όσο καιρό σερφάρω στο νετ, (πανω απο 7-8 χρόνια) δεν εχω κολλήσει ποτέ ιό, ούτε και είχα και warning για ιό... Αρχική απάντηση από Cronogr Πφφ όπως νομίζετε... άμα κυκλοφορείτε με απτσαριστα windows και ιντερνετ εξπλορερ το antivirus θα σας σώσει. Το Asta-Killer πριν λίγο καιρό το έβγαζε 100%. Σε PC που δοκίμασα χωρίς Antivirus έφαγε τον trojan ενώ ήταν full updated και με Firefox. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω trojan πέρασε χωρίς μήνυμα για download, warning ή οτιδήποτε άλλο. Κάνε μία περιήγηση μίας ώρας με τακτικές εναλλαγές από crack site σε crack site και μετά από 60-70 παράθυρα που θα έχεις ανοίξει και τα 160 PopUps πέρνα στο μηχάνημά σου ένα antivirus και πες μου τι έβγαλε. Πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν μας ότι το φόρουμ το διαβάζουν πολλοί. Κάποιοι δεν έχουν πολλές γνώσεις και θα ιοθετήσουν τα γραφόμενα. Δεν θέλω να το παίξω ξερόλας, αλλά αυτά που λέω τα έχω δει να συμβαίνουν. Τα σχόλια του τύπου "Όποιος είναι άσχετος κολλάει", "Εγώ ποτέ δεν κόλλησα" κλπ δεν βοηθάνε κανένα. Ευχαριστώ Γιάννης
Occultist Ιούνιος 22, 2006 #19 Ιούνιος 22, 2006 Προσωπικά έχω sp1, κανά δύο hotfixes για κάτι ports που άνοιγαn για d.o.s. attacks, zone alarm, avg antivirus. Και firefox για Browser. ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. και όταν περάσει κανά ψιλό μία στο 3μηνο εντοπίζεται και ξαποστέλεται πριν προλάβει να κάνει ζημιά. Μόνο επίτηδες μπορώ να κάνω ζημιά με virus/trojan/adware πλέον.
jpavly Ιούνιος 22, 2006 #20 Ιούνιος 22, 2006 Αρχική απάντηση από Occultist Προσωπικά έχω sp1, κανά δύο hotfixes για κάτι ports που άνοιγαn για d.o.s. attacks, zone alarm, avg antivirus. Και firefox για Browser. ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. και όταν περάσει κανά ψιλό μία στο 3μηνο εντοπίζεται και ξαποστέλεται πριν προλάβει να κάνει ζημιά. Μόνο επίτηδες μπορώ να κάνω ζημιά με virus/trojan/adware πλέον. Είσαι πολύ σωστός φίλε μου Firewall - Antivirus - Firefox είναι το 3πτυχο της ασφάλειας
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.