Jump to content

Ενας ακομα 165

svks

Recommended Posts

Να πω οτι το Stepping ειναι CCBBE 0610, η φυξη με αερα ( Zalman CNPS9500 ) χθες βραδυ στα 2601 ( 289χ9 ) η θερμοκρασια εφτασε 46 βαθμους μετα απο δυο ωρες διπλα prime.Σε αυτη τη συχνοτητα βγαινει και SuperPI 32M με διαιρετη στις μνημες ( 166 ) που ειναι 2GB Mushkin XP4000 eXtreme Performance ( οι μαυρες ). Idle η θερμοκρασια ειναι 33 βαθμοι.

χαμηλο σκορ...με (+-)2800mhz και τετοιες μνημες πιστευω βγαζεις ανετα κατω απο 29 :T:

Οι μνημες ειναι με διαιρετη 166 δυστυχως μονο εκει παιζουν σταθερα αν δοκιμασω τον 180 μπλε οθονη και επειδη στο cpu δεν εχω δωσει μεγαλη ταση δεν θελω να δωσω ουτε στις μνημες.

κριμα οι XP4000...δεν τις εκμεταλευεσαι καθολου...δοκιμασε χαμηλοτερο ΗΤΤ για να δεις πως πανε οι μνημες με σφιχτα timmings..ο default πολλαπλασιαστης του 165 ειναι 9 ?

Τι εννοεις δεν τις εκμεταλλευομαι, ειναι επαναλαμβανω 2χ1GB με timings 3-4-3-8 στα 250 εκει και λιγο παραπανω ειναι αν προσεξεις με 2.7v.

δωσε λιγο ταση και ανεβα...

τα 3 τα εχει?κανε κανενα τεστακι εκει....

αν θες κανε μια ενδιαμεση σταση στα 2900..

Πιστευω οτι με ενα DFI που γενικα κλοκαρει απο το Epox και φυσικα εχει πολυ περισσοτερες επιλογες για να ρυθμιστουν οι μνημες ( πχ drive strength στο Epox δεν υπαρχει )και καλυτερη ψυξη θα τα επιανε τα 3 αλλα με το χ9 και το δικο μου setup δεν παει παραπανω ακομα και εκει δεν ειναι απολυτα σταθερο, μονο για ορισμενα bench, αν δοκιμασω κατι βαρυ για την μνημη ->reboot δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα αν ειναι οι μνημες ή ο mem controler γιατι δεν μπηκα στην διαδικασια να κατεβασω και αλλο τις μνημες ( 133 ) μια που δεν ειχε και νοημα.

Αν καποιος εχει συμβουλη για τις ρυθμισεις μνημης ευχαριστως να δοκιμασω και εγω θα ηθελα να παιζει 1:1.

παραληψη μου..δεν ρωτησα εξ'αρχης τι motherboard εχεις...και απ'οτι βλεπω τωρα αυτο ειναι που σε περιοριζει.αν σκοπευεις να μεινεις στο 939 setup σου και ψαχνεσαι για motherboard κοιτα και κατ'ΑΤΙ μερια..εγω εχω την asus A8R-32 MVP deluxe και εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος.εχουν ξεπεραστει πλεον τα προβληματα ''νεοτητας'' που ειχε

τουλαχιστον για 939 πιστευω δφι ειναι μονοδρομος...

εδω και 2-3 μηνες..την εχω καταβρει με 8 πολλαπλασιαστη...(10 κανονικα)...

8χ375...:D

επισης λες οτι στα 312 το mobo παραδινει πνευμα...Ελπιζω να εχεις δωσει ταση στον επεξεργαστη??

Δοκιμασε με 1,45 η 1.5 αναλογα με το τι θερμοκρασιες θα δεις..βαλε και 133 διαιρετη ,ΗΤΤ=3 ...και ανεβαινε...

Θυμαμαι την Asus να πιανει 330~340...χλωμο μου φαινεται να τερματιζεις στα 312

Δυστυχως τουλαχιστον για bench στα 310 - 312 ειναι το οριο δοκιμασα και με τις μνημες στα 133 και με 1.5V στον επεξεργαστη

@NTG

Λυσε μου μια απορια τι διαφορα αποδοσης εχει 8χ375 απο 10χ300 περα απο το εντυπωσιακο fsb,υπαρχει διαφορα στα bench ?? Στα 10χ300 με ενα καλο ζευγαρι TCCD μπορεις 1:1 ενω τωρα εισαι με διαιρετη

ουτως η αλλως ειμαι με διαιρετη...μιας και για 1-1 θα επρεπε να παιζω στα 250...

καθοτι ειμαι με ΒΗ...

ας πουμε οτι μου καθονται πιο ωραια τα νουμερα...

δεν το ανεφερα για να το κανεις και εσυ...απλα μου φανηκε λιγο το 312

θα το γυρισω βεβαια για λιγο καιρο..σε 10χ270~ με 180διαρετη...

• 2 weeks later...

Τι timings έχεις στις μνήμες εκεί γύρω στα 250??? Κάνεις 30κάτι sec ενώ εγώ με Χ2 στα 2800 που έχει τη μισή cache και με μνήμες στα 200 3-3-3 1Τ κάνω 31κάτι... Πάντως με DFI θα δεις την υγειά σου με τρελά HTT...

Δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο το LDT voltage μήπως είναι θέμα CPU που δεν πας πάνω από 310...

Πάντως αν είσαι prime-occt-superpi κλπ σταθερός στα 2800 με τόσα volt και αέρα πέτυχες καλό κομμάτι!

Τα timings ειναι 3-4-3-8 αλλα Read Preamble 6ns, Async Latency 8ns αλλιως με το divider δεν ειναι σταθερο.

Δυστυχως στο bios δεν εχω επιλογη για το LDT voltage.

Prime και SuperPi 32M ναι OCCT δεν εχω δοκιμασει το σημαντικο ειναι οτι ειναι 3D stable.

Η αληθεια ειναι οτι με μια DFI μαλλον θα παει καλυτερα...

Αρχική απάντηση από svks

Δυστυχως πανω απο τα 312 το mobo παραδινει πνευμα...

Και γω έτσι νόμιζα για την DFI μου: 300 τα έβγαζε όλα, 301 -> μπλε οθόνη, μέχρι που έπαιξα με τα timings και ανακάλυψα ότι οι διαιρέτες που έπαιζα με κράταγαν πίσω.

Και γω 165 με UCCC μνήμες έχω, διαιρέτες /166 και /180.

Οι διαθεσιμες επιλογες για να αλλαξα ρυθμισεις μνημων ειναι πολυ λιγοτερες απο αυτες που δινει το DFI π.χ. δεν εχω επιλογη για drive strength.

Για να περασει τα 300 πρεπει ( στο Epox τουλαχιστον ) να ανεβασεις το chipset volt απο 1,5 σε 1,6.

Πανω απο το 312 δοκιμασα και με διαιρετη στις μνημες /100 και με πολλαπλασιαστη χ5 αλλα μολις παει να μπει windows -> BOSD

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.